Widok
Gdzie w Trójmieście na: hummus
Opinie do artykułu: Gdzie w Trójmieście na: hummus.
Gdzie w Trójmieście najlepiej podają nasze ulubione danie? Sprawdzam i opisuję wybrane lokale i propozycje ich serwowania. Ostatnio testowałem zupę rybną, a w tym tygodniu na tapetę wziąłem hummus. Za dwa tygodnie w czwartek spróbuję w kilku trójmiejskich lokalach dania z wyższej pod względem cenowym półki, czyli krewetek.
Hummus niesłusznie postrzegany jest jako przekąska. Owszem, w wielu miejscach pasta z ciecierzycy jest traktowana wyłącznie jako zdrowszy niż paluszki czy ...
Gdzie w Trójmieście najlepiej podają nasze ulubione danie? Sprawdzam i opisuję wybrane lokale i propozycje ich serwowania. Ostatnio testowałem zupę rybną, a w tym tygodniu na tapetę wziąłem hummus. Za dwa tygodnie w czwartek spróbuję w kilku trójmiejskich lokalach dania z wyższej pod względem cenowym półki, czyli krewetek.
Hummus niesłusznie postrzegany jest jako przekąska. Owszem, w wielu miejscach pasta z ciecierzycy jest traktowana wyłącznie jako zdrowszy niż paluszki czy ...
Polska język trudna język...
Przede wszystkim nie "gdzie" tylko "dokąd na hummus".
"Gdzie" to zaimek zastępujący określenie miejsca, w którym coś się dzieje lub znajduje, kierunku lub trasy ruchu, w zdaniach pytajnych, np. Gdzie byłeś rano? , lub w zdaniach podrzędnych będących rozwiniętym określeniem miejsca, np. Kryli się, gdzie kto mógł.
"Dokąd" to zaimek wprowadzający pytanie o miejsce, cel lub stan, do którego ktoś lub coś prowadzi albo zmierza, np. Dokąd idziesz?; używany też w pytaniach zależnych, np. Nie wiem, dokąd mamy uciekać.
źródło: http://www.jezykowedylematy.pl/2011/07/gdzie-idziesz-czy-dokad-idziesz/
"Gdzie" to zaimek zastępujący określenie miejsca, w którym coś się dzieje lub znajduje, kierunku lub trasy ruchu, w zdaniach pytajnych, np. Gdzie byłeś rano? , lub w zdaniach podrzędnych będących rozwiniętym określeniem miejsca, np. Kryli się, gdzie kto mógł.
"Dokąd" to zaimek wprowadzający pytanie o miejsce, cel lub stan, do którego ktoś lub coś prowadzi albo zmierza, np. Dokąd idziesz?; używany też w pytaniach zależnych, np. Nie wiem, dokąd mamy uciekać.
źródło: http://www.jezykowedylematy.pl/2011/07/gdzie-idziesz-czy-dokad-idziesz/
Zawsze mnie zastanawia,
jak to było możliwe, że za komuny, nawet późnej, dziennikarze prezentowali wysoki poziom polszczyzny. Teraz, nawet w poważnych gazetach, błąd za błędem. Teoretycznie mamy obecnie lepszy poziom kształcenia. Każdego roku polonistykę kończą tłumy ludzi. Jak to się dzieje, że jesteśmy zmuszeni czytać wypociny osób bez elementarnej wiedzy o języku ojczystym?
Lukasz, tak jak pisza poprzednicy Hummuslandowy humus daleki jest od idealu, niedoprawiony i praktycznie o smaku niczego. Do tego "pity" bardziej przypominaja nieudolne podklady do pizzy niz placki pita. Nie mowiac juz o ich swiezosci.
Avocado to raczej wariacja na temat hummusu, nie prawdziwy hummus.
Maliki nie jadlem, ale ze zdjecia wyglada na poprawnie podany.
Wiem ze nie sa stacjonarni ale jak mowimy o hummusie to powinien sie dla mnie znalezc tez Muka bar w artykule..
Avocado to raczej wariacja na temat hummusu, nie prawdziwy hummus.
Maliki nie jadlem, ale ze zdjecia wyglada na poprawnie podany.
Wiem ze nie sa stacjonarni ale jak mowimy o hummusie to powinien sie dla mnie znalezc tez Muka bar w artykule..
kojarzę, że w Gdyni albo obok hali, albo w Almie - moooooooże, albo kumpel z Wawy przywoził
i to mi się właśnie podoba w UK,
w supermarketach mam wszystko, okrę, kardamon, hing, papryk ostrych zatrzęsienie, kolendry świeżej to jest więcej niż pietruszki
:) uwielbiam zakupy
PS
okra pyszna, ostatnio maczałem w mące wymieszanej z proszkiem chilli, kurkumą i jakąś mieszanką indyjską, smażone na lekko chrupko na oleju gorczycowym, miód malina muaaaaaaaaa
w supermarketach mam wszystko, okrę, kardamon, hing, papryk ostrych zatrzęsienie, kolendry świeżej to jest więcej niż pietruszki
:) uwielbiam zakupy
PS
okra pyszna, ostatnio maczałem w mące wymieszanej z proszkiem chilli, kurkumą i jakąś mieszanką indyjską, smażone na lekko chrupko na oleju gorczycowym, miód malina muaaaaaaaaa