Widok
dla mnie bomba!
Klimatyczny, wciągający, inteligentny i świetnie zagrany (cała obsada!) GATUNKOWY THRILLER. Rzadkość w naszym kinie, a przecież w kontekście ogromnej popularności tego typu literatury prawdopodobnie wielu widzów czeka na takie filmy. Podobał mi się bardzo, podobnie jak Jeziorak.
Polecam!!! Oba!!!
Polecam!!! Oba!!!
Kicz. Fabuła oparta na wydumanej przypadłości chorobowej. Całkowity brak logiki. Rosjanie nie byli idiotami. W "psychuszkach" mogli zamykać przeciwników politycznych, ale nie tak ciekawe przypadki chorobowe, które gdyby istniały, to stanowiłyby ewenement na skalę światową. Uciekinier z zakładu psychiatrycznego (w którym przebywał wiele lat) lepiej porusza się w współczesnej rzeczywistości niż brygada śledczych. Po "Jezioraku", który był niezłym filmem, podziewałem się kolejnego dobrego polskiego kryminału a tu takie rozczarowanie.
Polecam
Z przyjemnością obejrzeliśmy ten film. Starannie zrobiony, dopracowany scenariusz, dobrana obsada / szczególnie rosyjska część / , znakomite zdjęcia, mroczna atmosfera, ciekawa muzyka. Cieszą takie perełki wśród nowych polskich filmów. A gdy ogląda się go w "Kameralnym" wydaje się,że reżyser zadbał nawet o zgodny z akcją wystrój kina. Coś jakby ówczesna Legnica w centrum Gdańska:)
po ciemnej stronie ciebie i mnie
To film dla miłośników kryminalnych zagadek i bardziej skomplikowanych historii ludzkich. Świetnie się go ogląda dzięki bardzo dobrze zagranym postaciom, np.Tatiana Arntgolts w roli głównej od pierwszego ujęcia filmu pociąga widza za sobą. Reżyser świetnie dobrał sobie aktorów.
PS Warto wiedzieć przed seansem, że film jest w całości po rosyjsku z polskimi napisami.
PS Warto wiedzieć przed seansem, że film jest w całości po rosyjsku z polskimi napisami.