Widok

Focus Duo

Focus Duo Temat dostępny też na forum:
Inwestycja powstanie dobrze skomunikowanej lokalizacji. Blisko jest stąd do tramwaju i przystanku SKM. Wbudowanie nowych domów w dzielnicę o rozbudowanej infrastrukturze zapewnia dostęp do placówek, które zapewniają codzienny komfort życia. Jednocześnie niewielka odległość od centrum Gdańska, a możliwość dojazdu do plaży w Brzeźnie zapewni wygodę osobom, które chcą na co dzień korzystać z ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 19

A ja sie dziwie...

Budowa ma juz ponad rok opóznienia a ludzie grzecznie cichutko czekaja.
I wszystko wskazuje na to, ze jeszcze troche sobie poczekaja.
O co tu chodzi?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

pozew

Czy mieszkańcy szykują jakiś pozew zbiorowy ? może weźmiemy jakąś kancelarię ? Byliście tam ? widzieliście co się dzieje ? mi się płakać chce . walczmy o swoje prawa !!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

pozew?

Tu nie za bardzo jest o co walczyc - nie mozna ich zmusic, zeby to skonczyli jak najszybciej. Powinny ich motywowac kary umowne, ale pewnie nie zamierzaja ich wyplacac.
Albo czekamy az w koncu to oddadza, albo rezygnujemy i odzyskujemy pieniadze - co oczywiscie w obecnej sytuacji sie absolutnie nie oplaca.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zastanawiający dla mnie jest również fakt że niektórzy wykończyli już swoje mieszkania. Po pierwsze nie spotkałem się wcześniej z taką praktyką, żeby odbierać mieszkanie przed odbiorem budynku. Po drugie mi nikt czegoś takiego nie zaproponował, a tym momencie nawet nie mogę wejść do swojego mieszkania.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bezpieczeństwo inwestycji, pewność terminowości i jakościowego wykonania

Tak tylko dla informacji przesyłam cytat ze strony inwestycji Focus Duo:
"Portfel Inwestycyjny Sp. z o.o. jest firmą zarządzającą i wiodącym inwestorem dwóch Funduszy: pik fiz (Prestiżowe Inwestycje Krakowskie Fundusz Inwestycyjny Zamknięty) oraz kropka fizan (Kompleksowa Rewitalizacja i Odbudowa Polskich Kamienic Fundusz Inwestycyjny Zamknięty Aktywów Niepublicznych). Misją Spółki jest bezpieczeństwo inwestycji oraz pewność terminowości i jakościowego wykonania." A rzeczywistość jaka jest wszyscy widzą.... Smutne...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy ktoś coś wie co z odbiorem budynku ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

tak

tak
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proszę o informacje o dalszej współpracy z deweloperem, czy akty notarialne zostały podpisane? czy lokale mają wydzielone księgi wieczyste? czy powołana jest wspólnota, która będzie zarządzała nieruchomością? Proszę o odpowiedź, pojawiły się oferty odsprzedaży lokali z rynku wtórnego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry