Widok
Opera za trzy grosze
Opinie do spektaklu: Opera za trzy grosze.
Opera za trzy grosze Teatr Muzyczny Capitol we Wrocławiu Libretto: Bertolt Brecht Muzyka: Kurt Weil Przekład: Roman Kołakowski Najsłynniejsze dzieło duetu Brecht/Weill, z nieśmiertelnymi, znanymi na całym świecie songami (jak choćby "Ballada o Mackiem Majchrze"), w inscenizacji czołowych polskich realizatorów spektakli muzycznych - i w gwiazdorskiej obsadzie. "Jeśli lubisz dobrą ...
Przejdź do spektaklu.
Opera za trzy grosze Teatr Muzyczny Capitol we Wrocławiu Libretto: Bertolt Brecht Muzyka: Kurt Weil Przekład: Roman Kołakowski Najsłynniejsze dzieło duetu Brecht/Weill, z nieśmiertelnymi, znanymi na całym świecie songami (jak choćby "Ballada o Mackiem Majchrze"), w inscenizacji czołowych polskich realizatorów spektakli muzycznych - i w gwiazdorskiej obsadzie. "Jeśli lubisz dobrą ...
Przejdź do spektaklu.
Raczej nie inaczej
Niestety muszę Cię rozczarować i wiem na jakim spektaklu byłem. I dalej twierdzę, że ten spektakl to dno. Niestety nie będąc reprezentantem płci pięknej nie doceniam prawdopodobnie przeważającego na korzyść tego spektaklu fragmentu pląsów gołego faceta, które wywołały u mnie salwę śmiechu (z resztą był to chyba jedyny śmieszny fragment tego marnego widowiska). Serdecznie pozdrawiam.
Fantastiko!
To jeden z najlepszych spektakli II Festiwalu Teatrów Muzycznych. Bardzo efektowna choreografia, pomysły reżyserskie zaś odświeżyły tę sztukę. Duet realizatorów Wojciech Kościelniak i Jarosław Staniek jest gwarantem nietuzinkowego spektaklu. Gra aktorska na najwyższym poziomie. Akt I faktycznie trochę nużył. Jednak dwa pozostałe to "poezja".
I tutaj własnie widać, że niczego nie zrozumiałeś. A goły mężczyzna również może być pokazany jako element sztuki, a to że poza nagością ty nie dostrzegłeś w tym niczego więcej, to bardzo mi przykro. Więc jeśli sam nie rozumiesz o co w spektaklu chodzi, nie zarzucaj innym tego, że zachwycają się tylko męskimi wdziękami, bo jest to żałosne.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.