Widok

Głazy na drodze

Witam,
Ostatnio zauważyłem bardzo niebezpieczną rzecz. Otóż właściciel posesji PRZY ULICY CYPRYSOWEJ ułożył głazy na pasie drogi, powiększając sobie przestrzeń do uprawy trawniczka. Kamienie tarasują przejazd na drodze, uniemożliwiając swobodne wyminięcie się samochodów, stanowią zagrożenie dla pojazdów i pieszych. W związku z tym mam następujące pytanie:
czy właściciel ma prawo układać kamienie na pasie drogowym? Ogrodzenie działki jest w granicy (siatki wszystkich domów biegną w jednej linii). Cel Jest jeden nikt ma nie poruszać się samochodem zbyt blisko ogrodzenia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma się nad czym zastanawiać i trzeba to zgłosić na policję albo do gminy zadzwonić. Kiedyś na mojej ulicy była podobna sytuacja, gmina szybko zareagowała!!! Trawnik koleś to może sobie w ogródku swoimi siać !!!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

Wolę jak ktoś dba o moje bezpieczeństwo a nie o trawnik, który i tak wyrośnie. Co to za argumenty - ludzie ruszcie głową!!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 15

Może po prostu uszanuj to, że ktoś chce zadbać także o twoją okolicę i zamiast błota chciało mu się zrobić trawnik.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 26

Gdzie to dokładnie jest? , mam zawieszenie do wymiany.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

można śmiało walić, i iść do sądu 100 proc wygranej.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli z powodu umieszczonych w pasie drogowym kamieni dojdzie do wypadku, kolizji, lub uszkodzenia mienia sprawca tego zagrożenia będzie odpowiadał z art. 86 par 1 Kodeksu Wykroczeń za spowodowanie zagrożenia bezpieczeństwa lub porządku w ruchu drogowym.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry