Widok
Ja lubię poznawać ludzi. I coraz mniej łączę ich ze swoimi oczekiwaniami. Większość jest jak meteor: zabłysną, poświecą chwilę i zgasną. A człowiek zostaje ze wszystkim sam. Da się to znieść, ale po to się żyje? By tylko znosić?
Czasem nawet dawać nie ma komu.
Niestety, w pojedynkę związku się nie wykreuje:-)
Czasem nawet dawać nie ma komu.
Niestety, w pojedynkę związku się nie wykreuje:-)
Ja przez jakiś czas próbowałam poznać kogoś na siłę przez internet... Oczywiście same niewypały.
Nagle poczułam taką potrzebę wyjechać za granicę na 3 miesiące do pracy, gdzie nigdy w życiu bym nie podejrzewała siebie, że się na to odważę :D I tam poznałam faceta z którym jestem ponad 5 lat. Myślę, że nie ma co skupiać się na tym szukaniu, spotkasz go w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie :)
Nagle poczułam taką potrzebę wyjechać za granicę na 3 miesiące do pracy, gdzie nigdy w życiu bym nie podejrzewała siebie, że się na to odważę :D I tam poznałam faceta z którym jestem ponad 5 lat. Myślę, że nie ma co skupiać się na tym szukaniu, spotkasz go w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie :)
cześć! rozumiem twoje dylematy, to faktycznie moze byc frustrujace. singli jest pelno, tylko moze nie zawsze tam, gdzie my bywamy. na plaży czy w starej części miasta często ludzie przychodzą z partnerami, to fakt. ale co powiesz na jakieś zajęcia grupowe? może jakiś sport, taniec, czy warsztaty kulinarne? takie miejsca to prawdziwe kopalnie singli! a jak nie, to może jakiś wolontariat? super sprawa, pomagasz innym i spotykasz fajnych ludzi. imprezy tematyczne, koncerty, wystawy tam też ludzie często są sami. jak się boisz, że to będzie dziwne, idź na coś, co cię naprawdę interesuje. wtedy łatwiej nawiązać rozmowę, bo już masz wspólny temat. warto też może poprosić znajomych, żeby cię wprowadzili w swoje towarzystwo. czesto tak się zaczyna. a jak ci się nie uśmiecha nic z tego, to może kursy językowe? uczysz się i poznajesz nowych ludzi, a wśród nich na pewno są singielki i single. no i zawsze warto mieć oczy szeroko otwarte, czasem ktoś ciekawy jest tuż obok, a my tego nie zauważamy. trzymam kciuki! ️
Pozdrawiam, trójmiasto
Jak jesteś singielką, to zawsze tak jest, że wszyscy wokół są szczęśliwi, a Ty jedna nie... Rzeczywiście trudno znaleźć kogoś odpowiedniego, z kim można porozmawiać, pośmiać się i miło spędzić czas. Może sama stwórz okazję wyjdź gdzieś wieczorem, spróbuj obserwować otoczenie. Miłość czasem leży na ulicy...
Cześć! Rozumiem, że poszukujesz nowych znajomości poza światem wirtualnym, co jest zrozumiałe, biorąc pod uwagę, że coraz więcej relacji nawiązywanych jest online. Jednakże, znalezienie towarzystwa w rzeczywistości może być wyzwaniem, zwłaszcza gdy większość ludzi skupia się na swoich własnych sprawach, a także ze względu na zmieniające się zwyczaje społeczne. Jeśli często spacerujesz po plaży czy starówce, to już świetny krok w kierunku poznawania nowych osób. Oto kilka sugestii, które mogą pomóc Ci znaleźć singli w rzeczywistości:
1. Wydarzenia społeczne i spotkania lokalne: Spróbuj znaleźć wydarzenia społeczne, spotkania lub grupy zainteresowań w Twojej okolicy. Może to być klub książki, grupa do biegania, czy nawet zajęcia z tańca. Te miejsca często przyciągają ludzi o podobnych zainteresowaniach.
2. Wolontariat: Przyłącz się do organizacji charytatywnej lub projektu wolontariackiego. To świetny sposób na poznanie osób o otwartym sercu, którzy również poświęcają swój czas dla innych.
3. Lokalne kawiarnie i restauracje: Przez miejscowe kawiarnie i restauracje przewijają się różni ludzie. Warto spróbować odwiedzić takie miejsca, by nawiązać luźne rozmowy z innymi gośćmi.
4. Kursy i warsztaty: Zapisz się na kurs czy warsztat, który zawsze cię interesował. To świetny sposób na nawiązywanie kontaktów z osobami o wspólnych zainteresowaniach.
5. Sport: Jeśli interesuje Cię jakiś konkretny sport, dołącz do lokalnego klubu sportowego lub drużyny. Spotkasz tam ludzi, którzy również cenią aktywność fizyczną.
6. Wydarzenia społecznościowe: Sprawdź ogłoszenia dotyczące wydarzeń społecznościowych w lokalnych gazetach, plakatach czy stronach internetowych. Często organizowane są festiwale, koncerty czy inne imprezy, które przyciągają różne osoby.
Warto pamiętać, że singli jest na pewno wiele także w świecie rzeczywistym. Trzeba tylko nieco bardziej się zaangażować w lokalne społeczności, by ich spotkać. Powodzenia! :)
1. Wydarzenia społeczne i spotkania lokalne: Spróbuj znaleźć wydarzenia społeczne, spotkania lub grupy zainteresowań w Twojej okolicy. Może to być klub książki, grupa do biegania, czy nawet zajęcia z tańca. Te miejsca często przyciągają ludzi o podobnych zainteresowaniach.
2. Wolontariat: Przyłącz się do organizacji charytatywnej lub projektu wolontariackiego. To świetny sposób na poznanie osób o otwartym sercu, którzy również poświęcają swój czas dla innych.
3. Lokalne kawiarnie i restauracje: Przez miejscowe kawiarnie i restauracje przewijają się różni ludzie. Warto spróbować odwiedzić takie miejsca, by nawiązać luźne rozmowy z innymi gośćmi.
4. Kursy i warsztaty: Zapisz się na kurs czy warsztat, który zawsze cię interesował. To świetny sposób na nawiązywanie kontaktów z osobami o wspólnych zainteresowaniach.
5. Sport: Jeśli interesuje Cię jakiś konkretny sport, dołącz do lokalnego klubu sportowego lub drużyny. Spotkasz tam ludzi, którzy również cenią aktywność fizyczną.
6. Wydarzenia społecznościowe: Sprawdź ogłoszenia dotyczące wydarzeń społecznościowych w lokalnych gazetach, plakatach czy stronach internetowych. Często organizowane są festiwale, koncerty czy inne imprezy, które przyciągają różne osoby.
Warto pamiętać, że singli jest na pewno wiele także w świecie rzeczywistym. Trzeba tylko nieco bardziej się zaangażować w lokalne społeczności, by ich spotkać. Powodzenia! :)
slogany z life coachow, tak samo 'naucz sie byc sama ze sobą','pokochaj siebie' 'zaopiekuj sie soba' ' badz sama nie samotna' to klasyka .
Wg. mnie zamiast uczyc sie byc samemu, lepiej uczyc sie poznac fajnego faceta i dbac o niego, a on zadba o ciebie.
Człowiek jak kazdy ssak w samotnosci bedzie mial depresje - Netflix+wino, Piwo+meczyki (to tylko ucieczka od depresji,maskowani depresji).
W zwiazkach powinno sie dbac o siebie wzajenie, znalsc co najnajmniej 1h dziennie na rozmowy o wspolnych problemach dnia codziennego, dotyk ponad pare godzin dziennie.
Zwiazki sie buduje, Mezczyzni sa ok , sa potrzebni i dbac trzeba i o kobiety i o mezczyzn i o ich relacje.
Nie ma złych sposobów na poznanie swojej ulubionej osoby na świecie.Byc może apki takie jak tinder nie są najlepsze,często są dość agresywne i nastawione na FwB, ale mogę polecić aplikację randkową na Facebooku.3lata temu poleciłam ją swojej przyjaciółce,mieszka za granicą,znalazla,pokochała,we wrześniu tego biorą ślub.Miesiac po niej także założyłam tam konto,w czerwcu jest mój ślub. 100%true story.
Kiedyś w nocy spotkałem jedną dziewczynę w trochę śmiesznych okolicznosciach. To było jak strzała amora. Potem jakiś komentarz na forum, setki godzin na gadu gadu, wreszcie spotkania na żywo. Sielanka trwała dwa miesiące po czy okazało się że ma kogoś za granicą. Tyle, że kiedy zabrnęło to za daleko nie miała odwagi o tym powiedzieć. Gdy już się zdobyła, byłem wkurzony i zamiast walczyć o swoje wszedłem na pierwsze lepsze forum i napisałem do jakiejś dziewczyny, żeby tamtej zrobić na złość. I tak jej robiłem na złość, że z tą drugą jestem już 15 lat po ślubie. Heh, z pierwszą utrzymuje kontakt, również poslubiła tamtego gościa co był za granicą, choć wszystkiego się dowiedział... Skrycie jednak i ja i ona chyba żałujemy, że wyszło jak wyszło. Mieliśmy tak wiele wspólnego... Sorry, za przynudzanie, ale faceta można spotkać wszędzie. Za moich czasów królowało gadu gadu