Widok
Gdzie warto zamowic kwiaty w Gdansku??
Dziewczyny poniewaz jestem za granica niemam za bardzo mozliwosci jezdzenia po kwiaciarniach.Bede tydzien w polsce w maju i w tym czasie musze znalesc kwiaciarie,tzn.najlepiej zebym juz wiedziala gdzie sie udac bo mam duuuuzo rzeczy do zalatwienia w ciagu tygodnia.Acha i czy mozecie mi napisac jak to wyglada z strojeniem auta w kwiaciarnii?Chodzi mi ile czasu to zajmuje itp. bo moj swiadek bedzie w dniu wesela jechal do kwiaciarnii autem i chcialabym wiedziec ile zajmie mu to czasu:) zeby zdazyl sie wyszykowac:))) Jesli macie sprawdzona kwiaciarnie prosze o namiary i cene.pozdrawiam
Ja polecam kwiaciarnie, która znajduje się niedaleko osiedla kolorowego. "kwiaciarnia Krasspi'. Pani jest na prawdę uzdolniona i robi na prześliczne bukiety. Ceny ma bardzo niskie! ja u niej zamawiam mnóstwo bukietów i kwiatki są zawsze świerze. Ostatnio robiła mi kwiatki na urodziny i zapłaciłam niecałe 30 zł za piękny bukiet z 8 tulipanów plus niesamowite przystrojenie z motylkami w tle. Promuje ją bo kobieta na prawdę jest dobra. A wiem, że lokal ma zmieniać bo tu ceny za wynajem są z kosmosu:( Mój ulubiony bukiet to był żółte tulipanki przystrojone dodatkowo suszonymi pomarańczami i suszonymi papryczkami:)
Ja będę u niej zamawiać bukiety na ślub i przystrojenie sali. Bukiet zrobi mi za 50 zł :) jestem ciekawa co mi wymyśli:)
Można z nią umawiać się telefonicznie i mailowo - ja zawsze telefonicznie zamawiam u niej rzeczy.
tel: 694- 587-189 lub e-mail kwiaciarniakrasspi@op.pl
Ja będę u niej zamawiać bukiety na ślub i przystrojenie sali. Bukiet zrobi mi za 50 zł :) jestem ciekawa co mi wymyśli:)
Można z nią umawiać się telefonicznie i mailowo - ja zawsze telefonicznie zamawiam u niej rzeczy.
tel: 694- 587-189 lub e-mail kwiaciarniakrasspi@op.pl
ja polecam moją przyszłą kuzynkę (obecną kuzynkę mojego narzeczonego).
zrobi Tobie takie kwiatki jak będziesz chciała, oczywiście w razie czego doradzi, ale jest bardzo elastyczna. robiła bukieciki na wiele ślubów i każdy był jedyny w swoim rodzaju. mi też będzie tkać bukiecik.
ma swoją budkę przy cmentarzu na Giełguda w Gdańsku, to jest niedaleko dworca PKS w Gdańsku Głównym.
Oczywiście wszystkie inne dekoracje też Tobie/Wam może zrobić
zrobi Tobie takie kwiatki jak będziesz chciała, oczywiście w razie czego doradzi, ale jest bardzo elastyczna. robiła bukieciki na wiele ślubów i każdy był jedyny w swoim rodzaju. mi też będzie tkać bukiecik.
ma swoją budkę przy cmentarzu na Giełguda w Gdańsku, to jest niedaleko dworca PKS w Gdańsku Głównym.
Oczywiście wszystkie inne dekoracje też Tobie/Wam może zrobić
Skoro jesteś z ujeściska to ja bardzo polecam kwiaciarnię z tego osiedla. znajduję się na skrzyżowaniu Płockiej i Łódzkiej w bloku. Kwiaciarnia jest rewelacyjna i kobieta która tam układa kwiaty wow... zawsze wychodzę zachwycona. A najlepsze jest, za jakie pieniądze wykoują bukiety. Ostatnio kupiłam tam kwiaty, które trzymały sie około miesiąca - jakaś odmiana storczyka to była. jak zdecyduję się już na ślub to wybiorę tą kwiaciarnię na cała aranżację kościoła i sali
Ja polecam ALJAVI to dwie kwiaciarnie jedna w centrum Gdanska przy Barze Bio Way wegetarianskim na przeciw dawneg Żaka,a druga we wrzeszczu na grunwaldzkiej taka wielka po dawnej cepelli po prawej srtonie jak wjezdzasz z Gdańska.Pieknie robaia tam wiazanki kwiaty sciagaja z calej europy wlascicielki wrocily teraz z targow z Paryża i maja pzepiekne dodatki do wiazanek slubnych.znalazlam ich na targach na AWfie mam slub w pazdzierniku i tam zamawiam.Pieknie dekoruja auta.
