Widok
Bzdury opowiadasz.
Przy pełnym baku i spalaniu ~8.2l/100 różnica rzędu 5-7% to 37,5-52,5km
Różnica jest zauważalna.
Zapisuj sobie ile litrów tankujesz teraz (nie ile płacisz za paliwo, to dwie różne rzeczy) i od następnego razu tankuj na Lotosie na Cienistej :D Zdziwisz się...
No chyba, że ktoś ma 15+ letnie auto spawane z piętnastu innych - to nie mam pojęcia :))))
"skąd wiadomo czy za miesiąc taki auchan nie wziąłby paliwa od innego dostawcy"
1. Bo mają kontrakty na lata
2. Bo paliwo bazowe jest takie samo dla wszystkich - jak już wspomniałem
3. nie zmienią raczej swojej mieszanki na gorszą- bo różnice są uwierz mi zauważalne.
Przy pełnym baku i spalaniu ~8.2l/100 różnica rzędu 5-7% to 37,5-52,5km
Różnica jest zauważalna.
Zapisuj sobie ile litrów tankujesz teraz (nie ile płacisz za paliwo, to dwie różne rzeczy) i od następnego razu tankuj na Lotosie na Cienistej :D Zdziwisz się...
No chyba, że ktoś ma 15+ letnie auto spawane z piętnastu innych - to nie mam pojęcia :))))
"skąd wiadomo czy za miesiąc taki auchan nie wziąłby paliwa od innego dostawcy"
1. Bo mają kontrakty na lata
2. Bo paliwo bazowe jest takie samo dla wszystkich - jak już wspomniałem
3. nie zmienią raczej swojej mieszanki na gorszą- bo różnice są uwierz mi zauważalne.
muszę się zgodzić z przedmówcą, pier......sz głupoty Aradash, nikt nie ma możliwości sprawdzenia tego - różnice jeżeli w ogóle są to są minimalne przecież każda jazda to inna droga, inne warunki itd itp (wystarczy że cylinderki w hamulcach się zapieką koła stawiają większy opór i spalanie jest większe, powodów mniejszego większego spalania jest z tysiąc). Nawet w warunkach laboratoryjnych żadnych sensownych wniosków prawdopodobnie byś nie wyciągnął , a jeśli to skąd wiadomo czy za miesiąc taki auchan nie wziąłby paliwa od innego dostawcy, po drugie jak słyszałeś w reklamach lotos-a to oni ciągle coś unowocześniają - bo nie można stać w miejscu ;]
Panowie moi mili i Panie - chyba nie strybiliście pytania...
To oczywiste, że tankując ZAWSZE na stacji X paliwa za np. 50zł, albo "do pełna" przejedziecie stałą ilość kilometrów :|
Dziękuję za totalny brak udzielenia jakiejkolwiek istotnej informacji :D
Pytanie dotyczyło ilości kilometrów przejechanych po tankowaniu na RÓŻNYCH stacjach lejąc TYLE SAMO paliwa
nieważne za jaką cenę - co za różnica?! Sprawdzić chce jakość a nie opłacalność....
Która stacja ma lepszą JAKOŚĆ paliwa - bo wiadomo, że wszystkie stacje biorą paliwo bodajże z lotosu (lub jeszcze chyba jednej innej...) ale dodają do nich różne substancje wg. uznania. Również wodę (bo mogą tak długo, jak długo paliwo spełniać będzie normy).
Paradoksalnie jedyną informacją jaka miała sens była ta:
"diesel (silnik 2,o hdi ponad 340 k/km ) auchan ,nie ma roznicy z dynamikiem z lotosa"
czytam: "nie ma różnicy między dieslem dynamic z lotosa a auchan"
To oczywiste, że tankując ZAWSZE na stacji X paliwa za np. 50zł, albo "do pełna" przejedziecie stałą ilość kilometrów :|
Dziękuję za totalny brak udzielenia jakiejkolwiek istotnej informacji :D
Pytanie dotyczyło ilości kilometrów przejechanych po tankowaniu na RÓŻNYCH stacjach lejąc TYLE SAMO paliwa
nieważne za jaką cenę - co za różnica?! Sprawdzić chce jakość a nie opłacalność....
Która stacja ma lepszą JAKOŚĆ paliwa - bo wiadomo, że wszystkie stacje biorą paliwo bodajże z lotosu (lub jeszcze chyba jednej innej...) ale dodają do nich różne substancje wg. uznania. Również wodę (bo mogą tak długo, jak długo paliwo spełniać będzie normy).
Paradoksalnie jedyną informacją jaka miała sens była ta:
"diesel (silnik 2,o hdi ponad 340 k/km ) auchan ,nie ma roznicy z dynamikiem z lotosa"
czytam: "nie ma różnicy między dieslem dynamic z lotosa a auchan"