Widok

Fiat 125p

'Duży Fiat' na równi z 'Maluchem' czy Syreną był znakiem polskiej motoryzacji. O ile Syrena zniknęła już z naszych dróg, 125p jest ciągle spotykany. Nie cieszył się może taką popularnością, jak 126p, ale przez długie lata był rozsądną alternatywą.Montaż Fiata rozpoczęto w listopadzie 1967 roku. W chwili rozpoczęcia produkcji był to pojazd porównywalny konstrukcyjnie i technologicznie z innymi ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

fiat 125

jak wyjac alternator bo to zagadka

fso agrs

Jestem posiadaczem 125p mam ich dwie sztuki, obie czerwone z 1990 rocznika.
Brat posiada jeden samochód oraz jeden mamy wspólnie tzw. terenówka z chyba 1980r.
Bardzo udany egzemplaż cały czas stoi pod chmurką i o dziwo rdzy nie widać.
Do odpalania nie ma problemów nawet przy ujemnych temp.
Jeszcze mnie nie zawiódł, oby tak dalej.
pzdr.

Witam.Choc Mam 19lat i juz rok prawko to wlasnie pierwsze autko moje to Fiat 125p z 1991roku autko spisuje sie idealnie nigdy mnie nie zawiudł.On Juz ma silnik Polonezowski 82KM jechalem nim 160km/h i wiecej nie chce isc.Mam w planach włozyc silnik od Fiata 131 Mirafiorii.Jest jeden mankamet we Fiacie 125p BLACHARKA juz robilem progi i błotniki ale to autko z dusza wiec nie narzekam.Pozdro Mikołaj z Poznania

a co...

a co byście wybrali :
polski fiat 125p
wartburg 353
łada 2107
skoda 105
dacia 1310
fso polonez 1500

ten fiacik jest spoko

Jeżdze nim do pracy i na dalsze drogi i nie moge nic złego powiedzieć ten samochód jest spoko jade nim 145km i jest git polecam

to jest to

mam duzego fiata po raz drugi w zyciu przejechalem nim juz ponad 40tys. km i ten samochodzik uczy pokory i opanowania z kulkiem polecam go bardzo kierowcom ktorzy chca sie dobrze nuczyc prowadzic auta szczegolnie zima jeden nie przemyslany ruch i moze byc zle szczegolnie na letnich oponach

Zyzol is the best

Siemanko!Jestem właścicielem fiata,rocznik 1985 i moge stwierdzić,że nie ma lepszego samochodu!Niedawno na liczniku wybiło mi 230 tyś.km i jak do tej pory w silniku nic nie robiłem!Latem zeszłego roku zrobilem blachówke(wymiana progów oraz ogólne wyprawki-reszta zdrowa!),natomiast tego roku planuje zrobić remont kapitalny silnika aby służył mi kolejne 21 lat i dłużej:)Pozdrawiam wszystkich miłośników tego przecudownego autka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

125p TO EXTRA FURKA BEZ 2-CH ZDAŃ POIERAM WSZYSTKICH KTÓRZY TAK SĄDZĄ (KANT MA SWÓJ NIEPOWTARZALNY UROK!!!!)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecany warsztat

chciałem wam polecić warsztat samochodowy naprawiają wszystki osobowe samochody maja dobre ceny i niezłą obsługe jest to mały warsztat ale naprawde dobry mieści sie w gdańsku wrzeszczu na ul. biała 7 obok CNF łatwo trafić i mają naprawde niskie ceny polecam

frgt3t5

na złom
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

NIE DLA PEDALCÓW!!!

Kupiłem Fiata 125p pół roku temu (jako drugi samochód w domu, bo miałem niezłą okazje) -od pierwszego właściciela, z orginalnym przebiegiem 50tyś.km i bez rdzy (rocznik 84). Muszę przyznac szczerze, że jak mam wyskoczyć i coś załatwić, to wybieram Fiata :) Jazda nim to wielka frajda! Tylni naped, wystarczająca moc i lekkie nadzwozie -bomba! Fiata mam uregulowanego tak, że ośmiele sie zaryzykować stwierdzenie, że jest to najszybszym Fiat w Trójmieście! (mowa oczywiście o niestunungowanych 1500). Powyżej 3500obr robi się tak dynamiczny, że niejedna bema już została z tyłu (fakt, że do tych 3500 jest słabiej...) Traktuję Fiata jako sportowy wóz (nie jest zbyt wygodny, ale super brzmi, super trzyma się drogi i super się nim driftuje ;)
Drugi wóz jakim jeżdżę, jest nowszy o 20 lat i ma silnik diesela, więc nim jeżdżę na wakacje i w dłuższe trasy w ciągu roku... Fiat nie ma niestety (tzn. na szczęście!) gazu, więc jazda nim jest nieco droższa (w mieście <9l przy spokojnej jeździe, >11l. przy szaleństwach).
Polecam Fiata 125p komuś, kto nie boji się zajrzeć od czasu do czasu pod maskę i umie skręcić kierownicą bez wspomagania. Dobry materiał an pierwszy samochód. No i z dnia na dzień drożeje! -to już te czasy! 125p to klasyk!
Pozdrawiam.
www.fiat125p.gog.pl

Dobre auto

Miałem fiata125p przez7lat przwjechałem 96tyś km. Sprawował się bez problemu,jeżeli się o niego odpowiednio zadba i w pore wymienia części to jest to naprawde bardzo dobry samochód.

fso

kwadraciak to najlepszy samochod jakim jeździłem

grat grat

może to i grat ale mi bardzo się podoba

Krzysiek

ja tez mialem ten samochod i wiem co to znaczy!!!to jest zlom jakiego szkoda nawet posiadac nie mam nic gorszego niz fiat 125p

fajny

Mam go juz 10 lat. Wytrzymala.Swietna blacharka. Nic sie ne sypie. Mocne chromowane zderzaki. Lubie ten woz. zadnych plastikowych czesci i to jest to wlasnie

Nie golf nie bmw nie audi ! Tylko FIAT 125p

Witam wszystkich maniakow Df125p mialem 6 wspanialych DF125 potem kupilem Foda pobe 2,2l i popelnilem bland bo jakies komputery psuje sie masakra i sprzedalem tego zloma i zkupilem spowrotem DF125p mam go od 2tygodni od pierwszego wlasciciela i jest z*******y nie do zajechania zrywny i pojemny,za 3tygle jade nim na wakacje :D.Ludzie kupujcie DF125p ratujcie je od zlomu bo za 10lat nie jeden mlody chlopaczek bedzie chcial te autko kupic bo to juz zaczyna byc clasyk jak w USA Cadilac Pozdrawiam.Sorki za byki jak gdzies sa:P

auto z dusza

milosc do 125 trwala od dluzszego czasu ale dopiero teraz postanowilem spelnic mazenie kupilem auto od pierwszego wlasciciela rocznik 85 przebieg 43000 bajka trzeba tylko popracowac nad wygladem zmatowialy lakier i kila drobnych wgniecen roznymi autami jezdzilem ale fiacior jest najlepszy .jak juz go dopieszcze to wybiore sie na jakis zlot pozdrawiam milosnikow 125

KREDENS

witam wszystkich maniaków
125p,w tej chwili posiadam dwa fiaty 87r i 89r a chętnie kupił bym wszystkie aby je ratować bo to jest nasza prawdziwa polska motoryzacja. szkoda, ale już chyba te czasy nie wrócą ze będziemy prodkować coś swojego. Dbajcie o swoje fiaty i ratujcie inne aby bylo co dzieciom pokazać. A jeszcze jedno nie ma chyba polaka który by choć raz nim nie jechał, my się na nich wychowali a może i w nich urodzili.

strzała

super auto posiadam audi ale wole jezdzić swoją lalką /125 pl/nie zawodne w każdych warunkah 1988 to dobry rocznik.