Ja także polecam ALJAVI. Korzystałam z usług Pani Jagody podczas przygotowań do ślubu i wesela. Panie w ALJAVI z powodzeniem zajęły się całą oprawą florystyczną:
- bukiet ślubny, bukiet dla druhny, butonierki,
- kwiaty do kościoła (bukiet przy ołtarzu, zdobienie krzeseł, zdobienie ławek, płatki dla gości)
- bukiet na samochód,
- kwiaty na przyjęcie weselne,
- kwiaty dla rodziców.
Jestem bardzo zadowolona.
Pani Jagoda zrobiła przepiękne kompozycje. Bukiet ślubny był idealnym odwzorowaniem projektu, który przyniosłam ze sobą. A nawet przekroczył moje oczekiwania. Nie spodziewałam się, że będzie tak pięknie wyglądał. Pozostałe kompozycje były doskonale dopasowane. Pani Jagoda dodała do bukietów wszystkie moje ulubione kwiaty. Kompozycje wyglądały przepięknie i długo po ślubie cieszyły nasze oczy.
To, co dla mnie najważniejsze i co warto podkreślić, to fakt że ALJAVI nie tylko wykonuje kompozycje, ale przede wszystkim zajmuje się całą oprawą florystyczną. Pani Jagoda sama dokonywała ustaleń w kościele, w restauracji. Dbałość o klienta na bardzo wysokim poziomie. Zależało mi na tym, aby ktoś zajął się tematem kwiatów od A do Z i tak się stało. Moim zadaniem był tylko odbiór bukietu. Panie z ALJAVI przygotowały kościół, kompozycje w restauracji, dostarczyły bukiety dla rodziców i po uroczystości w kościele przewiozły kwiaty do restauracji.
Jestem bardzo zadowolona i polecam usługi wszystkim Pannom Młodym.
- bukiet ślubny, bukiet dla druhny, butonierki,
- kwiaty do kościoła (bukiet przy ołtarzu, zdobienie krzeseł, zdobienie ławek, płatki dla gości)
- bukiet na samochód,
- kwiaty na przyjęcie weselne,
- kwiaty dla rodziców.
Jestem bardzo zadowolona.
Pani Jagoda zrobiła przepiękne kompozycje. Bukiet ślubny był idealnym odwzorowaniem projektu, który przyniosłam ze sobą. A nawet przekroczył moje oczekiwania. Nie spodziewałam się, że będzie tak pięknie wyglądał. Pozostałe kompozycje były doskonale dopasowane. Pani Jagoda dodała do bukietów wszystkie moje ulubione kwiaty. Kompozycje wyglądały przepięknie i długo po ślubie cieszyły nasze oczy.
To, co dla mnie najważniejsze i co warto podkreślić, to fakt że ALJAVI nie tylko wykonuje kompozycje, ale przede wszystkim zajmuje się całą oprawą florystyczną. Pani Jagoda sama dokonywała ustaleń w kościele, w restauracji. Dbałość o klienta na bardzo wysokim poziomie. Zależało mi na tym, aby ktoś zajął się tematem kwiatów od A do Z i tak się stało. Moim zadaniem był tylko odbiór bukietu. Panie z ALJAVI przygotowały kościół, kompozycje w restauracji, dostarczyły bukiety dla rodziców i po uroczystości w kościele przewiozły kwiaty do restauracji.
Jestem bardzo zadowolona i polecam usługi wszystkim Pannom Młodym.
haha.. a ten Paryż to oszustki mają u Ani w Gdańsku, bo tam chodziły na kursy. nie mają żadnych szkół prostaczki, mało tego- klienci na chwyt ze Szwedkami dają się nabrać tylko raz. Paryż nie wypalił, Szwedki spalone, to może oszustka Rustowska (wystarczy to wpisać w google i już wiesz z kim masz do czynienia) na inny numerek wpadnie. Oj tylko szkoda,że latka lecą- prawda? jestem ciekawa czy nadal otrzymuje od niedoszłego ziecia fałszywe zaświadczenia o chorobach których nie ma, kiedy musi się stawić w sądzie...jestem ciekawa, czy ten Pan wogóle wie, na co idą jego zaświadczenia- no chyba, ze córka tej pani sama wystawia jej to i fałszuje podpisy. Jakby nie patrzeć-wszystko śmierdzi kryminałem
madzikulum a jakie ceny w tym Nowym Porcie?
moja mama nadal tam mieszka więc będę u niej się przygotowywać.. zatem mogłabym z falowca "w kapciach" iść :)
a w tym ALJAVI mega drogo jak dla mnie
byłam i pytałam.. i zabiły mnie ceną.. min. 200 zł za bukiet
minimum!!! wyobrażacie to sobie?
