Widok

Gdzie w Trójmieście na: śledzia

Opinie do artykułu: Gdzie w Trójmieście na: śledzia.

Śledź - najpopularniejsza polska przekąska. Niekoniecznie do wódki i niekoniecznie z cebulką i śmietaną. W Trójmieście zjemy go w niemalże każdej restauracji. Ja sprawdziłem ofertę czterech lokali. "Gdzie w Trójmieście najlepiej zjeść" to cykl, w którym opisuję wybrane danie w kilku restauracjach. Ostatnio testowałem ramen, za dwa tygodnie odwiedzę lokale, które w karcie mają risotto.

Gdynia śledziem stoi i ze śledzia słynie - w kartach tutejszych lokali to pozycja niemalże ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sledz jest zdrowszy od hodowlanego łososia.

Zabrakło informacji czy bałtycki i czy matias. Ceny kosmos.
popieram tę opinię 73 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chcesz zjeść coś wykwintnego i niespotykanego?

To trzeba płacić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15

Łosoś????Tylko bałtycki!!!!

poniewaz jest bardzo zdrowy,a te wszystkie hodowlane z Norwegi maja bardzo duża ilośc chemi i antybiotyków nie polecam!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czy bałtycki nie jest dla odmiany naszpikowany pozostałościami chemicznymi po wojnie? W sumie jakby się zastanowić to mało zostało rzeczy,które są całkowicie zdrowe i bez chemii...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Coś tam słyszałeś o zatopionych beczkach, ale nie bardzo wiesz co i jak.

Śledzi bałtyckich do tego nie mieszaj.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak,slyszalem niby z ust naukowców,że leoiej nie jeść ryb bałtyckich, bo to sama "powojenna chemia". Jeśli jest inaczej to można normalnie odpowiedzieć,człowiek całe życie się uczy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo lepiej nie jeść

Bałtyk to ściek. Śledź to wspaniała ryba, bardzo zdrowa, ale zdecydowanie wybieram ryby z otwartego akwenu - śledź atlantycki i git. Poza tym bałtycki jest "za chudy". Śledź ma być tłusty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja lubię te śledzie z Biedronki :)
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 6

a ja z lidla "Nautica" . jako jedyne nie mają benoesanu sodu i smak dobry mają.

,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Druga Beata Testsmaku.. Autor sie nie szczytal, nawet pewne sformulowania te same..
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 10

Otóż to otóż to :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raczej bieda żarcie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Na tych zdjęciach albo wcale nie widać śledzia albo ledwo,ledwo.
popieram tę opinię 78 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie, talerz w Polskich Smakach wygląda jak po posiłku, a nie przed :(
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drodzy Janusze, na zdjęciu w polskich smakach widać śledzia na przystawkę. Gość który przyjdzie do restauracji najpierw otrzyma Amuse-bouche, następnie np. takiego śledzia na przystawkę, potem pierwsze danie (lub) od razu drugie, a na końcu wypije pyszną kawę i zje deser. Finalnie wyjdzie najedzony (nie obżarty) bogactwem pełnym smaków. To nie są artykuły dla pospólstwa którzy wymagają za 25 zł porządną garść frytek smażonych na 3 dniowym oleju, do tego schaboszczak na min. pół talerza i nawalone surówkami gdzie kryterium będzie czy się nażarłem jak prosie jak tak to jestem zadowolony.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 27

Na szczęście są w Trójmieście lokale, które łączą obie właściwości.

Można w nich zjeść pyszne, oryginalne i niebanalne dania, a jednocześnie porcje są takie, iż nie trzeba ich szukać z lupą na talerzu. Świetny smak z ilością jedzenia wcale się wykluczać nie muszą.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stary, czy dalej nie zrozumiałeś co to jest przystawka ? Półgłówek rozróżnia takie rzeczy. Na obrazku masz ewidentnie przystawkę i cena również o tym świadczy. Rozumiem że nie każdego stać bo jak idę do każdej dobrej restauracji w trójmieście to na dwie osoby rachunek wychodzi min. 200 zł zawsze. To nie jest wina restauracji że nie stać Was na takie rzeczy tylko Wasza wina.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 18

możesz nazywać każdego kogo nie stać wydać 20 kilka złotych za plasterek śledzia Januszem ale wiedz ze Ty z kolei stawiasz sie w świetle zwykłego buraka.

Nie każdego stać by zjeść posiłek na mieści za 150 zeta albo wyjść z rodzina na weekendowy obiad za 500.

Wiec w mej opinii twierdzenie ze 21 zeta za plasterek małej rybki jest odpowiednią ceną jest po prostu objawem snobizmu.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

To jak ciebie nie stać to nie chodź i nie narzekaj ew zarób więcej i nie zazdrość ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

najbardziej zazdrosni sa ludzie majętni bo to zazdrość powoduje, że się dorabiaja

niestety mierzą innych swoją miarą i w każdej krytyce dopatrują sie oznak zazdrosci
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja nic nie mam do osób których nie stać wydać 20 zł na przystawkę ale do osób którzy nie widzą różnicy między drugim daniem a przystawką. Masakra jacy ludzie tutaj komentują.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

nic nie kumasz

Nie chodzi o to by zjeść przystawkę zamiast dania głównego ale przystawka to z reguły też jest nieco więcej niż mały plasterek rybyn na trzy kęsy. Po prostu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

W dobrych restauracjach masz różnej wielkości przystawki, jedne są większe inne mniejsze. W tej komentowanej nie widzę niczego nadzwyczajnego - takie też po prostu są. I człowiek który zamawia i dostaję to zwraca uwagę na smak a nie na to żeby się nawpieprzać. W barze np. mlecznym jak zamawiasz drugie danie to zjesz cały talerz ziemniaków, surówek i kotleta - najesz się i jesteś szczęśliwy. W restauracji natomiast dostajesz kilka dań, sama przerwa między nimi powoduje że szybciej robisz się syty bo jak zapewne wiesz albo i nie sygnał o nasyceniu trafia do mózgu po czasie. Więc jak jesz na raz całość to zjesz dużo więcej a jak jesz powoli w odstępie czasowym to nie potrzebujesz tak dużej porcji. Wychodzisz wtedy z restauracji najedzony i bogatszy o nowe, ciekawe smaki. Oczywiście to kosztuje i pewnie dla wielu nie mało ale w trójmieście nie oszukujmy się ludzi którzy potrafią wydać na dobrą kolację 200 zł jest multum.

drogi anonimie! Żeby mieć kasę, a nie kraść, to trzeba ją szanować

Znam miejsca, gdzie za cenę przystępną dla "przeciętnego Janusza" można zjeść dużo i smacznie w schludnym i całkiem atrakcyjnym miejscu. Niestety, trafiłam też nie raz na takie lokale, których właściciele uważają, że niemal poniżają się wpuszczając w ich progi ludzi ubierających się w sieciówkach, podjeżdżających samochodami średniej klasy i nie używających perfum z górnej półki. Uważam, że powinni oni - wzorem naszych sąsiadów - umieszczać przy wejściu informację "NIE dla Januszów i Grażyn". P.S. I żeby było jasne: stać mnie na najlepsze nawet lokale, ale szanuję swoje oszczędności, nie jestem snobem
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy uważasz że trzeba mieć niewiadomo jakie pieniądze żeby wydać na kolację z kobietą np 200 zł ? Jeżeli masz pieniądze jak piszesz to Ty po prostu stary jesteś sknerą. Ja również mam pieniądze i je szanuje bo sam na nie zarobiłem i nie uważam się za snoba bo pójdę do jakieś lepszej restauracji w trójmieście. Człowieku, skąd Ty się urwałeś...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie trzeba mieć nie wiadomo jakich pieniędzy. Trzeba mieć około 6000 zł miesięcznie na same kolacje. Chyba, że nie jesz codziennie kolacji albo nie dasz jeść kobiecie.
Kobieta będzie pewnie chciała dodatkowo jadać śniadania i obiady, ale nie bądźmy sknerami...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepraszam, zwróciłem się rodzajem męskim a Pani jest kobietą. Droga Pani, a w jakich to dobrych lokalach Pani była gdzie był właściciel i na Panią dziwnie patrzył ? W jakich to dobrych lokalach ktoś wypatruje jakim samochodem podjeżdża klient i jeszcze go wywąc***e ? Podejrzewam że po prostu od Pani zachowania biło na kilometr wiochą i stąd te dziwne spojrzenia ale wiadomo, wytłumaczenie zawsze się znajdzie :)

Jak masz auto klasy sredniej a tatkie nowe kosztuja pomiedzy 140tys zl a 400tys... Mowie o segmencie d.... To raczej stac ciebie na kolacje za 200zl.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stadion

Gdynia, Olimpijska
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 4

Doskonałe robi Admirał z Krakowa

Do kupienia w Makro czasem w marketach
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Byle nie kebapy'kebapy

Ble ble ble
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

To tez jest potrzebne

Jeszcze nie było ze ceny wysokie a porcje małe?

Śledź najlepszy prosto z beczki...z razowym.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z kielonkiem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

najlepszy sw trójmiescie

w domu samemu trzeba usmażyc,wtedy jest super i mamy pewność że jest swieży
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do Gdyni!
he he he
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

już niedługo - śledź w betonie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

najlepsze są

Na hali rybnej w Gdyni. Świeże usmażone na oleju, na chrupiąco
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Plusem śledzi jest to,że nie da się kupić nie świeżych, bo nie świeże tak śmierdzą, że nie trzeba się znać na rybach, żeby ich nie kupić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

'śledzik na raz' ze sklepu za ok 3 zł w sosie grzybowym albo w oleju i z cebulką.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14

???

...w opakowaniu jest przewaga cebuli !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

cebula jest zdrowa, a ja wybieram z sosem grzybowym
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepszy

To jest śledź rano złowiony w górkach, a wieczorem usmażony we własnej kuchni i zjedzony prosto z patelni
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

Restauracja Bazar !!!!!!!!!!!

jadłam w restauracji Bazar i potwierdzam pyszne jedzenie, pięknie podane, a ceny miło zaskakują :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

A która cena Cie miło zakoczyła?

Fałsz !

To jest matias ??? Chyba raczej śledź, chudy i byle jak rzucony na talerz !!! Śledzie ? Dobre i naturalnie wędzone to: tylko od rybaków z miejscowości Jantar !
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Śledzie...

Prost ze słoików !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

kilka kropek do okola

I sledz z sloika i danie zrobione....
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

za 2 dychy

za 2 dychy to mam 10 śledzików na raz
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

same konserwanty i ocet :) polecam

Bazar - potwierdzam najlepsze jedzenie

Jadłam nie tylko śledziki , wszystko jest bardzo dobre - szczególnie polecam tatara z łososia :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12

Mam propozycję dla restauracji "Polskie Smaki".

Czy nie można tego płatka śledzia podać na jeszcze większym talerzu ?
Np. takim o średnicy 50 centymetrów. Można by wtedy śledzia jeszcze przekroić wzdłuż co by sprawiało że jest go więcej na talerzu do tego łyżka mazidła więcej i można by kasować 40 złotych.
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 0

propozycja dla Sheratona dokładnie taka sama

ten sam talerz, ten sam śledź :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może niech kucharz spróbuje powiększyć takiego śledzia

za pomocą wałka do ciasta ?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozkrojenie śledzika naruszałoby prawa autorskie kucharza. Powiększenie średnicy talerza zakłóciłoby koncepcję artystyczną.
5 euro za małą tuszkę śledziową to faktycznie prawie jak za darmo.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ten kleks na talerzu wygląda jak oczka kucharza i uśmiech politowania

z frajera który za to płaci.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

mEnager zawodowy, człowieku jesteś aż tak mocno ograniczony czy tylko udajesz ? Nie wiesz co to przystawka ? Pewnie nie, w barach wszelakich tego typu pojęcie nie występuje. Jest za to zestaw - fryty smażone na 3 dniowym oleju, garść surówek i kotlet na pół talerza. Po takim posiłku mEnager zadowolony i opinie może wydać - ale się nażarłem jak prosie za 25 zł.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14

Często w tych super i hiper lokalach jedzenie jest gorszej jakości

niż w zwykłym barze.
Ilu klientów mają takie super lokale ? w tych popularnych i tanich przewija się multum ludzi ,raczej nic się tam nie zestarzeje, w wielu przypadkach nie ma już dań przed zamknięciem lokalu.

