Widok
Fiat Multipla
Projektanci Multipli zerwali z wszelkimi stereotypami. Celem było uzyskanie maximum przestrzeni dla pasażerów. W tym minivanie zmieści się 6 osób i to na długości niecałych 4 m. Sprawą drugorzędną stał się wygląd, który można określić jako oryginalny. Oto fragment zasłyszanej rozmowy między sprzedawcą Fiata a klientem: (S): Prawda, że to niezwyczajny samochód?(K): Wie pan, patrząc z zewnątrz ...
więcej
więcej
To jest auto XXI wieku
Mam taką, jeżdżę i jestem zachwycony. Wzornictwo jest rzeczą gustu ci co krytykują Multiple pewnie jeżdżą Daewoo Lanosami z chromowaną końcówką rury wydechowej jako wyróżniacz a ja za małe pieniądze mam design z XXI wieku, super funkcjonalność i przyjemność z jazdy jak w samochodzie sportowym (tak tak). Moje Volvo V40 sie nie umywa do Multipli. Jeżdzę też Mazdą MX-5 i po mieście na pewno Multipla jest szybsza
hmmm
nie moge wiele powiedziec jezdzilem tym autkiem tylko pare dni na testach i bylo to nowiutkie z 40 paroma kilometrami przejechanymi na liczniku baaardzo delikatny gaz sma ciezar stopy dawal niezle po gazie i rownie delikatne hamulce piski odchodizly co chwila dopooki sie nie przyzwyczailem stylizacja osobiscie nie podoba mi sie ale rzecz gustu funkcjonalne , 3 osoby z przodu to plus a drazek zmiany biegow w desce mimo nietypowego do moich przyzwyczajen miejsca bardzo wygodny
Zaskoczenie
Multiplę kupiłem pół roku temu, samochód był używany z 35 tys. Fakt że ten Fiat jest bardzo funkcjonaly, szczególnie podoba mi się leżące oparcie środkowego, przedniego siedzenia. Jeżdzi się taym autem jesk małą ciężarówką - jest trochę za szerokie. Natomiast mam ciągłe problemy z układem kierowniczym i elektryką - w czasie jadzy samoczynnie otwierają się okną, obłęd!!! Poza tym skrzynia biegów "charczy" przy włączaniu 2 i 3 biegu. Z nastąpnym tygodniu do wymiany nam poduszki zawieszenia silnika (!!!dziwne ba auto ma 40 tys przebiegu).
MImo tego że mam ciągłe problemy z tym samochodem, polecam go osobom które mają dużż rodzinę -wszyscy się zmieścicie i wygodnie pojedziecie na wakacje. UWAGA NA UŻYWANE AUTA!
MImo tego że mam ciągłe problemy z tym samochodem, polecam go osobom które mają dużż rodzinę -wszyscy się zmieścicie i wygodnie pojedziecie na wakacje. UWAGA NA UŻYWANE AUTA!
do KAMILA :
Szanowny Kamilu , z tego co piszesz , mogę wnioskować że wcisnęli Ci auto nie tylko ze skręconym licznikiem ale na 99 % bite i niedokładnie wyremontowane albo poskładane ze starych ,zużytych części. Ja też mam Smoka, już ponad 3 lata. To jest super maszyna tylko wymaga jednak pewnego wkładu pracy jak już ma trochę więcej przebiegu na liczniku. Ale ogólnie warto się w to bawić. Pozdro!
jest ok, aleee...
bardzo wygodny samochód, wyglad rzecz gustu, mnie sie bardzo podoba , gorzej z wykonawstwem fiata 20 tyś -wymiana lożyska oporowego sprzegła, 27tyś-przetarcie przewodu paliwa który biegnie obok serwa, 35tyś-wymiana uszczelniacza półosi i osłony przegubu, 53 tyś- coś już rzęzi, gdyby to była toyota to byla by rewelacja
autor tego artykułu twierdzi że siedziska są krótkie a zarazem wąskie - ciekawe co powiedział by o sceniku który też ma trzy siedzenia z tyłu a szerokość o ile mniejszą - tam są dopiero wąskie siedzenia ! ale ogólnie autko jest super sam takim jeżdżę i nie mem zamiaru zmieniać na inny ( no chyba że na diesla oczywiście MULTIPLĘ ) a jedynym mankamentem jest zbyt mały bagażnik .
Potwór ale jaki !!!
Kiedy oznajmiłem znajomym że kupuje Multiplę wszyscy pukali sie w czoło ale ... po pokazie tego autka kolegom niie ma osoby która by mi nie zazdrościła. Samochód strasznie wygodny i oszczędny JTD 115 KM *(miasto 6,5, trasa 4,7). Jedyny problem jaki mi sie nasunął w zwiazku z ekspoatacją tego samochodu to jest to że z powodu wysokości tego auta osoby starsze mają kłopot z wejsciem da środka. Szkoda tylko że jest to fiat gdyż wiadomo jaka jest awaryjność tej marki. Jak dotąd nie miałem żadnych problemów (2 000 km)
pozdrowienia z Multipli
nie mam zamiaru przekonywać nikogo o walorach tego samochodu ( tym bardziej estetycznych ). Sam nie byłem przekonany co do zakupu tego auta, które jest tak brzydkie że aż ładne, natomiast teraz wiem że nie zamienie go na inne chyba że na kolejną Multiple i jednak z JTD mimo że teraz jeżdżę bęzyną z gazem.
Buhahaahaha:-)
Ludzie popatrzcie jak to wygląda!! Czy wy macie oczy?? To auto wyglądaj kakby na dach duzego fiata spadł kaszlak!! A jakby tego mało to w tył wjechał mu cinkuś!! Jezu a tan znaczek z przodu?? FIAT!! Feler in alles tale! :-) Nie no ludzie konkretna porażka to auto nie nadaje sie nawet do cyrku!! Siedząc w nim chowałem sie za drzwi zeby nikt mnie przypadniem nie zobaczył!! Strzasny muł!! Daje mu 0 punktów!!
ŻABA....ale zajebista!
mam pięcio osobową rodzinę i to auto jest dla mnie idealne.Oglądałem sceniki,zefiry,picasso...ale to nie to.Sześć oddzielnych foteli -to jest to...Po za tym super wyposażenie \wersja JTD\-jak za te pieniądze.Prowadzi się super ! No i nie kradną, a to ważne jak się wydaje na auto prawie 80 tys..Co do awaryjności ,to teraz producenci idą na ilość,a nie na jakość...A po za tym gubią się przy tej ilości elektroniki.Mam znajomych z kasą i super furami i owszem fajnie się nimi jeżdzi-jak jeżdżą-a o jakich usterkach mi opowiadali \ tych super fur \ to aż mi się niechciało wierzyć. Teraz auta się bardziej psują-niby mają prawo.Chodzi o te pierdolone serwisy \ nie tylko fiata \ gdzie pracują debile, a ty traktowany jesteś jak idiota-nie raz dopóki coś nieruszyli lub czegoś popróbowali to było okay...I tu leży problem- Z CZYM DO UNI...--palanty!!!!
