Widok
Gdańsk Tattoo Konwent
[lead]W weekend 26-28 lipca w Gdańsku spotykamy się na kolejnej w tym roku imprezie z cyklu Tattoo Konwent! Hale AmberExpo na dwa dni zamienią się w ogromne studio tatuażu, w którym pracować będzie kilkuset tatuatorów i piercerów z najlepszych studiów w kraju i za granicą![/lead]To świetna okazja, aby zobaczyć jednocześnie cały przekrój stylów i trendów w tatuażu, porozmawiać z ...
więcej
więcej
tolerancja, głupcze!
Czy tylko mnie dziwi, że w kraju Unii Europejskiej, w XXI wieku, osoby queerowskie i trans są pokazywane na scenie niczym kobiety z brodą w cyrku sto lat temu? ku uciesze tłuszczy, która może sobie te "dziwadła" powytykać palcami? Takie "pokazy" tylko wzmacniają stereotypy. To są normalni ludzie, którzy mają swoje uczucia, a nie jakies dzikie okazy do oglądania jak w cyrku, do cholery!
Naprawde, jeżeli w takim miejscu jak Tattoo Konwent, urządzane są takie pokazy, to dla mnie to jest coś mocno nie halo. Dziwię się organizatorom, że wpadli na taki pomysł. Dla mnie to jest sprawa dla KPH albo OMZRiK.
Naprawde, jeżeli w takim miejscu jak Tattoo Konwent, urządzane są takie pokazy, to dla mnie to jest coś mocno nie halo. Dziwię się organizatorom, że wpadli na taki pomysł. Dla mnie to jest sprawa dla KPH albo OMZRiK.
serio tego nie rozumiesz?
Piszesz z perspektywy osoby uprzywilejowanej. Nie dziwię się artystom, że dorabiają sobie w ten sposób, szczególnie że w polsce mogą mieć problemy ze znalezieniem dobrze płatnej pracy ze względu na dyskryminację. Ale organizatorzy powinni wziąć większą społeczną odpowiedzialność za swoje decyzje. I nie organizować takich pokazów, bo polska jeszcze do tego nie dorosła. Bo dla większości odwiedzających to są po prostu dzikie okazy do obejrzenia, a nie sztuka alternatywa do podziwiania. Organizatorzy to po prostu wykorzystują, bo jest kontrowersja, a jak wiadomo ta sprzedaje się najlepiej. Empatia całkowicie ustąpiła kapitalistycznej chęci zysku, i to mnie boli.
Czego tu nie rozumiesz? Wszystko co mogą, to pokazywać się publicznie, za pieniądze
Nikt nie chce dawać im pieniędzy za nic a muszą z czegoś żyć. Gdyby jeszcze potrafili cokolwiek... mogli by choćby trzepać worki po cemencie albo pchać karuzelę. Niestety, społeczeństwo ich odrzuciło na takim etapie, że nawet do tego teraz się nie garną.
Tatuaże podnoszą ryzyko zachorowania na chłoniaka
"Przeprowadzone niedawno na Uniwersytecie w Lund w Szwecji badanie kliniczno-kontrolne wykazało potencjalny związek między tatuażami a chłoniakiem złośliwym nowotworem układu limfatycznego (chłonnego). Nawet po uwzględnieniu czynników ryzyka, takich jak palenie papierosów czy wiek, badacze odkryli, że prawdopodobieństwo zachorowania na chłoniaka złośliwego było o 21% wyższe wśród osób, które miały co najmniej jeden tatuaż. Związek był najsilniejszy w przypadku chłoniaka rozlanego z dużych komórek B (DLBCL, ang. Diffuse Large B-cell Lymphoma) i chłoniaka grudkowego (FL, ang. Follicular Lymphoma)."
No i super popieram takie imprezy kiedys by rozpoznac bezrozumowca na ulicy musiales z nim porozmawiac
teraz juz nie musisz widac ich z daleka poziom braku mózgu prezentuja sami chetnie i juz wiessz z kim masz do odczynienia.
Pewnie nawet nie wiedza ze maja obowiazek pdawania tautuarzy z opisem w dokumentach jak dowód osobisty czy paszport .Ale najbardzioej smieszne jest to ze przepowiedzialem ze jak juz wszyscy beda je mieli to zaczna sie znakowac na twarzy i teraz by sie wyróznicz znakuje sie twarzy!!
Ale niedługo i to bedzie zamało wiec kolejny etak to usczkodzenia ciał na obcinanie kawałka ucha ,nosa lub małych palców u rąk !Szkodliwa głupota lewacka do tego wlasnie prowadzi kult smierci i samo zaglady małymi krokami
Pewnie nawet nie wiedza ze maja obowiazek pdawania tautuarzy z opisem w dokumentach jak dowód osobisty czy paszport .Ale najbardzioej smieszne jest to ze przepowiedzialem ze jak juz wszyscy beda je mieli to zaczna sie znakowac na twarzy i teraz by sie wyróznicz znakuje sie twarzy!!
Ale niedługo i to bedzie zamało wiec kolejny etak to usczkodzenia ciał na obcinanie kawałka ucha ,nosa lub małych palców u rąk !Szkodliwa głupota lewacka do tego wlasnie prowadzi kult smierci i samo zaglady małymi krokami
tatuażysta
Rozumiem, że mówisz ze swojego własnego doświadczenia, a nie dlatego że oglądasz propagandowe bez znaczenia programy dla ludzi, którzy większość czasu spędza na kanapie oglądajacigrzyska w wiadomościach zapisjając tanim piwem lub winem szemranej marce ...
Mam tatuaż i był tyo mój wybór, ale mam go dlatego by zasłonic blizny, któe zdobyułem na msiajch wojskowych ... a ty ???
Nie oceniaj bo i ciebie osądzą, znasz to ???
Mam tatuaż i był tyo mój wybór, ale mam go dlatego by zasłonic blizny, któe zdobyułem na msiajch wojskowych ... a ty ???
Nie oceniaj bo i ciebie osądzą, znasz to ???
hahah ale dobrze ze napisałes powtwierdzic tylko skrajna głupote sam sobie zaprzeczas a jednoczesnie
nawet nie rozumiesz co cytujesz .Wiec jak dzbanku osoba która niema tatuaży moze pisacz wlasnego dosiwaczenia logiki tu niema zdanej .Osoba która nie ulega skrajnej głupocie i modzie niemoze pisac bo nigdy sie nie wydziergala.
...
a ja myślę, że jesteś kozak w necie, **** w świecie.
Takie mądrości zazwyczaj głoszą takie marudy. Wiedzą, że albo nie będzie ich stać na tatuaż albo im ktoś (rodzice, żona, mąż) nie pozwolą. Nigdy nie będą mogli swobodne zdecydować czy chcą czy nie bo inni kierują ich życiem. No ale głupio tak przyznać, że życie upływa na byciu p***ą :)
Więc najlepiej obśmiać, wytknąć i powymądrzać się na forum.
Pomyślności :)
Takie mądrości zazwyczaj głoszą takie marudy. Wiedzą, że albo nie będzie ich stać na tatuaż albo im ktoś (rodzice, żona, mąż) nie pozwolą. Nigdy nie będą mogli swobodne zdecydować czy chcą czy nie bo inni kierują ich życiem. No ale głupio tak przyznać, że życie upływa na byciu p***ą :)
Więc najlepiej obśmiać, wytknąć i powymądrzać się na forum.
Pomyślności :)
hehehe, jak za każdym razem, tak i teraz frustraci z komentów na trojmiasto.pl mnie nie zawiedli.
Jak co roku te same smutne i żałosne pitolenie o szpeceniu ciała i ojjojjojj, jak to będzie wyglądało za 40lat...
Nie chcesz, nie rób dziar, i zajmij się swoim smutnym, nudnym życiem, a misi być smutne i nudne skoro masz czas na komentowanie cudzego.
Cześć!
Jak co roku te same smutne i żałosne pitolenie o szpeceniu ciała i ojjojjojj, jak to będzie wyglądało za 40lat...
Nie chcesz, nie rób dziar, i zajmij się swoim smutnym, nudnym życiem, a misi być smutne i nudne skoro masz czas na komentowanie cudzego.
Cześć!
Tatuaż
Tatuaż owszem wygląda ślicznie na młodym ciele. Młoda, szczuplutka kobieta z tatuażem wygląda nierzadko obłędnie. Nieco gorzej jest w przypadku nieci starszych kobiet. Taka 50 a nawet 60 plus, pomarszczone ciało, rozstępy, i inne przypadłości wiekowe, i =na takim ciele tatuaż. No to już nie jest fajne
Ciekawie musi wyglądać taka staruszka lub dziadek z pomarszczoną skóra i zwisami tatuaży.
Jestem tolerancyjny, ale to jest naprawdę zabawne jak z dawnej sztuki portowej zrobiło się zjawisko artystyczne.
Pranie mózgu, okno overtona, przesuwanie granic, jest to skuteczna metoda.od lat promowana przez zaaberowane mniejszości. Doprowadziło to nawet do syndromu sztokholmskiego. Ofiary tego prania mózgu będą bronić swoich mentalnych katów do ostatniej kropli atramentu.
Pranie mózgu, okno overtona, przesuwanie granic, jest to skuteczna metoda.od lat promowana przez zaaberowane mniejszości. Doprowadziło to nawet do syndromu sztokholmskiego. Ofiary tego prania mózgu będą bronić swoich mentalnych katów do ostatniej kropli atramentu.
To wszystko juz bylo
Pamietam za moich mlodych lat tatuaze mieli tylko wiezniowie,tudziez ten czy ow marynarz.mila wytatuowana kotwice.Zyjemy w czasach kiedy kultura nizsza a raczej subkultura wyparla kulture wyzsza.Moda rodem z wiezien weszla na salony towarzyskie.Podobnie jest z muzyka,ktora schodzi "na psy",bazujac na prymitywnej rytmice.
I jak co roku komuchy nie zawodzą swoimi komentarzami. Nadal myślą, że mogą komuś ustawiać życie, coś zakazywać, coś nakazywać bo im tak robiono. Zajmijcie się swoim życiem albo jak wolicie tym co wam ksiądz albo inny towarzysz rozkaże. Czasy się zmieniły i nikogo wasze zdanie nie interesuje. Siedzicie smutni na kanapie, popijając tanie piwko i narzekacie, że nie jest tak jak byście chcieli. A panowie co narzekają na wytatuowane kobiety - jakby nie miała tatuaży to i tak by na was nie spojrzała wiec trochę samokrytyki i realnego podejścia.
Ja rozumiem wojny plemienne, więzienną hierarchię lub zamknięte grupy społeczne (marynarze na statkach). Ale po co normalni, młodzi ludzie się tak przyozdabiają tego nie jestem w stanie pojąć. Dla mnie kobieta z tatuażem = natychmiastowa dyskwalifikacja. Choćby nie wiem jaka byłą piękna , to jak z paleniem papierosów - smród nie do wytrzymania. Tutaj względy estetyczne również decydują.
Tatuaż na blizny
Czytanie tych komentarzy to jak rollercoaster i jazda bez trzymanki.
Zwolennicy kontra przeciwnicy i każdy się nawzajem przerzuca, łagodnie mówiąc ostrymi (lub tępymi) argumentami.
Nie podobają mi się ludzie brudnopisy, ale skoro to lubią ..
Nie podobają mi się delikatne dziewczyny wytatuowane w czaszki, krzyże, pająki itp- ale to ich wybór.
Doceniam ludzi wytatuowanych w przemyślane, piękne obrazy- ciekawie jest na to patrzeć.
I jeszcze jeden ważny aspekt tatuażu, w którym jestem na TAK -tj tatuaż zakrywający bliznę po operacji, wypadku, oparzeniu. Potrafi pięknie zakryć miejsca, które są oszpecone, które się ukrywa że wstydu. Tatuaż może tu przywrócić pewność siebie.
Ps. Nie pozabijajcie się w komentarzach! ;)
Zwolennicy kontra przeciwnicy i każdy się nawzajem przerzuca, łagodnie mówiąc ostrymi (lub tępymi) argumentami.
Nie podobają mi się ludzie brudnopisy, ale skoro to lubią ..
Nie podobają mi się delikatne dziewczyny wytatuowane w czaszki, krzyże, pająki itp- ale to ich wybór.
Doceniam ludzi wytatuowanych w przemyślane, piękne obrazy- ciekawie jest na to patrzeć.
I jeszcze jeden ważny aspekt tatuażu, w którym jestem na TAK -tj tatuaż zakrywający bliznę po operacji, wypadku, oparzeniu. Potrafi pięknie zakryć miejsca, które są oszpecone, które się ukrywa że wstydu. Tatuaż może tu przywrócić pewność siebie.
Ps. Nie pozabijajcie się w komentarzach! ;)