Widok

Fort Forest

Fort Forest Chwarzno - Wiczlino Temat dostępny też na forum:
Fort Forest to osiedle powstające w spokojnym, malowniczo położonym rejonie Gdyni. Sąsiedztwo lasów oraz łąk pozwoli na spędzaniu wolnego czasu w aktywny sposób, a także na zrelaksowanie się po ciężkim dniu pracy.

Inwestycja zaprojektowana została pod kątem zapewnienia możliwie jak największego poziomu bezpieczeństwa przyszłym mieszkańcom. Budynki zostaną ogrodzone, zaś teren osiedla będzie ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

nazwa

kto wymyślił tak idiotyczną nazwę...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 31

no wlaśnie...?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

w pięknym miejscu położony

Polecam pojechac tam i zobaczyć... Jak można fajnie mieszkać w Gdyni. I tyle!
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 10

jedno z ładniejszych osiedli
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak sie mieszka w fort forest?

jak sie mieszka Wam w Fort Forest?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja.

Spokuj cisza, blisko do obwodnicy, i centrum Gdyni. 3 sklepy osiedlowe czynne do późnych godzin wieczornych. Autobusy ZKM . Bardzo wysoki standard wykonania. Spokijni i mili sąsiedzi, żadnych oprychów czy patologii. Do tego ochrona, kamery. Super miejsce do mieszkania.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 4

Byłeś? Przygladałeś sie?

Jeśli nie, to nie zabieraj głosu. Akurat nazwa jest bardzo adekwatna do architektury osiedla
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie wiem co trzeba zrobić by mieć oprychów i patologię na nowym osiedlu?

Brzmi to jakby wszędzie indziej to był największy problem....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fort forest ok

Osiedle dobrej jakości, jeżeli komuś nie przeszkadza dłuższy dojazd do centrum to warto tu zamieszkać
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzeba poczekac jeszcze pare lat, a infrastruktura na Chwarznie sie polepszy, juz widac efekty (przebudowa Chwarznienskiej przy Witominie) plus planowana SKMka która ma przejeżdzac przez Wiczlino
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Na SKMke nie licz w tych rejonach. Dojazd z Chwarzna do centrum Gdyni, Sopotu czy Gdanska i tak jest lepszy niż z Gdyni Polnoc a polepszy się jeszcze jak skończą przebudowywać Chwarznienska ale wszystkie 3 etapy bo ten obecny nic nie zmieni :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cisza, to lekka przesada szczególnie jak się włącza wentylacja wyciągowa z garażu którą słychać nawet poza granicą Fort Forest
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ala

SKM ja ma w Krakowie i jusz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zagwozka

Mimo szeregu zalat i względnie przystępnych cen, osiedle nie cieszy się w ogóle zainteresowaniem. Śledzę oferty sprzedaży mieszkań etapu II od sierpnia tego roku, liczba dostępnych mieszkań w ofercie sprzedażowej jest ciągle taka sama. Zauważyłem również kilka mieszkań w sprzedaży na rynku wtórnym (etap I). Czy ktoś może mi zdradzić powód tak słabego zainteresowania ? Czy za tą ofertą kryję się coś o czym nie wiem ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

wg mnie chodzi o cene, jak ktos ma zaplacic 50 tys wiecej za mieszkanie na forcie, to woli wiczlino lub zielenisz, a pieniadze wsadzic w urzadzenie, ja osobiscie mieszkam tu od poczatku tj od 2010 r i powiem szczerze, mieszka sie super, materialy z ktorych jest wybudowany budynek ok, jest bardzo cieplo, wieczorem cisza, nikt sie nie kreci, do sklepu mam 5 min spacerkiem, do przystanku 10 min, sasiedzi bardzo fajni, pomocni, nie zamienilbym swojego mieszkania na ff na inne, ale to moje zdanie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam takie same spostrzeżenia i tym samym obiekcje przed ewentualnym zakupem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

jezeli oczekujesz ciszy, spokoju i bezpieczenstwa (nie bylo u nas zadnego wlamania, zadnej kradziezy - roweru, samochodu itd)
kup mieszkanie na forcie, teraz doplacisz ale po jakims czasie to docenisz, tymbardziej ze mieszkania raczej nie kupuje sie na 2 lata, a jesli nie przeszkadza Ci wiekszy halas, oraz masz ograniczony budzet, to wybieraj zielenisz albo wiczlino, napewno nie mieszka sie tam zle, nie mniej jednak to ff na gdyni zachod jest bardziej excluzywnym osiedlem i nie kazdego stac na mieszkanie tutaj, a co za tym idzie sa mniejsze szanse na to ze kupi mieszkanie tutaj ktos hmm bardziej klopotliwy i trudny, wszystko zalezy od Twoich oczekiwan co do osiedla, a uwierz ze kazde z nich jest niby podobne a inne, najlepiej przejdz sie na kazde, posiedz z godzine najlepiej latem a poznasz ich specyfike.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słuchajcie, a jak wyglada obecnie sytuacja z korkami? W jakichgkdzinach jest najgorzej?
I która droga jest bardziej zakorkowana? Przez wiczlino/Dąbrowę czy Chwarzno?
Komunikacje miejska jak oceniacie na ten moment?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0