Jest SUPER
Miałem: 5 kaszlaków,Skode 120,Renault 5,Toyotę pickup-truck,Honde crx,Mazde 323,Subaru Legacy,Chevy Malibu, Mercuy-Mercur,Dodge Ram350,Ford Granada,GMC jimmy,Opel Frontiera,Fiat Uno, Hundai Accent,Opel Kadett,
2 Opel OmegaB combi,OpelAstra,Tico,BMW "5",Audi A6,VW Polo,Opel Vectra,Volvo 960 combi, Teraz mam Multiple wiec moge cos na temat aut powiedziec.Jest super . Moja multipla to benzyna+gaz. na podstawie potrzednich zamochodów powiem ze jest niezla jest dynamiczna trochę za duzo pali 10-11 l/100 Myslę ze zalezy to od sposobu jazdy (mojej zonie wszystkie auta pala mniej).Bawia mnie "dresy" w swoich chinkowych gratach i z zasady kozdy z nich czyta napis MULTIPLA (jest z tyłu mojego auta0.Tak"umpa umpa"- smutni kolesie . Te auta nie miałem na obrazku ani w mazeniach zaden nie był dresiarsko stuningowany w samochodzie słucham OZZY Ozborne A wy palanty nauczcie sie jezdzic. Gdy mialem Uno dres z bmw chciał sie pogonic i tak było z krakowa do warsiawki oczywiscie byl to czlowiek "stoliczny" przyjechał 20 min po mnie MULTIPLA TO STARSZNY BRZYDAL ALE PIEKNE SUPER AUTO
2 Opel OmegaB combi,OpelAstra,Tico,BMW "5",Audi A6,VW Polo,Opel Vectra,Volvo 960 combi, Teraz mam Multiple wiec moge cos na temat aut powiedziec.Jest super . Moja multipla to benzyna+gaz. na podstawie potrzednich zamochodów powiem ze jest niezla jest dynamiczna trochę za duzo pali 10-11 l/100 Myslę ze zalezy to od sposobu jazdy (mojej zonie wszystkie auta pala mniej).Bawia mnie "dresy" w swoich chinkowych gratach i z zasady kozdy z nich czyta napis MULTIPLA (jest z tyłu mojego auta0.Tak"umpa umpa"- smutni kolesie . Te auta nie miałem na obrazku ani w mazeniach zaden nie był dresiarsko stuningowany w samochodzie słucham OZZY Ozborne A wy palanty nauczcie sie jezdzic. Gdy mialem Uno dres z bmw chciał sie pogonic i tak było z krakowa do warsiawki oczywiscie byl to czlowiek "stoliczny" przyjechał 20 min po mnie MULTIPLA TO STARSZNY BRZYDAL ALE PIEKNE SUPER AUTO
Prosze o więciej informacji
Czy mógłby napisać mi na temat multipli więcej rzeczy?? MOi rodzice chcą kupic samochód i zastanawiają się nad multipla.czy opłaca się kupić taki samochód dla 6 osobowej rodziny?? Prosze o więcej informacji. Jeśli może ktoś ze mną po imieliowac to chętinie się zgodze. Prosze o opinie na jacob1990@poczta.onet.pl
wie o czym pisze ten kto nią jeździł
mam 1,9 jtd i niech się schowają inne samochody
pełny wypas i full miejsca na zakrętach zachowuje się jak gokart i 180 też pojedzie, a że nie wszystkim się podoba to całe szczęście bo za tą cenę nie ma lepszego (młodszego) vana z takim bagażnikiemi i wyposażeniem. szukam chętnych do założenia klubu tego "brzydactwa" ;-) można zorganizować ciekawy zlocik.
pełny wypas i full miejsca na zakrętach zachowuje się jak gokart i 180 też pojedzie, a że nie wszystkim się podoba to całe szczęście bo za tą cenę nie ma lepszego (młodszego) vana z takim bagażnikiemi i wyposażeniem. szukam chętnych do założenia klubu tego "brzydactwa" ;-) można zorganizować ciekawy zlocik.
Jestem za...
Aby powstał FC Multipli. Nie wiem czy zrozumieją to Ci którzy nie mają Multipli. Ale czy jadąc jakimkolwiek innym pojazdem ludzie pozdrawiają się na ulicy...
Mam już drugą Mult. (pierwsza paliwo+lpg) obecnie JTD - w sumie na obydwu zrobiłem 140 tyś i jak na razie nie mam na co narzekać.
Mam już drugą Mult. (pierwsza paliwo+lpg) obecnie JTD - w sumie na obydwu zrobiłem 140 tyś i jak na razie nie mam na co narzekać.
do bani to Ty jestes..
Powiedzcie mi Ludzie jak taki analfabeta może cokolwiek się wypowiadać na jakikolwiek temat...?? Człowieku "obrażając coś "stworzonego" przez osobę mającą pojęcie o czymkolwiek trzeba przynajmniej znać podstawy językowe swojego Narodu, a Ty nie potrafisz poprawnie napisać paru zdań..?? dla mnie to jest żenujące.. Próbujesz błysnąć, ale pytanie brzmi: Z CZYM DO LUDZI??
A poza tym to mam zamiar kupić to autko i nie będę patrzeć czy słuchać opinii takich prostaków bez pojęcia o czymkolwiek a co dopiero o samochodach...
CYTUJĘ: Weźcie sie ludzie i buducie coł piękniejszego!