Powtarzasz się, "fryty smażone na 3 dniowym oleju" już były powyżej. Więcej luzu, spuść powietrze bo pękniesz.

Ja jestem jednak prosty człowiek, w przeciwieństwie do Ciebie ekskluzywny i szykowny Anonimie. Pewnie Cię zaskoczę, ale idę do restauracji, kiedy jestem głodny. Zdziwiłeś się? Tak więc, jak jestem głodny, chciałbym coś zjeść, a nie delektować się artystycznym kunsztem kucharza artysty, który namalował mi coś na talerzu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lecisz zgranym stereotypem, wielu aktywnych tutaj, knajpianych klakierów.

Frytki nie muszą być wcale na starym oleju a i reszta może całkiem dobrze smakować za te 25 zł. Ta "przystawka" z którą nie wiadomo czy zjeść czy pooglądać, dobra jest dla tych co do restauracji przychodzą zrobić fotkę i wysłać na Fejsbuca. Reszta z chęcią przygarnie duży, smaczny posiłek za rozsądne pieniądze.

Matjasy holenderskie

A Duńczycy odradzają konsumpcję śledzi z Bałtyku. Są zbyt nafaszerowane ściekami i bronią chemiczną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Śledzie Bałtyckie są najlepsze i najzdrowsze na świecie. Nie wiesz to poczytaj. Mają najmniej metali ciężkich w organizmie. Do ust nie biorę dorsza i łososia

Pytam serio -które ryby można jeść bez obawy o wchloniecie całej tablicy mendelejewa?

Rozczulił, a później rozweselił mnie śledź z Polskich Smaków. Dziękuję autorowi za zdjęcie, ponieważ jakbym go zamówił u kelnera nie wiedząc wcześiej jak wygląda to danie, czułbym się głupio. Pewnie bym myślał, że to ukryta kamera i nagrywają, jak gość zareaguje na danie ze śledzika i kleksów.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ta czerwona piana wygląda jak ślina kucharza który przed chwila dostał w gonga patelnią, gratis.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Abstrahując od "żółto - niebieskich..... nie powiem co.....

Najlepsze śledzie to znajdziecie na stogach w małym sklepiku na zimnej. Na 10 sposobów robione. Pychota
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

'żółto-niebieskie szatany" wiadomo.
blado -zielone ...... prałata
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dobrego śledzia

zjem wyłącznie u siebie w domu i w domu u mojej Mamy. Jak żałośnie wygląda ten mikro śledzik na gigantycznym talerzu z nie wiadomo czym dookoła. To przypomina mi hafta mojego psa.....bleeee fuj
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z ciebie jest taki degustator jak że mnie spawacz

Chłopie co ty robisz zmień pracę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

w domu - a przyniose go z biedronki

I bedzie taki i ten sam :d a napewno lepszy niz farutexu czy lilu....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sledz jest zdrowy

Uwielbiam sledzie, w oleju, rolmopsy,opiekane w occur, smazone, sledzie as bardzo zdrowe,polecam

Przerot formy nad treścią.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ktoś wie gdzie w Gdańsku można kupić świeże ryby z kutra od rybaków? bo te z

marketów są niejadalne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hala rybna w Gdyni

próbuj w Delikatesach Gadus (m.in. Zaspa)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hala targowa Gdańsk

Hala targowa w Gdańsku- najświeższe i smaczne ryby u Pana po lewej stronie schodów. Ja kupuje tam od lat i jestem bardzo zadowolona. Jeszcze proponuje wędzonych ryb posmakować, naturalnie Wędzone a nie żadna chemia. .....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sledzik na raz - chociazby w Lidlu, rozne smaki.

1,9zl.Najem sie tak samo a ile w kieszeni na kino :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

sorry , ale ten matias z Trafika wygląda jak wywalony jęzor

przystawka śledziowa

Najlepszą przystawkę śledziową jadałem w willi Krystyna pod Krakowem. Prosta bez cudów restauracyjnych, które to nie mają smaku a służą tylko udziwnieniu i ukryciu prawdziwego smaku śledzia. Był to śledż po prostu w śmietanie z jabłkiem i cebulką drobno pokrojoną, troszkę wcześniej zamarynowaną w odrobinie octu i soli. Pycha! A cena 5 zł! I tak trzymać!

Nie kupujcie łososi norweskich z hodowli!!!!

sa bardzo szkodliwe dla zdrowia,polecam tylko bałtyckiego

:)

Proponuje MZKs ul. Olimpijska 5, 81-538 Gdynia .tel.: 58 785 30 70
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

A co to?

Lekcje skończyłeś wcześniej?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Restauratorzy i szefowie kuchni...

Po czym poznać pierś kurczaka przerośniętą tłuszczem i chemią?
Ano po tym, ze ma paski, tak, tak- paski, a z bliska widać przerost, który wygląda jak galareta. Przyjrzyjcie się im dobrze.

Zdrowe społeczeństwo? po czym? po tej chorej żywności?
Nikt już nie dba o przyszłość, o zdrowie następnego pokolenia.
Wszyscy maja oczy szeroko zamknięte.

Czy w restauracji jest zdrowiej bo drożej?
Czy w dobrej restauracji, przy zachowaniu norm i procedur zjesz zdrowiej...?
Tylko w nowootwartej restauracji masz szansę zjeść lepiej, pod warunkiem, ze istnieje miesiac, potem mozesz o niej zapomnieć.

Co ma piernik do wiatraka??

Czytałeś/ aś chociaż ten artykuł czy bredzisz z nudów?

Marco

Co to jest na tym zdjeciu? Juz nawet sledz music byc podany w taki sposob?

Zagroda Rybacka Brzeźno

zawsze zamawiamy śledzia po kaszubsku ---- obłędny, mniam
inne ryby tez smakowaliśmy - bardzo dobra kuchnia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kasztanowy Gościniec w Strzebielinku

Przepysznego śledzia jadłam w Kasztanowym Gościńcu w Strzebielinku. Smak obłędny, sos śmietanowo-musztardowy rozpływał się w ustach, cebulka i jabłuszko idealnie komponowało się ze śledziem.
Takie danie otrzymuje się w tej restauracji jako gratisową przystawkę.
Naprawdę, jeżeli ktoś z Państwa zapuści się w okolice Gniewina - Strzebielinka, to radzę odwiedzić Kasztanowy Gościniec. Kuchnia wspaniała!!!

Śledzik Sobieszewski

Najlepsze śledziki są na Wyspie Sobieszewskiej proponuje np: Orle Hotel
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

W kwestii śledzia sprawa jest prosta

Najlepszy w oleju z cebulką produkowany w Gdańsku.
Niestety opakowania tylko po 1,5 kg, trochę za duże na raz czy dwa.
Są obłędne. Każdy, kto je posmakuje ma takie samo zdanie.
Nie napiszę nazwy firmy, bo byłaby to nielegalna reklama.
Polecam poszukać.

Problem ze śledziem jest taki, że...

właśnie brakuje go w knajpach! Gdynia słynie ze śledzia. Sama pokusiłam się o znalezienie śledzia *blisko morza*, a tu klops. Burgery, foccacie, panini i inne cuda kuchni niepolskiej. Nic do nich nie mam, ale tego śledzia to znalazłam jedynie w formie matjas w browarze na bulwarze i w pyrze na skwerze - jako sałatka, a obok zapiekany ziemniak.
A wiemy, że od bulwaru do dworca jest naprawdę mnóstwo knajp po drodze.

Dlatego, serce się kraje, nie zgodzę się z tezą, że śledzia znajdzie się w każdej knajpie. A jako Gdynianka dodam, że bardzo mnie boli, gdy mam jechać na dobrego śledzia do Gdańska, pomimo całej mojej miłości do tego miasta.

A Surströmminga gdzie dają?

Hala targowa w Gdańsku, sklep po lewej stronie od schodów - najlepsze ryby ma i świeże przede wszystkim .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

A gdzie zjeść śledzia smazonego i marynowanego w occie? Jedyne znane mi miejsce to Tawerna Mestwin, ale czy jest jeszcze jakies?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

W 4 miejscach

Tylko tyle propozycji na całe Trójmiasto ?
Myślałem ze to nadmorski region ?

Szkoda....

Odwiedzilem w lecie trojmiasto i bardzo chcielismy zjesc swiezego sledzia z patelni,tak jak kiedys w domu u mamy. Niestety,gdziekolwiek w restauracjach pytalismy o "sledzie z patelni" patrzono na nas bardzo skeptycznie. Proponowano "czasami" jakies filety rybne z patelni albo jakies krewetki czy cos w tym rodzaju. Nazwy czesto egzotyczne,wielkoswiatowe ale cos takiego zwyklego jak sledz z patelni nie doswiadczysz:-( Dopiero w Krakowie w jednej z restauracji podawano "sledzia na 8 wariacji" i wlasnie tam byl tez z patelni...doskonaly,swiezy,pachnacy! Szkoda,ze trojmiasto przy takich mozliwosciach nie proponuje cos tak prostego,zwyklego i w sumie taniego. Serdecznie pozdrawiam z Canady.

Chyba nie dotarł Pan na ulicę Wartką, niemniej ma Pan rację,takie dania powinny być u nas niemal na każdym kroku,a nie W ramach poszukiwań dla bardzo cierpliwych,pozdrawiam

U Ciebie jest środek nocy

Czemu nie spisz ?

Ten w Sheratonie to śledź czy szprot?

:)

Kirkor Gdańsk Słowackiego

Polecam w sklepie garmażeryjnym Kirkor na Słowackiego śledzie. Są naprawdę bardzo pyszne, grube i świeże.

Kirkor sie zepsuł od czasu śmierci właściciela.

Który leży zaraz obok Nikosia...
Kiedys to tam bylo jedzenie i balety

Filet z holenderskiego matjasa?

Coś ten holenderski matjas spory jak na matjasa. Matjasy z definicji to śledzie jednoroczne, przed pierwszym tarłem, czyli niewielkich rozmiarów (tak ok. 14 cm), a więc dużo mniejsze niż łowione przez polskich czy niemieckich rybaków dwulatki. I do Autora: holenderski matjas to zawsze filet - wiąże się to ze sposobem obróbki, który jednocześnie zapewnia właściwi oryginalny smak. Nie można go przygotować samemu ze świeżego śledzia, bo mało kto potrafi tak odfiletować rybę i wypatroszyć, żeby pozostawić nieuszkodzoną trzustkę. Natomiast marynowanie już gotowego matjasa mija się z celem, bo zniszczy jego wyjątkowy smak i strukturę.

Jak na śledzia to tylko pod kołderkę!

Drogie Panie, wasze święto! :)

Śledzik

Najlepsze śledzie u mojej mamy na obrońców.:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Restauracja 3 ryby. To nie Trójmiasto ale jest smacznie.

Śledź z Sheratona... no padłem.

To na prawdę, nie jest żart?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepsze są: "Śledzie po kaszubsku, tradycyjnie z podhala" marki Admirał z Krakowa

Sledzie odławiane tradycyjnie przez górali na podhalu metodą na owcę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

lepsze te odławiane przez rybaków metodą na kuter!

wiem co mówie

sledz

Pod pierzynką śledzik w domu zrobiony pycha lub sledz w smietanie z ziemniakiem w mundurku mniam mniam pycha

A z tu zaprezentowanychnajgorzej najmniej apetycznie przedstawia sie sledz z sheratonu

sledzie

Ja ostatnio jadlem sledzia i byl jakis dziwny, nie wiem o co chodzi

Taki śledzik, czy z mleczkiem, czy z ikrą, Przed obiadem to przysmak nie lada, Lecz na deser się śledzi nie jada. Autor: Jan

Brzechwa. Sprzedaja nam czesto sledzia atlantyckiego pod kazda postacia. Niestety , solony z wiaderka jest juz z dodatkami glukozy, syropu glukozowo fruktozowego, glutaminianu monosodowego, beznoesanu sodu i dodatkow E ktorych nalezy unikac. W sklepach rybnych to samo, deklaruja sledziki solone czy w oleju z wiaderek albo paczek. Rzadko kiedy mozna kupic naszego baltyckiego swiezego sledzia. Sadze ze nasze,dobre baltyckie sledzie sprzedawane sa za granice a na nasz rynek rzuca sie atlantyckie.
Regularne spożywanie składników zawierających benzoesan powoduje podrażnienie śluzówki żołądka. Osoby z chorobą wrzodową powinny szczególnie na niego uważać, gdyż może on doprowadzić do pojawiania się częstych dolegliwości żołądkowych i bólu w okolicy narządu oraz w obszarze dwunastnicy. Należy wiedzieć także, że benzoesan jest bardzo szkodliwy w połączeniu z witaminą C. Powstaje wówczas niebezpieczny związek benzen, który jest rakotwórczy. Takie połączenie występuję między innymi w napojach gazowanych, które pite regularnie, mogą w późniejszym czasie wyrządzić wiele szkód. Benzoesan to także składnik syropów na kaszel, więc w okresie ich stosowania nie należy spożywać witaminy C. Warto wiedzieć, również co niszczy witaminę C co, w rezultacie czego jej spożywanie jest nieefektywne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na śledzia to tylko do Gdyni...

Sesesesesesesese

Sory ale Trafik siega moim zdaniem dna...

Kiedys byla przemiła obsługa a teraz musza się najpierw nagadać dopiero zauważą klienta. A jedzenie do bani!

Zreszta widac co chwile poszukują kucharzy, to co taka mala kuchnia a ludzi przybywa?!

Polecam Como w Gdynskim klifie...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cocomo a nie Como

Garnizon a tam Marmolada chleb i kawa.

Bardzo smaczne, dużo i mega tanio.

Obsługa mila i chętna...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

To co z tym chlebem ?

"Tatar na krążku z pumpernikla (...), kawałek fileta w oleju podany na bagietce (...). Było dobrze, a mogłoby być jeszcze lepiej, gdyby w zestawie rybce towarzyszyła choćby odrobina pieczywa." - a pumpernikiel i bagietka to nie pieczywo ? Panie autorze, czyżby do rybki były jakieś % :) Pozdrawiam :)

Bazar najlepszy na świecie

Jak będziecie mieli okazję odwiedzić Bazar to się nie zastanawiajcie domowy klimat z widokiem na marine. Cudowne i pyszne miejsce :)

cytuję redaktora

Dziwi mnie natomiast, że zamiast świeżego, marynowanego w domowej marynacie śledzia bałtyckiego, nadmorski lokal serwuje matiasa z paczki (no chyba, że jest to jakimś trafem jednak ryba od rybaka zamarynowana przez szefa kuchni - w takim wypadku zwracam mu honor

otóż panie redaktorze - nie dostanie pan matjasa od polskiego rybaka Tak, matjasa przez J )Według prawa handlowego matjasem może być tylko i wyłącznie śledź złowiony przez flotę holenderską i przez holendrów oprawiony, nie może pochodzić z innego kraju.Dlatego jest właśnie albo z paczki albo zamrożony i sprowadzany z Holandii. Dlatego też nie każdy sledź, który ma mniej niż rok i nie przeszedł tarła może być nazwany matjasem

Byliśmy w Bazarze

Byliśmy w Bazarze skosztować najlepszego śledzia. Rewelacja !!!!! Polecamy

Śledź? O fuuuj.

Wystarczy sie rozejrzeć i macie 1kg świeżego dorszyka mrożonego zaraz po złowieniu a nie jakieś śmierdzące śledzie

śledź jest dużo zdrowszy..od dorsza, pstrąga no i oczywiście łososia - dobrze podany może być prawdziwym rarytasem

Lubię i to i to

Ja co prawda śledzie lubię ale wole dorsza. Polecam spróbować polędwiczkę z dorsza w Szafarni 10, jesli chodzi o Trójmiasto :)

Gdynia = śledzie!!!!

W wielu miejscach w Gdyni można zjeść super śledzia. Wystarczy zapytać. Nie zawsze jest w karcie ale bardzo często jest dodatkowo. W końcu to podstawa gdyńskiego menu !

Jo

Tawerna Mestwin

jakbym dostał takiego sledzia jak na pierwszym zdjeciu to rzuciłbym tym talerzem i sledziem kelnerowi w łeb, co to jest?

Krewetka

kiedys był świetny bar Krewetka , zamkneli postawili kino, a teraz nastepna ewolucja, eh takie to mamy nad morzem!
do góry