Widok
Gdzie (w sieci) szukać auta?
Szukam, szukam i nic...
Kilka razy dziennie przeglądam:
- ogłoszenia na 3mieście
- otomoto
- anonse
- moto.allegro
Zarejestrowałam się też na forum klubowym miłośników auta, które jest na 1 miejscu mojej listy poszukiwanych aut ;) Zostawiłam info, o chęci zakupu.
Gdzie jeszcze szukać?
Chciałabym kupić auto od osoby prywatnej - co dzisiaj chyba graniczy z cudem. Wolałabym pominąć komisy czy też "handlarzy".
Czy to jest możliwe?
Kilka razy dziennie przeglądam:
- ogłoszenia na 3mieście
- otomoto
- anonse
- moto.allegro
Zarejestrowałam się też na forum klubowym miłośników auta, które jest na 1 miejscu mojej listy poszukiwanych aut ;) Zostawiłam info, o chęci zakupu.
Gdzie jeszcze szukać?
Chciałabym kupić auto od osoby prywatnej - co dzisiaj chyba graniczy z cudem. Wolałabym pominąć komisy czy też "handlarzy".
Czy to jest możliwe?
To sprawdź swoją diagnostyką komputerową ciśnienie sprężania, wycieki oleju, układ hamulcowy, zawieszenie, amortyzatory, skład spalin, ewentualną korozję podwozia. Bez dobrego kanału nic nie zrobisz. Diagnostykę komputerową + lakier autorka sama sobie zrobi laptopem, kabelkiem i testerem lakieru za 20 zł. Ciśnienie to tylko wykręcenie świec i założenie przyrządu. Też można kupić swój. Co do sprawdzenia auta polecam stację kontroli pojazdów dekra w gdańsku. A zwłaszcza niskiego i tłustego diagnostę - uczciwy człowiek. Więcej usług przy aucie do 10k pln nie potrzeba i jest to tylko i wyłącznie strata pieniędzy.
Szukaj na trojmiasto, allegro. Pytaj się o auto, ale jeśli sprzedający w trakcie rozmowy zapyta się "które konkretnie", rozłącz się i więcej nie dzwoń pod podany numer. Osoby prywatne z reguły są znacznie uczciwsze od wszelkiej maści handlarzy. Szukaj wśród aut najdroższych - łatwiej znaleźć coś w dobrym stanie, okazje nie istnieją.
Dziękuję za wszelkie rady :]
Kuba - no właśnie mam zaufanie do Dekry i do Sosnowskiego :] w Dekrze sprawdzaliśmy Mężowe auto przed zakupem(kupowane od pierwszego właściciela, osoby prywatnej) :) później przez przypadek okazało się, że tam pracuje kolega mojej Mamy ;) dlatego chciałabym auto sprawdzić na jednej z tych dwóch stacji :]
~:) - właśnie tak się zraziłam do jednego Pana z ogłoszenia ;) dzwoniłam w sprawie innego auta, a okazało się że kilka dni wcześniej widziałam "jego" inne auto na giełdzie ;) miałam nr telefonu wbity w komórkę ;) Pan gadał jak jakiś potłuczony i jakby łaskę robił udzielając informacji :/ więc śledziłam ogłoszenie i zobaczyłam jakim jest magikiem ;P
ciekawe czy to auto dzisiaj zobaczę na giełdzie?
Kuba - no właśnie mam zaufanie do Dekry i do Sosnowskiego :] w Dekrze sprawdzaliśmy Mężowe auto przed zakupem(kupowane od pierwszego właściciela, osoby prywatnej) :) później przez przypadek okazało się, że tam pracuje kolega mojej Mamy ;) dlatego chciałabym auto sprawdzić na jednej z tych dwóch stacji :]
~:) - właśnie tak się zraziłam do jednego Pana z ogłoszenia ;) dzwoniłam w sprawie innego auta, a okazało się że kilka dni wcześniej widziałam "jego" inne auto na giełdzie ;) miałam nr telefonu wbity w komórkę ;) Pan gadał jak jakiś potłuczony i jakby łaskę robił udzielając informacji :/ więc śledziłam ogłoszenie i zobaczyłam jakim jest magikiem ;P
ciekawe czy to auto dzisiaj zobaczę na giełdzie?
Proste rozwiązanie. Ustawiasz sobie na http://kupujeauto.pl/ filtry i powiadomienia, po założeniu konta oczywiście. Codziennie dostajesz info o ofertach pojawiających się we wszystkich znanych serwisach polskich i europejskich. Ten serwis to polskie agregator ofert, który naprawdę znacząco upraszcza cały proces szukania...
Jak rozumiem ty działasz w branży samochodowej tak? W takim razie zobacz sobie co oferuje konto biznes - http://kupujeauto.pl/ Osoby, które wciąż szukają ciekawych okazji mają z tego naprawdę fajne narzędzie usprawniające kupowanie.
Nie ma tam za bardzo co prowadzić - kwestia czuwania nad tym, czy system się nie posypie. Jak na razie błędów nie zauważyłem - kupujeauto.pl cały czas działa tak samo. Plus za to, że wprowadzają tam co trochę jakieś nowości. Np. po zalogowaniu jest dostępny schowek i kosz, tak więc nie trzeba nigdzie zapisywać adresów ciekawych ofert.
czasami na tablica.pl ludzie zamieszczają oferty związane ze sprzedażą auta. Fakt rzadko się pojawiają nowe, ale myślę, że mogłabyś tam coś znaleźć dla siebie :)
----------------------------
http://www.ucmsgroup.com/services/payroll-outsourcing/
----------------------------
http://www.ucmsgroup.com/services/payroll-outsourcing/
STANOWCZO ODRADZAM ZAKUP AUT Z ELBLĄGA I OLSZTYNA!
My nie mamy dobrych dróg ale Elbląskie i Olsztyńskie dukty to wyzwanie nawet dla UAZA a co dopiero dla najpopularniejszych autek po niemcu lekarzu.
Auta z tamtych regionów skrzypią jak słynna ukraińska tawrija i najczęściej maja wspawaną minimum ćwiartkę. Oczywiście zdarzają się egzemplarze od pierwszego właściciela garażowane ale to tylko dla miłośników daewoo lanos, renault megane czy innych pojazdów działkowiczów na emeryturze w podstawowym wyposażeniu (pełnowymiarowe koło zapasowe to coś ekstra w tych autach).
Lepiej kupić tanie auto ale nowe niż szmelc który zaraz trzeba zmieniać lub inwestować w niego krocie.
My nie mamy dobrych dróg ale Elbląskie i Olsztyńskie dukty to wyzwanie nawet dla UAZA a co dopiero dla najpopularniejszych autek po niemcu lekarzu.
Auta z tamtych regionów skrzypią jak słynna ukraińska tawrija i najczęściej maja wspawaną minimum ćwiartkę. Oczywiście zdarzają się egzemplarze od pierwszego właściciela garażowane ale to tylko dla miłośników daewoo lanos, renault megane czy innych pojazdów działkowiczów na emeryturze w podstawowym wyposażeniu (pełnowymiarowe koło zapasowe to coś ekstra w tych autach).
Lepiej kupić tanie auto ale nowe niż szmelc który zaraz trzeba zmieniać lub inwestować w niego krocie.
A widzisz coś złego w autach typu lanos, logan, panda? To są auta na które stać polaka. Oczywiście tylko wyposażenie podstawowe wchodzi w grę. Znam auta takie jak lanos z 2000 roku z przebiegiem 15 tys km. Zupełnie nic nie zużyte, tylko ma zaawansowaną korozję układu wydechowego (karoseria w stanie idealnym).
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/motoryzacja-kupie/male-zadbane-kobiece-auto-ogl5542945.html :)
ma to być drugie autko w rodzinie :] dla mnie :) małe, babskie, do miasta :] tanie w utrzymaniu :] nie chcę bawić się w pożyczki ;) więc dysponuję gotówka w takiej kwocie jak w ogłoszeniu :]
pierwotnie upierałam się przy wersji 5d - ale teraz już tracę nadzieję na coś fajnego ;) więc i 3d mnie zadowoli :P w sumie Młody (3lata) już wyrósł z najgorszego fotelikowego okresu ;) i teraz już sam ładnie wsiada :) i wreszcie przesiadł się do fotelika montowanego przodem :] więc będzie łatwiej :]
ma to być drugie autko w rodzinie :] dla mnie :) małe, babskie, do miasta :] tanie w utrzymaniu :] nie chcę bawić się w pożyczki ;) więc dysponuję gotówka w takiej kwocie jak w ogłoszeniu :]
pierwotnie upierałam się przy wersji 5d - ale teraz już tracę nadzieję na coś fajnego ;) więc i 3d mnie zadowoli :P w sumie Młody (3lata) już wyrósł z najgorszego fotelikowego okresu ;) i teraz już sam ładnie wsiada :) i wreszcie przesiadł się do fotelika montowanego przodem :] więc będzie łatwiej :]
Świetna wypożyczalnia samochodów w Warszawie. https://gorentalcars.pl/ oferuje szybki proces wynajmu, minimum formalności i zadbane auta. Całość przebiegła bez żadnych problemów. Na pewno skorzystam ponownie.