Widok

Gdzie (w sieci) szukać auta?

Szukam, szukam i nic...

Kilka razy dziennie przeglądam:
- ogłoszenia na 3mieście
- otomoto
- anonse
- moto.allegro

Zarejestrowałam się też na forum klubowym miłośników auta, które jest na 1 miejscu mojej listy poszukiwanych aut ;) Zostawiłam info, o chęci zakupu.

Gdzie jeszcze szukać?

Chciałabym kupić auto od osoby prywatnej - co dzisiaj chyba graniczy z cudem. Wolałabym pominąć komisy czy też "handlarzy".
Czy to jest możliwe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to zmień wymagania..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
w komisach są takie same auta jak u Kowalskiego pod blokiem,sam sprzedawałem swoje auto w komisie na Kołobrzeskiej,udostępnili auto do wizyty w warsztacie,kobieta zadowolona z zakupu,dzwoniła do mnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jeśli będzie jakies auto na oku to moge sprwadzic je przed zakupem. Diagnostyka komputerowa wszystkich systemów w aucie plus pomiar grubości lakieru.

tel. 692 226 016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
To sprawdź swoją diagnostyką komputerową ciśnienie sprężania, wycieki oleju, układ hamulcowy, zawieszenie, amortyzatory, skład spalin, ewentualną korozję podwozia. Bez dobrego kanału nic nie zrobisz. Diagnostykę komputerową + lakier autorka sama sobie zrobi laptopem, kabelkiem i testerem lakieru za 20 zł. Ciśnienie to tylko wykręcenie świec i założenie przyrządu. Też można kupić swój. Co do sprawdzenia auta polecam stację kontroli pojazdów dekra w gdańsku. A zwłaszcza niskiego i tłustego diagnostę - uczciwy człowiek. Więcej usług przy aucie do 10k pln nie potrzeba i jest to tylko i wyłącznie strata pieniędzy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szukaj na trojmiasto, allegro. Pytaj się o auto, ale jeśli sprzedający w trakcie rozmowy zapyta się "które konkretnie", rozłącz się i więcej nie dzwoń pod podany numer. Osoby prywatne z reguły są znacznie uczciwsze od wszelkiej maści handlarzy. Szukaj wśród aut najdroższych - łatwiej znaleźć coś w dobrym stanie, okazje nie istnieją.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję za wszelkie rady :]

Kuba - no właśnie mam zaufanie do Dekry i do Sosnowskiego :] w Dekrze sprawdzaliśmy Mężowe auto przed zakupem(kupowane od pierwszego właściciela, osoby prywatnej) :) później przez przypadek okazało się, że tam pracuje kolega mojej Mamy ;) dlatego chciałabym auto sprawdzić na jednej z tych dwóch stacji :]

~:) - właśnie tak się zraziłam do jednego Pana z ogłoszenia ;) dzwoniłam w sprawie innego auta, a okazało się że kilka dni wcześniej widziałam "jego" inne auto na giełdzie ;) miałam nr telefonu wbity w komórkę ;) Pan gadał jak jakiś potłuczony i jakby łaskę robił udzielając informacji :/ więc śledziłam ogłoszenie i zobaczyłam jakim jest magikiem ;P
ciekawe czy to auto dzisiaj zobaczę na giełdzie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proste rozwiązanie. Ustawiasz sobie na http://kupujeauto.pl/ filtry i powiadomienia, po założeniu konta oczywiście. Codziennie dostajesz info o ofertach pojawiających się we wszystkich znanych serwisach polskich i europejskich. Ten serwis to polskie agregator ofert, który naprawdę znacząco upraszcza cały proces szukania...
Co tzn. agregator ofert? Oni mają u siebie wszystkie oferty z serwisów motoryzacyjnych? Nie wiedziałem, że coś takiego istnieje. Ale korzystanie jest darmowe? Bo widzę informacje o jakichś pakietach na stronie.
Ogólnie korzystanie jest darmowe, ale jeśli chcesz korzystać np. z automatycznych powiadomień to wtedy płacisz. Plus jest jednak jeden - dają kilka dni na sprawdzenie czy te powiadomienia ci odpowiadają, a dopiero wtedy możesz je wykupić dalej. Od razu po rejestracji masz taką opcję za darmo.
Fajna opcja, szczególnie, jeśli ktoś ma w miarę sprecyzowane wymagania co do samochodu. Na pewno oszczędza się dzięki temu masę czasu.
Jak rozumiem ty działasz w branży samochodowej tak? W takim razie zobacz sobie co oferuje konto biznes - http://kupujeauto.pl/ Osoby, które wciąż szukają ciekawych okazji mają z tego naprawdę fajne narzędzie usprawniające kupowanie.
Tak, ale nie zajmuję się kupowaniem aut. Mamy już swoją flotę. Aczkolwiek dobre rozwiązanie zawsze jestem w stanie docenić i polecić innym - a to (jeśli jest dobrze prowadzone) uważam za dobre.
Nie ma tam za bardzo co prowadzić - kwestia czuwania nad tym, czy system się nie posypie. Jak na razie błędów nie zauważyłem - kupujeauto.pl cały czas działa tak samo. Plus za to, że wprowadzają tam co trochę jakieś nowości. Np. po zalogowaniu jest dostępny schowek i kosz, tak więc nie trzeba nigdzie zapisywać adresów ciekawych ofert.
Ja również nie zajmuje się, ale założyłem sobie konto z powiadomieniami - przy szukaniu auta dla siebie będzie jak znalazł, a właśnie teraz zamierzam odnaleźć jakiś pojazd ;-) A dla tych, którzy faktycznie ciągle szukają samochodów na handel coś takiego jest niezbędne.
Ja mam do sprzedania, choć pewnie nie takie jakie szukasz: Seicento, rocznik 2000r. Osoba prywatna :)
szukam odrobinkę większego :] (Micra, Corsa, Saxo, Swift 3d, Matiz, Daihatsu Move, Atos, zastanawiam się jeszcze nad Daihatsu Cuore - pojemność do 1,1 :))
To są już stare auta... ciężko będzie, ale powodzenia.
na nowe z jednej pensji mnie nie stać :] tym bardziej, że to będzie nasze drugie auto :]
A myślałaś o Volkswagenie Lupo z dieslem (np 1.7 SDI)? Czy raczej 5-cio drzwiowy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
o Lupo nie myślałam :]
Lupo jest wielkości seicento :)
czasami na tablica.pl ludzie zamieszczają oferty związane ze sprzedażą auta. Fakt rzadko się pojawiają nowe, ale myślę, że mogłabyś tam coś znaleźć dla siebie :)

----------------------------
http://www.ucmsgroup.com/services/payroll-outsourcing/
dziękuje :] tablicę też już obserwuję ;) i jeszcze gratkę :]

chociaż ostatnie 2 dni to jakoś tak mało ogłoszeń wszędzie weszło ;P już nawet obserwuję woj. zachodniopomorskie i kujawsko-pomorskie ;)
Warmińsko Mazurskie też polecam... dużo jest zawsze ogłoszeń z Elbląga, Nowego Miasta itd. A Olsztyn raptem niecałe 200km od Trójmiasta i jest nowa dobra droga ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
STANOWCZO ODRADZAM ZAKUP AUT Z ELBLĄGA I OLSZTYNA!

My nie mamy dobrych dróg ale Elbląskie i Olsztyńskie dukty to wyzwanie nawet dla UAZA a co dopiero dla najpopularniejszych autek po niemcu lekarzu.
Auta z tamtych regionów skrzypią jak słynna ukraińska tawrija i najczęściej maja wspawaną minimum ćwiartkę. Oczywiście zdarzają się egzemplarze od pierwszego właściciela garażowane ale to tylko dla miłośników daewoo lanos, renault megane czy innych pojazdów działkowiczów na emeryturze w podstawowym wyposażeniu (pełnowymiarowe koło zapasowe to coś ekstra w tych autach).

Lepiej kupić tanie auto ale nowe niż szmelc który zaraz trzeba zmieniać lub inwestować w niego krocie.
A widzisz coś złego w autach typu lanos, logan, panda? To są auta na które stać polaka. Oczywiście tylko wyposażenie podstawowe wchodzi w grę. Znam auta takie jak lanos z 2000 roku z przebiegiem 15 tys km. Zupełnie nic nie zużyte, tylko ma zaawansowaną korozję układu wydechowego (karoseria w stanie idealnym).
Ago napisz jaką sumą dysponujesz na zakup auta i do czego auto ma służyć a pomożemy może :-)
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/motoryzacja-kupie/male-zadbane-kobiece-auto-ogl5542945.html :)

ma to być drugie autko w rodzinie :] dla mnie :) małe, babskie, do miasta :] tanie w utrzymaniu :] nie chcę bawić się w pożyczki ;) więc dysponuję gotówka w takiej kwocie jak w ogłoszeniu :]

pierwotnie upierałam się przy wersji 5d - ale teraz już tracę nadzieję na coś fajnego ;) więc i 3d mnie zadowoli :P w sumie Młody (3lata) już wyrósł z najgorszego fotelikowego okresu ;) i teraz już sam ładnie wsiada :) i wreszcie przesiadł się do fotelika montowanego przodem :] więc będzie łatwiej :]
Tak zupełnie z ciekawości - odezwał się ktoś, kto czytał to ogłoszenie? Bo zastanawia mnie, czy sprzedający w ogóle na nie zaglądają, czy tylko wystawiają swoje pojazdy i czekają, aż ktoś się zgłosi...
dostałam 1 odpowiedź. także raczej bez szans ;)
Czyli tak, jak myślałem. Trzeba szukać aktywnie. To pokazuje, że obrót na rynku jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
uprzejmie donoszę, że jednak udało mi się kupić auto od osoby prywatnej :)))) wczoraj dosłownie kilka minut po dodaniu ogłoszenia byliśmy już umówieni na dzisiejsze oględziny :) jako pierwsi :] także takie cuda się zdarzają, chociaż już traciłam nadzieję :]

Świetna wypożyczalnia samochodów w Warszawie. https://gorentalcars.pl/ oferuje szybki proces wynajmu, minimum formalności i zadbane auta. Całość przebiegła bez żadnych problemów. Na pewno skorzystam ponownie.
do góry