Widok
Garmin Półmaraton Gdańsk 2025
Opinie do imprezy: Garmin Półmaraton Gdańsk 2025, 27 września 2025 - 28 września 2025
mam pomysł
zamiast paraliżować miasto, odcinać środkowe dzielnice (patrz mapka) irytować się z powodu garstki biegaczy ( w porównaniu do liczby mieszkańców). Niech pseudo włodaże zorganizują maraton na obwodnicy, która i tak w korkach stoi, biegacze na łonie natury w większości trasy przez tereny zielone sobie pobiegają zamiast w centrum wśród spalin. Może pomysł lekko głupkowaty, ale mam dość paraliżu dzielnic przez źle dobrane trasy różnego rodzaju biegów, wyścigow i innych imprez tzw masowych dla grupy zainteresowanych
Czemu tu a nie w dzielnicach południowych?
Zastanawia mnie czemu zawsze imprezy biegowe muszą odbywać się w tym miejscu.
Przecież mamy całe południe Gdańska, kawał pięknego terenu z dobrymi drogami. Mieszkańcy południowych dzielnic też chcieli by aktywnie uczestniczyć w tak wspaniałej imprezie. Pokibicować, pobiegać, poczuć tą atmosferę. Mieszka tam przecież dużo aktywnych sportowo i wyrozumiałych osób. Same plusy!
Przecież mamy całe południe Gdańska, kawał pięknego terenu z dobrymi drogami. Mieszkańcy południowych dzielnic też chcieli by aktywnie uczestniczyć w tak wspaniałej imprezie. Pokibicować, pobiegać, poczuć tą atmosferę. Mieszka tam przecież dużo aktywnych sportowo i wyrozumiałych osób. Same plusy!
Czy nie mozna oragnizować tego typu imprez gdzies po lasach, polach itp. To by bylo zdrowiej, a nie bieganie po twardym gdzie kolana sie niszczą do tego miejskie powietrzr jest gorszej jakosci. Czy zawsze trezba uprzykrzac zycie ludziom? Jak nie rowery to bieganie, to parady lpg. Niedlugo jescze hulajnogi dolacza.