Widok
po ciemnej stronie ciebie i mnie
To film dla miłośników kryminalnych zagadek i bardziej skomplikowanych historii ludzkich. Świetnie się go ogląda dzięki bardzo dobrze zagranym postaciom, np.Tatiana Arntgolts w roli głównej od pierwszego ujęcia filmu pociąga widza za sobą. Reżyser świetnie dobrał sobie aktorów.
PS Warto wiedzieć przed seansem, że film jest w całości po rosyjsku z polskimi napisami.
PS Warto wiedzieć przed seansem, że film jest w całości po rosyjsku z polskimi napisami.
Polecam
Z przyjemnością obejrzeliśmy ten film. Starannie zrobiony, dopracowany scenariusz, dobrana obsada / szczególnie rosyjska część / , znakomite zdjęcia, mroczna atmosfera, ciekawa muzyka. Cieszą takie perełki wśród nowych polskich filmów. A gdy ogląda się go w "Kameralnym" wydaje się,że reżyser zadbał nawet o zgodny z akcją wystrój kina. Coś jakby ówczesna Legnica w centrum Gdańska:)
Kicz. Fabuła oparta na wydumanej przypadłości chorobowej. Całkowity brak logiki. Rosjanie nie byli idiotami. W "psychuszkach" mogli zamykać przeciwników politycznych, ale nie tak ciekawe przypadki chorobowe, które gdyby istniały, to stanowiłyby ewenement na skalę światową. Uciekinier z zakładu psychiatrycznego (w którym przebywał wiele lat) lepiej porusza się w współczesnej rzeczywistości niż brygada śledczych. Po "Jezioraku", który był niezłym filmem, podziewałem się kolejnego dobrego polskiego kryminału a tu takie rozczarowanie.
dla mnie bomba!
Klimatyczny, wciągający, inteligentny i świetnie zagrany (cała obsada!) GATUNKOWY THRILLER. Rzadkość w naszym kinie, a przecież w kontekście ogromnej popularności tego typu literatury prawdopodobnie wielu widzów czeka na takie filmy. Podobał mi się bardzo, podobnie jak Jeziorak.
Polecam!!! Oba!!!
Polecam!!! Oba!!!