Widok

Fiat 125p

'Duży Fiat' na równi z 'Maluchem' czy Syreną był znakiem polskiej motoryzacji. O ile Syrena zniknęła już z naszych dróg, 125p jest ciągle spotykany. Nie cieszył się może taką popularnością, jak 126p, ale przez długie lata był rozsądną alternatywą.Montaż Fiata rozpoczęto w listopadzie 1967 roku. W chwili rozpoczęcia produkcji był to pojazd porównywalny konstrukcyjnie i technologicznie z innymi ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

sam jesteś pasożyt !!!!!!

Niejaki pasożyt zwący sam siebie Kiciusiem (z drzewka spadliśmy??) śmiał oczernić Fiaciora?!!!
Miałem 6 egzemplarzy - od takiego 1974 do ostatniego 1991... Kocham te auta, ten chropawy "klang" silnika, ten zapach skaju ...
Teraz mam tico i żałuję ...

mój utonął

Mieliśmy fiaciora był super, z tyłu udeżył w samochód z moją żoną ( wtedy jeszcze narzeczoną ) tir i co i nic w maluchu czy c-c byłoby po niej potem utopił się we Wrocławiu w czasie powodzi po dach ale jeszcze ok roku jeździł tak tak , dopiero potem kupiłem kadeta , ale chyba zaczne szukać zadbanego FSO-1500
w sumie kochałem go .

niemoge ustalic usterki

Posiadam Kanta z 78r. i mam ogromny problem ze sprzeglem ( chydrauliczne ). Problem obiawia sie tym ze: jak pare razy wcisne sprzeglo do podlogi to pedal zostaje w podlodze ale wysprzeglnik powraca w miejsce pierwotne co to moze byc??????????????????????????

Fiat

Fiat125P jest O.K

Kultowe auto

Witam wszystkich posiadaczy Fiata 125p

Mam wielką nadzieję że to auto stanie się kiedyś kultowym autem w naszym kraju i nie pójdzie w zapomnienie, właśnie w tym celu powstał internetowy klub właścicieli, użytkowników i miłośników pojazdów rodem z FSO

serdecznie zapraszam
www.fsoautoklub.pl

Kupilem owego fiata niedawno z 1.5 miesiaca jak narazie "bajka" kupilem za 1000 zl 88' rok a wlozylem do niego moze jakies 80 zl wydatki typu piura itp. ogolnie zadowolony jestem w najblizszym czasie chce przerobic go na gaz

Moj fiacik

jestem szczescliwym posiadaczem fiaciora moze to nie jakis zabytek bo ma dopiero 16 latek ale nie rocznik jest wazny. do wszytskicvh ludzi ktorzy bluzgaja na to autko to mam tyle do powiedzenia ze pewno jak wiekszosc spoleczenstwa gonicie za kasa i nie wiecie czego kcecie tylko byle szybciej drozej i bardziej luksusowo bez piekna bez duszy . heh no nic jakos nie moge zdzierzyc jak ktos bluzga ze fiat to zlom albo ze mial i to najgorsze auto jakie mial. moj ma jakies 72 tysiace , teraz klade nowy lakierek, osiagi mnie zadowalaja jakos nie mam kompleksow zeby narzekac na benzynie max jechalem 160 gdy 4 koksow w cieniasie probowalo zajechac mi droge w nocy , na gazie troche trudniej go rozbujac ale cos kosztem czegos, wszystko przy spalaniu benzyna 10 po miescie i 7 trasa, gaz 15 miasto (mam cieszka noge) i 9 trasa to z gaznikiem do remontu , chyba wogole wykombinuje inny i tamten dam do renowacji ale obaczy sie , ostatnio zmienilem sprezyny na twardsze od trucka trzeba bylo bo jak wyjechalem o 15 do pracy to na drodze nic nie bylo a jak wracalem o 0.0 to na nieoznakowany garb zwalniajacy najechalem i jedna poszla qrde w pare godzin cos zrobia i nawet nie oznacza no nic teraz lepiej bierze zakrety, wstawil rowniesz z deka wieksz rure wydechowa teraz ladnie mruczy ale bez przesady nie lubie gdy nie slychac wlasnych mysli, zegary majzlem na czerwono w nocy niezly klimat, autko ma zaje....... nagrzewnice w zimie mozna saune robic , kieraska wstawiona od malca trza wiecej sily na parkingach ale mozna gwaltowniejsze manewry na trasie robic teraz bede dawal do obszycia skora :-) blokady dzrzwi galka drazka zmiany biegow i recznego drewno , tak bawie sie jak moge i caly czas cus grzebie . temu autku trzeba poswiecic troszkie czasu a odwdzieczy sie to nie auto dla szczunow co ledwo odebrali prafko i posiedli tylko umiejestnosc zmiany biegow i wciskania pedalu gazu do dechy. pozdrawiam wszytskich posiadaczy fiaciorkow

fajny fiat

Mój Fiacik jest z '78 roku i wciąż nieźle ciągnie. Po 'tuningu' gaźnika na trasie zużywa nawet poniżej 6l/100km. Osobiście to sprawdziłem na trasie Zamość-Poznań. (600km). Jażdzę tam już 3. rok i nic się nie psuje. Silnik jest elastyczny -na 3. biegu można jechać bez gazu na obrotach ok.600/min.
W tym roku wymienię progi a reszta -silnik mimo przebirgu prawie 140 tys. km nie wymaga remontu. Pozdrawiam wszystkich właścicieli fiatów.

TO SUPER FURA!!

MAM FIATA 76 ROCZNIK ZAŁOŻYŁEM SOBIE DO NIEGO ABS A W PRZYSZŁYM MIESIĄCU JESTEM UMÓWIONY NA MOZTAZ KLIMY AUTOMATYCZNEJ.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW FIATA

Polski Fiat 125p long

Witajcie Od trzech lat jeżdżę popielatym fiatem z 1986 r. Jestem z niego zadowolony, gdyby tylko ten nawiew lepiej działał i nie parowały szyby, to było by super
Teraz chcę kupić Fiata 125p long, tzw. jamnika, samochód turystyczny dla 7 lub 8 osób.
Jeśli znacie kogoś kto ma lub jesteście posiadaczami takiego samochodu proszę o kontakt. Z góry dziękuję

mialem fiata 125p

mialem fiata 125p i byl on najgorszym z aut kture mialem : duze spalanie , korozje blahy zero kopa
fatalny wyglad pasozyta . ludzi ktorzy jezdza 125p nie powinno sie dopuszczac do ruhu drogowego to moja opinia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fiacior :))

Miałem kiedyś fajnego F 125p - była to wersja włoska z zdaje się 76 albo 78 roku ( miał przespawkę więc trudno było ustalić który to rok naprawdę). To był naprawdę fajny samochód - drzwi zamykaly się lekko i przyjemnie, tapicerka dobrej jakości , super siedzienia ( nie jakaś kiepska derma) wlew paliwa miał z innej strony niż pozostałe fiaty a zbiornik paliwa miał w bagażniku, który był fabrycznie obudowany szarym plastykiem. Najciekawsza była deska rozdzielcza, cała była pokryta czymś drewnopodobnym, no i miała zegary trochę podobne do tych ze starych ład tylko większe, no i jakieś inne przełożenie na tylnym moście - jak go sprzedałem to gościu przyleciał do mnie następnego dnia z pytaniem "co to za torpeda ?" i oczywiście zero rdzy. Jak go gdzieś spotkam to odkupie i będzie stał w garażu - tyle w nim przeżyłem ; )))))

oferta

miło słyszeć tak wiele superlatyw na temat fiacika sam jeżdze FIATEM 125p z 1988r. (wersja eksportowa ) w bardzo dobrym stanie po remoncie skrzyn , garażowany mało wyeksploatowany jesli KTOŚ byłby zainteresowany kupnem chętnie sprzedam tel. kontaktowy (0-16) 648 57 65

Fiat jest zajebisty

Mam juz czwartego fiaciora bo na lepsze auto mnie niestac, ale kocham to auto, ono nauczyło mnie jezdzic. Z obecnego na prostej i na gazie wyciagne 160 (ale to max) fakt ze jest on po remoncie. Jedyne co to roczniki po 80 strasznie sie sypia, a wczesniejsze dotej pory maja dobra blache!!!!!!!!!!!!!!!

ostry

Dobry do wywozu śmieci za miasto
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

już jest

Chciałem tylko się ucieszyć, że kFiat się znalzał (ten skradziony). Gnoje urządzili sobie rajd po lasach i polach... i zostawili na parkingu... znalazłem go po dwóch tygodniach... gdyby nie przypadek stałby tam do dzisiaj...
Od trzech miesięcy doprowadzam go do idealnego stanu - brakuje mi tylko znaczka licencji, chromowanej listwy pod przednia atrapą, zaślepki na radio (skradli) i renowacji tapicerki - reszta posłuży jeszcze trochę. Witaj Ministerstwo Kultury i żółte tablice! Mam nadzieję już niedługo... ;))

Do wszystkich radiowozów! Brązowy FIAT 125p-wóz operacyjny!!! Proszę o udostępnienie przejazdu!!! powtarzam: brązowy FIAT 125p-w

Pamiętacie? Tak to Sławek Borewicz podczas pościgu ulicami Warszawy. Ilekroć widzę brązowego 125p MR76 słyszę głos dyspozytora. Mój FIAT coprawda nie jest brązowy,a biały i nie z 76' a z 71' iz sercem o pojemności 1300, ale czasem czuję się jak Sławek. Zadną inną bryką nie jeżdziło mi się lepiej! Jest ze mną od urodzenia,Tata kupił go płacąc przekazem pocztowym 160 000 ówczesnych złotych i odebrał go w opolskim POLMOZBYCIE dokładnie 4.10.1971r. Dziesięć lat później odebrał mnie ze szpitala jako świeżo narodzonego miłośnika FIATA 125p. Dekade później poraz pierwszy zaśidłem za kołem kierownicy tego wspaniałego wozu.Ledwo sięgałem do pedałów, a już wiedziałem iż to jest. W wieku 17 lat uzyskałem świstek zwany prawkiem, i od tego czasu z namaszczeniem godnym Roeac'a prowadzę mego FIATA. Jego podłużnie ustawione tylne światła, dźwignia zmiany biegów umieszczona pod kolumną kierownicy, krata wlotu powietrza wykonana z polerowanego aluminium i chromo-nikiel na zderzakach wyposażonych w efektowne kły wciąż przyciągają wzrok kierowców i przechodniów. Jest mi bardzo miło gdy zaczepiają mnie starsi panowie około 70-tki i mówią z dumą w głosie " miałem takiego FIATA 1300" wtedy czuję jego wartość. I niec mi nikt nie mówi, że pierwsze FIATY to bubel, bo nie ręcze za siebie. Zapraszam do korespondencji, Maciek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miałem FIAT'a 125 rocznik 80 i...

bez problemu osiagal 150km/h rekord to 162km/h ale wszyscy mechanicy mowili ze to silnik albo wloski albo na eksport tekiego buta daje przy 4 stopniowej skrzyni biegow... samochod super... spalanie 10 miasto a spokojnie na trasie do 110 7-8l/100km zima w miescie to 12l/100 ale samochod klasa - byl to moj pierwszy samochod i napewno kiedys sobie jeszcze taki kupie, wyremontuje i bede nim okazjonalnie jezdzil - polecam dla mlodych kierowcow mozna nauczyc sie nim jezdzic a jak sie rozwali to nie szkoda :)

miałem i skradli

Witam. Ja się szczyciłem kFiatem przez jakieś 2,5 roku, mój Tato - przez ok. 26. Zdążyłem go doprowadzić do stanu w 95% oryginalnego... niestety 12.01.2002 został skradziony w Szczecinie...
POLSK FIAT 125p, nr rej. SZA 5173, wiśniowy, rocznik 1972, 1500, 4 biegi w podłodze (wersja eksportowa), czarno-wiśniowe wnętrze.
A jak jeździł - przed II remontem silnika 142 km/h - mogłem parę km więcej, ale bałem się, że jakieś śrubki wypadną ;)) Na trasie 6,72 l/100 km, w mieście (lato - 8; przy ostrej jeździe 9; zima - 9,5 - 12). Mechanicy w warsztatach i na przeglądach trzymali się za głowę i niedowierzali... a teraz... same problemy, szczególnie z PZU, które patrzy na swoją tabelkę i rocznik... czarna rozpacz... Ten samochód znaczył dla mnie ogromnie dużo, nie wiem czy będę nawet w stanie kupić drugiego...

fiat

kejtan 33 letnim jednym samochodem , chlopie w jakim ty swiecie żyjesz , pomysl o czyms innym , bo bedzie dla ciebie nie dobrze
POzdrawiam