Widok

Głazy na drodze

Witam,
Ostatnio zauważyłem bardzo niebezpieczną rzecz. Otóż właściciel posesji PRZY ULICY CYPRYSOWEJ ułożył głazy na pasie drogi, powiększając sobie przestrzeń do uprawy trawniczka. Kamienie tarasują przejazd na drodze, uniemożliwiając swobodne wyminięcie się samochodów, stanowią zagrożenie dla pojazdów i pieszych. W związku z tym mam następujące pytanie:
czy właściciel ma prawo układać kamienie na pasie drogowym? Ogrodzenie działki jest w granicy (siatki wszystkich domów biegną w jednej linii). Cel Jest jeden nikt ma nie poruszać się samochodem zbyt blisko ogrodzenia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

trzeba po prostu napisac pismo do gminy i do zarzadu dróg powiatowych w kartuzach o sprawdzenie czy te głazy ustawiiane sa w pasie drogowym ..jesli tak sprawa do prokuratury i grzywna
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ręce opadają jak czytam sposób rozumowania -Benia :(
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mam nadzieję, że sprawca niefortunnych głazów czyta to forum, gdyż jeżeli głazy nie zostaną usunięte do poniedziałku to sprawę kieruję do Gminy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Kieruj se sprawę nawet do samego prezesa trolu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

.... no tak jak myślałem, nie dotarło. Ale się łudziłem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mądry ~Benio wyjaśnij ciemnocie takiemu jak ja cel ustawienia głazów na granicy drogi :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Anonim, definicja szacunku, od tego musisz zacząć. Jak już to ogarniesz, to będzie Ci łatwiej . Wtedy te paragrafy, nakazy, przykazy przestaną być tak istotne i podejrzewam, że te głazy nie byłby potrzebne już. Może nawet byś potrafił się uradować, że żyjesz w przyjaźniejszej i bardziej estetycznej przestrzeni :). Bez odbioru.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co powiatowi do tego.?
Człowieku, co prokuraturze do tego.?
Masz jakieś kompleksy.?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

BENIO - Masz źle pojęte pojęcie szacunku. Brak szacunku do cudzej własności i bezpieczeństwa mieszkańców wykazał koleś stawiający SOBIE GŁAZY - bo taką miał ochotę - bezmyślnie !!!

SZACUN DLA CIEBIE - za logiczne myślenie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ten pan od układania głazów, ma też inne wesołe pomysły, np. rozsypał żwir (piach) po budowie garażu na utwardzoną drogę. Teraz gdy poda deszcz, to jest zabawnie, błoto po kolana.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

To żeś teraz pojechał. Musisz mieć kolana poniżej linii kostek.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oby to był żwir :) to była glina!!!! , zabrakło pieniędzy na kontener a i na kamienie też nie starczyło aby utwardzić drogę . Każdy z sąsiadów zamawiał wywrotkę kamieni i droga jakoś wyglądała a teraz to błoto po kolana!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

granice dzialki nie powinny sie konczyc wraz z plotem... płot powinien byc cofniety przynajmniej metr od drogi takze ten skrawek badz co badz nalezy do wlasciciela posesji... nie bronie tu nikogo bo nawet nie mieszkam w Baninie ale u mnie tez jest taki gagatek co postawil plot rowno z granica i niejednokrotnie płot byl poprostu rozwalony bo ktos go zahaczyl, malo tego potem ma wielkie pretensje do gminy, ze co roku musi malowac płot bo spychacz odsniezajac zwala mu snieg na ogrodzenie... pytanie gdzie ma go zwalic skoro jego płot stoi prawie, ze na drodze?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

To niech gmina zapłaci mu za zwalanie śniegu na jego teren i nie będzie problemu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lepiej niech gmina zrobi porządek z działkami i ustali ich wymaganą szerokość, wyburzy samowolę budowlaną oraz wywłaszczy właścicieli, który mają działki za blisko drogi...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

gmina nie bedzie płacić... droga jest w trakcie budowy (kladzone sa plyty) i to tylko 3 sztuki po szerokosci (logicznym jest ze dwa auta sie nie mina) kazdy czlowiek trzezwo myslacy bierze pod uwage takie rzeczy jak dojazd chociazby do wlasnej posesji a nie wali płot na styk z plytami i to sam naroznik.... przestana odsniezac i tak to sie skonczy... zacznie sie łopatologia na wlasna ręke
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co za bzdury wypisują niektórzy. Granica dzialki to granica czyjeś wlasnosci za którą płaci podatki. A może płot postawić nie na granicy działki tylko w salonie albo w kuchni przed lodówką.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wywłaszczyć to można ciebie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak widzisz głęboka komuna nadal głęboko siedzi w głowach sporej części i nie rozumieją pojęcia "własność prywatna". Szkoda klawiatury na tłumaczenie, bo i tak nie dotrze.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

to juz lepiej w salonie albo w kuchni.... zapewne wieksza odleglosc od granicy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

przedszkole (21 odpowiedzi)

Miszewo nowo otwarte przedszkole w Miszewie zaprasza chętnych na dni otwarte w środę od godz 14...

Szkoła i rodzice (22 odpowiedzi)

Jest parking przy szkole ale nie trzeba zastawić całą Tuchomską bo oszołomy nie myślą .

Imperium-Auto Salon (14 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry