Widok
Filmy w wymiarze 7D. Ruszyło nowe minikino
Opinie do artykułu: Filmy w wymiarze 7D. Ruszyło nowe minikino.
W kinie 7D poczujesz na wiatr we włosach, krople wody na twarzy, powiewy gorąca i zapach kwietnej łąki. Specjalne filmy nagrywane w tej technologii można obejrzeć w minikinie przy ul. Tkackiej 17/18 w Gdańsku.
Oczywiście nie zobaczymy tutaj najnowszych produkcji filmowych w nowej aranżacji. Na potrzeby technologii 7D przygotowuje się proste i trwający maksymalnie kwadrans produkcje, w których chodzi przede wszystkim o jak największe nasilenie emocji i bodźców. Może to być wyścig w ...
W kinie 7D poczujesz na wiatr we włosach, krople wody na twarzy, powiewy gorąca i zapach kwietnej łąki. Specjalne filmy nagrywane w tej technologii można obejrzeć w minikinie przy ul. Tkackiej 17/18 w Gdańsku.
Oczywiście nie zobaczymy tutaj najnowszych produkcji filmowych w nowej aranżacji. Na potrzeby technologii 7D przygotowuje się proste i trwający maksymalnie kwadrans produkcje, w których chodzi przede wszystkim o jak największe nasilenie emocji i bodźców. Może to być wyścig w ...
nie wiem co napisać, więc podam przepis na naleśniki...
Składniki:
mleko1,5 szklanki
woda1,5 szklanki
jajka2
mąka2 szklanki
sól szczypta
Ciasto na naleśniki będzie delikatniejsze, jeżeli do przygotowania go użyjecie mineralnej wody gazowanej.
Ubić jajka z odrobiną soli. Dodać mąkę, wlać mleko i wodę. Dokładnie wymieszać i sprawdzić, czy ciasto ma dobrą konsystencję, podnosząc łyżkę pionowo powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki. Smażyć naleśniki na płaskiej patelni na klarowanym maśle.
mleko1,5 szklanki
woda1,5 szklanki
jajka2
mąka2 szklanki
sól szczypta
Ciasto na naleśniki będzie delikatniejsze, jeżeli do przygotowania go użyjecie mineralnej wody gazowanej.
Ubić jajka z odrobiną soli. Dodać mąkę, wlać mleko i wodę. Dokładnie wymieszać i sprawdzić, czy ciasto ma dobrą konsystencję, podnosząc łyżkę pionowo powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki. Smażyć naleśniki na płaskiej patelni na klarowanym maśle.
Niestety nie.
Wyświetlanie wymaga kina 8D, czyli specjalnych krzesełek z zamontowanym automatycznie wysuwanym i wsuwanym dildo oraz wilgotną poduszeczką typu "Tongue" a także wibratora o nieco innej częstości i amplitudzie drgań niż w typowych krzesełkach 7D. Jak będzie zgłoszone większe zainteresowanie, to właściciel minikina z pewnością rozważy taką inwestycję.
Odpowiedź redakcji:
Dziękujemy za sugestię. Treść została poprawiona.
38 DD
Ja tam nie wiem, dla mnie to śmieszne, że mamy kina 7 D. Głupia ta nazwa. Wymiary są 3 a cała reszta to jakieś tam dodatki. Chciałbym, żeby pomysłodawcy wymienili mi 7 wymiarów, które oferują w swojej sali kinowej.
Do hejterów - tak rozumiem zamysł nazwy, nie mniej wydaje mi się idiotyczny. Nie lepiej byłoby to nazwać kinem interaktywnym? Muszą się ścigać na ilości D?
Do hejterów - tak rozumiem zamysł nazwy, nie mniej wydaje mi się idiotyczny. Nie lepiej byłoby to nazwać kinem interaktywnym? Muszą się ścigać na ilości D?
To jest sciema
Kiedys poszedlem do takiego kina (mialo w nazwie 6D) ale nie powiem gdzie :) i spytalem goscia, ktory tam pracowal czym to sie wlasciwie rozni jego 6D od innego 4 czy 5D. W odpowiedzi uslyszalem ze nic :) Taki chwyt marketingowy aby ludziom w glowach przewrocic bo im wiecej "D" tym kazdy mysli ze lepiej...
Kiedys poszedlem do takiego kina (mialo w nazwie 6D) ale nie powiem gdzie :) i spytalem goscia, ktory tam pracowal czym to sie wlasciwie rozni jego 6D od innego 4 czy 5D. W odpowiedzi uslyszalem ze nic :) Taki chwyt marketingowy aby ludziom w glowach przewrocic bo im wiecej "D" tym kazdy mysli ze lepiej...
Takie kino a nie spełnia podstawowego standardu THX
Zwrocie uwagę na użyty zestaw nagłaśniający to zwykle kolumny estradowe do ogłuszania ludzi z okropnym pasem przenoszenia z dziurami w częstotliwościach.
Nie mówiąc już od tym ze leżą na podłodze gdzie głośniki wysokotonowe powinny być na wysokości uszu słuchacza.
Jak to ma sie lansować do kina wysokiego standardu? Śmiech na sali para kinowej
Wytwornica dymu, wentylator, nawilżacz powietrza i macie swoje 7D
Nie mówiąc już od tym ze leżą na podłodze gdzie głośniki wysokotonowe powinny być na wysokości uszu słuchacza.
Jak to ma sie lansować do kina wysokiego standardu? Śmiech na sali para kinowej
Wytwornica dymu, wentylator, nawilżacz powietrza i macie swoje 7D
masakra
Byliśmy w tym kinie na ul. Tkackiej z ukochana ponieważ zobaczyliśmy kino 7D i chcieliśmy pójść byliśmy na jakimś horrorze i szczerze najgorzej wydane 30 zł totalna masakra to co opisują wyżej totalna ściema kino 5D w madisonie to było to warte wydania gotówki natomiast te kino 7D masakra lepiej iść na kebaba do kebab stara.Pozdrawiam