Widok
dzięki za wypowiedzi, chciałam się tak wstępnie zorientować, czy w ogóle w naszym kraju można coś jeszcze osiągnąć, czy też nie... chyba większość z nas chciałaby piąć się do góry, a nie stać w miejscu prawda? :) tylko to chyba o kilka lat za późno, czasy mamy jakie mamy... ciekawe czy jeszcze kiedyś będzie tak jak kiedyś, kiedy w ogłoszeniach można było przebierać i pracodawcy odzywali się częściej niż raz na pół roku (:
Kierownik może kiedyś coś znaczyło, w wielu przypadkach (oczywiście nie we wszystkich!!) obecnie to tytuł kierownika to nie jest nic prestiżowego, ani nie świadczy o pięciu się w górę, robieniu kariery etc. Winna jest nowomowa, kariera kiedyś to było słowo równoważne sukcesom zawodowym, wyróżnieniom, a dzisiaj jest to synonim przebiegu zatrudnienia. To tylko przykład. Idąc za ciosem: "prężnie rozwijająca się firma wkraczająca na rynek polski szuka idealnego kandydata na prestiżowe stanowisko water closet manager". Kto chce być merchandiserem, a kto chce tylko "wykładać towar"? :)
Tu znalazłem fajny temat, same dyrektory, kierowniki, megadżery, ale nic z tego nie wynika
http://www.goldenline.pl/forum/1785328/ladne-nazwy-stanowisk-handlowych/s/1 Miłej lektury.
http://www.goldenline.pl/forum/1785328/ladne-nazwy-stanowisk-handlowych/s/1 Miłej lektury.
Tego też niestety nie wiem,wydaje mi się,że to indywidualna sprawa.. zależy pewnie od człowieka jak sobie radzi.. wiem,że przechodziła te wszystkie szczeble od kasjerki po jeden awans,potem kolejny i pracuje już tam 5ty rok. Ona akurat awansowała po dwóch latach na zastępcę i potem chyba jakoś po półtorej roku na kierownika.
Powiem tak:
na szybkie tytułowanie się możesz wybrać dwie drogi:
- weź sobie żabkę i już jesteś kierownikiem (oczywiście dla biednych kasjerek, bo dla reszty z góry będziesz... "ajentem", no ale to kim jest "ajent" to już temat na inny wątek, jednak cel osiągniesz
- zarejestruj działalność gospodarczą i wtedy możesz tytułować się nawet samym prezesem.
na szybkie tytułowanie się możesz wybrać dwie drogi:
- weź sobie żabkę i już jesteś kierownikiem (oczywiście dla biednych kasjerek, bo dla reszty z góry będziesz... "ajentem", no ale to kim jest "ajent" to już temat na inny wątek, jednak cel osiągniesz
- zarejestruj działalność gospodarczą i wtedy możesz tytułować się nawet samym prezesem.