Widok
Gdyńska rowerowa Masa Krytyczna
[lead]Każda organizowana przez nas Masa podlega procedurze rejestracji zgromadzenia publicznego. Dzięki temu bezpieczeństwo uczestników jest pod skrzydłami gdyńskiej Policji, Straży Miejskiej oraz oczywiście organizatorów.[/lead]Masa Krytyczna jest imprezą całkowicie apolityczną i z szacunkiem odnoszącą się do różnych poglądów i przekonań jej uczestników. Organizatorzy dokładają starań, aby ...
więcej
więcej
czy tak jak przed miesiącem, masa przejedzie tempem wyścigowym?
poprzednia masa została nazwana "szkolną", potem wyliczono brak stojaków i słaby dojazd rowerami do szkół, itepe itede, tyle, że zobaczenie tego wszystkiego graniczyło z cudem, przy tempie jazdy gdzie czapki z głów spadały od rozwijanej prędkości "masowego" peletonu. to była moja ostatnia - chociaż nie pierwsza - masa krytyczna.
Jaki cel?
Jaki cel przyświeca organizacji masy? Bo kiedś wyraziście pisaliście / mówiliście teraz to już wydaje się to tylko tak z przyzwyczajenia aby było.
Może czas najwyższy zmienić cokolwiek, bo to lekko nudnawe już jest.
Ja co prawda jestem z tych co to w rajdach jeżdżą ale dla odchamienia jeżdżę w "Nocnym ...." który ma fajną formułę i nie ma jakiegoś napisana etc.
Zresztą pora masy to jest raczej słaba bo kazdy po pracy to raczej do domu jedzie.
Proponuję jakąś sobotę albo nd po kościele.
Może czas najwyższy zmienić cokolwiek, bo to lekko nudnawe już jest.
Ja co prawda jestem z tych co to w rajdach jeżdżą ale dla odchamienia jeżdżę w "Nocnym ...." który ma fajną formułę i nie ma jakiegoś napisana etc.
Zresztą pora masy to jest raczej słaba bo kazdy po pracy to raczej do domu jedzie.
Proponuję jakąś sobotę albo nd po kościele.