Widok

Garnizon

Garnizon Lofty&Apartamenty Wrzeszcz Górny Temat dostępny też na forum:
Garnizon to nazwa wielofunkcyjnego kompleksu powstające na obszarze d. koszarów wojskowych we Wrzeszczu. W ramach całego przedsięwzięcia powstanie nowy, ciekawy obszar miasta wypełniony handlem, biurami oraz także mieszkaniami.

Pierwsze budynki mieszkalne powstają przy ul. Szymanowskiego, w bliskim sąsiedztwie jednorodzinnej zabudowy oraz w bezpośrednim sąsiedztwie zrekultywowanego, ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

niezwykły dziedziniec

fontanna, wodna kaskada, iluminacje, czego tam nie ma. Jestem pozytywnie zaskoczony tym co Hossa przygotowala mieszkańcom na dziedzińcu. Na pochwałe zasługują też meble ogrodowe i lampy - można się poczuć jak w prywatnym ogrodzie. Portiernia tez okazala i fajnie wykorzystano w niej żeliwne kolumny odzyskane z koszarow, w korytarzach ponoć specjalnie projektowane dla Garnizonu grafiki - nie spotkałem się do tej pory nigdzie w Trójmieście z takim podejściem do projektowania przestrzeni wspólnej w mieszkaniówce.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

Niezwykły dziedziniec ? Toż to studnia jak w XIX wieku !!!

Jaki niezwykły dziedziniec, ludzie opamiętajcie się ??? Toż to zaciemniona studnia, jak w mieszkaniach opisywanych przez Bolesława Prusa. XIX wiek, a nie nowoczesne budownictwo. Straszne, że ludziom można ustawić dwie lampki i fontannę i wciskać taki kit, a ludzie to kupią.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gdańsk-Strzyża

Lokalizacja ok, ale to wszystko. Ładne widoki na dachy starej dzielnicy Strzyża. To atut. Sama architektura Garnizonu beznadziejne kloce !! Swoją drogą Garnizon to chyba Strzyża ? Czy jednak jeszcze Wrzeszcz ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

1. Garnizon nie znajduje się na terenie Wrzeszcza, lecz Strzyży (historycznie także i Zaspa była Wrzeszczem). 2. wyjazd: już teraz ul. Szymanowskiego jest zakorkowana, co będzie gdy wprowadzą się mieszkańcy Garnizonu. ze znacznej części kwartałów do Chrzanowskiego czy Slowackiego nie będzie dojazdu. 3. architektura ciekawa na wstępnych wizualizacjach, dziedziniec wewnątrz budynku wymagający znacznych nakładów (np. podgrzewana fontanna...) które systematycznie będą kasowane przez wspólnotę. 4. cena nie odpowiadająca jakości (np. problemy z wylewkami) jako efekt niedpopasowania zbt niskich cen po których sprzedawano w etapie początkowym do kosztu realizacji (spytajcie w Hossa jak długo szukali GW i w Bauhaus jak długo negocjowano umowę).
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

marny architekt

problem z komunikacja korki korki korki
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Za drogo

Ja wiem, że lokalizacja determinuje cenę ale płacić za mieszkanie o 100 tyś więcej w stosunku do mieszkań na osiedlach w nieco gorszej lokalizacji, to przesada. Za tę różnicę mam bardzo dobre auto i jeszcze na paliwo zostanie. Dlatego moim zdaniem, pomimo wielu walorów, Garnizon nie jest tego warty.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11

ale ja mam super auto

to dlaczego mam nie kupić tam mieszkania?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słabo

Pomimo historycznego miejsca to jednak nadal Hossa. Czyli maksymalnie najtaniej jak się da. Z racji mojej pracy znam większość osiedli od podszewki i tutaj praktycznie wszystko jest źle, w szczególności wewnątrz mieszkań. Same reklamacje do dewelopera a i tak trzeba we własnym zakresie (za własne pieniądze) poprawiać mieszkanie od zera. I nie stawiajcie mi minusów, bo też wolałbym aby było tam fajnie...
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 8
A jeśli znasz większość osiedli od podszewki to czy coś możesz powiedzieć o osiedlu budowanym przed Gant - Osiedle Polonica na Malczewskiego albo Do Studzienki, które buduje Górski??? Obie lokalizacje są dobre ale dla mnie najważniejszy jest standard wykonania, głównie chodzi o akustykę w mieszkaniach, bo już dosyć mam sąsiadów, których słyszę non stop.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To spróbuj wybrać mieszkanie na ostatnim piętrze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zdecydowanie Górski

Ganta omijaj szerokim łukiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co jest nie tak z Gantem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

we wciskaniu kitu 1 miejsce dla h.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nawet b. słabo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

przesadna pochwała
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

tylko jakość fatalna
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

padaka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

3. pokaż mi lepszą mała architekture w trójmieście, śmiało.
co do kosztów, rozumiem że ma być wersal, ale za darmo?

4. wylewki spełniają Polską Normę.
jeśli masz uwagi co do jakości, zapraszam na wycieczkę po innych dzielnicach (Morena, Gdansk Poludnie) i odwiedzenie kilku forów na innych inwestycjach.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kogo obchodzą korki mając SKM 400m od domu, tramwaj 300m, a autobus 200m? o PKP we wrzeszczu nie wspominając, rozumiem, że lepiej z dzieckiem z Kowal do centrum dojeżdzać?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1