Widok

Gdańskie sklepy rowerowe...

Siema wszystkim. Nendza, nendza w trójmiejskich sklepach rowerowych.. a głównie mi podpadła ostatnio wysepka. Chłopakom się w głowach poprzewracało. Zapomnieli chyba kto ich utrzymuje. Od gwiazdki zciągają dla mnie na wymianę ocieplacze na buty. Oddałem rower do serwisu (nie mój akurat) umówiliśmy się, że jak zrobia to zadzwonią pod podany numer - wpadam pół cztery miechy później do sklepu a oni do mnie że sienależy za zimowanie i że go nie odebrałem. A jeszcze lepszy numer zrobili w tym tygodniu. Po uzgodnieniu z Kowalem i kontaktem z firmą Velo zamówiłem rower dla córy i nie przyszedł - bo jak to powiedzieli "widać nie było".
Tragedia - ludziska omijajcie ich (nigdy bym nie przypuszczał, że tak będą kombinować a tym bardziej że ja coś takiego napiszę).

Bolek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja chcialam wydać trochę kasy na sprzęt plus ciuszki prezygotowując się do zimy, a że kobieta ze mnie rozrzutna powiedziałam na Wysepce że cche fajne rzeczy i troche ich będzie. Info zwrotne w moim kierunku było takie: "no skoro już jest Pani taka upierdliwa to zamówię tu coś"... Umarłam na miejscu, ale podałam telefon z czystej ciekawości.... Nie otrzymałam odpowiedzi do dziś! Omijam z daleka....a dodam, że czasem tam zaglądałam po drobiazgi.
... na marketingu to się oni nie znają....

A najbardziej lubie serwis na Zaspie, zawsze pomogą, jest luz i blues.
Reszta jak u Rudego czy MKBike nie jest zła...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no rzeczywiście z wysepka można się umawiać na telefon a oni nic..
ze mną było tak: poprosiłam o przegląd i wymiane paru rzeczy + informacja że jeśli znajdą coś jeszcze do zrobienia to niech dadzą znać i zdecyduję...
nie dali znać , przyjechałam po rower a oni na to: ale w ogóle to powinna Pani wymienić jeszcze 1.., 2..., 3... i to jak najszybciej bo .... blebleble

no i jak tu gadać z nimi, nawet jeśłi człowiek chce wydac kase to się nie da ...dziwni jacyś...

ale fajnie ze taki wątek jest chociaż wiem gdzie spróbowac ...do studzienki mam bliżej...
Musze przyznac że negatywne opinie o Wysepce trochę są zaskakujące - ja tam kupowałem, serwisowałem, zamawiałem części, było troche gadki o rowerach i nigdy nie miałem żadnych kłopotów. Wszystko na czas, jeśli był problem to dzwonili, jak rower był do odebrania to też dzwonili. Ostatni raz byłem na początku roku - może od tego czasu się zmieniło. Generalnie staram się kupowac tam gdzie taniej (internet), robic jak najwięcej samemu i jakoś idzie. Pozdro
Nie powiem - zamówiłem kiedyś u rudego nietypowe koło (obręcze górskie i przerabiane piasty od 105) i kółko do dzisiaj jest proste i nic się nie sypie.. No i potrafi jakos tak ludzo do klienta podejść!!
A tak z perspektywy czasu - dlaczego jak napisałem opinię na rowery.trojmiasto.pl do rankingu sklepów to po jakimś czasie z rankingu znikneła wysepka razem z niepochlebnymi opiniami na swój temat?? Nie lubią jak im sie koło dup... robi ? NIE TYLKO ONI !!
Krzyżak napisał(a):

> ja uważam ze Cyklo na Wojta Radtkego w Gdyni to bezwzglednie
> najlepszy sklep! Luz blues i traktuja Cie jak czlowieka.

no nie wiem jak jest teraz, ale jakies 3 lata temu kupilem tam 2 obrecze i do tego szprychy. Oczywiscie zapodalem do jakich ma to byc piast - kolesie sprawdzali na jakims kompie jakie beda pasowac i ok - kupilem...ale w domu okazalo sie ze nie pasuja, a w sklepie powiedzieli mi ze to nie te szprychy co mi sprzedali !!! - dopiero rozmowa z jakims starszym panem (chyba wlascicielem) odniasla skutek i sprzedawcymi z łaski wymienili....moja noga tam wiecej nie postala....no ale to bylo dawno, miejmy nadzieje ze to sie zmienilo...ale sprawdzac nie mam ochoty...

Ziarno
ciekawe gdzie teraz kupic najlepiej rower?
Ja wysepkę omijam z daleka, chyba, że nie mam innego wyjścia. Bardzo są zarozumiali i niechętni są udzielenia jakiejs porady. Swego czasu pojechalem do nich z rowerem, aby mi sprawdzili poziom powietrza w amorku (był to RST). Facet nawet nie podszedl do roweru i poradził kupno nowego amora za 800zł, bo to co ja mam to jest wielkie gówno.
To tylko świadczy o nich jakie mają podejście klienta.
do góry