Widok

Gdzie kupic mieszkanie ?

Witam zastanawiam sie nad zakupem mieszkania.

1. Nowe 45-50m do 250 tyś. Wiec tylko rumia/chwarzno/wiczlino/ gdynia łanowa/oksywie/obłuze/pogorze chyba nigdzie indziej sie nie da kupic nowego w tej cenie i metrażu, 30-50 tys musze miec na wykonczenie

2. Uzywane w/w dzielnice do 280-300 tyś 45-50m

3. stara kamienica w centrum gdynia albo grabówku dzialkach lesnych

4. Uzywane 10-15 letnie mieszkania w dzielnicach blizej centrum gdyni mały kack/witomino

Czesto słyszalem od ludzi w trojmiescie
- bierz rumie, tania, do centrum szybko skm. jak masz samochod to wszedzie dojedziesz obwodnica. sypialnia gdynii
- znam też zapalenców centrum. mowia wszedzie blisko, oszczednosc czasu i paliwa.
- tansze dzielnice w nowymi mieszkaniami dalekoe za centrum. Ludzie mowia jak w przypadku rumi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kup na Morenie nie w jakiś norach
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 17
gdansk odpada
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja kupuję na Karwinach, też brałam pod uwagę dzielnice które wymieniłeś, zobaczymy, czy dobrze wybrałam. Dodam, że rynek wtórny, blok z 1982r. Na Pogórzu Górnym jest fajnie, ale za daleko do SKM.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Z miejscowosci wymienionych w punkcie pierwszym zdecydowanie Chwarzno. 2x blizej do centrum Gdyni niz z Rumi, nie mowiac o Sopocie czy Gdansku gdzie autem dojedziesz raz dwa. Do tego piekna okolica jesli lubisz nature i pelna infrastruktura a z miesiaca na miesiac powstaje coraz wiecej "rzeczy".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
witam. mowiac chwarzno mowicie tez chwaszczyno ? bo chcwaszczyno jest dalej
a co sadzicie o gdynia lanowa? za 250 tys mozna miec 55m albo taniej

a no i do tych dzielnic obowiazkowo samochod?
bo jesli bym jezdzil na oksywie do pracy/szkoly

to autobusami to by byla jakas masakra? z dabrowki jechalem ponad godzine busem

wiem ze żale sie jak " baba " nie ublizajac kobietom, ale mam poprostu wielki dylemat czy kupic cos starego blisko centrum, czy nowke na chwarznie itp/rumi. Wiem ze decyzja nalezy tylko do mnie ale nie wiem co sie bardziej oplaca i kalkuluje, jesli chodzi o czas i pieniadze bo brakuje mi doswiadczenia w pradziwym zyciu w trojmiescie tj, praca plus zajecia po pracy sport. narazie studiuje i mieszkam blisko uczelnie, w dalszym zyciu nie da sie przewidziec gdzie sie bedzie pracowac i czy lepiej za miastem nowe blisko obwodnicy czy w centrum stare uzywane mieszkanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Chwarzno to nie Chwaszczyno :D to dwie inne miejscowosci, Chwaszczyno jest z 15 km za Chwarznem :D
od 1 wrzesnia z Chwarzna bedzie nowa linia autobusowa na Oksywie takze jak nie masz auta to bezposrednio pojedziesz autobusem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chwarzno jest ładne pod względem infrastruktury, placów zabaw dla dzieci, ale jakość wykonania budynków przez Hossę pozostawia wiele do życzenia, gołym okiem widać na elewacji. Też tam szukałam, jednak ostatecznie zdecydowałam się na Karwiny mimo, że będę mieć daleko do pracy, tj. na Pogórze, aha.. no i niektóre czynsze na Chwarznie porażają swoją wysokością, widziałam nawet 700zł przy 3 osobach za ok.48m2.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jest fajna nowa kamienica w centrum gdyni na ul Warszawskiej
Podziemna hala garażową itp, wszędzie blisko
Chwarzno, Rumia wieś ...
Kack - globalna sypialnia
Pomysl ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
o tym mowisz? http://otodom.pl/mieszkanie-gdynia-dzialki-lesne-id30702419.html

cena tez fajna chce kupic 45-55m do 250k nowe
albo do 300 uzywane
wiec co cudo 7k za m odpada ; )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Negocjuj !,
jest mieszkanie 40 m - powiedz, że dajesz za całośc z m2 - np. 5,5 tys. PLN i czekaj.
Pytanie, czy takie mieszkani Ci pasuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
I nie idź do pośredników bo prowizje zapłacisz
Uderz do właściciela
Jakby co to daj znać
Pzdr
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mysle ze sie nikt nie zgodzi na taka obniżke, dzwonilem po ludziach setki razy , schodza max kilka % a deweloper jeszcze mniej, dopiero schodza jak długo nie mogą sprzedac ; )
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
czasami można mieć szczęście i dostać 10% mniej, tyle udało mi się wynegocjować:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
taaaa z 7 za metr na 5,5... swietny biznes to by byl

Moim zdaniem lepiej kupić gdzieś dalej ale żeby budynek/okolica/cena/opłaty odpowiadały.

Co ci zrobi za różnice 10 minut dłuższy dojazd do pracy jak i tak musisz tam 8 godzin siedziec ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
no widzisz, a jednak można i to za nieco ponad 4 tys.zł, minus to dosyć wysoki czynsz.
Pomyśl o Gdańsku ,jest dużo więcej możliwości . Dzięki SKM -ce dojazd na uczelnie ,czy do pracy nie jest aż takim problemem .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Poszukaj czegoś w Gdyni północ lub w Kosakowie np. Osiedle Morskie - cisza, spokój, dobry, szybki dojazd do centrum.
Ewentualnie Reda, Rumia blisko SKM.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
a jaki autobus jedzie z Chwarzna na Oksywie?
A Morena to jakaś prestiżowa dzielnia?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (45 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

Gecco Deweloper (12 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

Drzwi zewnętrzne Aluhaus - warto? (40 odpowiedzi)

Dzień dobry, Chcemy wymienić stare drzwi na nowe. Stwierdziliśmy z mężem, że pójdziemy w drzwi...

do góry