Widok

Gdynia Dworzec SKM pirat na czerwonym świetle!

Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Dziś - tj. sobota 22.03 w Gdyni, na przejściu koło dworca SKM przejechało z impetem auto, na czerwonym świetle.
Było to ok godziny 14. W aucie były chyba 3 osoby, 2 chłopaków z przodu i dziewczyna z tyłu, kierowca miał biała czapkę bejsbolówkę. Auto było na gdańskich blachach (niestety nie zapamiętałam samego numeru), samochód raczej kilkunastoletni, podobny do golfa ale większy. Kolor wyblakły bordo.

Koleś, gó****niarz dość szybko przejechał przez przejście, z ciekawością i uśmiechem rozglądając się po przechodniach. Od jego strony, od strony po której jechał na przejście wchodził facet z córeczka, strach pomyśleć co by sie stało gdyby wszedł kilka sekund wcześniej!

Wiem, że zapamiętałam w sumie mniej ważne szczegóły zamiast podstawowoego - numeru rejestracyjnego, ale szczerze mówiąc byłam zaszokowana tym co się stało....albo raczej tym co mogło się wydarzyć.
Ktoś kojarzy szczyla???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Gdańsk, golf, bejzbolówka, pewnie jeszcze w dresie był. I niech ktoś mi powie że Gdańsk to nie wiocha.
Przyjedzie taki z pipszczyn z mieścinki gdzie nawet przejść dla pieszych nie ma i myśli że światło jest fakultatywne.
Dlatego polecam instalację videorejestratorów w aucie i przesyłanie filmików do drogówki, coby się nie nudzili. A tak tylko w krzakach stoją jak roboty nie ma bo limity trzeba wyrobić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
Właśnie to samo chciałem napisać.
Gdyby samochodzik miał zamontowany video-rejestrator to Jasio od Golfa w niedługim czasie dostałby to na co zasłużył. Nawet, jak ktoś nie może poradzić sobie z zapisem zdarzenia na płytę wystarczy podejść z kartą na Policję ,a oni już sobie poradzą co dalej,zaś kartę Tobie oddadzą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Gdańsk, golf, bejzbolówka, pewnie jeszcze w dresie był. I niech ktoś mi powie że Gdańsk to nie wiocha. "

@Kocio
Strasznie uogólniasz. Ale jako Gdańszczanin nie poczułem się urażony. ;)

"Gdyby samochodzik miał zamontowany video-rejestrator..."

@~.kierowca.
Skąd wniosek że osoba opisująca zdarzenie obserwowała je siedząc w samochodzie a nie stojąc na chodniku?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
stałam na chodniku, chciałam przejść na drugą strone, w sumie byłam nie na chodniku a na przejściu, gdy ten kolo przejechał.

Gdańsk, Gdynia czy Międzyzdroje, nie uogólniajmy, idioci są wszędzie, tak jak i wszędzie są ludzie, których taki idiota może skrzywdzić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cross, to nie twoja wina że ludzie ze wsi za pracą do dużych miast ściągają. I większość z czasem ogarnia temat, ale część nie.
Policja powinna stać właśnie przy takich przejściach dla pieszych, szkołach a nie czaić się w krzakach. Bo łatwiej jest wlepić mandat za szybkość, a tam gdzie jest realne zagrożenie to ich nie widać...
I niech mi ktoś powie że samochód to nie jest narzędzie zbrodni w tym przypadku i że nie jest to świadome, celowe działanie z premedytacją.
Kary są, tylko co mi po tym jak nie mechanizmu ich nieuchronności.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
GD to wieś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powiadomiłaś policję? Czy spoczęłaś tylko na forumowych żalach?
nie powiadomiłam, bo nie zapamiętałam nawet marki samochodu.
sądziłam, że być może odezwie się ktoś, kto również był świadkiem tego zdarzenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To nic, to centrum, na pewno znalazłaby się jakaś kamera monitoringu. Zapamiętałaś z resztą wiele ważnych szczegółów.

najpierw działanie czyli zgłoszenie na policję a później żale na forum i szukanie świadków
No właśnie, a może tam jest monitoring. Niegłupio było by to sprawdzić jak wiesz dokładnie co i kiedy to może nagranie też jest...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Śródmieście

Chore zatoki? (23 odpowiedzi)

Cześć i czołem! Od kilku tygodni mam problemy z przewlekłym katarem i nie mam pojęcia jak sobie...

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (21 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...

Gdynia Centrum (Międzytorze) - opinie i oceny (11 odpowiedzi)

Semeko Grupa Inwestycyjna S.A. wspólnie z należącą do grupy PKP S.A. spółką Xcity Investment...

do góry