Widok

Focus Duo

Focus Duo Wrzeszcz Górny Temat dostępny też na forum:
Inwestycja powstanie dobrze skomunikowanej lokalizacji. Blisko jest stąd do tramwaju i przystanku SKM. Wbudowanie nowych domów w dzielnicę o rozbudowanej infrastrukturze zapewnia dostęp do placówek, które zapewniają codzienny komfort życia. Jednocześnie niewielka odległość od centrum Gdańska, a możliwość dojazdu do plaży w Brzeźnie zapewni wygodę osobom, które chcą na co dzień korzystać z ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 19

O dziwo tak, od dwóch tygodni. Tylko przy odbiorach kochani bierzcie rzeczoznawcę. Tam jest tyle usterek i uszkodzeń. że aż przykro patrzeć.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ostrzezenie

Zastanawiam się nad wypowiedzeniem umowy - ostrzegam potencjalnych kupujących mieszkania, że osobiście drugi raz nie zaufałabym temu deweloperowi. Problemy z kontaktem, drobne szantaże, opóźnienia, niejasne zasady wprowadzania zmian lokatorskich, istotne błędy w sztuce budowlanej. Szkoda, że buduje to deweloper który kompletnie nie kontroluje sytuacji na budowie... Nie polecam.
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ode mnie odbierają telefony. (chociaż często są nie dostępni). Informacje z 30/11/18 .Prace trwają . Widziałam na własne oczy. Mozna tez zobaczyć swoje mieszkania. Odbiory są planowane do połowy XII . Niestety trzeba będzie poczekać jeszcze kilka tygodni na odbiory techniczne.Dopiero po tym czasie może nastąpić przekazanie własności. Deweloper idzie na rękę tym mieszkańcom którzy chcą zacząć już wykańczać mieszkania i przekazuje im klucze . Przypominam ,ze zgodnie z umową deweloper płaci odsetki za nieterminowe przekazanie własności. tylko czy warto wykańczać mieszkanie, które nie jest Twoje....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 35

Macie Państwo świadomość, że 3 tydzień mieszkają w waszych mieszkaniach robotnicy (Ukraińcy)?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 18

Jezeli maja to skonczyc szybciej, to moga sobie mieszkac ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 31

Odpowiedz

Po moim wcześniejszym pytaniu otrzymałam informacje, O takiej treści "odbiór końcowy po pozwoleniu na użytkowanie planowany jest koniec stycznia. "
Mam wrażenie, ze te terminy sa ciegle przesuwane.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 0

brak ekip znowu

Została już tylko ekipa, która robi wjazd do garażu
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe...

Ciekawe ile jeszcze zostało do zrobienia...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 23

Zalewany ciągle wodą gruntową, garaż na pewno
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Garaz

Ostatnio widziałem ten garaż - nie ma tragedii jeżeli chodzi o wodę w środku (niewielkie kałuże), ale wylewki dalej brak...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 29

Garaż jest poniżej poziomu pobliskiej rzeczki, był, jest i będzie zalewany
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mimo wszystko mam nadzieję, że tak nie będzie skoro ostatnio było sucho ;) Poczekamy - zobaczymy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 22

Ktoś może zna termin odbiorów..? Ja nie mogę tej informacji wydusić od przedstawiciela dewelopera :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poniżej 07.12, ktoś dopisał takie info;
"Po moim wcześniejszym pytaniu otrzymałam informacje, O takiej treści "odbiór końcowy po pozwoleniu na użytkowanie planowany jest koniec stycznia.
Mam wrażenie, ze te terminy sa ciegle przesuwane."
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Życzę wszystkim aby tak było
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No tak..

To sobie poczekamy
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie moge opisac, bo moja wiadomosc jest usuwana przez administratora ;)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłem dziś na budowie

Dziś byłem na budowie, zaczęli robić garaż podziemny (rychło w porę..). Budynki na wykończeniu, z tego co mówili to odbiór mieszkań planują na połowe/ końcówkę lutego. 28.02 mają otrzymać wentylacje i montować tego samego dnia. Zieleń mają sadzić dopiero na wiosnę jak będzie ciepło.
To wszystko co udało mi się dziś ustalić i zaobserwować.
Co do grupy na Facebooku, to również poproszę o nazwę bo nie moge znaleźć.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

28.01 wentylację mają otrzymać i robić - poprawiam błąd w dacie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0