Widok

Gdynia. Fordewind

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Gdynia. Fordewind.
"Gdynia. Fordewind" to teatralna opowieść o mieście w nieustannym ruchu, pchanym wiatrem ambicji, marzeń i nowoczesnych obietnic. Opowiada o człowieku, jego pamięci, lęku i przemianie. To właśnie fordewind - wiatr z pozoru idealny, niosący dokładnie tam, gdzie chcemy dopłynąć, ale kryjący w sobie realne niebezpieczeństwo - staje się kluczową metaforą spektaklu. Realne historie ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdynia. Fordewind

[lead]"Gdynia. Fordewind" to teatralna opowieść o mieście w nieustannym ruchu, pchanym wiatrem ambicji, marzeń i nowoczesnych obietnic. Opowiada o człowieku, jego pamięci, lęku i przemianie. To właśnie fordewind - wiatr z pozoru idealny, niosący dokładnie tam, gdzie chcemy dopłynąć, ale kryjący w sobie realne niebezpieczeństwo - staje się kluczową metaforą spektaklu. Realne historie ...
Przejdź do spektaklu.

To nie jest spektakl dla każdego

Jest bardzo egzystencjalny i pełny przenośni. Daje do myślenia. Nie wszystkie sceny mi się podobały. Natomiast gra pani Elżbiety Mrozińskiej rewelacja!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żenada

Dla dobra miasta i teatru powinno się natychmiast przestać to grać, spektakl jest po prostu nudny i depresyjny, publiczność w szatni zażenowana, żal aktorów że musieli wziąć w tym udział. Wyszłam umęczona jakby mnie ktoś rozwałkował, nie polecam. Nowa władza takim nietrafionym wyborem naprawdę nie zachęca do chodzenia na kolejne przedstawienia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Super spektakl!

Poleca!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetna metafora Fordewind dla Gdyni

Mi się bardzo podobało, dziękuję za wiele okazji do refleksji, za wyszukane stroje i pomysły na metafory, za grę całego zespołu, wszystkiego dobrego!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdynia. Fordewind

[lead]"Gdynia. Fordewind" to teatralna opowieść o mieście w nieustannym ruchu, pchanym wiatrem ambicji, marzeń i nowoczesnych obietnic. Opowiada o człowieku, jego pamięci, lęku i przemianie. To właśnie fordewind - wiatr z pozoru idealny, niosący dokładnie tam, gdzie chcemy dopłynąć, ale kryjący w sobie realne niebezpieczeństwo - staje się kluczową metaforą spektaklu. Realne historie ...
Przejdź do spektaklu.
do góry