TY ZACZNIJ BUDOWAĆ ZDANIA BEZ BŁĘDÓW TO MOŻE WTEDY PODGADAMY!!
A poza tym to mam zamiar kupić to autko i nie będę patrzeć czy słuchać opinii takich prostaków bez pojęcia o czymkolwiek a co dopiero o samochodach...
CYTUJĘ: Weźcie sie ludzie i buducie coł piękniejszego!
TY ZACZNIJ BUDOWAĆ ZDANIA BEZ BŁĘDÓW TO MOŻE WTEDY PODGADAMY!!
Delfin tak mówią na to auto w niemczech
Kupiłem Multiplę 19 miesięcy temu wersję JTD 110KM i nie żałuję jest super pod względem wyglądu jak i zachowania na drodze, ostre zakręty to żaden problem. Co do awaryjności to po 47000 km pękła guma na przegubie (drobiazg). Jedyna rzecz która mi nie odpowiada to begażnik jest za mały, nie chętnie demontuję fotele choć trwa to chwilę. Za to miło jest jak kierowcy Multipli pozdrawiają się na drodze.
Co do tych którzy ubliżają temu autu POPROSTU ŻAL WAM ŻE MOŻECIE OBEJŻEĆ PRZÓD MULTIPLI TYLKO NA PARKINGU BO NA TRASIE NIE MACIE SZANS. POZDRAWIAM
Co do tych którzy ubliżają temu autu POPROSTU ŻAL WAM ŻE MOŻECIE OBEJŻEĆ PRZÓD MULTIPLI TYLKO NA PARKINGU BO NA TRASIE NIE MACIE SZANS. POZDRAWIAM
Kochane brzydactwo
Kupiłem używaną Multiplę pół roku temu. To brzydkie kaczątko, którego nie sposób nie pokochać. Duże, funkcjonalne, pełno miejsca w środku, bardzo wygodna gałka biegów przy kierownicy, pełno schowków i schoweczków; do tego bardzo trwały i bezawaryjny silnik 1.9JTD - przy tym jednocześnie bardzo ekonomiczny. Okna wielkie, panoramiczne; na wszystkich patrzy się z góry.
No i ten błysk w oku wszystkich. PIerwsza reakcja, jak spojrzą z zewnątrz - ale brzydactwo! Druga reakcja, jak zobaczą w środkui się przejadą - ale fajne autko!
No i ten błysk w oku wszystkich. PIerwsza reakcja, jak spojrzą z zewnątrz - ale brzydactwo! Druga reakcja, jak zobaczą w środkui się przejadą - ale fajne autko!
ODA DO MULTIPLI
Hej, wy dresiarze w swoich klepanych BMW i wy krawaciarze w smutnych Mercedesach, nie macie pojęcia co to znaczy komfort jazdy i podróżowania ! Nie macie pojęcia, bo nigdy nie jechaliście Fiatem Multiplą ! Miałem dużo samochodów i żaden nie był tak przyjemny w użytkowaniu. Pod względem trwałości to powiem, że jest to chyba jeden z najbardziej solidnie wykonanych fiatów.Ba! Mercedesy i BMW też się psują!
Cjce Multiple
Jest piekna śliczna w środku przestronna idealna na wyjazdy z całą paczka i na imprezy musze taką mieć :-> Czy ktoś ma fajnie zrobioną multiple albo jakas stronka z fajnie przerobionymi multiplami bo gdzie wejde to tylko chip tuning i lekko dłubnięte a mi chodzi o cos odwarzniejszego pozdro dla wszystkich sympatyków Multipli :))))))
Borek
Ej wieśmoki FIATY TO SZITY Bejca to jest to. Myślicie czereśniaki że jak nosita dzinsa i jeżdzita fiotem to jesteście debaściaki. Ja mam najdroży ortalion w Polsce szyty na zamówienie. Moje e36 jest dla mnie jak prawa ręka. Robie każdego cześiaka pod światłami we fiocie. Wogule jestem debeściakiem. Pozdrawiam Prószków, Raszyn i Wólke Kosowską.
Ludzie kupujta!
