Widok

Fiat 125p

'Duży Fiat' na równi z 'Maluchem' czy Syreną był znakiem polskiej motoryzacji. O ile Syrena zniknęła już z naszych dróg, 125p jest ciągle spotykany. Nie cieszył się może taką popularnością, jak 126p, ale przez długie lata był rozsądną alternatywą.Montaż Fiata rozpoczęto w listopadzie 1967 roku. W chwili rozpoczęcia produkcji był to pojazd porównywalny konstrukcyjnie i technologicznie z innymi ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

CO ZA BZDURY, KTO W OGÓLE PISAŁ TEN OPIS !?

Nazwa zmieniła się na FSO bo licencja wygasła! Widzę że pisał to ktoś kto w ogóle nie ma żadnego pojęcia o tym samochodzie

Duzy Fiat jest bez wad :D

Panowie powiem tak Duzy fiat to Cult polskiej motoryzacji tak samo jak Borewicz auto niedosc ze przyciaga wzrok pieszych to jeszcze wrazenia z jazdy nie do opisania a to ze pali tyle ile sie wleje to juz inna sprawa a i niepolecam przerabiania go na gaz bo traci Jad :D pozdrawiam wszystkich fanatykow Kanta
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam problem

Urwała mi sie linka od podnoszenia maski i nie wiem teraz którędy ona wychodziła proszę o pomoc .

Auto bez sensu zzzzzzzzzzzaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mój Fiat to samochód

Jestem trzecim właścicielem mój fiat to rocznik '80 tzw.odrzut z eksportu. Pierwszy właściciel mało jeździł a i mój dziadek też nie za wiele. Ja z moim tata eksploatujemy go na co dzień i muszę powiedzieć że w warunkach zimowych jest nie zawodny(ten tylny napęd), a w normalnej co dziennej jeździe sprawuje się dobrze. We wrześniu byłem w Rosario w Argentynie i spotkałem tam Fiata 125
Pick - upa, jakże on świetnie wyglądał na tle tych nowych małych autek, on po prostu wyróżniał się wśród nich i był jak ktoś kto wiele przeszedł i jeszcze wiele może tym młodym pokazać i taki właśnie jest FIAT 125p.

mysle ze kiedys to bylo dobre auto

z*******e

no k**** z*******e
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pogratulować

jaki kolorek ma obecnie kredens?

zazdrosićsz przemku
innym
:(

żyleta

moj jest 4-ro biegowy..silnik na wloskiej licencji..posiada gaz reczny...i zamyka licznik ten "dziadek" chociaz bardzo mocno buja;) pozdroo

słuchaj a masz tego fiata 125 p w szczecinie ja także ze szczecina jestem

Fiat

Słyszałem że to super autko...

Polecam!!

Auto, które uczy techniki jazdy, pokory i mechaniki... ale, jeśli się o niego dba, budzi podziw wszystkich mijanych, a wyprzedzanie przy 150-wrażenia kierowców, bezcenne... I wcale go nie śrubuje(poprzedni właściciel jechał 170) skrzynia 4-ka, silnik 82KM PN po remoncie 50tyś km temu. Autko nigdy mnie nie zawiodło, a potrafię zrobić 500km w jeden dzień! To Auto ma klasę i jest prawdziwym Polskim Youngtimerem.
A co do kretynów co mówią, że to nie polskie a włoskie-mylicie się, pierwsze roczniki jeszcze w 60-latach były na włoskich częściach... Polski 125p, różni się nawet wyglądem od 125, inne lampy, inne przetłoczenia, inne wyposażenie, design i inne silniki, inaczej Polacy nigdy nie dostaliby uprawnień na export!!!

Mój tata miał fiata który był dobry nie narzekał na niego ja miałem przyjemność pojeździć tym samochodem i uważam że jest to dobry samochód dla początkujących kierowców takich jak ja

szukam pomocy

witam mam pytanko wie ktoś jak zamątowac 2litry z fiata do fiata jest problem bo łap mocujących go niemam

remont

piszę do tych co robili kapitalkę w 125p. ile was to wyniosło w pln? do zrobienia mam blacharkę z lakierowaniem i zawieszenie, aha i nieco podłubać w wydechu i silniku. mam kilka dni na decyzję, chcę go uratować, ale jeżeli wyjdzie drogo, bardzo drogo to kupię volvo,) poważne pytanie do poważnie traktujących 125p. czas jest bezlitosny więc piszcie.

Moj Fiacior rzadzi!!!! :D

witam wszystkich kochajacych DF, mam takiego z 89r przebieg 63tys, z silnikiem poloneza 1.5 ale skrzynie mam 4 biegowa, nie powinna byc 5-cio?
Autko od nowosci w naszej rodzinie, rodzice mi go odstapili, nie mam zamiaru sie go pozbyc. Wpakuje w niego kazda kase zeby go utrzymac.
Z tego co wiem to tylko raz sie uszczelka pod glowica przepalila, a tak to nic, przez 20 lat jezdzi, ciekawe czy jakis golf czy beema tak potrafi ? hehe
jak tylko zdam na prawko to sie bede wozil :)
Prosze mi tu nie pisac ze jestem gowniarz i go rozwale, w zyciu!!!!!!!
pozdro dla maniakow DF :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmmm a może ktoś chce?

Witam, posiadam Fiata 125p z roku 1986 :)
Stan idealny:) Jestem jego drugim właścicielem. Wcześniej właścicielem był mój szwagier, który przez dłuuugi czas go nie używał i stał w garażu. Gdy 4 lata temu wziąłem autko od szwagra na siedzeniach była jeeszcze folia ochronna(która była tam od nowości). Stan jego jest idealny. Przebieg całkowity to JEDYNIE ok. 60 000 km.
Sprzedam go chętnie jakiemuś kolekcjonerowi starych autek :) Myślę, że naprawdę warto. Jakby ktoś był zainteresowany to proszę o kontakt: solen48@gmail.com

Po kiego grzyba ktoś kto nieinteresuje sie FSO wyraża opinię? po kiego Grzyba udziela sie? po co tu wogóle wlazł? tak gada smuty bo pewnie jezdzi golfem dresiarskim zardzewiałym....nieinteresujesz sie FSO to wypad!!!

CZY MASZ JESZCZE FIATA ?

JA MAM KONTAKT Z CZLOWIEKIEM ZE SZCZECINA CO MA KLKA TAKICH MODELI 125PJA TAKZE MAM FIATA 125P I JESTEM MILOSNIKIEM TEGO WOZU TYLKO ZE ROCZNIK 84 ALE TO NIC