Widok

Festiwal Szekspirowski - Makbet

Festiwal Szekspirowski - Makbet Temat dostępny też na forum:
Opinie do imprezy: Festiwal Szekspirowski - Makbet, 8 sierpnia 2005 godz. 20.30
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czuć powiew kraju rad

No cóż. Mam kilku przyjaciół Ormian rodem z Erevania, i są to ludzie prostolinijni i szczerzy. Zupełnie jak aktorzy z Magbeta. To piękne cechy i piękni ludzie. Problem, że ta energia tkwiąca w Ormianach została w tym spektaklu kompletnie źle ukierunkowana. Dobre chęci legły w bezrozumnej reżyserce, która była niczym innym jak monotonne odczytywanie Makbeta wraz z didaskaliami. Główne moje pytanie było: co wniósł reżyser do tego spektaklu, albo chyba jeszcze gorzej: co dokładnie zepsuł reżyser, że w ani jednym momencie nie dotarły do mnie żadne pytania i problemy zawarte w sztuce, nie mówiąc już o emocjach czy o ciarkach przechodzących po plecach, które były zupełnie wyparte przez ustawiczne ziewanie. Trudno mówić że to tragedia. To poprawnie, szkolnie odegrany spektakl, ale jakby z przeświadczeniem, że ci aktorzy byliby więksi, gdyby ktoś im nie przeszkadzał. Czy nie czas zmienić reżysera, dyrekcję teatru itp. biorąc pod uwagę, że to prawdopodobnie jedyny państwowy teatr dramatyczny w malutkiej Armenii. Słowem - nic się nie wydarzylo... a szkoda...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rozrywka

Ewa Farna - 15 lat na scenie (3 odpowiedzi)

Ewa Farna jest jedną z najbardziej lubianych i charyzmatycznych artystek na polskim rynku...

XXVI Festiwal Smaków Food Trucków w Gdańsku (7 odpowiedzi)

Halo, Gdańsk! Już 12 i 13 października Festiwal Smaków Food Trucków ponownie zagości w Waszym...

Pomost porozumienia-holistyczna droga do zdrowia psychicznego i fizycznego (11 odpowiedzi)

W dniu 12-13.10.2024r. w Sopocie odbywa się III Ogólnopolska edycja konferencji z cyklu...

do góry