Jeszcze nie posiadam,ale jeżdziłem takim i i rozmawiałem z użytkownikami.Oto wnioski:Swietne prowadzenie,wygodny,przestronny,sześcioosobowy,oryginalny wygląd-w sumie kwestia gustu-mi się podoba-inny niż wszystkie,jak na fiata-bardzo dobre wykonanie,tani w zakupie.Cóż wady pomijam ale ja ich wiele nie widzę.Ludzie kupujta!
Gusta!!
wiesz powiem tak! Kazdy lubi co innego!! buraku nie obrazaj nikogo bo to nie o to chodzi jesli ktos ten samochod ma i podoba mu sie bardziej niz inne to jest jego sprawa!! widzisz tobie napewno podoba sie tez jakis samochod moze to jest BMW czy merol ok mi tez sie podobają a np. japonczyki nie by najmniej do roku 2004 i nie obrazam nikogo ze ktos ma i szanuje! Ja osobiscie tez jestem za multiplą i nic tego nie zmieni ! a wracając do tematu brak ci szacunku i wychowaniu mlotku musisz jeszcze spedzic troche czasu z ludzmi a nie w lesie mieszkac i zyc w bedzie!! ale mimo to pozdrawiam!
To prawda, że żaba, ale jaka
siedziska są wystarczająco długie i szerokie, mam 103kg i 187cm wzrostu, i jeździ mi się moja Multiplą super,a mam w aucie gromadkę dzieci i więcej osób, nie mam zamiaru zmieniać na inny, a uzywam Multipli Bipower, tj. na gaz ziemny, niesamowity zasięg na gazie, bardzo dynamiczne i ma super osiągi. Butle inaczej zbiorniki CNG są super umieszczone, nisko, auto ma duzy rozstaw kół i jako jedyny fiat super dobrze trzyma się nawierzchni! jestem pełen podziwu, jednak co do uszczelnienia skrzyni biegów powinni brać przykład od Niemców, np. VW!!!
multipla
miałem w życiu 17 samochodów,od malucha ,kredens,ford transit van, vw passat wszystkie modele,ford taurus,sierra uno,mercedes,aerostar ford,ale multipla jest najlepsza.Zrobiłem od nowej 340.000 km i jedzie dalej bez żadnych zmian.Normalne wymiany,typu zawieszenie rozrząd sprzęgło,klocki ham.To jest naprawdę najlepszy z dotychczasowych.Nie ma mowy o zmianieNa gazik jest nieoceniona.Oby tak dalej.Wszyscy sie pozdrawiają,czego nie ma nigdzie nawet w niemczech
fiat to tandeta !!!!!!
kilka dni temu kupiłem używaną Multiplę ....a przedtem miałem dwa inne fiaty ale kupowane nowe z salonu . Niestety opinia o fiatach jest prawdziwa. Tandeta i dziadostwo w ( niekiedy ) ładnym opakowaniu a po krótkiej eksploatacji wychodzą różne dziwne kabarety które w innych markach są dużo mnie spotykane. Dlaczego ONI nadal nie potrafią nauczyć się na własnych błędach i nie robią swoich aut z lepszych materiałów.....kanał ! Zobaczę ile pojeżdżę Mulpą ..........................Pozdro for ALL !!!!
co sądzę o multipli i tych co ją krytykują-
Panowie-styl to jest coś co odróżnia...kiedyś auta poznawało się z daleka-teraz wszystko na jedno kopyto niema indywidualności,może to wina współczesnych trendów-ale uważajcie-jak w motoryzacji tak i w życiu,jak nie będziemy się różnić to przypadkiem zamiastzerżniemy kolegę-bo taka moda-współczuje.Multipla-to jeden z niewielu rozpoznawanych oryginalnych-zgodzę się że ładny-lub brzydki.Natomiast OBRZYDLIWY JEST m PLAGIAT inaczej brak stylu tręd małpowania obecnie bardzo powszechny
wspaniały szkaradek
Witam jestem posiadaczem multipla tak nazywany jest szkaradek to piękny samochód trzeba nim się przejechać i go pokochać to tak jak z koniem jak stoi to ładny lecz trzeba nim się przejechać aby poczuć jazdę ,prowadzi się wspaniale to było moje marzenie bo pierwszy kupił mój siostrzeniec i przejechałem się nim i po 2 m-ca kupiłem to cacko .