a ja wcale nie chce czegoś wymyślnego
Jeszcze do tego coś dla świadkowej, kwiatki do butonierek plus coś tam... 2000 bym na kwiatach spłynęła? żal normalnie
moja mama nadal tam mieszka więc będę u niej się przygotowywać.. zatem mogłabym z falowca "w kapciach" iść :)
a w tym ALJAVI mega drogo jak dla mnie
byłam i pytałam.. i zabiły mnie ceną.. min. 200 zł za bukiet
minimum!!! wyobrażacie to sobie?
a ja wcale nie chce czegoś wymyślnego
Jeszcze do tego coś dla świadkowej, kwiatki do butonierek plus coś tam... 2000 bym na kwiatach spłynęła? żal normalnie
To zależy gdzie kupujesz :)
Pytałam w wielu już miejscach.. ot tak nawet przechodząc jak miałam czas, wchodziłam, rozmawiałam, pytałam o ceny i pomysły.
I tam było najdrożej.
Gdzie indziej mówią mi do 200 max a nie min.. ale może być 400,- to dla mnie bezsensownie wywalona kasa
Np w ogrodnictwie na Żabiance przy SKM, babeczka kasuje tylko za materiały (czyli kwiaty i dodatki) a nie za to że jest z*******a i chce za robociznę 100,- albo więcej.
A za ślubny płaci się więcej, bo każdy kwiatek musi być odpowiedniej wielkości i np przy różach -główki muszą być tak samo rozwinięte.
Wybierając opcję "kuleczka" kwiaty są jeden przy drugim, więc jest ich dużo, stąd cena wyższa.
To jak z innymi zakupami, zawsze lepiej przejść się po kilku miejscach i porównać jakość i ceny a potem dopiero się decydować.
Stąd np też takie fora :) żeby m.in. nie przepłacać
Ale to taka moja subiektywna opinia :)
Pytałam w wielu już miejscach.. ot tak nawet przechodząc jak miałam czas, wchodziłam, rozmawiałam, pytałam o ceny i pomysły.
I tam było najdrożej.
Gdzie indziej mówią mi do 200 max a nie min.. ale może być 400,- to dla mnie bezsensownie wywalona kasa
Np w ogrodnictwie na Żabiance przy SKM, babeczka kasuje tylko za materiały (czyli kwiaty i dodatki) a nie za to że jest z*******a i chce za robociznę 100,- albo więcej.
A za ślubny płaci się więcej, bo każdy kwiatek musi być odpowiedniej wielkości i np przy różach -główki muszą być tak samo rozwinięte.
Wybierając opcję "kuleczka" kwiaty są jeden przy drugim, więc jest ich dużo, stąd cena wyższa.
To jak z innymi zakupami, zawsze lepiej przejść się po kilku miejscach i porównać jakość i ceny a potem dopiero się decydować.
Stąd np też takie fora :) żeby m.in. nie przepłacać
Ale to taka moja subiektywna opinia :)
hej frycia,
powiem tak, podejdź do kwiaciarni HanaH na przymorzu i zobacz jakie mają ceny
moja koleżanka nie chciała cuda wianków i babki tak jej doradziły i dopasowały do niej, że za bukiet ślubny, bukiet dla świadkowej, bransoletka dla świadkowej i 2 butonierki (wszystko z tulipanów) zapłaciła 65zł, naprawdę(!)
z czystym sumieniem polecam
powiem tak, podejdź do kwiaciarni HanaH na przymorzu i zobacz jakie mają ceny
moja koleżanka nie chciała cuda wianków i babki tak jej doradziły i dopasowały do niej, że za bukiet ślubny, bukiet dla świadkowej, bransoletka dla świadkowej i 2 butonierki (wszystko z tulipanów) zapłaciła 65zł, naprawdę(!)
z czystym sumieniem polecam
Witam
Soone - dziękuję za miłe polecenie, małe sprostowanie co do lokalizacji. Nasza firmowa kwiaciarnia mieści się na Żabiance (rzut beretem z Przymorza)
Pozdrawiam
Elżbieta Dussa
Studio Glorioza
Soone - dziękuję za miłe polecenie, małe sprostowanie co do lokalizacji. Nasza firmowa kwiaciarnia mieści się na Żabiance (rzut beretem z Przymorza)
Pozdrawiam
Elżbieta Dussa
Studio Glorioza
Polecam p. Izabelę Jarzyńską http://www.floriza.cdx.pl/
Robi piękne dekoracje kwiatowe, jestem z niej bardzo zadowolona.
Serdecznie polecam
Robi piękne dekoracje kwiatowe, jestem z niej bardzo zadowolona.
Serdecznie polecam
Ja planuje zamówić kwiaty w pracowni SOTE w Gdańsku Oliwie - czy ktoś podzieli się opinią na temat tej kwiaciarni ??
http://www.sote.gda.pl/
http://www.sote.gda.pl/
Sote spoko , ja miałam od Pani Agatki, indywidulanie.
http://www.facebook.com/pages/APdeco/372402639509697?sk=photos_stream
http://www.facebook.com/pages/APdeco/372402639509697?sk=photos_stream
a ja mogę polecić kwiaciarnię Esperanca w Gdańsku, Ul. Długie Ogrody, cuda z kwiatów wyczyniają, do tego mają bardzo dobre ceny, przy zamawianiu dekoracji auta, bukietu i butonierek jeszcze dostaje się rabat, naprawdę polecam, bukiet zrobili mi przepiękny
http://www.esperanca.pl/
http://www.esperanca.pl/
To zależy czego szukasz, może po prostu sprawdź w internecie?
kwiaciarnia warszawa http://deflorist.pl
zachęcam odwiedzić tą kwiaciarnie https://www.waszakwiaciarnia.pl/Kwiaciarnia-Koszalin-poczta-z-kwiatami-chelp-pol-1446.html
tam kupisz wszystko w temacie dekoracji, wazonów, doniczek i oczywiście bukietów ze świeżych kwiatów. Ceny bardzo korzystne. A dla stałych klientów mają duże upusty cenowe.
tam kupisz wszystko w temacie dekoracji, wazonów, doniczek i oczywiście bukietów ze świeżych kwiatów. Ceny bardzo korzystne. A dla stałych klientów mają duże upusty cenowe.
Teraz otworzyła się w Trójmieście nowa kwiaciarnia internetowa: https://kwiatytrojmiasto.pl/ Mają spory wybór kwiatów, fajne promocje, a co najważniejsze dostarczają kwiaty do Gdańska, Gdyni i Sopotu.
Jeśli chcesz sama zrobić to nic nie stoi ci na przeszkodzie
To jak innym to wyszło nie ma znaczenia.
Liczą się twoje umiejętności.
I oczywiście nie chodzi tutaj o twój talent, a praktykę. Żeby ćwiczyć układanie kwiatów trzeba te kwiaty najpierw kupić. Możesz podstaw uczyć się na sztucznych kwiatach, ale one układają się trochę inaczej niż prawdziwe. No i sztuczne kwiaty też swoje kosztują.
Nie podjęłabym się układania bukietu bez wcześniejszej próby i tobie też nie radzę. Czy wyjdzie to taniej? Przy jednorazowym wydatku na pewno, ale przy próbach to już nie wiem.
Osobiście nie podjęłabym się czegoś takiego bo w stresie zawsze coś mi nie wychodzi. A tak poza tym to o ile lubię malować, rzeźbić i ogółem całkiem dobrze wychodzą mi prace ręczne, to układanie kwiatów nie powiodło się przy pierwszej próbie.
Zerknij sobie też tutaj:
https://www.zankyou.pl/p/bukiet-slubny-pod-lupa-kilka-slub-o-wiazance-panny-mlodej-19409
Na stronie jest wiele porad, co do bukietu ślubnego.
To jak innym to wyszło nie ma znaczenia.
Liczą się twoje umiejętności.
I oczywiście nie chodzi tutaj o twój talent, a praktykę. Żeby ćwiczyć układanie kwiatów trzeba te kwiaty najpierw kupić. Możesz podstaw uczyć się na sztucznych kwiatach, ale one układają się trochę inaczej niż prawdziwe. No i sztuczne kwiaty też swoje kosztują.
Nie podjęłabym się układania bukietu bez wcześniejszej próby i tobie też nie radzę. Czy wyjdzie to taniej? Przy jednorazowym wydatku na pewno, ale przy próbach to już nie wiem.
Osobiście nie podjęłabym się czegoś takiego bo w stresie zawsze coś mi nie wychodzi. A tak poza tym to o ile lubię malować, rzeźbić i ogółem całkiem dobrze wychodzą mi prace ręczne, to układanie kwiatów nie powiodło się przy pierwszej próbie.
Zerknij sobie też tutaj:
https://www.zankyou.pl/p/bukiet-slubny-pod-lupa-kilka-slub-o-wiazance-panny-mlodej-19409
Na stronie jest wiele porad, co do bukietu ślubnego.
Jeśli potrzebujesz sprawić bliskiej osobie prezent w postaci kwiatów, na pewno zwrócę się do sklepu internetowego https://wyslijkwiaty.com/. Jestem pod wrażeniem obsługi, dziękuję! Warto również zauważyć, że dostawa została zrealizowana bardzo szybko i wyraźnie pod wskazany adres.
polecam hurtownia florystyczna mają cudowne kwiaty i fajne ceny ;)