Widok

Film: Nowy trop prywatnych detektywów ws. Iwony Wieczorek

Nowy trop prywatnych detektywów ws. Iwony Wieczorek .
Prywatni detektywi z biura detektywistycznego Lampart twierdzą, że wyjaśnili zaginięcie Iwony Wieczorek z lipca 2010 r. Według nich związek ze sprawą może mieć ekipa sprzątająca widniejąca na nagraniach monitoringu. Trzech mężczyzn miało zaczepić, a następnie pokłócić się z wracającą do domu dziewczyną. Kilka minut później auto z odsłoniętą plandeką, pod którą miało być przewożone ciało ...
Przejdź do filmu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Racja?? Tez mi sie tak wydaje..
popieram tę opinię 92 nie zgadzam się z tą opinią 20

3 sprawcy po dożywociu, kilku policjantom partaczom po 10 lat i po sprawie.

Przecież to było oczywiste że kluczowe było ukrycie zwłok i ich szybki transport, za co ci policjanci partacze biorą pieniądze matko. Podobnie było w przypadku zabójstwa 13 latki z gdyni. Podejrzany nerwowy siwy gość, pyta o drogę do sopotu w autobusie chwilę po zabójstwie--- nie ale nasze kubusie puchatki nie potrafią tego połączyć żenada.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 9

to utnijmy im głowy od razu, bo przeciez wiesz, że to oni.

A policjantów dla przykładu oślepić.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie debil

patriota
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

Racja

Debil który pierdzieli nie na temat i nic do niego nie wnosi oprócz chaosu i durnego politycznego przepychania
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ha ha ha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taa, film w jakości "nie wiadomo kto murzyn" a ci przez worek rozpoznali twarz Iwony. A ty już że zagadka rozwiązana
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 8

wg mnie kluczowa jest osoba na drodze tożsamej

z drogą Iwony, która setki razy dzwoniła w tym czasie do jej 'przyjaciela' z klubu. W jakiej sytuacji człowiek stara się z kimś połączyć setki razy? No i kolega, który szybko potem pozbywa się auta. Kto się trochę interesuje tą sprawą, też pewnie chciałby się dowiedzieć więcej o tym. No i utajnienie materiałów z śledztwa uzasadnione... ochroną prywatności Iwony Wieczorek. Co to w ogóle jest?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam sie ! takie miala towarzystwo!!!

Miala takich kolegow i kolezanki ze przed matka uciekaja w sklepiach zeby tylko nie rozmawiac !!! Ja poszukalbym w tym towarzystwie tu blad popelnila policja !!! A sprzedaz auta tak szybko tez podejrzana :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

O matko. Nie. Che mi sie czytac gimbazjalno-faktowego 'artykulu'. Wystarczyl mi fragment filmu z rekonstrukcja twarzy...

Bomba! ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

gdzie oni byli

A jak tłumaczyli się pracownicy firmy sprzątającej , że opuścili wytyczoną trasę?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

widocznie w sposób, który przekonał śledczych i rodzinę zaginionej. Nie wszystkie materiały się upublicznia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tłumaczyli się, że wieźli podpite dwie osoby na pace, a nie żadną Iwonę.

Tłumaczyli się, że wieźli podpite dwie osoby na pace, a nie żadną Iwonę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesli nie bylo majstrowane przy widoku na tyl smieciarki to sprawa rozwiazana. Z tego co sie orientuje stawy i kanaly nie byly przeszukiwane.
popieram tę opinię 194 nie zgadzam się z tą opinią 15

Nie do końca.

Stawy były przeszukiwane przez płetwonurków. Ale o Kanałach nie słyszałem.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 1

gość na pace po prostu przegląda worki

Ludzie przez pomyłkę różne rzeczy wyrzucają: biżuterię, zegarki, komórki itp. Potem mógł iść się odpryskać /gdzieś i kiedyś trzeba/. Twarz na zdjęciu mogła być zarówno Mony Lizy jak i Antoniego. Kwestia wyobraźni.
P.S. moja mama wytrzepała za oknem obrus wraz z zegarkiem - taka ludowa tradycja kruszenia sąsiadom na parapet - więc pomysłowość pozbywania się swoich dóbr nie zna granic.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

jeżeli wrzuciliby ciało sieci kanalizacyjnej

to na przepompowni najpewniej wyłowiliby ciało. Jeżeli do kanalizacji deszczowej / burzowej, to prawdopodobnie ciało nigdy nie zostanie już odnalezione. Z drugiej strony osoby pracujący przy wywozie smieci mają wiedzę olbrzymią jak pozbyć się czegoś tak żeby nikt nie znalazł.
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sprawy przez archiwum X są rozpracowywane po wielu latach wiec jeśli to oni zrobili to lepiej dla nich żeby się przyznali jeśli nie oni to niech śpią spokojnie
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

archiwum x tak tak zwykli frajerzy bazujący na farcie nic ;poza tym
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 36

Jeśli fart maja z X im się udaje to niech działają ...
wg tu opinii wszystkie instytucje to głąby jestem ciekaw kiedy od tych głąbów ostatnio potrzebowałeś pomocy ?
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

może ukryli tam ciało tylko tymczasowo?

?
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czemu jeśli ciało wylądowało w kanalizacji burzowej to nigdy nie zostanie odnalezione? I czemu osoby pracujące przy wywozie śmieci mają olbrzymią wiedzę jak się pozbyć czehoś tak, żeby nikt nie znalazł? Mógłbyś proszę rozwinąć myśl?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

Trzymajcie się z dala os osób posiadających trzodę chlewną.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

oraz rębaki do drewna

też z filmu
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na terenach Gdańska jest sporo pozostałości po bunkrach i zapadliskach wystarczy ciało tam pozostawić zakryć gnijącymi śmieciami i płyta betonowa lub włazem .. to jedna z hipotez
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

kanalizacja burzowa w tym akurat miejscu spływa grawitacyjnie do morza /rzeki

teoretycznie gdyby się tam znalazła to prędzej czy poźniej ciało powinnien ktoś znaleźć np na plaży jako wyrzucone przez morze. Powinno ale wcale nie musi. Jeżeli chodzi o kanalizację sanitarną to wszystkie ścieki transportowane są do oczyszczalni ścieków która znajduje się za rafinerią gdańską. Po drodze są przepompownie ścieków które mają specjalne kraty, na który zatrzymują się wieksze obiekty aby nie uszkodziły pomp.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem czy ktoś pamięta

Kojarzę, że któryś z jasnowidzow dawno temu powiedział, że ona mu mówiła, że jest w studni.

Ani wydmy i plaza

Tak ze ja uwazam ze gdzies na wydmach powinni poszukac. Jak zakopiesz cos na wydmach i po dobrym wietrze na drugi dzien sladu nie ma jedynie georadar i jazda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rownie dobrze pod plandeka może być kangur.
Trochę jak w historii że złotym pociągiem.
popieram tę opinię 183 nie zgadzam się z tą opinią 82

Dokładnie

Ja tam widzę gościa i worki. Ewentualnie jakiegoś ufoludka, bo na człowieka to nie wygląda. A tej twarzy kobiety to za pierniki nie widzę, nie mówiąc już o całej sylwetce...
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 4

No Panowie od analizy twarzy podeszli sprytnie do sprawy.

Zamiast wyjść od tego obrazu ze śmieciarki, oni zaczęli od końca, czyli od zdjęcia/portretu Iwony Wieczorek, zaznaczyli kontury i owal twarzy z punktami, odjęli cechy charakterystyczne twarzy, zmniejszyli i obrócili ten zarys twarzy proporcjonalnie i dopasowali do obrazka na tyle śmieciarki. I tak powstała teza o twarzy w śmieciarce.
Czyli zamiast wyjść od szczegółu (rzekomego obrazu twarzy w śmieciarce), oni wyszli od ogólnego zdjęcia pani Iwony i zgodnie ze swoją hipotezą dopasowali jej twarz w to miejsce.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 1

No ale czemu gosciu jedzie na pace? Przeciez latwiej mu wsiąsc do kabiny
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

z takich materiałów przy obecnej technice obróbki zdjęć można wyczarować dowolny obrazek.

Oprócz wątpliwej obróbki zastanawia mnie jeszcze jedno. Furgon po ewentualnym popełnieniu przestępstwa przez jego obsługę śmiga po trasie pełnej monitoringu i budzącego się ruchu z odsłoniętą plandeką? Oj grubo, ale niech się eksperci teraz głowią. Jednak teoria na pierwszy rzut oka i ucha brzmi dość prawdopodobnie, a firma LG po takim występie niewątpliwie wypłynie na szerokie wody.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

albo jak z twarzą Trumpa w uchu psa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pareidolia

jak na moje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sami znawcy...

Przyjrzyj się. Wystają z plandeki nogi. Worki ze śmieciami są raczej jajowate bądź okrągłe. Nie zakrywali paki bo jechali tylko kawałek. Typ który siedzi na pace trzyma końcówkę worka w dłoni. Jest przygotowany żeby szybko wyskoczyć trzymając lewą ręką jeden koniec worka a prawą chwycić za nogi. W tym czasie inny otwiera studzienkę. Cała akcja pozbycia się ciała trwa kilka sekund. Nikt o 5 rano nie przygląda się oznakowanym autom firm sprzatajacych bo każdy jest zaspany albo spieszy się do pracy. Na moje spotkali w lesie prawie nagą piękną dziewczynę. Zaczęło się od zaczepek, potem gwałt, w którym uczestniczyli wszyscy. Jeden wiedział jak to się skończy, pozostałych dwóch wzięło w tym udział dla samego gwałtu. Iwona zaczęła pewnie krzyczeć że ma chłopaka policjanta i ich wszystkich załatwi. Najgorszy z nich po prostu ją zamordował. Reszta mu pomogła pozbyć się ciała i siedzieli cicho bo sami brali udział w gwałcie. Przecież gdyby nie mieli w tym udziału, najpierw by go próbowali powstrzymać, obezwładnić albo by go sypnęli. Jednak mimo że nie spodziewali się takiego końca zależało im na zachowaniu tajemnicy. Gdyby nie brali udziału bali by się że znajdą ciało i sprzedali by kolege żeby nie było na nich. Widać knebel, oczy, czoło i włosy. No i wystające kończyny. Zagadka rozwiązana. Tyle że bez ciała ich raczej nie zamkną...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

I jeszcze coś

Ciała nie ma i nie znajdą bo go tam nie ma. Było tylko przez chwilę. Wiedzieli gdzie można ukryć i tak też zrobili. Iwony zaczęli szukać o ile pamiętam dopiero po tygodniu. Ci panowie pewnie jeszcze tego samego dnia wrócili innym autem i zabrali Iwonę mając już wcześniej zaplanowany idealny plan schowania na wieki. Koniec
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

3:33

O 3:33 Iwona wysłała SMS do koleżanki "o g... mnie zaczepiają". Monitoring z tą śmieciarka i plandeką to godzina 3:38. Śmieciarka zboczyła z trasy w jakieś nieużytki (kanały burzowe) i byli tam ok. 15 minut...

