Widok

Gdański ZKM a rowery

Spróbujmy coś zrobic by móc przewozić rowery w środkach komunikacji miejskiej. Rozumiem, że w godzinach szczytu mogą one sprawać problem; ale np. wieczorem? W regulaminie jest kategoryczny zakaz. Pomyślcie o tym. Jakaś akcja w mediach lokalnych?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
rower jest po to zeby na nim jechac i nie wozic go autobusem ;], ja tam sie zgadzam z tym zakazaem bo:
- przy naglym hamowaniu mozesz komus sie wbic rogami w d....
- upaplac oponami innych
- zastawic miejsce dla inwalidy lub wozka dzieciecego
itp...
ja protestowac nie bede ;]
--
mariusz
Widać Mariuszku, że jeszcze nigdy nie prowadziłeś uszkodzonego, niezdolnego do jazdy roweru 10 km na pieszo. Może następnym razem nie będziesz się pchał, żeby napisać jakąś kontrę na czyiś komentarz, tylko najpierw przemyślisz.
za to mi się zdarzylo prowadzić nawet 15 km i co jakoś żyje... przynajmniej nie musiałem wydawać na bilet Adamie
juz sobie wyobrażam jak sie jakiś szalony zdesperowany biker wpycha się z ufajzolonym rowerem do pełnego autobusu !
zostawiając błoto i smar na na wszystkich wokoło, a przy każdym hamowaniu uderza którąś cześcią roweru innych
zgadzam sie z moim "imiennikiem" w powiedzmy 99% bo nie wiem co sie kryje pod itp :P
przewozić rowery proszę bardzo ale tylko w przypadku gdy są warunki i to powinno byc dokladnie określone gdzieś tam...
BTW mój obecny rower psuć się nie ma prawa ;] a i tak ewentualna awaria niepozwalająca na jazdę w przypadku jej wystąpienia w lesie gdzies w piekiełku na przykład, nie zostanie ułatwiona tym, że gdzieś tam jeździ autobus przewożący rowery. awaria gdzies w 3M no problem jest SKM, na co ta batalia o ZKM nie wiem ;]
a mnie sie zdawalo ze cxzlowiek prowadzacy rower jest po to by ocenic - i przypilnowac gdy juz jest w środku - czy komus nie zaszkodzi wsiadajac do autobusu.
A tutaj sie okazuje , że - przepraszam za określenie - jest to zwykły cymbał i półgłówek , który w życiu ma jeden cel a mianowicie zaszkodzić innym
Co zrobic aby moc wozic rower autobusem?
Najlepiej kupic sobie autobus buaahaha
jezeli rower nie ma poei
a jak sie zgada kilka gosci, to mozna by tak na spolke lyknac jakiegos ikarusa i problem rozwiazny - ladujemy rowery do autobusa i jazda po calym trojmiescie!
Panowie!!!Co za problem?Po co wywarzać otwarte drzwi?!Ściągasz koła i wtedy to się nazywa,że przewozisz części rowerowe.Chociaż zdaje się,ze w przepisach jest też mowa o ostrych przedmiotach(zakaz),więc na wszelki wypadek wchodzimy tylnym wejściem,żeby nie rzucać się w oczy kierowcy.No i chyba wypadałoby skasować dodatkowy bilet,bo taki sprzęt zajmuje trochę placu. Acha!Od wiosny zapraszam do mojego serwisu rowerowego przy plaży w Jelitkowie. X-mas pozdro to all bikers!And happy NEW YEAR!!!

Inne tematy z forum Rowery

Skradziono rowery Habenda ul. Wielkopolska (20 odpowiedzi)

skradziono 2 rowery MTB, proszę o kontakt w razie znalezienia lub widzenia takowych na...

rowerek treningowy stacjonarny - gdzie kupię? (14 odpowiedzi)

Gdzie mogę kupić w Trójmieście rowerek treningowy stacjonarny w cenie ok. 200 zł? Decathlon,...

trening interwałowy (24 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry