Widok

Głazy na drodze

Witam,
Ostatnio zauważyłem bardzo niebezpieczną rzecz. Otóż właściciel posesji PRZY ULICY CYPRYSOWEJ ułożył głazy na pasie drogi, powiększając sobie przestrzeń do uprawy trawniczka. Kamienie tarasują przejazd na drodze, uniemożliwiając swobodne wyminięcie się samochodów, stanowią zagrożenie dla pojazdów i pieszych. W związku z tym mam następujące pytanie:
czy właściciel ma prawo układać kamienie na pasie drogowym? Ogrodzenie działki jest w granicy (siatki wszystkich domów biegną w jednej linii). Cel Jest jeden nikt ma nie poruszać się samochodem zbyt blisko ogrodzenia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak masz coś rozjeżdżone za płotem to nie powinno cię to interesować a jak masz taki problem z płotem to proszę zamontować kamerę a nie ustawiać te pieprzone kamienie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Bonzo a pisałem ,że mam kamienie, pisze tylko ,że mam uszkodzony płot i bagno i nie dziwie się tym co układaja kamienie. Może Tobie pod płotem powinien ktos meksyk zrobić to zdanie zmienisz
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Typowa postawa nowych baniniaków - to co za płotem to mam w d... Może być syf, błoto, chaszcze po pas, ale mnie to nie interesuje, bo to nie moje.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

absolutnie nie pochwalam ochlapywania pieszych, zeby nie było, ale w baninie jest tyle wody na pseudodrogach, że chcąc nie chcąc, chlapie się na wszystko i wszystkich ....oczywiście trzeba zachować właściwą prędkość ... czyli minimalną !!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skąd taki pomysł, że płot powinien być cofnięty przynajmniej o metr??? Ot fachowiec się odezwał

Żadne głazy nie maja prawa leżeć to chyba powinno być jasne dla wszystkich.

Chodzi o głazy nie o trawnik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

fotowoltaika (185 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

do góry