Widok

Gdańskie Tarasy

Gdańskie Tarasy Temat dostępny też na forum:
Lokalizacja inwestycji pozwala na szybką komunikację z centrum miasta jak i obwodnicą. Niedaleko od budynku znajduje się malownicze jezioro, dodatkowo szybko można stąd dotrzeć na Kaszuby. Niedaleko jest stąd także do dużego kompleksu handlowego.

Czteropiętrowy budynek mieszkalno-usługowy składać się będzie z trzech klatek z windą prowadzącą z hali garażowej do mieszkań. W jednej z klatek ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

I etap pół roku opóźnienia...póki co...
przesuwają termin co kwartał na kolejny kwartał..przy podpisywaniu umowy obiecywali, że miał być marzec 2020, a nawet grudzień 2019...mamy wrzesień 2020 i nie zanosi się, że dotrzymają kolejnego terminu. Planowałam przeprowadzić się na Wielkanoc 2020, a tu nawet na Boże Narodzenie się nie uda...całość mieszkania opłacona, pewnie finansują z mojej kasy kolejne etapy...porażka ...nie polecam Invest Pel...co z tego , że pan Jacek stara się być miły i widać, że już mu głupio, jak po raz kolejny przesuwa termin...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdańskie Tarasy Etap I

Kupiłem mieszkanie w pierwszym etapie. Mija już 6 msc. opóźnienia w odbiorze mieszkania i nadal nie wiem kiedy dostanę mieszkanie. Brak kontaktu z Deweloperem sprawia, że o kolejnych zmianach terminu odbioru mieszkania dowiaduję się pocztą pantoflową od innych kupujących.
Niestety tego Dewelopera polecić nie mogę.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zanim podpiszesz umowę, zastanów się

Nie polecam nikomu zakup u tego dewelopera,; słaby kontakt, ciągłe zmiany terminów, sami się gubią pewnie z udzielaniem choćby jednej konkretnej odpowiedzi.
Na pisma nie odpowiadają, z opóźnień tłumaczą się coviedem ( branża budowlana i logistyka materiałów nie miała zastoju !)
Może ceny nie najdroższe, ale przepłacisz potem bankowi i za najem przy opóźnieniach.
Nawet goście nie mają gdzie zaparkować, nie mówiąc o choćby chustawce ze zjeżdżalnia dla dzieci
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie polecam kupna mieszkania !!

Deweloper robi sobie jaja z tych co kupili mieszkania na tym osiedlu. Są ogromne opóźnienia odbiorów mieszkań na 1 i 2 etapie, przekładane co chwilę chwilę większych wyjaśnień.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie widać końca..

Mieszkanie na Etapie 2 Gdańskich Tarasów mieliśmy odebrać w kwietniu, było nawet obiecywane wcześniejsze oddanie mieszkań- mówiono, ze wyrobią się do marca. Już przed pandemia dostaliśmy wiadomość o przesunięciu do czerwca. Później zasłaniali się, ze przez pandemie odbiór opóźni się do września... budowa miała skończyć się wtedy na koniec lipca, a odbiory we wrześniu. Tydzień przed końcem września dowiedzieliśmy się, ze odbiór planowany jest na październik-listopad, czy to się sprawdzi? Nie wiem... jeśli wprowadzimy się chociaż w tym roku to będzie dobrze.. zero kompetencji, jednego dnia rozmawiasz z przedstawicielem mówi ze odbiory będą napewno na koniec września, a następnego dnia otrzymuje oficjalnego maila z przesunięciem odbioru na listopad. Za każdym razem to już ostateczny termin i dokładamy starań, a po staraniach mało co widać. Szyby do balustrady od 3 miesięcy nie są wstawione, wjazd do garażu dalej w betonowym wykończeniu, brak kostki brukowej, o wydzieleniu ogródków na parterze już nie wspominając... jeśli ktoś ceni swój czas i pieniądze to nie radzę brać mieszkania inwestora.. robią z ludzi bogatych i**otów, ktorzy tylko marzą o tym, żeby budowa się opóźniała i jest im tobą rękę, aby opłacać mieszkania, w którym mieszkają I płacić już normalna ratę kredytu za mieszkanie, którego nie mogą odebrać..

Jakość Wykonania i odległość

Bloki stoją prawie jeden na drugim, więc podpinam się pod postem wyżej i polecam się tam przejechać. Ponadto jakość wykonania jest bardzo zła. Mieszkania w środku są po prostu brzydkie i nieprzemyślane. Cała inwestycja mimo ładnej pogody ledwo zipie. Budynki hossy w sąsiedztwie wyrastają jak grzyby po deszczu, a Gdańskie Tarasy zaliczają wpadki i opóźnienia za opóźnieniami. Pierwszy i drugi wydawane miały być w marcu, a do dzisiaj nikt nie zna prawdziwej daty odbioru.

Nie polecam tej inwestycji. Wkopałam się w kredyt i żałuję.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszkaniec

Opóźnienie 1 etapu na chwilę obecną to 6 miesięcy. Patrząc na ślimacze tempo i ogólny bałagan jaki tam panuje, będzie dobrze jak skończą do końca roku. Blok jest ładny tylko z zewnątrz i to wszystko. Mieszkania są bardzo źle zaprojektowane. Wentylacje / kominy budowane są zupełnie inaczej niż na planach. Zajmują więcej miejsca lub stoją na środku pomieszczenia. Niektórzy mają nawet jakieś zabudowy na sufitach.

Garaż ma jakieś dziwne okna, które są podobno dolotami powietrza. Wewnątrz zwisają kable i rurki. Wszystko wygląda na rozpoczęte i niedokończone.

Od maja róg budynku nie ma elewacji, bo podobno tam jakieś specjalne techniki trzeba stosować.

Drugi etap jest w jeszcze gorszym stanie. Nie widać, żeby cokolwiek się tam w ostatnim czasie działo.

Generalnie się nie opłaca. Cena niska, ale jakość fatalna. Jeśli ktoś jeszcze ma szanse się wycofać to niech to zrobi jak najszybciej. Kontakt z deweloperem jest tragiczny. O niczym nie informują.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Duze opóźnienia

Jak to? Przecież 1 etap jest opozniony juz ok. 5 miesięcy (odbiory planowane byly na marzec 2020). Nie ma żadnych informacji, kiedy dostaniemy nasze mieszkania, ciagle nas zwodzą, mamy nadzieje, ze do konca roku....
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, ja kupiłam mieszkanie w tej inwestycji, nie ukrywam że cena jest dla mnie najważniejsza dlatego ta lokalizacja i ten deweloper. Miałam na poczatku pewne obawy ale póki co umowa podpisana i akurat tu nie zanosi się na żadne opóźnienia, mimo pandemii całkiem sprawnie im te prace na budowe postępują
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Trochę faktycznie ciasnawo ale cena tu rekompensuje te małe niedogodności, w końcu jak kupujesz mieszkanie w bloku to nie ma co liczyć na przestrzeń i prywatność, i tak z sąsiadami jesteś balkon w balkon i nie wiesz na kogo trafisz :D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Odpowiedz

Polecam przyjechać na osiedle i zobaczyć dlaczego... można sobie podać rękę przez balkon z blokami hossy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odległość budynków od Hossy

Wszystkim, którzy planują zakup polecam żeby przejechali się na osiedle i zobaczyli co deweloper zgotował swoim klientom w 1 etapie, jeżeli chodzi o odległość pomiędzy blokiem hossy. Nie jest tajemnicą, że inwestycja hossy zaczęła się dużo wcześniej i wiadomo było w którym miejscu będą stały bloki (ostatnie na Jasien Bulwarach). Teraz sąsiedzi z investeplu mogą podawać sobie cukier przez balkon.
Współczuje wszystkim, którzy będą całe życie spłacać takie mieszkania. Kolejne inwestycje planowane są dokładnie w takim samym układzie pomiędzy blokami hossy. Moze warto zainteresować się kto wydał zgodę na coś takiego?

Juz powinno się mieszkać a jednak tak nie jest
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Opóźnienia, opóźnienia i jeszcze raz opóźnienia

W dodatku brak konktaktu z deweloperem. Strasznie irytujące przedsiębiorstwo. Co z tego, ze budynek ładny i tani, jak cała reszta leży
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy juz pan sprawdził tego Dewelopera ,wogóle on istnieje czy tylko w internecie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

.

W obecnej chwili mało co się dzieje na budowie, praktycznie nic. Czy budowa szybko idzie w porównaniu do pobliskiej budowy Hossy? Nie sądzę. Do niedawna sprawiał takie wrażenie, ale w tym czasie jak Investpel budował 2 budynki to Hossa zdążyła postawić całe osiedle składające się z 16 budynków. Mało tego, Investpel jest ciagle zalewany przez choćby mały deszczyk i z hal garażowych co chwile jest odpompowywana woda. Współczuje sąsiadom, samowolka budowlana. Wspomnę, że inwestor, architekci i inżynierzy wpadli na cudowny pomysł fitnessu na tarasie (dachu), lecz sami nie wiedzą do końca jak to zrobić by miało ręce i nogi, więc uważajcie na wilgoć i pleśń na ostatnich (z dachu) i dolnych piętrach (od hal garażowych).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

czekam tez na etap 3.zbywana jestem o 6 miesięcy .czas na rezygnację
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak wnioskuję po ich wizualizacjach IV etap jest między I a II etapem, między budynkami będzie około 10m, fajne co. I do tego wjazd IV etapu będzie od podwórka 1 etapu. Trzeci etap jest na miejscu biura. Piękne były ich wizualizacje ach te wirtualne ich bajery .....
pozdrawiam i życzę zdrowia w dobie KW
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W umowie jest zapis o obniżeniu ceny w przypadku opóxnienia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

FB

Witam nie zabardzo mogę odnaleźć grupę.Wpisuje" Osiedle Gdańskie Tarasy" i nic brak wyników.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry