Widok

Gdynia kiedyś i dziś. Mieszkam w ...

Gdynia kiedyś i dziś.

Mieszkam w Gdyni 35 lat i jeszcze 5 lat temu a nawet 3 byłem z tego dumny. Wychwalałem Gdynię ponad Gdańsk i Sopot a teraz? Szczerze wstyd mi za to miasto. Drodzi są w opłakanym stanie, chodniki masakra, oznakowanie dróg, przejść na pieszych czy ścieżek rowerowych porażka. Syf i śmieci wszędzie w parkach lasach na ulicach. Remonty dróg planowane chyba przez myszkę ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale przecież w Gdyni nic się nie zmieniło od 20+ lat

nie rozumiem co się stało
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 13

To prawda. Dodać należy zabudowę wszystkich skwerów, placów.... Sam beton. Kiedyś marzyłam o mieszkaniu w centrum. Mieszkałam na Działkach leśnych przy drodze przelotowej. Ale przeprowadziłam się na północ Gdyni i nie żałuję. Ale wszystko leży i kwiczy w naszej Gdyni :(
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeszdze autem od 2009

Czyli nie jakos dlugo. Kurs zdawalem w Gdyni bo byl ojakby latwiej. Tam tez uczylem sie jezdzic i tez jezdzilem po zdaniu prawka w nocy aby lepiej nauczyc sie. Mnostwo dziur i zapadnietych studzienek pochodzi z 2010r i okolic. W wielu miejscach z dnia na dzien jest tylko gorzej. Mam wrazenie, ze nikt z UM nie dojezdza do pracy po drogach publicznych...
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 2

"droga" po kaszubsku

pozdrawiam!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do UM tylko na rowerze

ewentualnie po drogach prywatnych XD
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiście generalnie masz rację, ale mówisz bardzo ogólnikowo: gdzieś trwało dłużej niż miało, gdzieś naprawili ale bez sensu. Co do Wielkopolskiej i podanego fragmentu kolo PKM, to może nie zauważyłeś że trwantam remont i odcinek od stacji orelnu w kierunku Karwin będzie nowy? Dodając do tego wymieniony przez Ciebie fragment da to łącznie całkiem fajny kawałek zupełnie nowej nawierzchni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

zapraszam w odwiedziny

do Wrocławia, Poznania, Wałbrzycha ;)
od razu przestaniesz narzekać na Trójmiasto pod względem korków, remontów i fatalnych stanów ulic czy chodników :)
Miałam to samo. przeszło mi po wojażach po tych miastach
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 17

To się nazywa amortyzacja, zużycie materiału.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

To znaczy

Że ogólnie Polska w ruinie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

a co kogo obchodzi

stan dróg w Pendżabie? Tutaj ma być dobrze
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Równajmy do

lepszych a nie gorszych.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przelicutuję, mam 50 lat i widzę, że przez wymianę pokoleń i migrację, ludzie w większości nie dostrzegają niekorzystnych zmian. Kiedyś ekspres do Warszawy 3 godz. 25 min. z Gdańska Gł., teraz wielkie halo, SKM była co 6 minut, do Pruszcza, do Tczewa, piętrusy z Gdyni do Kościerzyny. Fakt, składy skm, tramwajów, autobusów zajeżdzone, ale było dużo miejsca. Co z tego, że teraz wszystko nowiutkie jak jedzie się jak w bydlęcych wagonach i tylko na początkowym przystanku masz szanse na siedzące miejsca, dla niepełnosprawnych o kulach, balkonikach są podjazdy, ale kierowca ich nie obniża. Parodia, na ścieżkach rowerowych tłok, są kolizyjne z chodnikami, windy na perony nieczynne całymi mięsiącami. Wszystko jest na sztukę, a gdzie w tym wszyskim są ludzie?
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 0

i jest

dobrze
może nie bardzo dobrze.
ale zdecydowanie dobrze.
pola_czkowata mentalność. wiecznie jęczeć, narzekać, nie widzieć żadnego plusa, a samemu kompletnie nic nie robić.
cóż.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ludzi jest za duzo

Infrastruktura nie wyrabia. Miasta pękają w szwach. Nie powinno już się budować nowych osiedli i przyjmować kolejnych napływowych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Betonoza" na Placu Unii!

Koszmarny plac z fontanną wyłożony płytami. Ludzie rozbierzcie te płyty i pisadźcie drzewa! To Hossa tak "pięknie" to urządziła.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak mnie zachęciłes, że chyba się wybiorę na rekonesans. Co się stało, jeszcze 20 lat temu Gdynia była powiewem świeżości w stosunku do Gdańska. Gdzie te czasy minione, gdy wieczorami wiceprezydent Szczurek siedział w papierosku z prezydent Franciszką Cegielską w kawiarni teatralnej Teatru Miejskiego rozprawiając o wielkości i przyszłosci nowoczesnej Gdyni. Zawsze lubiłam pojechac na zakupy, można było zaparkować, albo SKM na Wzgórzu i przejść w obie strony Świętojańską, to była jak wyprawa w inny pozytywny świat w sobotnie przedpołudnie. Co się stało z naszą klasą? Przepraszam kasą;)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry