Widok

Gdynia MTB Maraton 2007

I jak wam się podobało ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
RV napisał(a):

> 6. Na koniec trochę fantazji. Podczas rozmów padło hasło, żeby
> połączyć 2 maratony w Gdyni, Elbląg, Wejherowo i jeszcze jakieś
> miejsce (może Ostrzyce z wjazdem na Wierzycę) i zrobić swój
> cykl maratonów północnych, z klasyfikacja generalną. Biorąc pod
> uwagę, że Golonko robi już tylko maratony na południu, Grabek
> to samo, Lang raczej też omija nasze tereny, a Mazovia odbywa
> się na piaszczystych nizinach, warto pomyśleć o swoim cyklu.
>
Witam

Pomysł dobry ale wymaga koordynacji i współpracy wszystkich organizatorów. Co do Ostrzyc i Wierzycy :). Nie wiem być może jest jeszcze za wcześnie żeby o tym mówić ale jak już padło hasło to chyba mogę. Kościerzyna planuje organizację maratonu w przyszłym roku, który na głównym dystansie obejmie równierz tereny Wieżycy wraz z wjazdem na szczyt. Zaawansowanie organizacji w chwili obecnej można określić na ok 30-40%. Władze miasta i powiatu są bardzo pozytywnie nastawione do pomysłu i deklarują wsparcie. Jak będzie zobaczymy. Jako współorganizator mam nadzieje, że wszystko się jednak uda.
A masz kto "znajomego" w GOSIRze zeby dowiedziec sie czy bedzie dalsza lista? Bo chcialbym oficjlanie potwierdzic swoje 56 miejsce:P

No nie do konca im chyba te wyniki wyszly.... Bo ja na ostatniej prostej sie scigalem i przegralem walke o 38 miejsce o kilka sekund. A z wynikow wyglada ze jednak smignął mnie o blisko 2 minuty.... hmmm

Czasy w okolicach 2.09.04 na dystansie Mega tez cos porozrzucane, bo osoby z lepszym czasem sa na dalszych miejscach :)

No i mi licznik wskazywal w granicach 2.25, a wynik mam w okolicach 2.21 wpisany.

Ale ogolnie nie narzekam, bo wyniki maja dla mnie bardziej charakter pogladowy ile mi minut pozostali sprzedali, wiec super że sa i czasy podane .....
Sędziowie na Grand Prix MTB Gdynia od 2 lat już nie podają czasów na mecie, tak więc wyszli z wprawy!!!
Jest szansa, że na przyszłorocznych maratonach (ponoć na 100% będą 2) będzie znacznie lepiej!

Rafał
Mój czas też się nie zgadza, dołożyli mi 1.5min. A wg. dziennika bałtyckiego przegrałem z Kaiserem dopiero na finiszu :D

Spoko Sławek, za rok na finiszu z nim wygrasz.. :D
Dobre sobie na finiszu czytałem ten artkuł w Dzieniku Bałtyckim i coś mi się wydaje że była jakaś pomyłka bo różnica czasowa była wieksza niż 10 min
Na finiszu to wygrał w 2005 Krzyżak z Galińskim na maratonie w Jabłonnej.
W tym artykule wszystko było nie tak!
Kinga Mudyn była z Treka Gdynia, a nie z Baszty Bytów, a Ania Świrkowicz z Treka Gdynia (zamieszkała w Gdyni) była Anią Świerkowicz z Gdańska, w dodatku Ania była 2, a napisali, że była 3.
Robert Banach jest z BikeWorldu, a napisali jakieś GPX MTB, a Krzysztof Drabik był Krzysztem Drabikiem.

Rafał
Bob napisał(a):

> Dobre sobie na finiszu czytałem ten artkuł w Dzieniku Bałtyckim
> i coś mi się wydaje że była jakaś pomyłka bo różnica czasowa
> była wieksza niż 10 min

Było dokładnie 10min z tego co było na moim polarze i u Andrzeja. Co do poziomu tekstu w dzienniku bałtyckim to po prostu żenada, jak można pisać o zawodach nie mając o nich pojęcia...

a czytaliście notke z Witomina? Tradycyjny już chyba błąd "Świerkowicz" ,Wiesia Stachańczyk z Trek Gdynia , ale dopiero nazwa teamu Krzyżaka mnie zabiła.... uwaga! "Sun Tunny MTB" A ja napisze ŻENADA!
Tweenky Pinky MTB Team :D
szak moj team byl dobrze napisany :) nie wiem co za gazete czytales :)
Część z Was pewnie widziała, więc warto przypomnieć.

Dla tych co nie widzieli - warto zobaczyć.

http://www.youtube.com/watch?v=yzevoYYglPI
hehehe - dobre
NIe wiem czy to juz było bo straciłem watek ale pomojemu byly zdecydowanie zamale znaki na mega i giga i widac to swietnie na filmie u Bolka gdzie kazdy prawie miał problem, niektorzy nawet nie zauwazyli rozjazdu:D:D
GOSIR zamiescil nowa wersje wynikow - tym razem juz do 101 miejsca w open:).

Ja rozjazd od razu zauważyłem. Nie zmienia to faktu, że znaki były za małe. Kilka kilometrów dalej dogonił mnie zawodnik, który pytał czy to jeszcze 1 czy już 2 okrążenie.
Wasze uwagi są bardzo cenne! Też o tym pomyślałem. GOSiR po maratonie wielokrotnie pytał mnie jakie są uwagi. Widać, że im zależy na dobrej imprezie. Myślę, że wszystkie niedociągnięcia zostaną za rok poprawione.

Rafał
do góry