Widok
Fotelki hamax siesta pytanie techniczne - blokada pałąka
witam
Niedawno zakupiłem właśnie taki fotelik, dziś go montując zwróciłem uwagę na to, że uchwyt mocujący nie blokuje solidnie pałąka, to znaczy możliwe jest wyjecie go bez przyciskania przycisku zwalniającego, blokada puszcze gdy przesunę trochę fotelik do przodu i pociągnę do góry, lub tez podniosę rower za pałąk i nim potrząsnę. Pod obciążeniem uchwyt jakby trzyma blokadę, zanim jednak wybiorę się na jazde z workiem ziemniaków, chciałbym zasięgnąć porady od osób które używają właśnie tego fotelika, jak jest u was, czy uchwyt blokuje na cacy czy tez nie.
Pozdrawiam
Maciek
Niedawno zakupiłem właśnie taki fotelik, dziś go montując zwróciłem uwagę na to, że uchwyt mocujący nie blokuje solidnie pałąka, to znaczy możliwe jest wyjecie go bez przyciskania przycisku zwalniającego, blokada puszcze gdy przesunę trochę fotelik do przodu i pociągnę do góry, lub tez podniosę rower za pałąk i nim potrząsnę. Pod obciążeniem uchwyt jakby trzyma blokadę, zanim jednak wybiorę się na jazde z workiem ziemniaków, chciałbym zasięgnąć porady od osób które używają właśnie tego fotelika, jak jest u was, czy uchwyt blokuje na cacy czy tez nie.
Pozdrawiam
Maciek
Kupowałem kilka dni temu w Decatlonie na 3 mocowania sprawadzone w sklepie 1 działało ... Reszta właśnie nie blokowała pałąka. Radzę zwrócić uwagę przy zakupie. Czy to kwestia model z 2012 - trudno stwierdzić.
Ten sam model sprawdzałem w Decatlonie w Poznaniu - wada ta sama.
Może to kwestia fotelików w Decatlonie - nie sądzę. Sam fotelik polecam - funkcja rozkładania w naszym przypadku bardzo przydatna( choć jeżdzi sie dość ciężko po rozłożeniu - fotelik buja mocno i dociskając wyhamowywuje rower).
Ten sam model sprawdzałem w Decatlonie w Poznaniu - wada ta sama.
Może to kwestia fotelików w Decatlonie - nie sądzę. Sam fotelik polecam - funkcja rozkładania w naszym przypadku bardzo przydatna( choć jeżdzi sie dość ciężko po rozłożeniu - fotelik buja mocno i dociskając wyhamowywuje rower).
Także mam taki fotelik. Także kupiony w Decathlonie. Z uchwytem problemów nie miałem. Po odchyleniu (rozłożeniu) fotelika rower jest odrobinę mniej stabilny ale to wszystko. Kompletnie nie rozumiem o co chodzi z tym dociskaniem i wyhamowywaniem roweru.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem