Widok
Fiat Multipla
Projektanci Multipli zerwali z wszelkimi stereotypami. Celem było uzyskanie maximum przestrzeni dla pasażerów. W tym minivanie zmieści się 6 osób i to na długości niecałych 4 m. Sprawą drugorzędną stał się wygląd, który można określić jako oryginalny. Oto fragment zasłyszanej rozmowy między sprzedawcą Fiata a klientem: (S): Prawda, że to niezwyczajny samochód?(K): Wie pan, patrząc z zewnątrz ...
więcej
więcej
To jest auto XXI wieku
Mam taką, jeżdżę i jestem zachwycony. Wzornictwo jest rzeczą gustu ci co krytykują Multiple pewnie jeżdżą Daewoo Lanosami z chromowaną końcówką rury wydechowej jako wyróżniacz a ja za małe pieniądze mam design z XXI wieku, super funkcjonalność i przyjemność z jazdy jak w samochodzie sportowym (tak tak). Moje Volvo V40 sie nie umywa do Multipli. Jeżdzę też Mazdą MX-5 i po mieście na pewno Multipla jest szybsza
hmmm
nie moge wiele powiedziec jezdzilem tym autkiem tylko pare dni na testach i bylo to nowiutkie z 40 paroma kilometrami przejechanymi na liczniku baaardzo delikatny gaz sma ciezar stopy dawal niezle po gazie i rownie delikatne hamulce piski odchodizly co chwila dopooki sie nie przyzwyczailem stylizacja osobiscie nie podoba mi sie ale rzecz gustu funkcjonalne , 3 osoby z przodu to plus a drazek zmiany biegow w desce mimo nietypowego do moich przyzwyczajen miejsca bardzo wygodny
Zaskoczenie
Multiplę kupiłem pół roku temu, samochód był używany z 35 tys. Fakt że ten Fiat jest bardzo funkcjonaly, szczególnie podoba mi się leżące oparcie środkowego, przedniego siedzenia. Jeżdzi się taym autem jesk małą ciężarówką - jest trochę za szerokie. Natomiast mam ciągłe problemy z układem kierowniczym i elektryką - w czasie jadzy samoczynnie otwierają się okną, obłęd!!! Poza tym skrzynia biegów "charczy" przy włączaniu 2 i 3 biegu. Z nastąpnym tygodniu do wymiany nam poduszki zawieszenia silnika (!!!dziwne ba auto ma 40 tys przebiegu).
MImo tego że mam ciągłe problemy z tym samochodem, polecam go osobom które mają dużż rodzinę -wszyscy się zmieścicie i wygodnie pojedziecie na wakacje. UWAGA NA UŻYWANE AUTA!
MImo tego że mam ciągłe problemy z tym samochodem, polecam go osobom które mają dużż rodzinę -wszyscy się zmieścicie i wygodnie pojedziecie na wakacje. UWAGA NA UŻYWANE AUTA!
jest ok, aleee...
bardzo wygodny samochód, wyglad rzecz gustu, mnie sie bardzo podoba , gorzej z wykonawstwem fiata 20 tyś -wymiana lożyska oporowego sprzegła, 27tyś-przetarcie przewodu paliwa który biegnie obok serwa, 35tyś-wymiana uszczelniacza półosi i osłony przegubu, 53 tyś- coś już rzęzi, gdyby to była toyota to byla by rewelacja
autor tego artykułu twierdzi że siedziska są krótkie a zarazem wąskie - ciekawe co powiedział by o sceniku który też ma trzy siedzenia z tyłu a szerokość o ile mniejszą - tam są dopiero wąskie siedzenia ! ale ogólnie autko jest super sam takim jeżdżę i nie mem zamiaru zmieniać na inny ( no chyba że na diesla oczywiście MULTIPLĘ ) a jedynym mankamentem jest zbyt mały bagażnik .
Potwór ale jaki !!!
Kiedy oznajmiłem znajomym że kupuje Multiplę wszyscy pukali sie w czoło ale ... po pokazie tego autka kolegom niie ma osoby która by mi nie zazdrościła. Samochód strasznie wygodny i oszczędny JTD 115 KM *(miasto 6,5, trasa 4,7). Jedyny problem jaki mi sie nasunął w zwiazku z ekspoatacją tego samochodu to jest to że z powodu wysokości tego auta osoby starsze mają kłopot z wejsciem da środka. Szkoda tylko że jest to fiat gdyż wiadomo jaka jest awaryjność tej marki. Jak dotąd nie miałem żadnych problemów (2 000 km)