Widok

Filmy on-line - gdzie?

Hydepark Filmy Temat dostępny też na forum:
Chciałabym obejrzeć jakiś film on-line, oczywiście bezpłatnie. Tylko pojawia się komunikat "podaj nr telefonu". Trochę mnie to odstraszyło, ponieważ nie wiem po co.
Czy możecie mi polecić jakąś stronkę? Z góry dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
radio ? ;P cyfrowa telewizja naziemna ? ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A znasz serwis/sposób inny poza torentami gdzie można za darmo ściągnąć muzykę lub filmy w full hd?

Ja nie znam - ale może jakieś są...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
może się mylę , ale ściąganie nie jest karalne, karalne jest udostępnianie ?!

co teraz już nie można sobie nagrać piosenki lecącej w radiu ? :P
Kara pieniężna za nielegalne ściąganie mp3 i filmów to wartość tych filmów w dniu premiery x3 - o ile dobrze pamietam
Jak kiedyś kupię sobie DVD lub Video ;) to się zgłoszę nauczysz mnie ;]
Nie będzie więcej kin bo sale kinowe świecą obecnie pustkami - z wyjątkiem paru filmów na krzyż.

"Nie sądzę"
Dlatego właśnie tacy ludzie jak TY nie powinni mieć prawa głosu w powszechnych wyborach ;)
Większość tych filmów to oscarowe nominacje i hiciory. Owszem, nie nowości ,ale warto czekać ;-p
Trzeba umieć szukać pereł wdr-ku .
to się nie liczy - miałem poprawić - zapomniałem ;P

Secundo :)
zacznij pisać dłuższe wypowiedzi, też z miłą chęcią bym tobie coś wytknął :P
3 zł - nom bo taka jest faktyczna wartość większości tych "dzieł" ;] w tym 1zł wytłoczenie płyty, 1zł koszt pudełka i 1zł koszt dostarczenia do sklepu ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mikro....nie udawaj że nie kumasz ;-)
Ale jeśli potrzeba to tłumaczę. Kara pieniężna za którą można by kilka lat chodzić prawie codziennie do kina ;-D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
>Kara była solidna, kilka lat chodzenia do kina.

W ramach kary chodzenie do kina? O takiej karze to chyba każdy przestępca marzy ;P
Nawet po 3 zeta są filmy i można znaleźć perełki ;-D
Znam przypadek kiedy do spokojnego,porządnego domu zapukała polizei. Ściągane filmy krążyły tam aż furczało. Kara była solidna, kilka lat chodzenia do kina.Warto było?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
>gratuluję że zdążyłaś przed mikro ;P

Jak widzisz, nie tylko ja jestem czepialska, ale jak bardzo chcesz, zaraz coś znajdę ;)
Mówisz i masz:
>Kradzież jest zła, ale kto mówi o kradzeniu
O kradzieży, nie kradzeniu ;)))
Głupie pytanie , a czy jak kupiłaś samochód od handlarza bądź z salonu i byłaś z niego zadowolona(y) to poszłaś do niego i dopłaciłaś mu bo na to zasługiwał ?
A kiedykolwiek odpaliłeś autorowi później? Coś więcej niż kupienie biletów na inny jego film?
Czy też dziwnym trafem żaden film na to nie zasługiwał?
@Po pierwsze jest wiele darmowych wejściówek na premiery i Ci co je dostają są zadowoleni.

O! Dobrze prawisz ;] - ci co za darmo oglądają są zadowoleni ;D

...czemu się zatem dziwisz że ktoś ściągnie sobie film za darmo i go oglądnie - też chce być zadowolony !!!!!

Nie mam nic przeciwko oglądaniu za darmo i jeżeli film się spodoba to dopiero wtedy autorowi odpalić wg uznania ;P
Jakie króliki doświadczalne? Po pierwsze jest wiele darmowych wejściówek na premiery i Ci co je dostają są zadowoleni. Po drugie większość cieszy się ze może iść w dniu premiery... baa- są w stanie nawet za to więcej zapłacić.

Właśnie po to aby czyjejś chciwości nie zaspokajać kupuje filmy z aukcji charytatywnych-dzięki temu ktoś się pozbywa niepotrzebnego grata (bo mało kto wraca do juz raz obejrzanego filmu) a ktoś inny dostaje pomoc na chore dziecko. A ja z kolei film. I wszyscy są zadowoleni.
@możemy się także kierować opiniami innych widzów

a ci inni widzowie mają robić za ofiary czy królików doświadczalnych ?

Twierdzę jak twierdziłem kradzież jest zła, chciwość też, czemu więc nie wprowadzić reklamacji - jeśli uznasz że film był stratą czasu żeby nie powiedzieć beznadziejny to zwracają tobie 90% ceny biletu...

I wtedy BoxOffice miałby sens
Książki nie czytam w wersji elektronicznej,"chomikowej" zanim jej nie kupię.
Poza tym wybierając film możemy się także kierować opiniami innych widzów nie samym zwiastunem. A tak to po prostu próbujesz usprawiedliwić zwykłą kradzież.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
owszem powinno być secundo :] gratuluję że zdążyłaś przed mikro ;P

zwiastuny to reklama, oglądasz zwiastun idziesz na film i pełne rozczarowanie, bo wszystko co ciekawe w filmie zostało zawarte w półtora minutowym trailerze...

jakbyś miał kupić obraz jakiegoś nieznanego malarza zrobiłbyś to na podstawie fotografii w internecie czy książce, czy jednak chciał(a)byś zobaczyć go na żywo przed zakupem ? Płytę z muzyką kupujesz w ciemno czy dopiero jak usłyszysz piosenkę to decydujesz się na zakup ?

@Bilet do kina kosztowałby 5 zł
Otóż śmiem wątpić i pokusiłbym się o stwierdzenie że gdyby piractwo zostało wyplenione w 100% to bilet kosztowałby 50 lub 100 zł...
taka specyfika tego rynku chciwość , chciwość i jeszcze raz chciwość

...jakby było inaczej to najważniejszym rankingiem w tym biznesie nie byłby - dochód ze sprzedaży biletów na dany film tylko np ocena widzów.

poza tym 8-10zł z biletu to utrzymanie samego kina, ponad 50% z biletu zabiera dystrybutor więc dla kin nie sprzedających popcornu to żaden biznes (dlatego te pomniejsze kina bez popcornu już poupadały). Podsumowując śmiem twierdzić że bilet kosztowałby prędzej 50-100zł niż 5.

Inne tematy z forum Rozrywka

Krzysztof Cugowski - 55 lat na scenie (4 odpowiedzi)

Krzysztof Cugowski, legendarny rockman, współtwórca Budki Suflera, spełniony muzyk solowy. W...

Gdańskie Targi Książki 2025 (9 odpowiedzi)

Siódma edycja Gdańskich Targów Książki odbędzie się w Europejskim Centrum Solidarności w dniach...

Baltic Sound Maciej Łyszkiewicz (6 odpowiedzi)

Zapraszamy serdecznie na koncert i premierę albumu gdyńskiego muzyka, Macieja Łyszkiewicza....

do góry