Widok
Gafurow: Fajzulin to talent na miarę Czugunowa
Opinie do artykułu: Gafurow: Fajzulin to talent na miarę Czugunowa.
Arsłan Fajzulin ma ważny kontrakt ze Zdunek Wybrzeżem, ale 18-letni Rosjanin do tej pory nie był nawet brany pod uwagę przy ustalaniu składu. Czy trener Mirosław Kowalik w obliczy problemów zdrowotnych drużyny zaprosi go na niedzielny mecz z outsiderem rozgrywek Polonią Bydgoszcz? - Mógłby urwać kilka punktów. To talent na miarę chwalonego ostatnio Gleba Czugunowa, tyle że nie dysponuje tak dobrym sprzętem - rekomenduje swojego rodaka kapitan Wybrzeża Renat Gafurow.
MŁODY ROSJANIN ...
Arsłan Fajzulin ma ważny kontrakt ze Zdunek Wybrzeżem, ale 18-letni Rosjanin do tej pory nie był nawet brany pod uwagę przy ustalaniu składu. Czy trener Mirosław Kowalik w obliczy problemów zdrowotnych drużyny zaprosi go na niedzielny mecz z outsiderem rozgrywek Polonią Bydgoszcz? - Mógłby urwać kilka punktów. To talent na miarę chwalonego ostatnio Gleba Czugunowa, tyle że nie dysponuje tak dobrym sprzętem - rekomenduje swojego rodaka kapitan Wybrzeża Renat Gafurow.
MŁODY ROSJANIN ...
Zachować spokój
Jeżeli miały być kontuzje, to lepiej teraz niż na playoffy.
Spokojnie utrzymać 2-3 pozycję i dojechać do finał, a tam Tarnów, który jest i tak nie do przeskoczenia.
Potem baraże i przedsmak i przymiarka do E-lipy, tak żeby było wiadomo ile nam jeszcze brakuje i na przyszły rok zrobić skład i pojechać jak Tarnów z realnymi szansami na awans.
Spokojnie utrzymać 2-3 pozycję i dojechać do finał, a tam Tarnów, który jest i tak nie do przeskoczenia.
Potem baraże i przedsmak i przymiarka do E-lipy, tak żeby było wiadomo ile nam jeszcze brakuje i na przyszły rok zrobić skład i pojechać jak Tarnów z realnymi szansami na awans.
Rok w rok mydlą oczy tym awansem. Jakby celem był awans, to byłby stworzony ku temu skład gwarantujący to, a nie wielka niewiadoma Batch kontraktowany jako lider. Dodatkowo już dawno trzeba było odciąć tą pępowinę z Gafurowem. Ponadto, od początku było wiadomo,że lipa z drugim juniorem, ale nic w tej kwestii nie zrobiono.Już kurna.. Kudriashov lepiej by śmigał niż Gafi...
SAMI . . .
. . . malkontenci i marudy jak czytam . Przeżywacie z tym Awansem czy też nie awansem . Ci co marudzą ,że będzie brak awansu- naprawdę uważaliście,że zdobędziemy go w 100% ?? Przed sezonem a już gdzieś tak po 5-6 kolejkach było już widać ,że na tą chwilę Tarnów jest najsilniejszy . To raz . DWA Na Linusa narzekaliście natomiast teraz jak Go nie ma to chcecie by był. A może dobrze,że Go oddali . Kasa zawszę się przyda a czy z nim czy bez o awans byłoby ciężko. Z zakontraktowania KANGURA większość zdecydowana była ZADOWOLONA teraz jest krytyka(oczywiście ta może być,ale myśleliście,że będzie zdobywał 12pkt plus ?)ŁATWO TERAZ PISAĆ,ŻE MOGLIŚMY PODPISAĆ NP Z KOŚCIUCHEM,CZUGONOVEM ITP ale przed sezonem to by większość napisała,ze ktoś upadł na głowę! Moim zdaniem błąd był w braku zakontraktowania lepszego juniora. I to mnie boli. Marudzicie też na Zdunka a jest to facet który uratował żużel i dzięki jego kasie mamy zespół który może zająć drugie miejsce w lidze-w tak wyrównanej lidzę!! a Wy jeszcze marudzicie. A WIĘKSZOŚĆ TU PISZĄCYCH(TAK MYŚLĘ TYLKO) MIMO DOBREJ POSTAWY W LIDZĘ (sądzę ,że będzie miejsce na pudle) nawet na mecze nie chodzi. Sport /żużel to w dużej mierzę kasa. Widocznie klub stać na tyle ile widzimy i już. Myślę,że za Zdunka kto by nie przyszedł lepszy nie będzie w kontekście budżetu. Dla mnie ważne jest to by byli zawsze w pierwszej 4 ,szkolenie młodzieży i aby klub jechał bez długów. A awans?? cóż przyjdzie i to myślę,że za nie długi czas. Może mi łatwiej pisać o tym bo na żużel chodzę już jakieś 26-27 lat więc już trochę go powąchałem i podchodzę do wyników z większym dystansem . Co nie oznacza,że nie chcę by była e-liga i złoto w DMP . Pozdrawiam wszystkich kibiców czarnego sportu i . . . nie narzekajcie. Ps moja prywata na koniec- mówicie -sentyment na bok i Gafa powinien odejść. Odeszło wielu już takich gdzie było tak jakoś nie tak bez nich - Dera,Olszak,Kalinowski,Cox,kieszonkowy Anglik;) a mimo to ten młody chłopak Renat za to co robi i jaki jest i,że jest zawsze z nami u MNIE jako wieloletniego kibica zawszę będzie miał szacun i TAK Chciałbym by już do końca kariery był tu w klubie.