Ja tam zadnej twarzy nie widze,a jezeli cos tam jest to na pewno nie takiej jakosci zeby moc ja dopasowac do twarzy iwony. Dobranoc
popieram tę opinię 138 nie zgadzam się z tą opinią 33

5:28 zatrzymaj i powiększ jest twarz kobiety. Pytanie tylko czy to fotomontaż czy rzeczywiście. Tylko ta odsłonięta plandeka...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

CSI... ten materiał to bardziej reklama firmy. Oskarżenie wobec danej firmy niech i będzie zbadane ale skoro wrzucili ciało tak blisko, to czemu nigdy nie zostało odnalezione?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie ma twarzy, to worek

I proporcje nie są odpowiednie.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Też wydaje mi się to użo większe od głowy...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

taaaa....

odkryte ciało (głowa) ofiary i jedziemy miastem z odkrytą plandeką.
Ktoś tu jest Januszem geniuszu.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 4

może głowa w worku foliowym?

może głowa w worku foliowym?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pewnie ty seryjny morderco byś działał racjonalnie w związku z tym ze to nie pierwszy raz kogoś zabiłeś a to nie było chyba planowane wiec działania nie były tez przemyślane stres
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na zmylenie tropu
Zwykłego człowieka by tak długo nie szukali
Była komuś potrzebna
Pytanie komu ?
Wg mnie śmieciarze mogli zaczepić podrywać ale wątpię aby zamordowali ...
znają doskonale te miejsce jak i kamery rozmieszczone
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Sama byś po tych słowa wskoczyła na pakę
Zrozum to hipoteza ile ludzi tyle wersji
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

to co można by uznać za twarz wraz z blond włosami (po powiększeniu) jest znacznie mniejsze od obszaru na który nakładają grafikę

zoba zoba, smartphony oczu nie maja a usmiech i twarz rozpoznaja, jak to

banda ignorantow, jak chcecie komentowac, to odrobcie wpierw prace domowa, gadanie dla gadania, bo wszyscy o tym gadaja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

To co robi gościu na pace auta o 5 rano ? KUPĘ ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Musisz mieć jakiś problem skoro nie widzisz dobrze.Zdolnośc do pewnego poziomu.

Zaawansowane programy tak

Widzę nie widzisz, ale programy analityczne do analizy obrazu SĄ W STANIE to zrobić. Współczesne narzędzia na to już pozwalają. Wersja sprawy wydaje się być najbardziej wiarygodna. Jeżeli prokuratura się tym rzetelnie nie zajmie, to strach się bać....

Nareszcie

Gdańscy policjanci to największe c*oty i ofermy w całej Europie, jeżeli Panowie z Lamparta mają rację ,to czas na głębokie zmiany w gdańskiej policji i durnej prokuraturze...
popieram tę opinię 240 nie zgadzam się z tą opinią 43

nie wiem czy największe c*oty

ale ta firma detektywistyczna mówiła o Magdalenie Żuk, że mogła paść ofiarą międzynarodowej szajki zajmującej się handlem ludźmi lub padła ofiarą jakiegoś mordu rytualnego, więc tak bym od razu nie wierzył w to co przedstawiają
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czy ty masz problem z mozgiem? Ten watek byl dokladnie sprawdzany przez policje w 2015 roku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

%%%%

O ile znajdzie się ciało
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z początku sceptycznie oceniałem kwestię twarzy

ale rzeczywiście to może być worek foliowy założony na głowę
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dajcie

sobie już spokój z tą Iwoną !!!!! szkoda kasy i zachodu !!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ta wersja trzyma się kupy.

Wydaje mi sie, że gdyby Pani Iwona padła ofiarą jakiegoś przypadklwego bandziora to ciało byłoby gdzieś w krzakach przykryte co najwyżej gałęziami. Trudno sobie wyobrazić, aby ktoś taki zakopywał ciało - bo niby czym?! A ekipa sprzątająca ... wersja niegłupia, do sprawdzenia
popieram tę opinię 338 nie zgadzam się z tą opinią 13

Dokładnie jak piszesz. Jedyne co budzi wątpliwość w tej wersji to opanowanie panów sprzątających

Nawet jakby doszło do nieumyślnego zabójstwa to sprawcy najczęściej uciekają z miejsca zdarzenia będąc w szoku. Tutaj widać olbrzymie opanowanie. Jestem bardzo ciekaw czy któryś w tych panów nie miał przeszłości kryminalnej.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opanowanie można różne interpretować...

Jeśli mieli przeszłość kryminalną lub poziom empatii ustawiony na niskim poziomie to mogli być opanowani ...
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czemu nie? Pełno wyrokowców pracuje.

Nie mogą pracować jedynie w administracji publicznej, policji, innych służbach czy określonych zawodach, ale wyrok nie oznacza zakazu podjęcia pracy ...
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak w tego typu firmach pracują ludzie z zakładu na przeróbce
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do sprzątania ulic biorą ludzi którzy maja do odpracowania godziny społeczne. Wiec wszystko możliwe. Chociaz ja tam na workach nich nie widzę. A to ze nałożyli jakaś grafikę i większość ludzi coś widzi to tylko ludzka wyobraźnia tak działa
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

eh

To wg Ciebie ekipa nie była przypadkowa?Czekali właśnie na nia?Eh
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

tylko jaki motyw?

Gwałtu nie da się im zarzucić bo za krótko ich nie było
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Różnie bywa ... Mógł przewrócić dziewczynę

Ta straciła przytomność. Spanikowali. Na przykład.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

no tak, bo ludzie pracujący przy zbiorze śmieci to wulkany intelektu i na pewno tak schowali ciało, że za sto miliardów lat nikt go nie odnajdzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13

To jedynie obnaża poziom intelektu

pomorskiej policji i prokuratury ...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Normalnie

W piasku na wydmach czy plazy lapami idzie kopac jak o 4:12 ostatni raz widzieli na monitoringu niech do 4:30-5:00 cos sie dzieje tak to przeciagnac cialo i zakopac np w ciagu godziny do tej 6 jest duzo czasu mozna sobie nawet spokojnie jeszcze browara i szluga spalic zanim ktos przejdzie a deszcz spadnie czy maly wiatr i piachu naniesie lub deszcz zakropi i tyle widu po swiezo kopanym

Nie było teoria o tym ,aby ciało było Zakopane ponieważ najzwyczajniej w świecie nie mieli na to czasu ale powstała teoria o tym ,że zostało ono wrzucone w pośpiechu do kanału burzowego . Jako że wychowałam się praktycznie na tej łące (,bo mieszkałam po 2 stronie ulicy ) mogę śmiało powiedzieć ,że to naprawdę realna opcja . Realna nie oznacza pewna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pace rownie dobrze moze byc Antoni Macierewicz albo stary rower
popieram tę opinię 105 nie zgadzam się z tą opinią 91

....

Macierewicza musisz wykluczyć LP
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

poza tym, jak byli na tyle opanowani żeby działać szybko i skutecznie (jak widać, największe głowy kryminalistyki przez tyle nie wpadły na to, co mogło się wydarzyć), to dziwnym mi się wydaje, że tak na wierzchu to ciało położyli..
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokladnie...nie przykryli by ciala i tak jechali z otwarta plandeka?

Troche to naciagane. Facet z Recznikiem juz znaleziony?Ten facet z recznikiem Moze byl widziany w innych lokalach np w Sopocie...Sprawdzal ktos jego rajd po knajpach?Jesli byl nawalony mogl pic wczesniej w innych knajpach I raczej nie przyjechal swoim autem -jesli byl kierowca.Natomiast mogl miec gdzies w poblizu zaparkowane auto I kompana.a jesli mial to na pewno sie kontaktowal ,mogl sie kontaktowac...bilingi z sopotu ,brzezna z tamtego dnia w rece I naprzod. Szatyn,czy blondyn logowanie brzezno..dzien taki I taki...Musicie znalezsc faceta z recznikiem ale panow smieciarzy tez warto by bylo jeszcze raz odpytac.Po mojemu ta pani nie jest do odnalezienia na dzien dzisiejszy.Moze gdyby policja wczesniej zadzialala ale ja sie tam nie znam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

" największe głowy kryminalistyki " ?

A kto powiedział, że śledztwo było prowadzone rzetelnie ? Takie teksty tylko można usłyszeć od rzecznika w TV. Jaka jest rzeczywistość każdy wie.

A może ktoś z twojej rodziny ?

Ta symulacja jej twarzy mnie rozwaliła.

Chyba jakaś gimbusiarnia to robiła, żałosny materiał. Film sugeruje zdjęcia z drona a to przecież google earth. Straciłem 7 minut życia.
popieram tę opinię 133 nie zgadzam się z tą opinią 92

to co ci pokazano na filmie to tylko jedna klatka.

oni analizowali wiele klatek jedna za drugą.
Ale to akurat w tym materiale jest według mnie najmniej istotne.
Najważniejsze że w końcu się jednak okazuje (co było najvardziej prawdopodobne przcież) że coś z Iwoną zrobiły przypadkowe typyu, ktre miały do dyspozycji samochód. I oni właśnie idealnie pasują, zgadzają się też godziny i to bardzo dobrze się zgadzają. Co więcej są zarejestrowani na innych nagraniach monitoringu. Dlaczego te buraki z prokuratury tego nie badały? Co za cieniasy tam siedzą. Tylko kaffki piją i nic z tego nie ma. A tu ktoś się przyłożył i chwała mu za to. Jest sensowny ślad w końcu. Niech idą tym tropem. Ważne by było żeby znaleźć i ciało i tych typów i od nowa ich przesłuchać. szczegółowo w obecności psychologa, który ich sprofiluje.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 6

Analiza

Przecież w tekście jest napisane, że ten wątek był badany
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15

Co pan ma do powiedzenia w tej sprawie?
Nic.
Widział pan zaginioną tamtego ranka?
Nie.
Dziekuję, do widzenia.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 0

sensowny ślad? powiedz mi dlaczego w takim razie zamiast jechac schować zwłoki?

oni pojechali do pracy dalej w parku Regana. Dwa to prokuratorzy bardzo chcieli rozwikłać tą zagadkę bo daje pewny awans.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

To wytłumacz mi po co gościu jedzie na pace ze śmierdzącymi śmieciami zamiast siedzieć z przodu? Może jeszcze żyła tylko była nieprzytomna. Do takich robót często zatrudnia się kryminalistów bo nigdzie nie chcą zatrudnić takich ludzi co mnie wcale nie dziwi.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

cos za duza ta niby głowa
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 14

Rozmiar jak rozmiar, ale kształty...

Przecież kanciaste. Ten obraz mógłby być wstawiony gdyby miał pokazać znalezioną czaszkę. I ten ciemny kwadrat to niby oczy? No przeginka na maksa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rozmiar glowy jest proporcjonalny do tablicy rejestracyjnej ktora ma 52cm

Jej glowa to mniej niz 1/3 długosci tablicy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

w tym worku to leb jak konia jest taki wielki ehhh sciema z ta glową

Nikt kto gwalci i morduje i kto wrzuca zwloki na pake nie jezdzi z otwarta plandeka ale oni zgadzaja sie z czasem jak obliczalem ktos musial to zrobic od 6-15 min i to by sie zgadzalo !!!

Firma sprzątająca kontra gdańska "policja" i agencje "detyktywistyczne", z Rutkowskim na czele.

Hahaha, tyle lat śledztwa... o kur..a... żenada na całego, w jakim mieście ja mieszkam i żyję?
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wracaj na mazury

Słoiku nikt Ci nie każe ty mieszkać !
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 15

Zobacz zeznania w sprawie ambergold to zobaczysz o co chodzi w tym Gdańsku z głównym bossem co mieszkania liczy tzn prokurator liczy za niego bo on nie może się doliczyć.p
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

To może być złudzenie

Na powierzchni Marsa przez teleskopy też widziano ludzką twarz. Przy tej jakości zdjęcia może to być cokolwiek. Ważniejsze wydaje się zachowanie ekipy sprzątającej.
popieram tę opinię 103 nie zgadzam się z tą opinią 3

dokładnie tak

kogoś niechcący ponisło z tą twarzą bo śmieciarze to w tej chwili jedyny rozsądny trop

a w obłoku z wybuchu WTC widziano szatana
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na pewno agencja zagrała nieco va bank, z jednej strony, to dziwne, że samochód zjeżdża z kursu w taką okolicę, przecież nie zjechali na piwo, odpoczynek, cokolwiek takiego. Dwa, kto z własnej woli jechałby na pace wśród śmieci? Raczej nie należy to do przyjemnych czynności i nie widzę powodu, aby tak robić, przecież nie wysypywały się śmieci z tego samochodu, ale... czemu jechaliby z odkrytą plandeką? Wizualizacja twarzy też jest dość dyskusyjna, jest ona na filmie zbyt duża. Ciężko ocenić, pozostaje czekać i mieć nadzieję, że odpowiednie służby coś sensownego wypracują z tego materiału.
popieram tę opinię 94 nie zgadzam się z tą opinią 4

ci goście często jeżdżą na pace ponieważ wybierają ze śmietników które stoją często co 100 czy 200m od siebie dla mnie to bajeczka ktos się uczepił jakiejś bzdurnej hipotezy i do niej próbuje się podpiąć wszystko
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

A dlaczego bzdurna?

Już sam fakt, że zjechali ze standardowego kursu wymaga spr. A po drugie dlaczego była zamiana kierowców skoro takiej praktyki nie było? Jak sie do tego dołoży niespójność zeznań to hipoteza robi się rzeczowa
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 5

a co to znaczy standardowy kurs?Ta firma obsługuje wszystkie kosze na śmieci w tym rejonie a nie tylko nad morzem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 17

Ale kosze na określonej trasie!

Jeśli bez sensu zjechali w rejon gdzie koszy nie ma i gdzie nigdy nie zjeżdżają to jest coś na rzeczy
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 3

to na przystankach nie ma koszy na śmieci?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 23

Zapoznaj się z materiałem

jeszcze raz ... powoli ...
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 4

ten materiał to papka dla idiotów nic poza tym
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Przystanki należą do ZKM i sprzata firma wyłoniona w innym przetargu

Kosze na miescie robi inna firma wyłoniona w przetargu dla UM

Chyba jednak z d...

To nie mogli sobie pojechać w odwrotnej kolejności albo pominąć kilka i wrócić do nich później.

No proszę cię, tak samo fantazjujesz jak ja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Przerzucali ciało do bagażnika

Niespójność zeznań to twoja hipoteza. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Nie masz dostępu do materiałów ze śledztwa. Budujesz swoje tezy na kolejnych tezach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

A nawet jeśli

na pace była IW lub jej ciało, to po co kierowca miałby siedzieć z nią na tej pace? To bez sensu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

Też był w szoku. Albo wolał mieć ją na oku

i obserwować to co się dzieje z tyłu samochodu. Czy ktoś np ich nie przyuważył i nie obserwuje...

Ponadto wątpliwe aby ciała nie przykryli workami.

nigdy nie widzialem zeby smieciarz jechal na pace a nie w kabinie dziwne to

Policja i prokuratura

Zrobią pewnie wszystko, aby nie potwierdzić tej wersji bo gdyby okazało się, że było jak w przedstawionym materiale to poleciałoby sporo policyjnych i prokuratorskich głów.
popieram tę opinię 103 nie zgadzam się z tą opinią 4

W Gdańsku 18lat POukladzie mafia i koledzy
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sam film to nie wszystko.

Ciekawe co wynika z zeznań kierowcy i śmieciarzy. Nie bagatelizowalbym tej wersji. Po prostu trzeba ją sprawdzić. Myślę, że żaden profesjonalny detektyw nie ryzykowałby utraty wiarygodności wysuwając mało realne wersje zdarzeń.
popieram tę opinię 93 nie zgadzam się z tą opinią 7

poza Rutk@wskim

pseudo detektywie, którego jakby żywcem z kreskówki wyciągneli
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

ta sama agencja już raz wtopiła hipotezami

o porwanej Polce w Egipcie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przecież to jakieś janusze detektywistyki

ten film to im chyba ktoś na zaliczenie z informatyki zrobił, przy fragmencie z twarzą po prostu nie wytrzymałem
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie jest to tak do końca,z ryzykowaniem reputacji.Przykład agencji pana,z dziwną fryzurą.Ważne że mówi się o nich,taka darmowa reklama.A w policji wbrew pozorom,nie pracują idioci.Zapewne też przeanalizowali,taką wersję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

...

Jeżeli by ukryli tam ciało to nie kładliby go z samego brzegu i jechali przez miasto z odsłoniętą plandeką. Zasłoniliby plandekę a worek z ciałem przykryli dziesięcioma innymi. Chyba że przewozili ze dwadzieścia ciał i któreś musiało być z brzegu. Trochę szukanie dowodów na siłę.
popieram tę opinię 73 nie zgadzam się z tą opinią 19

Jechali kawałek, nad ranem

I zapewne też byli zdenerwowani bo zbrodnia - jeśli do niej faktycznie doszło - nie była zaplanowana.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale po co

wtedy gościu jechał na tej pace? Pilnował ciała, żeby nie uciekło?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jedyne wytłumaczenie jest takie że człowiek pod wpływem silnego stresu

dziewnie się zachowuje. Czasem bardziej, a czasem mniej racjonalnie. Podejrzane jest to że jechali z otwartą plandeką - jakby zabili to powinni opuścić, a z drugiej strony kierowca jedzie aż nadto opanowanie - czyli bardzo racjonalnie, nie wzbudzając podejrzeń. Dużo jest w tej sprawie hipotez i domyśleń. Mam głęboką nadzieję że kiedyś uda się wyjaśnić tą sprawę.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

może żyła dlatego ją pilnował, podduszał

to jedyne wytłumaczenie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

O

Jeśli ja zabili to wątpię ze działali i myśleli raczej działania w panice i szoku

Była 5 rano, nikogo nie było pieszego, czuli się w miarę bezpiecznie i wiedzieli, że zaraz muszą pozbyć się zwłok. Gdyby zasłonki plandek smród byłby nie do wytrzymania pewnie. No wersja prawdopodobna tylko po co mieliby ja zabijać, czy był czas na gwałt itp?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wersja niespójna, filmu z monitoringu ma datę 10.07.17, poza tym można zapakować w pół godziny żywego człowieka do wora?

Zobaczcie zakres czasowy zarejestrowana o 4.12, potem punkt styczny 4.25, następnie już o 5 w worku? dajcie spokój to fake. Ale montaż i symulacja świetna, można łyknąć
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 46

A niby dlaczego pół godz to za mało

na zapakowanie ciała do worka?
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wystarczy jedno uderzenie

lub walnięcie głową o beton czy kamień
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 1

od walnięcia głową o beton czy kamień

Film z monitoringu ma datę 17-sty lipca 2010r., czyli jak najbardziej się zgadza.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie coś za mało czasu. Musieliby ja od razu zabić tylko po co, czasu na gwałt raczej nie było.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Reklamę sobie zrobili na cudzym nieszczęściu

Nie ma ciała nie ma przestępstwa. Ja nie wiem, pewne rzeczy są dla mnie niezrozumiałe. Iwona idzie z punktu A dopunktu B. Z prędkością x na godzinkę, więc można obliczyc o której powinna do punktu C dotrzeć. Przecież dalej też są kamery. Jeżeli Iwona w pewnym punkcie powinna być o...? Jeżeli nie dotarła to trzeba sprawdzić kto w na tym odcinku był z innych kamer?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 30

Jeśli mają racje to na reklame

Zasługują. W dodatku całą kampanie reklamową powinna zasponsorować policja i prokuratura
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mądrala

Mądrala, tam gdzie szła później po ostatnim widoku z kamer, nie działały już kamery

Odwracanie a po co niby ?? Coś nie tak

Wiarygodne

Najbardziej wiarygodna i logiczna wersja tej tragedii z wszystkich forsowanych przez 7 lat. Jeśli to się potwierdzi - wielkie uznanie.
popieram tę opinię 112 nie zgadzam się z tą opinią 7

(1) I jechali by z podniesioną plandeką? (2) Okoliczne tereny są tak uczęszczane, że do dzisiaj już dawno została by znaleziona. (3) Można by prędzej obstawiać, że pojechali z ciałem na jakieś miejsce gdzie pozbywają się worków. Hipoteza ciekawa, ale raczej trudna do udowodnienia. Znalezienie ciała może być tak trudne bo nie wiadomo gdzie ten samochód mógł pojechać później? Trudno cokolwiek powiedzieć.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 17

mm

A co to tych Panów odnaleźć nie można? Dobrze przesłuchać i wskażą miejsce a co z niej zostało po takim czasie to już inna sprawa . Myślę ze jej mamę nawet 5 kosteczek by w takiej tragicznej sytuacji ucieszyło , Bynajmniej można po chrześcijańsku pochować .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

trzech ją zabiło?

i trzymają sztamę? eeeeeeeeeeeee, nie wierzę
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 18

Zabił jeden

Pozostali pomogli pozbyć się ciała to trzymają sztame. Nikt nie chce być w to wmieszany i pkciągnięty do odpowiedzialności. Takie to dziwne?
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

z moich doswiadczeń

z czytania kryminałów wynika, że trzech facetów przypadkowo pracujących razem w nisko opłacanej pracy nie koleguje się na śmierć i życie. Powiedzmy jeden zabił, dwóch ją zgwałciło, korzystając z okazji. Za gwałt u nas jest do 2 lat kary, ze zabójstwo więcej, Czemu ci, co nie zabili mieliby pomagać zabójcy?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Czyli mieliby pomóc Policji

i jeszcze wysłać się na dwa lata do paki ryzykując, że przypisze się im dodatkowo udział w morderstwie??? Jakieś lipne kryminały czytasz
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

zobacz jaka była zmowa milczenia o zabójstwo tej nastolatki z południa Polski- wiedziało przynajmniej

kilkanaście osób, przy czym dwój po pijaku się pochwaliło, że wiedzą kto zabił i następnego dnia już ich nie było
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wiem o tej sytuacji. niech ktoś zapoda linka :)

Miloszyce

To jest sprawa 15 letniej Małgosi z Miłoszyc z 97 roku

Szczerze współczuję Panie Iwonie, mamie zaginionej...mam nadzieję że w końcu ten koszmar się dla Pani skończy i będzie Pani mogła pochować córkę, ostatni raz ją pożegnać. Domyślam się że wyraziła Pani zgodę na ten artykuł, że uwierzyła w taką wersję wydarzeń. Gdy Iwonka zaginęła mieszkałam na żabiance, pamiętam jak wszyscy jej szukali. Przykre są wszystkie wydarzenia, które miały miejsce przez te wszystkie lata...tyle wersji, oszczerstw, brudów, nadziei gdy znalazła się podobna do niej dziewczyna. Podziwiam Pani siłę, mam córkę niewiele młodszą, nie wiem jakbym to wszystko zniosła. Nie ma słów które dodałyby otuchy, mam tylko nadzieję że najgorsze zaraz będzie za Panią. Pani Iwonko nigdy się Pani z tym nie pogodzi, ale z czasem nauczy się z tym żyć. Całym sercem współczuję.
popieram tę opinię 80 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie pomodlę się za Panią, jestem ateistką, ale przez te wszystkie lata przeczytałam każdy artykuł o tej sprawie, oglądałam z Panią wywiady...jest Pani dla mnie wzorem Matki, tak wytrwale walczyła o swoje dziecko, nigdy się nie poddała... całym sercem jestem z Panią.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0

No nie wiem...

Czy jeżeli miałbyś ciało / nieprzytomną dziewczynę wieźć na pace, to miałbyś odsłoniętą planedkę i w dodatku byłaby ona tak blisko, żeby było ją widać?
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 8

Byli zdenerwowani. Nie spodziewali się

że ktoś może do tego dojść. Była 5 rano. Działali w pośpiechu. Poza tym, zastanawiająca byłaby zasłonięta plandeka
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 6

Możliwe

Zdajesz sobie sprawe, ze nie jest to planowane morderstwo a ludzie smieciarze pochodza z klasy robotniczej. Mysla sobie ze z rana nikt nie zobaczy a oni wiedza co nowa technologia.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie wiedzą co to nowa technologia

Kurcze, ty nie nazywaj się racjonalistą, bo do rozumu ci daleko jak ty takie brednie piszesz.

Śmieciarze pochodzą z klasy robotniczej? Co to za tekst? Czego ma dowodzić? Skąd wiesz, że było to nieplanowane morderstwo? Skąd wiesz, że to było w ogóle morderstwo, a nie np. porwanie?

no i smieciarze dokonali zbrodni doskonalej?

nie ma dowodow, nie ma ciala, nie ma motywu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdzie ona jest blisko, jak jest pod samą kabiną kierowcy???

z tą rekonstrukcją twarzy to sobie popłynęli
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ta wersja ma sens ale zastanawia mnie czy gdbym jechała na pace ze zwłokami zostawiła bym otwartą plandeke żeby było je widać? Chyba nie.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 5

Gdyby nagle zasłonili

to dopiero byłoby podejrzane.

Ja bym nawet na pace nie jechał

Wrzuciłbym ciało na pake i wrócił do szoferki.

Chyba nie był lekarzem

Może myślał, że jeszcze żyje?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

??????

Rekonstrukcja twarzy naiwna. Jednak zgadzam się, że mogli ją zgwałcić, mogła im grozić, chcieć krzyczec, mogli ją przydusić i udusić niestety. Potem działanie w szoku, mogli ją wrzucić na pakę, nawet przykryć workami a podczas jazdy śliskie worki mogły się pozsuwać. Nie wiem, czy to jej twarz, ale pod worami mogła leżeć.
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie masz sumienia...mama czyta każdy komentarz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 20

Mama to z pewnością domyśla się takich okoliczności, zapewne chce poznać okoliczności śmierci i w końcu ja pochowac. Jak policja przedstawia ewentualne możliwości śmierci, to też nie ma sumienia? Życzę jej odzyskania jako takiego spokoju i tego, żeby mogła pochowac swoje dziecko.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bzdury

Przeciez logiczne, ze gdyby ja na tej ścieżce, gdzie było dużo ludzi wciągnęli do auta to by krzyczała, poza tym nie zamordowaliby jej w 10 sekund . Bzdury jakies

Jak widać, kompletne bzdury...

Za to reklama darmowa, ot Polska właśnie ;P
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 25

Clickbait, to jedno...

A inna rzecz, że "wnikliwa analiza" nie zawiera nawet tezy która trzymałaby się kupy; a cóż mówić o dowodach; zawiera natomiast manipulacje i pomówienia, a to już jest karalne.

Jak widać, kompletne bzdury...

odezwal sie mistrz dedukcji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Najbardziej przedstawioną wersję wydarzeń kompromituje ta nieszczęsna rekonstrukcja

Bo jeżeli wszystkie podane fakty się zgadzają, to hipoteza nie jest pozbawiona sensu. Ale proszę, ta rekonstrukcja twarzy w worku? To jest na poziomie ludzi jaszczurów
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 5

Hmmm...

Jeśli oddali te materiały do prokuratury w dniu 27 października, to mija dokładnie 2 tygodnie. Albo nie znaleźli nic albo niedługo potwierdza znalezienie szczątków. Ciała tej dziewczyny już nie ma, tylko badania DNA mogą to potwierdzić. Mimo to, gdyby znaleźli szczątki, to zawsze któryś policjant z ekipy puściłby anonimowo farbę do prasy. Więc może wywieźli ja gdzie indziej. Była to prawdopodobnie śmierć przypadkowa, chłopaki ja wykorzystali, może kierowca nie, nie wiem, bo dziwne jest, że potem go nie było, a może ona żyła na tej pace, tylko przyduszona albo uderzona podczas gwałtow zmarła. W szoku byli, więc ja gdzies wrzucili, jako ekipa sprzątająca dobrze znają okropne i śmierdzące miejsca. Moze gdzieś do ścieków, dlatego nie mogą jej znalezc, bo się po prostu rozpuściła. Straszne to wszystko.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 6

W strasznym żyjemy świecie, a co gorsze, nasze dzieci z nami też.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wbrew pozorom i temu co ci wciskają media żyjemy właśnie w najbezpieczniejszych czasach w historii.
Ale każdy tego typu wypadek jest rozdmuchiwany przez media do granic możliwości.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Teraz każdy jest detektywem, takim mądrym...a gdyby wam dziecko zaginęło? Czy ktoś tu ma pojęcie o współczuciu dla rodziny bądź zna definicję tego słowa: współczucie? Okropni jesteście.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11

Kobieto, o czy ty mówisz? Co ma współczucie do tego, że dziewczyna jest szukana przez 7 lat. Mama jej nagłaśnia, żeby właśnie pobudzić pamięć wszystkich możliwych osób. Może wogole niech policja i prokuratura rzeczywiście to umorzą, bo matce przykro czytać i ogólnie współczucie nie pozwala im na dochodzenie śledcze. Myślę, że to co inni podejrzewają nie dorasta do pięt do tego, co projektowała w swoim umyśle jej mama. O czym ty mówisz? Masz jakieś dziwne pojęcie współczucia i obrażasz ludzi przejętych ta sprawa.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co tu na współczucie.

Idąc twoim tokiem rozumowania, firma Lampart jest bezduszna i nie ma za grosz współczucia, pokazując ten straszny materiał z workami ze śmieciami w samochodzie i jeszcze ta rekonstrukcja twarzy. Ze względu na współczucie nie powinni przyjmować zlecenia, bo matce będzie przykro. Zamordowano najprawdopodobniej ta dziewczynę i jest to straszne i ze względu na sprawiedliwość, już nawet nie na matkę, ta straszna sprawa musi się wyjaśnić. Może w szpitalach też nie powinni robić sekcji zwłok, bo rodzinie będzie przykro i współczucie nie pozwoli na wykrycie przyczyny śmierci. Co ma piernik do wiatraka. Idź spać już.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szkoda, że dotychczas nie wyjaśniono

sprawy zabójstwa nastolatki w Gdyni sprzed kilku lat. Chodzi o to na Dąbrowej, przy dawnej giełdzie. Sprawca pozostał bezkarny
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 2

A to nie zabił jej bezdomny? Pisali o tym, pamiętam, znaleźli dziewczynę bardzo blisko domu. Myślałam, że morderca siedzi? Biedna dziewczynka.

Mają jego DNA, faceta nie mają do dziś. Sprawa Izy przedstawiana byla na międzynarodowym spotkaniu policjantów jako jedna z nietypowych i niewyjaśnionych.
Istnieje prawdopodobieństwo że facet który ją zabił zrobił to raz i więcej podobnego czynu nie powtórzył i że nie był karany.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

trochę się nad tym napracowali

Jeżeli ta teoria okaże się wiarygodna to funkcjonariusze prowadzący tę sprawę powinni zostać przesunięci do prewencji.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

Policja powinna skontaktowac sie z policja dunska ktora obecnie kontaktuje policje w wielu krajach poniewaz podejrzewaja ze ten dunski bandyta i seksualny dewiant- Peter Madsen, dopuscil sie wielu morderstw na mlodych dziewczynach nie tylko w danii.Nekrofilia. Warto by spytac jego znajomych czy nie byl kiedys na wakacjach w trojmiescie. Miejsce zaginiecia podobne.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

W zasadzie

To jedt bardzo podobny do tego z recznikiem co szedl jak sie w google wpisze i wyswietli jego ryj

Absurd

Jeżeli rzeczywiście ekipa sprzątająca ma związek z tą sprawą to po zobaczeniu tego filmiku na waszej stronie redakcjo, osoby z filmiku zaczną ucieczkę.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może celowo ujawniono opinii publicznej ten materiał by monitorować zachowanie podejrzanych lub czekać az któryś w sytuacji podbramkowej zacznie sypać
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

No

To jakby sprawa się wyjaśni sama...

Ja pier....

Co za żałosna interpretacja
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 21

A czemu

Czemu ta twarz Iwony tak niebieska ?a pracownik ma ciepłe kolory twarzy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 18

Może dlatego, że pracownik żyje i emituje ciepło.

A IW może była już martwa, uduszona. Od duszenia posiniała. Trzeba byłoby zapytać patologa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

no fakt, bo ciało w 16 minut po śmierci jest już zimne jak głaz. W dodatku latem.

Widziałeś kiedyś umierającego człowieka? Twarz zmienia się momentalnie, nie ma w niej życia. I nie chodzi o to, czy ciało jest ciepłe.

Ludzki umysł to jednak jest głupiutki.

Podpowie wszystko, nawet największą głupotę, żeby usprawiedliwić i obronić swoje zdanie. Tak, tak, pracownik żyje i emituje ciepło, a denatka nie żyje i nie emituje ciepła, stąd inne kolory ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Racja

Mi się wydaje, że to może być fort krok. Firmy sprzątające często zatrudniają cudnych typów. Sprawa priorytetowa to wyjasnienie co się stało z tą dziewczyną wiec przesłuchiwać należy osoby mogące mieć coś wspólnego z tą sprawą.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ma to sens. Komuś zależało na ukryciu prawdy, niestety
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 2

spawacz

No no, tak właśnie się kończy gdy syn krawęznika, z ambicjami grafika, lączy hobby z radą ojca i otwiera biuro ;D.
Nie powiem, animacje ładne, ale przeciez to jest ujma dla tej całej sprawy...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 16

?

Czyli mężczyzna bez skrępowania siedzi przy burcie paki na ciele kobiety, bez obawy, że ktoś zauważy np. wysoko siedzący kierowca autobusu, ciężarówki? Równie dobrze może to być odbicie światła na worku - życzę Detektywom aby analiza była celna i doprowadziła do rozwiązania tej sprawy.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

To prawda. Ale akurat to ciało według mnie ma najmniejsze znaczenie.

ważne gdzie oni jeździli, że mieli samochód do dyspozycji, i czas pasuje dokładnie. To jest mocny trop obecnie. A czy symulacja nie jest naciągnięta to się później okaże.
Trzeba szukać ciałą i przesłuchiwać szczegółowo śmieciarzy i zbierać o nich materiały.

To mi wygląda na kryptoreklame ...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12

A mnie na rzeczową analizę

którą trzeba zweryfikować bardzo dokładnie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

każde biuro detektywistyczne chce się pochwalić takim osiągnięciem.

Ty jakbyś wygrał w lotto to byś poszedł wszystkim sąsiadom ze wsi powiedzieć.
Poza tym oni pod koniec października przekazali materiały do prokuratur. Czyli pełna profeska. Brawo.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Trochę to zabawne

Przecież na filmie wyraźnie jest napisane że ten autobus odjeżdża 10.07.2017
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

to jest 2010 lipiec 17

pomysl zanim cos napiszesz

ok jest data ale nie wiadomo czy ktoś nie kombinował przy tej dacie na zasadzie koleżeńskiej

przysługi bo trochę zboczyliśmy z trasy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

Kurcze czyli to sprzątacze ją zabili?? Clean...d to o tą firme chodzi. Straszne!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

ma to jakiś sens, mogło dość do szarpaniny albo ich wyzwała od brudasów- któryś nie wytrzymał

a potem panika i uciekamy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oj chyba gorzej. Co innego zaczepki a co innego zabicie słabej kobiety przez silnego draba.

To mógł być jakiś niezły zwyrol - silny i bezwzględny. Ponadto musieli znać teren, współpracować razem i rozglądać się za przypadkowymi osobami.
Niezłe typy, natychmiast trzeba ich złapać bo kto wie czy czegoś jeszcze nie zrobili.

Dziewczyna była wściekła, bo pokłóciła się ze znajomymi, opuściła lokal sama, szła na pieszo kawał drogi. Ludzie, samo to dużo mówi, że była mega wkurzona, stąd wściekły szybki krok. Podjeżdżają faceci od śmieci, jakieś konskie zaloty, mogli być wulgarni, wyobraźcie to sobie. Wkurzenie sięga zenitu, może byli wulgarni, może ja bezczelnie któryś dotknął, dziewczyna wściekła mogła wyzwać ich od ci*low, brudasów. Mało trzeba, żeby doszło do bójki, do uderzenia, nie wiemy, czy zgwałcili, może nawet nie, może któryś tłukł się z nią, bo ona pewnie w nerwach też nie była dłużna. Wyrżnął jej pięścią......i macie skutek śmiertelny.. Człowiekowi niewiele trzeba, uderzy we wrażliwa część głowy i do widzenia. Chłopaki nie chcą iść siedziec na 25 lat, więc będą kłamali. To tylko hipoteza.

"Chłopaki nie chcą iść siedziec na 25 lat, więc będą kłamali. "

Ten fragment bez sensu. Ponieważ 3 jej nie zabiło, ale jeden więc 1 dostaje dozywocie badz 25 lat, a nie cała trójka. Nie ma wiec sensu ukrywac morderce, pozostałej dwójce to by się nie opłacało (gdyby to była prawda)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

kilka tygodni temu na przesłuchaniu komisji śledczej

o sprawie robi się głośno za sprawą zeznań dziennikarza który nawiązuje do tematu tak ogólnie i w niespełna miesiąc prywatne biuro dedektywistyczne bez żadnego wynagrodzenia nagle rozwiązuje sprawę którą policja tuszuje od kilku dobrych lat... hmmmm

Witamy w Gdańsku, mieście cudów i nieograniczonych możliwości...
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 5

Brawo. Analiza, i jeszcze raz analiza.

Czyli jednak prawdą jest to że to osoba przypadkowa, która akurat była w tym miejscu. I prawdą jest to że musieli jakoś zabrać ciało bo w pobliżu nie ma. To jest tymczasem jedyne logiczne wytłu maczenie.
Natychmiast czynności operacyjne wobec tych zwyrodnialców i na 1000 lat do pierdla z brazylijczykami.

Nie emocjonuj się za bardzo, to hipoteza, przypuszczenia, tropy - nie prawda, jak piszesz.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

???

a jak wg ciebie mądralo wciągnęli ja do auta gdzie już sporo ludzi się tam kręciło??? Narobiłaby krzyku gdyby ją siłą wciągali. Dlatego z was kiepscy detektywi bo nie potraficie myślęc logicznie

nie zgadzają się proporcje

Przecież proporcje się nie zgadzają. Przyjrzyjcie się postaci siedzącej na pace, na workach. Zobaczcie na jego głowę. Jakiej jest wielkości? Sama plama twarzy-jaki ma rozmiar? Jeśli w tym worku miałaby być Iwona ( ciekawe swoją drogą jest to skanowanie worka- rentgena mają w tym Lamparcie co z rozmazanego obrazu video monitoringu robi skan zawartości worków???) , to jej twarz i głowa miałaby wielkość głowy konia lub słonia. I nawet biorąc pod uwagę perspektywę, że facet na workach siedzi ciut głębiej niż worek z domniemaną Iwoną, więc jego twarz w głębi byłaby mniejsza niż obiektu leżącego z przodu, to i tak nie zgadzają się proporcje. Głowa Iwony musiałaby być znacznie mniejsza niż to, co wyodrębnił cudowny program NCIS biura Lampart :) Ale jeśli to video wrzucone w sieć ma inne zadanie , to fajnie.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

ale ten zwyrodnialec jest głębiej wewnątrz a ciało leży bliżej skraju samochodu.

stąd mogą być takie różnice.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Moim zdaniem nawet przy zachowaniu założenia że pan śmieciarz siedzi głębiej, dysproporcja pomiędzy plamą jego twarzy a domniemaną twarzą Iwony jest zbyt duża, by mogło to być prawdą. Ale to moja opinia. Swoją drogą ciekawe, że wystarczy wrzucić jakieś zmontowane video i już czytelnicy piszą o człowieku per "zwyrodnialec". A skąd to wiesz? Może to niewinny człowiek? Poza tym nie wiem jaki miałby być motyw tej zbrodni? Nawet jeśli sprzątacze spotkali Iwonę, może nawet zaczepiali ją w niewybrednych slowach, a ona, zmęczona nocą i długim marszem boso, odpyskowała im, to czy jest to powód do morderstwa? Było już widno, wokół mnóstwo imprezowych niedobitków, a sprzątacze którzy właśnie rozpoczęli dzień ot tak porwali dziewczynę i zawinęli w czarny wór? W jakim celu? Jak miałby wyglądać sam akt zabójstwa? Ile czasu potrzebowaliby sprzątacze by sprzątnąć Iwonę? Czy planowali takie działanie , czy to był spontan na skutek jej agresji? Nieeeee. To się nie trzyma kupy. Teoria o sprzątaczach jest według mnie grubymi nićmi szyta.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ta teoria trzyma się kupy,wiesz co za element pracuje w takich firmach,oni są do wszystkiego zdolni,powinni zostać solidnie przesłuchani może któryś pęknie i wyśpiewa jak było,wreszcie się skończy koszmar dla matki.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

dokładnie. Tam często ludzie po kryminałach lądują bo ich nikt nie chce zatrudnić

Poza tym skąd wiesz jaki nie był motyw a jaki był?
To całkiem prawdopodobne że okazja czyni człowieka. Pomyślały sobie dziady że upolują laskę bo ich nikt normalny nie chce. Wystarczy że w pobliżu gwałciciela w odpowiednim miesjcu i czasie znajdzie się ofiara i masz tragedię.
To jest oczywiste.
Trzeba znaleźć ciało i przesłuchać szczegółowo te osoby.
Na razie wiele rzeczy pasuje, pierwszy sensowny trop po wielu latach.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Uważajcie, jak się wypowiadacie o pracownikach firmy sprzątającej.

Bo wygląda na to, że już żeście wyroki wydali i stygmatyzujecie ich pisząc o elemencie. Radzę lepiej przemyśleć dwa razy zanim coś napiszecie, niż strzelać szybko komentarzami.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

ten fragment z dopasowaniem głowy jest akurat według mnie naciągany.

ale pozostałę dane pasują jak ulał: przypadkowość spotkania, kilku sprawców, dostęp do samochodu, zbieżność czasów i miejsca, zmiana trasy śmieciarzy, oczekiwanie aż odjedzie autobus, itd.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

to idź się umyć.

skoro jesteś taki po zrobieniu tego i owego przez muchy

ciekawe co dalej zrobili. Bo porzucili ciało ale czy do tego ciała w nocy nie wrócili?

I na przykład go nie przenieśli w inne miejsce. Albo jacyś nekrofile. Skoro tak łatwo przyszło im zabić to i może później się pastwili nad ciałem i je jakoś przenieśli.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

Widac ze lubisz to, czuc podniecenie w twoich wypowiedziach.

Nie złapano Cie czasem ? Akcja z wykradaniem zwłok z cmentarzy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taaak, po ciebie też przyjdę.

Tylko obczaję gdzie cię rzucą po śmierci.

Jak zareklamować biuro detektywistycze.

Taki mały poradnik jak zaistnieć w mediach i przy okazji zareklamować swoje biuro detektywistyczne.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dobre

Prosze piwiedziec dlaczegi Pilicja nie dala rady takiej analizy przeprowadzic?Nie muelu na to kasy.?A moze jest tak jak z kekarzami byli madrzejsi?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Rozdzielczośc tego nargrania to 720x576

Jak myślicie ile pikseli przypada na ten fragmencik który miałby być twarzą ?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Numer z twarzą jest naciągany, to oczywiste.

ale akurat pozostałę częsci pasują jak ulał: kilku sprawców, dostęp do samochodu, krótki czas na schowanie ciała, wywiezienie ciałą bo w okolicy przeciez go nie ma, zbieżność czasów, przypadkowość spotkania, itp.

Pomysl zanin zaczniesz krytykować

1. Nawet jeśli rzekoma twarz na pace samochodu jest dyskusyjna to pozostałe elementy układanki są logiczne. Można się oczywiście czepiać, ze ktoś nie zakrył plandeki ale gdyby mordercy nie popełniali błędów to znalezienie ich byłoby niemożliwe.
2. Do tej pory nie ma innej bardziej wiarygodnej hipotezy. Szacunek dla biura detektywistycznego.
3. Jeśli tak było jak prezentuje to film to Policja będzie miała poważny problem wizerunkowy a obywatele poważny problem bo okaże się że na Policję raczej nie można liczyć.
4. Ciekawe czy panowie z ekipy sprzątającej trafią na badanie wariografem i czy teren gdzie mogły zostać ukryte zwłoki był przeszukany. Policja przeszukiwała kilka razy ten sam teren ale czy obejmował on też ten konkretny obszar.
5. Może się okazać że gościu który szedł za dziewczyną jest niewinny, a jest wielce prawdopodobne że gdyby został odnaleziony to miałby wielkie problemy i niewykluczone że zostałby tzw kozłem ofiarnym. Był on do tej pory praktycznie jedynym potencjalnym mordercą.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale wiesz, że badanie wariografem nie jest żadnym dowodem?

Oficjalnym może nie być ale jednak to urządzenie jest wykorzystywane i jeśli ktoś jest niewinny to może być ważna poszlaka na jego korzyść. Podobnie jeśli jest winny.

Kolejna teoria

Może i trzeba ją sprawdzić,ale póki się nie sprawdzi nie publikuje się takich materiałów. Tylko ranicie mamę tej dziewczyny, a jeśli okaże się, że smieciarze niewinni to im możecie zniszczyć życie i ich rodzinom..najpierw sprawdźcie a potem oskarzajcie.na tym filmie to g.wno widać.mozna do każdego filmu teorie dorobic
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

Może trzeba sprawdzić. Dlaczego masz wątpliwości że coś co jest logiczne i spójne trzeba sprawdzić. Tu nie mam miejsca na wątpliwości to po prostu musi zostać sprawdzone.
Publikacja w mediach ma swoje wady i zalety ale w tym przypadku te drugie przeważają.
Podstawowe pytanie dlaczego bronisz śmieciarzy ?

Nie bronie

Niech to sprawdza-oczywiscie.ale przez tyle lat i już tyle materiałów to ja też mogę wyłowić z kadru jakiegoś człowieka co ja mijał,czy kawałek szedł za nią..i dorobić sobie teorie co on "mógł"zrobić.i mam wrażenie że jak się już za bardzo chce czegoś dopatrzec to się dopatrzy...nawet twarzy na pace auta..Bo darujcie ale ta interpretacja z twarzą to naciągane mocno.piata rano w środku lata.jasno jak w dzień.ludzie ruszają do pracy.a oni se z otwartą plandeka jadą.no już..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

faktycznie, o 5 rano w sobotę przez park w Brzeźnie kupa ludzi wali do roboty...

No na wideo jest autobus i przystanek ciut dalej. Więc kierowcy już pracują.

A teraz wyobraź sobie, jedziesz śmieciarką ze zwłokami bez plandeki, a z tylu za tobą w odległości 2-3 metrów kierowca autobusu i wszystko widzie.
Tak wiem, panowie od sprzątania byli w szoku, a wtedy człowiek robi różne dziwne rzeczy ;).

Nie daj się prosić. Wyłów z kadru jakiegoś człowieka i dorób wiarygodną teorię.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakbym był tym smieciarzem, albo firmą sprzątającą, już byłby pozew cywilny przeciwko detektywom.

czarna wołga

samochody firmy Clean B** będą po takiej "reklamie" postrzegane jak czarna wołga w PRL ...:) Ludzie będą uciekać w bramy i się chować.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

przegrałbyś. Bo nikt nazwy nie podał.

może to "Curdej błąD"?
Anyway, w sądzie tez byś przegrał.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Napisz to do Lamparta a nie tutaj. W dobie internetu niemożliwe jest ukrycie pewnych rzeczy. Pokazanie filmu też może być prowokacja, nawet ustalona z Policja. Więc do kogo twoje słowa? To rodzina nagłaśnia sprawę, bo chce poznać prawdę i pochować bliska.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Darmowa reklama biura na całą Polskę

Brawo Panowie, czapki z głów. Malanowski i partnerzy się chowa. Po 1 nagranie jest tak zamazane, że ta śmieszna analiza komputerowa przypomina mi symulacje tupolewa z puszką, którą przeprowadzał Macierewicz. Po 2 kto jechał by z ciałem na pace. Z głową wystającą z worków i otwartą plandeką. Po 3 gdyby ciało zostało wytzucone we wskazanym miejscu to dawno zostało by odnalezione. Porazka i papka dla ciemnego ludu.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11

Po 4 po co mordować ?
A jednak ludzie mordują.
Łatwo krytykować ale jak jesteś taki dobry w te klocki to może rozwiąż tą sprawę i zawstydź, Policję, detektywów i jasnowidza.

To nie jest darmowa reklama, ustalenie faktów i żebranie tych materiałów musiało kosztować sporo pracy.

głowa byla w worku

Ta głowa nie wystawała z worka, byla w worku, program graficzny zaznaczył miejsca które rozniły się wypukloscią.

dobre dla ciemnoty

po raz kolejny wielka ściema szkoda, że kosztem kolejnych rozczarowań dla rodziny....
wszystko pięknie wyreżyserowane: smutna muzyczka w tle i dźwięk pisanego tekstu, wszystko po to żeby wprowadzić drame. i zeby ludzie złapali się na haczyk.. niby dron ale tak naprawdę google maps, efekt jak z archiwum "X" że niby widać twarz dziewczyny ... gdzie tak naprawde nic nie widać bo to jest zbyt duze na ludzką głowę, po drugie gdyby mieli ciało nie wieźli by go tak na samym widoku, zbyt wiele tanich kłamstw zeby ktos kto ma troche wiedzy w temu zaufał.

Dawno

Mówiłem żeby sprawdzić tą ekipę, ale to i tak nie oznacza że maczali w tym palce...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zboczyliśmy z kursu....

Bo pojechałem na grzyby, a Jarek z Ryśkiem to para i się całowali.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

opinia

z całym szacunkiem dla zmarłej, ale sprawa toczy się od dobrych kilku lat i ilu detektywów tyle tropów i tyle wersji....za każdym razem coś innego i za każdym razem jakieś "nowości" wymyślają...a to przecież życia tej dziewczyny już nie wróci....
ze śmiercią trudno się pogodzić ale może należy już pomyśleć w tym kierunku chociażby dla spokoju duszy zmarłej i rodziny..

Uważasz że rodzina chciałby wyciszenia sprawy.
Chyba każdy no może oprócz Ciebie w podobnej sytuacji chciałby wiedzieć co się faktycznie stało niezależnie od czasu który minął, a jeśli stało się najgorsze móc zapalić lampkę na grobie.

No nie do końca rodzina chce wyciszenia. Mama Iwony regularnie nagłaśnia sprawę, bo chce odzyskać córkę, martwa lub żywa. Teraz już domyśla sie, że córka nie żyje, oglądałam jej ostatni wywiad.

gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść

i w tej sprawie właśnie o to chodzi...

Bzdura

Jeśli to głowa Iwony to dlaczego jest jeszcze raz taka duża jak tego faceta?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

no i sprawa rozwiazana

wkurzalo mnie ze nie wiedzialem co sie z nia stalo, a teraz wreszcie sie to rozwiazalo
good job!

Ok ale dalej nie ma zadnegi dowodu... materiał w rodzaju "opowiesci z mchu I paproci". To zwykla reklamowka firmy detektywistycznej pelnej dyletantow ewentualnie bylych esbekow (tez dyletantow)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

knopek

buahha tam żadnej twarzy nie ma :) chyba sobie to wyobrazili ale że auto zjeżdżało z wytyczonej trasy to inna sprawa. znaleźć pracowników i znów przesłuchać, tak samo auto znaleźć i sprawdzić pod kątem DNA i tak dalej.

po kilku latach szukać DNA w samochodzie, który dzień w dzień wozi śmieci

winszuję przebłysku geniuszu

podpowiem także, że szukanie z psami policyjnymi też się może okazać już niemożliwe
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziwne...

A nie zaduza ta twarz w stosunku do wielkosci auta?! Jakos dziwnie to wyglada...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Porównaj sobie wielkość i proporcje twarzy do tablicy rej. z tylu auta, która ma 52cm i jest w tej samej odległości od kamery co rzekoma glowa iwony.. Według mnie wychodzi, że proporcje są idealne

firma sprzątająca

Ciekawe czy firma występująca w nagraniu oskarży autorów nagrania o zniesławienie...?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15

Dlaczego obrazasz? Siebie nazwij głąbem i do tego chamskim.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

kiedys jasnowidz jackowski

mowil o swojej wizji , ze iwona wieczorek lezy w jakiejs betonowej kwadratowej dziurze , bedzie szok jak to sie sprawdzi , wtedy to tylko wygwizdac polska policje
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

A może w jakiś sposób ciało,zostało przetransportowane na otwarte morze i tam wrzucone?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13

Auto mogło zjechać,bo ktoś z jego pasażerów potrzebował ustronnego miejsca,żeby załatwić potrzebę fizjologiczną np.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

heloo

park regana to jedno wielkie krzakowo i tam mogl zalatwic potrzebe , patrzac na odleglosc przejechana po nie swoim rejonie to mysle ze by sie z****** w nachy.

Ile jeszcze Matka ma czekać???

W jakim kraju ja żyję? 7 lat temu zaginęła Iwona, a nadal nie wiadomo, gdzie jest, nie wiadomo czy żyje czy nie, niestety.....Bardzo współczuję Mamie Iwony i Całej Jej Rodzinie bo ta niepewność to koszmar, który trwa 7 lat!!!! Działania policji wołają o pomstę do nieba, kupa nieudaczników, ile jeszcze Matka ma cierpieć, ile jeszcze lat będą szukać 8-letniego Mateusza z Rybnika???!!! Wstyd ! po prostu wstyd!!!Działania policji i prokuratury to parodia, nic sobie nie robią z nieszczęścia, które przytrafia się ludziom, wstyd mi,że żyję w takim kraju!!! Pani Iwono podziwiam Panią i serdecznie współczuję, mam nadzieję,że w końcu dowie się Pani prawdy, nawet tej najgorszej i będzie Pani mogła pochować Córkę godnie....bo ja wolałabym wiedzieć, gdzie jest moje dziecko żywe czy umarłe, bo ta niepewność mnie na pewno by już dawno zabiła, bo ile może znieść serce Matki????
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 5

Sam zostań policjantem!

Wtedy się wypowiadaj ćwoku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Naciągana teoria firmy która chce zaistniec w mediach.

Naciągana teoria firmy która chce zaistniec w mediach i tyle. Podobne teorie mozna dorobic do dziesiatek kadrów z monitoringu.
1. Wyostrzanie twarzy z tak niewyraźnego zdjęcia całkowicie dyskredytuje "fachowców" z tej agencji.
2. Choć smieciarze to nie spece z think tanków to na pewno nie są takimi debilami, zeby wieźć zwłoki na pace z okrytą plandeką.
3. Niespójne zeznania - żadna rewelacja. 90% procent z nas nie bedzie w 100% pamiętała tego co robiła 2 lata, 4 miesice i 17 dni temu. Te pozostałe 10% to nałogowi kłamcy :).
4. Roznegliżowane i podpite małolaty w tamtym rejone wczesnym rankiem to raczej normalny widok i z pewnością nie było to dla śmieciarzy niczym niezwykłym w porannej robocie.
5. "Nieoczekiwany" zjazd z trasy to normalna praktyka - szczoh czy piwko (co by ludzie nie gadali).
6. Nie ma takiej opcji żeby przy takiej potencjalnej ilości świadków / domniemanych wspólprawców (3 smieciarzy) - żaden z nich nie pęłkł i wysypał kolegów za bardzo sowite nagrody, które były oferowane przez róznej maści pomagaczy w rozwikłani tej zagadki.

Pozdawiam i życzę rozwikłania sprawy (co jest mało prawdopodobne po tak długim czasie i jak takie mózgi się tym zajmują).
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9

Dobrze gada, polać mu!

Zwłaszcza punkt 4.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hep

Co za bajka, jadą sobie jak niby nigdy nic z odsłonięta plandeka, a w środku na widoku porwana /zamordowana Iwona.. ehh cóż nie wiem czy sie śmiać czy płakać
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

Prawdopodobne

Pierwsze sensowne wytłumaczenie tego zaginięcia. Jeśli to by okazało się prawdą to nasza Policja i prokuratura to straszne cieniasy.

Zalosne.maja sprawce jak byk na kamerze .dziewczyna ma szybkie tempo a on w pewnym momencie przyspiesza.facet poszedl na polow mezczyzni wracaja z imprez przewaznie w gorszym stanie a on sam bez kumpli do tego tak szybka i rozgladal sie na boki.

W czarnym polu pod kamera ktos sie rusza.zwrocic na to uwagą

Kdjdh

Tu sie zgadzam.widac go na tych kilku kamerach i na kazdej jest sam...wychodzi na to ze caly wieczor spedzil w pojedynke.dziwne.wyglada na to ze czegos szukal...obserwowal ,szukal okazji..i moze znalazl...

Kdkdk

Prawde mowiac moze to i naciagane..moze twarz moze nie..ale nie przesadzajcie ze z tym ze ktos zaraz zobaczy,ze plandeka otwarta itd.pamietajcie ze film bym nagrywany z gory.osoba przechodzaca obok nie bylabyby raczejnw stanie tego dojrzec.tym bardziej ze klapa jest zamknieta..nie widac nawet nog faceta.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

A spójrzcie inaczej.

Pamiętając fragment, który detektywi uznali za twarz Iwony, cofnijcie filmik kilka sekund do monituringu z podjeżdżającym przed przystanek samochodem sprzątaczy. Wtedy zatrzymajcie sobie filmik jak samochód tylko się pojawi i jego tył jest najbliżej kamery. Proporcje głowy sprzątacza i rzekomej Iwony się zmieniają. Trzeba pamiętać że facet ma ciemną czapkę na głowie i jakąś ciemną bluzę więc jego twarz będzie wydawała się mniejsza.
Dla mnie bardzo możliwe jest że na pace mają nieprzytomną lub martwą dziewczynę...
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

nawet nie rzecz w zdjeciu ale ze logicznie sie to trzyma jako trop.

chodzi o sposobnosc popelnienia przestepstwa. Kto mogl i w jakich okolicznosciach?

A tu przestawione okolicznosci skleja sie. Teraz dobrze, zeby ludzie ktorzy mieli do czynienia z rzeczona zaloga smieciarki w podobnym czasie (nad ranem) zglaszali sie i mogli porownac ich twarze.

Z drugiej strony oczywiscie przeszukanie tych kanalow burzowych.

Hipoteza

A moze to bylo tak, Iwona na disco zaczyna sie dziwnie czuc. Okazuje sie ze znajomi zadbali bez jej wiedzy o jej dobra zabawe podajac jej narkotyk a moze dopalacz. Kloca sie o to. Nadmiar sil poddaje jej pomysl na powrot na piechote. Nie chce w takim stanie isc do domu, a rzeczy ma u kolezanki wiec do niej idzie. Przeciez nie mowila mamie ze idzie na disco tylko, ze bedzie nocowac u kolezanki. Postanawiaja przeczekac dzialanie narkotyku. Sytuacja wymyka sie z pod kontroli bo Iwona słabnie, akcje serca ustaja. Kolezanka jako wspolwinna postanawia ukryc cialo i zatuszowac sprawe. I dla tego nikt nie pamieta o co sie pokłócili. Chociaz faktycznie sprzeczne zeznania firmy sprzatajacej sa podejrzane.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Iwona szła dynamicznie całą drogę, , tak wskazują kamery monitoringu rozmieszczone na jej trasie przemarszu. Więc raczej o ustaniu akcji serca nie ma mowy.
Znamienny jest ostatni sms wysłany przez Iwonę do koleżanki Adrii o treści : "O gó**o mnie zaczepiają". Kogo dotyczył? Podpitych imprezowiczów z okolic depaka, czy może ekipy sprzątającej?
Dodatkowo wątek winy panów sprzątaczy komplikuje postać nazwana przez Policję "Numer tożsamy" czyli osoba poruszająca się po trasie przemarszu Iwony w tym samym dniu o tej samej porze, o czym świadczą logowania do bts. Numer ten ma należeć do byłej dziewczyny Pawła, jednego z towarzyszy Iwony tej fatalnej nocy. Rozpytana przez Policję , kobieta nie przyznaje się do posiadania tego telefonu, a na kolejne przesłuchania przychodzi z adwokatem i przypomina sobie że jednak ma taki numer. Dodatkowo towarzyszący Iwonie w Krzywym Domku Paweł w okolicach zaginięcia Iwony sprzedaje samochód w trybie nagłym ( ten sam którym tej nocy woził ekipę na biforek na działce jego dziadków) , zeznając że sprzedał samochód bo został rozbity. Faktem jest też, że Paweł nie mógł spać i zaczął szukać Iwony bardzo wcześnie rano...
Więc za dużo tu różnych dziwnych wątków, żeby rzeczywiście sprzątacze mieli z tym coś wspólnego. Chyba że działali na zlecenie i czekali na Iwonę, ktoś ją śledził i zlecił jej porwanie. Inaczej tego nie widzę, tzn. wykluczam przypadkowe zabójstwo o poranku przeprowadzone przez pracowników firmy oczyszczania miasta...

Mnie też dziwi, że tak szybko odpuścili ten telefon

Może byłej dziewczynie Pawła nie pasowało, że ma nową.

Fake

Gdyby wieźli ciało na pace na pewno by je zasłonili. A nie ze pół twarzy niby widać..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

tyle, ze oni nadal byli w pracy

i zbierali smieci po drodze.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

mężczyźni zachowywali się dziwnie...

Kto normalny siedzi na pace ze śmieciami? Zwłaszcza że ten człowiek byl kierowcą i nie zbierał śmierci . Zawsze tylko kierował pojazdem... A teraz nagle siedzi na pace? Trzeba wziąć też pod uwagę ze on ma czapkę ciemną bluzę i siedzi bardziej z tyłu dlatego jego twarz wydaje sie byc dużo mniejsza... No i dziwne że zbaczają z trasy i jadą w tamte rejony... Powiem tyle... Polska policja nie nadaje sie do niczego. Żadnej bardziej skomplikowanej sprawy nie potrafią rozwiązać... To samo jest z Magdą Żuk.

Tacy pracownicy siedzą na pace i często przeglądają co jest w śmieciach. Puszki, butelki może złom co da się sprzedać i zarobić parę groszy. To ich dodatkowy zarobek. Prócz tego fuchy, coś posprzątać za parę groszy jak szef nie widzi. A tu od razu zabójstwo podpowie i teoria z kosmosu.

Nie wierzę,że tego co niektórzy nie widzà.Naprawdę nie trzeba się specjalnie przyglądać żeby zauważyć tę twarz i układ taki sam czoło, włosy i kształt twarzy.Trzeba mieć dobrą pamięć wizualną
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gratulacje dla biura Lampart! za pełne zaangażowanie i rozwiązanie sprawy!!!!Ja śledzę tę sprawę od początku i znam twarz na pamięć.Mimo wątpliwości niektórych ludzi ja ich nie mam.Jeszcze raz gratulacje. ...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Uważam,że jest to jak na razie najbardziej prawdopodobna wersja wydarzeń.Argumentem jest niespójność w zeznaniach pracowników firmy sprzątającej.

najprawdopodobna to jest godzina bo ja troszke prowadzilem sb wlasne sledztwo ....

Zgada sie godzina co do jednego jestem pewien !!! Ktos zrobil to od momentu w ktorym byla na monitoringu i ten kolo za nia szedl z recznikiem jak wyliczylem sb z google earth i trase przejscia do jej znikniecia minelo od 5-17 minut wiec czas by tu sie zgadzal ale nie jestem pewien co do tezy z ekipa sprzatajaca rownie dobrze mogl ja zawlec tak kolo w koszuli !!!

Strasznie dlugo ta sprawa sie ciagnie W koncu wszystko sie wyjasni Mam taka nadzieje

Jackowski również zobaczył studnię w wizji. poczytajcie . 100

Cos w tym jest.Osoboscie uwazam ze kolesie po prostu posprzatali po kims dostali kase i zapomieli o sprawie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Teraz wystarczy znaleść ciało w tych kanałach i po sprawie.

Jackowski teraz znajdzie ciało .

Trop

Cała ta analiza jest jak najbardziej sensowna. Pytanie czy policja przez 7 lat zbadała kanały burzowe, o których tu mowa. Jeśli nie, to miejmy nadzieje, że przygotują się do tego porządnie i rzetelnie to zrobią...

Uważam,że w tylny lewym rogu widać leżącą postać na której siedzi mężczyzna w granatowej bluzie z kapturem na głowie.

Tak

Innej opcji nie ma

przerzucili Iwonę do bagażnika,nie do kanału.Ona żyła,dlatego była zakneblowana.Chłopaki zgodzili się na taki udział,ale jej nie zabili.Reszta ich nie obchodziła.

Brawoo

Ja myślę że to właśnie rozwiązanie zagadki ☺mam nadzieję że wreszcie się wyjasni co się stało z dziewczyną?

W tamtym czasie

Jak zaginęła Iwona na forum udzielał się pewien mężczyzna , jak to określił zapytany o pracę , mówił że pracuje porządkując śmieci, dużo pisał , udzielał się.

Śledzę ta sprawe od poczatku.
To ma sens.
Przeciez ta agencja by nie rzucala bezpodstawnych oskarzen.
Zawazyloby to na ich opinii.
Jasnowidz Jackowski powiedzial kiedyś, ze ,,widzi,, ja w jakiejs studzience.
Ja widze twarz. Widac profil twarzy.
Jakby byla skrępowania.
Moze to sugestia ale przypatrzcie sie.
Uwazam ze trzeba to sprawdzic.
Niech ta matka zazna wreszcie spokoj

M.

Widać twarz, widać wszystko. Jak oni tego mogą nie wziąść w obroty i zakończyć te całe chore poszukiwania, odnaleźć ciało i pochować godnie. Dno po prostu, że jeszcze nikt tego nie ogarnął. Wstyd ludzie.

Wykrywaczem klams niech
t przesluchają kierowce smieciarki

Ten dziennikarz niestety niczego nie wie. Opiera się na domysłach, a swoją wiedzę bardzo często czerpie z grup internetowych poświęconych Iwonie W. Jeśli nie zgadzasz się z jego zdaniem to od razu cię zablokuje na swoich profilach. Jest bardzo niegrzeczny nawet dla swoich czytelników i wiernych fanów. Wystarczy zadać mu jakieś niewygodne dla niego pytanie albo takie, które nie jest po jego myśli to łatwo można się przekonać, że ten człowiek nie ma w sobie za grosz kultury. Zwykły naciągacz, który uczepił się tej sprawy i niestety kręci na niej pieniądze. Niedawno ktoś na szostaka niego na grupie zapytał czy w nowej książce dowiemy się kto stoi za zaginięciem Iwony, to p. Szostak odpisał mu, że musi kupić nowego "Reportera" i tam się wszystkiego dowie. Jest redaktorem naczelnym tego "brukowca" ;)

Film biura lampart jest zmanipulowany.

Z zeznań śmieciarzy wynika że poruszali się w kierunku molo w brzeznie a nie jak pokazuje film 3;45 w odwrotnym kierunku,widać to na 2:38 bo smieniki sa po lewej stronie samochodu,gdyby jechali od strony molo mieli by śmietniki po prawej stronie.Z zeznań wynika też że nie skręcili w wejscie nr 58 tylko pojechali prosto,nie wiem czy to brak profesjonalizmu czy celowa manipulacja biura lampart ale gdyby to zrobili smieciarze to musiało by sie stać na promenadzie co jest mało prawdopodobne.

Nie widzicie Iwony ?

A jaką ma wiedzę policja i prokuratura,chyba tylko jak tuszować .Brak słów jeszcze ich brońcie ,co chwilę ktoś się zmienia w tym śledztwie - gra na czas .
do góry