Widok

GLONY na Elewacji

Witam. W tym roku strasznie naszly" glony" na elewacje na Osiedlu Rodzinnym.
Czy ktoś już z tym walczyl? Sam czy może wynajal Firme?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a starczyło tynk o 15% w masie droższy, w koszcie ogólnym ściany 5%, i nie byłoby problemu. No ale przecież już jest po gwarancji więc walczcie z jakością siódmego piekła sami. Ja mam białą ścianę północną i brak śladu po zielonym, no ale cena czyni cuda.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Na familijnym tez juz zielono na elewacji...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

pewnie ten twój droższy ma tyle chemii że kopyta wyciągniesz razem z glonami
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

hahahahaha dobre :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem sprzedawcą materiałów budowlanych i biorąc pod uwagę nasz klimat nigdy nie polecam klientowi tynku akrylowego, który został zastosowany na osiedlach rodzinnym i familijnym. Tynk akrylowy ma tylko jeden plus w stosunku do silikonowego i silikatowego - zachowuje kolor na dłużej, z kolei patrząc na nasz klimat po kilku latach uzyskujemy kolor zielony bez względu na pierwotny. niestety tak działają deweloperzy oszczędności na każdym kroku. Zastosowanie tańszych materiałów to może być na samej elewacji 3-4 tys. razy sto domków i mamy samochód marki premium. Biorąc pod uwagę impregnację dewelopera na reklamację można spróbować od strony producenta oni też dają swoją gwarancję przy zastosowaniu pełnego systemu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Padło proste pytanie a odpowiedzi debilne
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardziej rzeczowo. Dwie drogi elewację umyć myjką ciśnieniową i odpowiednim środkiem i potem odpowiedni preparat do impregnacji
http://www.tytan.pl/pl/produkty/impregnat-do-fasad-i-elewacji/#informacje albo malować również po uprzednim umyciu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

O elewację domu trzeba dbać tak jak i o wszystko inne w budynku. Zastosowane materiały na osiedlu rodzinnym nie są najwyższej jakości, więc trzeba to robić częściej. Myjka ciśnieniowa, środek do usuwania glonów, impregnat. Niestety, z tego co widziałem, wielu ma tak zaniedbane elewacje, że już pozostanie tylko malowanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://bemus.com.pl/cennik/
Pierwsza firma jaka mi się nasunęła
Można zadzwonić i popytać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziekuje za odpowiedzi :)

Glon to roslina podwodna na elewacji rośnie pewien rodzaj mchu

Czyzby? Glon i jest "roslina podwodna", i osadza się na elewacji. Zalecam internet do poszerzenia wiedzy

porosty?

prostaty?

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (11 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry