Widok
Głosuj na tor Formuły 1 w Gdyni!
Opinie do artykułu: Głosuj na tor Formuły 1 w Gdyni!.
Sprawa jest poważna. Gdynia ma szansę na to, aby powstał tam tor uliczny Formuły 1. Czy powstanie? Wszystko zależy od nas! Wyścigi organizować chce także Warszawa, Wrocław i Kraków.Projekt takiego toru to wspólny pomysł LG i ekspertów z Formuły 1. Przedstawili oni cztery propozycje lokalizacji i urządzili plebiscyt. Każdy z internautów wchodząc na stronę projektu , będzie mógł głosować na jeden z nich. Na podstawie liczby głosów Formula One Group ogłosi oficjalną propozycję organizacji ...
Sprawa jest poważna. Gdynia ma szansę na to, aby powstał tam tor uliczny Formuły 1. Czy powstanie? Wszystko zależy od nas! Wyścigi organizować chce także Warszawa, Wrocław i Kraków.Projekt takiego toru to wspólny pomysł LG i ekspertów z Formuły 1. Przedstawili oni cztery propozycje lokalizacji i urządzili plebiscyt. Każdy z internautów wchodząc na stronę projektu , będzie mógł głosować na jeden z nich. Na podstawie liczby głosów Formula One Group ogłosi oficjalną propozycję organizacji ...
Ty nie jesteś potrzebna Gdyni
Właśnie jeśli miałoby dojść do powstania toru, to wszystkie widoczne (opisane) na mapce ulice zostaną wyremontowane i będzie to nawierzchnia bardziej równa niż na A1 :)
A stoczniowców mam w D... Niech każdy się sam martwi o siebie. Górników też mam gdzieś!
Wypad na drzewo
A stoczniowców mam w D... Niech każdy się sam martwi o siebie. Górników też mam gdzieś!
Wypad na drzewo
no i?:)
9 miesięcy? ja jej używam kilka razy w miesiącu jeśli się wybieram do centrum miasta :)
ale niektórzy codziennie.
A to, że przygotowania mogą trwać 6 tygodni, nie oznacza, że w trakcie tych przygotować ruch będzie tamtędy wstrzymany. Metalowe bandy, tak jak w Monte Carlo, łączy się tuż przez przyjazdem ekip, a nie 6 tygodni wcześniej, żeby przechodnie musieli przez nie skakać, a auta stały
ale niektórzy codziennie.
A to, że przygotowania mogą trwać 6 tygodni, nie oznacza, że w trakcie tych przygotować ruch będzie tamtędy wstrzymany. Metalowe bandy, tak jak w Monte Carlo, łączy się tuż przez przyjazdem ekip, a nie 6 tygodni wcześniej, żeby przechodnie musieli przez nie skakać, a auta stały
Bardzo dobry pomysł!!
Jeśli uda się i tor Formuły 1 wypali w Gdyni to zanim dojdzie do skutku będzie trzeba przeprowadzić remont dróg a więc plus:) dodatkowo będzie to świetna promocja dla naszego miasta...a co za tym idzie, więcej turystów zostawiających swoje pieniądze właśnie u nas:) prócz dobrej zabawy same plusy:) bądźmy otwarci na nowe pomysły i przestańmy wiecznie narzekać...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
jakie maja?
na razie to wszystko jest na papierze. Nikt nic nie ma. Co najwyżej bujna fantazje. Żadnego toru nie będzie. to tylko akcja marketingowa, nic więcej. FIA nie zgodzi sie na kolejny wyścig uliczny. Monako jest wyjatkiem. Ma historie i klimat. Wartość prestiżową. Szanghaj? Niby tor uliczny, ale skoro oni maja autostrady w mieście... my nie mamy.
nie masz pojęcia o wyścigach F1 i wypisujesz bzdury inwalido mózgowy, w Monaco infrastruktura jest dużo mniej rozwinięta i jakoś wszyscy sobie radzą, a ty robisz problem z tego że parę ulic zostanie zamkniętych przez 3 dni każdego tylko na 3 godziny. Przez takich jak ty nic tu się nie da zrobić.. Najlepiej niech wszyscy siedzą w domu i oglądają tv, żebyś mógł spokojnie pójść po bułeczki dla babulki, a nie że będzie ci jakiś cholerny tor drogę zagradzał. Sorry ale zostałeś wyśmiany w tym momencie ;/
to zwolnij
nie bedziesz rozwalal zawieszenia.
A tak na serio, to przeciez bujda z tym torem, wiadomo ze lepiej byloby ulice nam wyremontowac. Ludzie byliby duzo szczesliwsi z dobrych ulic niz z jakiegos wyscigu. Jestem fanem F1 i wole by F1 byla na prawdziwych torach, a nie u nas. Przynajmniej nie przez najblizsze 15 lat.
A tak na serio, to przeciez bujda z tym torem, wiadomo ze lepiej byloby ulice nam wyremontowac. Ludzie byliby duzo szczesliwsi z dobrych ulic niz z jakiegos wyscigu. Jestem fanem F1 i wole by F1 byla na prawdziwych torach, a nie u nas. Przynajmniej nie przez najblizsze 15 lat.
Może jednak warto...
Jestem pod wrażeniem tego co proponuje Gdynia ponieważ Gdańsk od kilku lat mówi o budowie toru sportów motorowych. To rozwiązanie jest dużo tańsze i znacznie szybsze. Pytanie tylko czy to jest warte tych 100 mln zł zwłaszcza kiedy czasy są takie ciężkie. Pozdrawiam wszystkich czytających.
gdynia - duma i chluba II RP, miasto z marzeń, nasza odpowiedź na niemieckie prowokacje, nasz pierwszy port z prawddziwego
zdarzenia nowoczesna, budowana przez cały Naród
nie wiem ile jest w tym artykule prawdy, ale wiem, że na początku zawsze są marzenia
warto więc popierać ten projekt
a wam gdańszczanie rzeknę krótko - nos w budyń, zębale w czarną dziure wedle NOT-u
nie wiem ile jest w tym artykule prawdy, ale wiem, że na początku zawsze są marzenia
warto więc popierać ten projekt
a wam gdańszczanie rzeknę krótko - nos w budyń, zębale w czarną dziure wedle NOT-u
ja też mam pytanie
Jakiego rodzaju widzisz w tym wsparcie? i co niby mija się z prawdą?
ta informacja jest na WP widnieje od 3 dni, na innych portalach również.
Bardzo dobrze, że o tym napisali, po to jest trójmiasto.pl
Media Markt ze swoimi kretyńskimi reklamami może się schować...i ze zużytym sprzętem, który później w promocjach oferują.
ta informacja jest na WP widnieje od 3 dni, na innych portalach również.
Bardzo dobrze, że o tym napisali, po to jest trójmiasto.pl
Media Markt ze swoimi kretyńskimi reklamami może się schować...i ze zużytym sprzętem, który później w promocjach oferują.
Co niby mija sie z prawda?
Ty to powaznie piszesz?
Tor F1 na ulicach Gdyni - znajdz wyrazy, ktore do siebie nie pasuja. No litosci, czlowieku!
Ja wiem, ze spoleczenstwo jest oglupione wszelkimi reklamami, ale naprawde trzeba miec juz wyjatkowe klapki, ze nie widziec, po co ta "akcja" jest zrobiona i ile telewizorow LG dzieki niej pojdzie.
Pytam - czy moja firma tez dostanie darmowa promocje na Trojmiasto.pl, jesli wymysli rownorzedna glupote (np. wspomniane UFO, ktore mialo Cie naprowadzic, zebys nie zadal powyzszego pytania)?
Tor F1 na ulicach Gdyni - znajdz wyrazy, ktore do siebie nie pasuja. No litosci, czlowieku!
Ja wiem, ze spoleczenstwo jest oglupione wszelkimi reklamami, ale naprawde trzeba miec juz wyjatkowe klapki, ze nie widziec, po co ta "akcja" jest zrobiona i ile telewizorow LG dzieki niej pojdzie.
Pytam - czy moja firma tez dostanie darmowa promocje na Trojmiasto.pl, jesli wymysli rownorzedna glupote (np. wspomniane UFO, ktore mialo Cie naprowadzic, zebys nie zadal powyzszego pytania)?
Tak, poważnie.
Dotacje na wybudowanie toru będą i na pewno nie z kieszeniu podatników, jak ktoś tu bredził wcześniej na forum.
Ale czy Tobie to przeszkadza, że LG sprzeda tv i będzie mieć reklamę? Nie ten pomysł, nie ta firma, to znajdą się inni. A zlot żaglowców i heineken festival Ci nie przeszkadza? Przecież to też reklama, m.in. dla heinekena i sprzedaż browara im rośnie.
Pretensje chyba możesz mieć do siebie? Bądź kreatywny, to może zauważą Ciebie i Twoją firmę, bo chyba masz pretensje o to, że jesteś ...."niewidzialny"
Dotacje na wybudowanie toru będą i na pewno nie z kieszeniu podatników, jak ktoś tu bredził wcześniej na forum.
Ale czy Tobie to przeszkadza, że LG sprzeda tv i będzie mieć reklamę? Nie ten pomysł, nie ta firma, to znajdą się inni. A zlot żaglowców i heineken festival Ci nie przeszkadza? Przecież to też reklama, m.in. dla heinekena i sprzedaż browara im rośnie.
Pretensje chyba możesz mieć do siebie? Bądź kreatywny, to może zauważą Ciebie i Twoją firmę, bo chyba masz pretensje o to, że jesteś ...."niewidzialny"
nie, nadal jestem poważny :)
Dla mnie to nie ma znaczenia, może być sponsorowany.
No i co, że istnieją? Kiedyś nie było. Wówczas też mogłeś powiedzieć, że to głupota bo tego nie ma, bo to marzenia.
Toru na Węgrzech też kiedyś nie było, najpierw były marzenia, później plany.
Tak, ciężko kojarzę i dobrze mi z tym :) Chcę żeby ten tor powstał, nie przeszkadza mi kto będzie go reklamować, kto będzie sponsorem i że na tym zarobi kasę.
No i co, że istnieją? Kiedyś nie było. Wówczas też mogłeś powiedzieć, że to głupota bo tego nie ma, bo to marzenia.
Toru na Węgrzech też kiedyś nie było, najpierw były marzenia, później plany.
Tak, ciężko kojarzę i dobrze mi z tym :) Chcę żeby ten tor powstał, nie przeszkadza mi kto będzie go reklamować, kto będzie sponsorem i że na tym zarobi kasę.
Czlowieku. Ty jestes chory.
Chory na glupote.
Przeciez to nie ma nic wspolnego z jakimikolwiek planami budowy toru. To jest tylko reklama. Cos jak "kopytko". Czaisz to?
To nie jest proba otwarcia toru, ani nawet wlozenia w to inwestycji.
To nie jest sponsor przyszlego toru, tylko trojmiasto.pl jest sponsorem jego akcji reklamowej.
Chory na glupote.
Przeciez to nie ma nic wspolnego z jakimikolwiek planami budowy toru. To jest tylko reklama. Cos jak "kopytko". Czaisz to?
To nie jest proba otwarcia toru, ani nawet wlozenia w to inwestycji.
To nie jest sponsor przyszlego toru, tylko trojmiasto.pl jest sponsorem jego akcji reklamowej.
Dobrze, że ty jesteś za to zdrowy na umyśle :)
Jakie plany budowy toru? przecież tor jest wyznaczony, trzeba położyć nawierzchnię, zrobić bandy, itp. Odnośiłem plany do Węgier, a nie Gdyni.
A może to WP jest sponsorem akcji reklamowej i Onet, bo kilka dni wcześniej o tym pisali. Mówili też w tv, więc pewnie ta stacja jest sponsorem.
Sponsor akcji reklamowej....to jak mój artykuł pojawi się na tym portalu, to będzie znaczyć, że 3miasto mnie sponsoruje - według twojej logiki.
Jakie plany budowy toru? przecież tor jest wyznaczony, trzeba położyć nawierzchnię, zrobić bandy, itp. Odnośiłem plany do Węgier, a nie Gdyni.
A może to WP jest sponsorem akcji reklamowej i Onet, bo kilka dni wcześniej o tym pisali. Mówili też w tv, więc pewnie ta stacja jest sponsorem.
Sponsor akcji reklamowej....to jak mój artykuł pojawi się na tym portalu, to będzie znaczyć, że 3miasto mnie sponsoruje - według twojej logiki.
Za infrastrukturę dla mieszkańców się weźcie lepiej
Jednego kawałka sensownej drogi dla rowerów nie ma w Gdynii a wy chcecie zamknąć pół miasta żeby sobie wyścigi na fali kubicomanii urządzać.
Dobrze, że jak Małysz wygrywał wszystkie zawody po kolei, to jeszcze Sea Towers nie było, bo pewnie któs by forsował projekt dobudowania do nich skoczni narciarskiej.
Ogólnie - Gdynia sie robi cora mniej przyjazna mieszkańcom, a ten pomysł z F1 jest tylko kolejnym przykładem na to.
Dobrze, że jak Małysz wygrywał wszystkie zawody po kolei, to jeszcze Sea Towers nie było, bo pewnie któs by forsował projekt dobudowania do nich skoczni narciarskiej.
Ogólnie - Gdynia sie robi cora mniej przyjazna mieszkańcom, a ten pomysł z F1 jest tylko kolejnym przykładem na to.
Zaraz zdechnę ze śmiechu...
Chyba zaczął się sezon ogórkowy...wybory nudne, nikt znany nie umarł, małysz nie skacze, kubica beznadziejnie słaby...a przecież pseudopismaki muszą o czymś pisać....
szkoda, że nie lądowisko UFO, domek letniskowy dla Obamy, albo skocznia narciarska...
Skąd się biorą takie głupki...?
szkoda, że nie lądowisko UFO, domek letniskowy dla Obamy, albo skocznia narciarska...
Skąd się biorą takie głupki...?
no to wiązanka na twoją płytę nagrobkową
wybory są nudne jak zawsze, przynajmniej dla mnie
a małysz skacze, zakończył urlop w zeszłym tygodniu
kubica jest w dobrej formie, lecz bmw sauber wprost przeciwnie
no ale pseudoczytelnik musi coś nabazgrać na forum
i dobrze, niech piszą o UFO i kosmitach, z chęcią poczytam :P
a małysz skacze, zakończył urlop w zeszłym tygodniu
kubica jest w dobrej formie, lecz bmw sauber wprost przeciwnie
no ale pseudoczytelnik musi coś nabazgrać na forum
i dobrze, niech piszą o UFO i kosmitach, z chęcią poczytam :P
SZANOWNY Zarządzie Miasta! NA GŁOWĘ POUPADALIŚCIE???
Na dworcu w Gdyni oprócz peronu SKM nie ma ŻADNEJ WINDY dla niepełnosprawnych! W wielu wydziałach Urzędu Miasta rozproszonych po różnych budynkach w róznych częściach miasta nie ma nawet podjazdów dla niepełnosprawnych! "Zielona linia" świateł gdy się jedzie do pracy - zapomnij! co chwile stop- ledwo ruszysz! A tyle pan prezydent Stępa obiecywał... Miejsc parkingowych w centrum ZERO!, Żadnego profesjonalnego naziemnego czy kilkupiętrowego parkingu! A! Jeszcze jedno! W 250 000-cznej Gdyni jest jedno hospicjum dla umierających i ŻADNEGO domu opieki społecznej (jedyny taki ośrodek w Redłowie jest w likwidacji!). W całej Gdyni jest JEDEN (1) żłobek!!! A Ty prezydencie ze swoją świtą igrzyska sobie ubzdurałeś?????
niestety, ale bezmyślny Gdynianin
Rusz głową albo zacznij czytać regularnie wiadomości. Myślisz, że zarząd miasta decyduje o tym, co, kiedy i za ile ma być wybudowane lub wyremontowane na dworcu pkp, który nie należy do miasta? ile ty masz lat?
Zielona linia, to jedź 50 km/h to nie będziesz musiał hamować na następnym światłach, nie wszędzie się da, ale to polska rzeczywistość więc się dostosuj
Miejsc parkingowych jest dużo. ZERO to masz w głowie. Może zobacz ile aut jeździ po naszych ulicach.
Zielona linia, to jedź 50 km/h to nie będziesz musiał hamować na następnym światłach, nie wszędzie się da, ale to polska rzeczywistość więc się dostosuj
Miejsc parkingowych jest dużo. ZERO to masz w głowie. Może zobacz ile aut jeździ po naszych ulicach.
do tego wyżej
czubku jeden- ślepy jesteś że tego wszystkiego nie widzisz??? Jechałes kiedys szybciej autem o 7-mej czy 8-mej rano niż 50 km na godzinie??? Nie wiesz też tego że Szczurek od lat powtarza, że miasto sie znacznie dołoży do remontu dworca??? interesuj się trochę Gdynią lub spadaj do skorumpowanego Gdańska
do tamtego powyżej ;)
Sympatyczny człowieczku :P, to ty chyba nie widzisz, że mieszkasz w dużym mieście, a nie na wsi. Aut przybywa, widziały gały w co się pakowały. Do kogo masz pretensje? miej do siebie. Ludziom domów nie zburzą, żeby poszerzyć drogi w centrum.
A Tristar ma być "skonsolidowany" w całym 3mieście jednocześnie, więc nagle tylko w Gdyni nie ruszy.
Mieszkam w Gdyni, pracuję w Sopocie, do pracy jeżdżę na 8 i jakoś udaje mi się jechać nawet 60km/h.
"Szczurek od lat powtarza..." i co? myślisz, że podejmie decyzję za pkp? A może jeszcze przedłoży pkp poszczególne etapy remontu dworca i da wskazókwi konserwatorowi zabytków, który czuwa nad tą ruiną.
Weź pigułkę albo odstaw komputer.
A Tristar ma być "skonsolidowany" w całym 3mieście jednocześnie, więc nagle tylko w Gdyni nie ruszy.
Mieszkam w Gdyni, pracuję w Sopocie, do pracy jeżdżę na 8 i jakoś udaje mi się jechać nawet 60km/h.
"Szczurek od lat powtarza..." i co? myślisz, że podejmie decyzję za pkp? A może jeszcze przedłoży pkp poszczególne etapy remontu dworca i da wskazókwi konserwatorowi zabytków, który czuwa nad tą ruiną.
Weź pigułkę albo odstaw komputer.
Ludzie...spokojnie......
wejdżcie sobie na tą stronę....
To tylko najzwyklejsza forma akcji reklamowej LG. Najważniejsze na tej stronie jest LG...jak głosujecie musicie się zgodzić na wykorzystywanie danych do celów marketingowych...
Po prostu reklama...Szczurek nie ma o tym pojęcia..
Tylko głupie pseudopismaki to chyba łyknęły i sieją ferment...
To tylko najzwyklejsza forma akcji reklamowej LG. Najważniejsze na tej stronie jest LG...jak głosujecie musicie się zgodzić na wykorzystywanie danych do celów marketingowych...
Po prostu reklama...Szczurek nie ma o tym pojęcia..
Tylko głupie pseudopismaki to chyba łyknęły i sieją ferment...
bzdura
Facet, z tobą to jak z przekupą na targu. Gadasz, byleby gadać i być głośno.
Głosowałem i nie musiałem zgadzać się na wykorzystanie swoich danych do celów marketingowych (inaczej: nie zaznaczyłem tej opcji i mój głos został również zaliczony).
A po drugie, nikt Ci nie każe wpisywać poprawnych danych, a emaila sobie fikcyjnego załóż w 5 minut,
Głosowałem i nie musiałem zgadzać się na wykorzystanie swoich danych do celów marketingowych (inaczej: nie zaznaczyłem tej opcji i mój głos został również zaliczony).
A po drugie, nikt Ci nie każe wpisywać poprawnych danych, a emaila sobie fikcyjnego załóż w 5 minut,
Robert Mlodzinski
nasz kolejny architekt specjalizujacy sie w torach F1.
Niedawno byla taka pani - tez specjalistka.
Smutna praca, gdy ze swojej specjalizacji nic nigdy nie wyszlo poza kilka perspektyw rysowanych olowkiem, co?
W Polsce jest mnostwo ekspertow od rzeczy, ktorych w niej nie ma.
Chociaz pan Robert w CV pewnie pisze, ze jest specjalista - zaprojektowal ponad 80 torow F1, z czego 50 zrealizowano, w tym 8 w Polsce :D
Niedawno byla taka pani - tez specjalistka.
Smutna praca, gdy ze swojej specjalizacji nic nigdy nie wyszlo poza kilka perspektyw rysowanych olowkiem, co?
W Polsce jest mnostwo ekspertow od rzeczy, ktorych w niej nie ma.
Chociaz pan Robert w CV pewnie pisze, ze jest specjalista - zaprojektowal ponad 80 torow F1, z czego 50 zrealizowano, w tym 8 w Polsce :D
tor
Ludzie, czy u nas wszystko musi być tak na serio?
Spróbujmy potraktować to jak kolejne marzenie i zabawę, a gdyby sie udało
to i tak upłynie parę lat, przecież nikt nie mówi że to będzie zaraz i to kosztem miejskich inwestycji.
Byłam w Monte Carlo, poza dniami wyścigu to sa normalne ulice z przejściami dla pieszych i ze zwykłym ruchem (a jest tam naprawdę ciasno) , ale wyobraźmy sobie jaką mielibyśmy nawierzchnię !!!!
Spróbujmy potraktować to jak kolejne marzenie i zabawę, a gdyby sie udało
to i tak upłynie parę lat, przecież nikt nie mówi że to będzie zaraz i to kosztem miejskich inwestycji.
Byłam w Monte Carlo, poza dniami wyścigu to sa normalne ulice z przejściami dla pieszych i ze zwykłym ruchem (a jest tam naprawdę ciasno) , ale wyobraźmy sobie jaką mielibyśmy nawierzchnię !!!!
ttrasa F1 ?!?!?!?!
Ciekawa jestem kto wytyczał tą trasę, bo W NICZYM nie przypomina ona trasy toru F1. Gdybym była kierowcą, to WSTYD by mi było jeździć po takiej trasie - ona jest dobra do ćwiczenia roweru, a nie F1! Ludzie! Tam prawie nie ma zakrętów.szykan - nic!Tylko same proste odcinki ... ŚMIECHU WARTE!
Ale nie miałabym nic przeciwko torowi F1 w Trójmieście :)
Ale nie miałabym nic przeciwko torowi F1 w Trójmieście :)
uwaga biznes !!!
po pierwsze - wymyślam ideę z kosmosu wziętą
po drugie tworze stronę internetową żeby na idiotyczny pomysł głosować
po trzecie - nagłaśniam sprawę w mediach
po czwarte - sprzedaję powierzchnię reklamową (dużo ludzi wchodzi głosować na stronkę to i reklamy obejrzą)
po piąte - podliczam zyski
na koniec - ogłaszam wynik pobożnych życzeń głosujących - a na koniec oznajmiam, że żadnego toru w Polsce nie będzie bo FIA nie jest tym zainteresowana i w ogóle o pomyśle dowiedzieli się z TV, a nikt tego z nimi nie konsultował;
PROSTE ? CHYBA AZ ZA PROSTE ? DLATEGO MYŚLCIE LUDZIE !!! MYŚLCIE ZANIM DACIE SIĘ WCIĄGNĄĆ W TAKIE DURNE ROZGRYWECZKI, NO ALE CÓŻ - CZASY TAKIE, ŻE ŻADEN PIENIĄDZ NIE ŚMIERDZI......
po drugie tworze stronę internetową żeby na idiotyczny pomysł głosować
po trzecie - nagłaśniam sprawę w mediach
po czwarte - sprzedaję powierzchnię reklamową (dużo ludzi wchodzi głosować na stronkę to i reklamy obejrzą)
po piąte - podliczam zyski
na koniec - ogłaszam wynik pobożnych życzeń głosujących - a na koniec oznajmiam, że żadnego toru w Polsce nie będzie bo FIA nie jest tym zainteresowana i w ogóle o pomyśle dowiedzieli się z TV, a nikt tego z nimi nie konsultował;
PROSTE ? CHYBA AZ ZA PROSTE ? DLATEGO MYŚLCIE LUDZIE !!! MYŚLCIE ZANIM DACIE SIĘ WCIĄGNĄĆ W TAKIE DURNE ROZGRYWECZKI, NO ALE CÓŻ - CZASY TAKIE, ŻE ŻADEN PIENIĄDZ NIE ŚMIERDZI......
jak najbardziej ZA!!!!!!!!!!
Nie rozumiem!! Miasto się rozwija, chcę się zrobić coś fajnego, to czemu niby nie?? Jestem jak najbardziej za wybudowaniem takiej trasy!! I powiem więcej wszyscy Ci sceptycy którzy wypowiadają się negatywnie na pewno by przyszli sobie obejrzeć takie widowisko jakim jest formuła 1. Wiec skoro ktoś chce przeznaczyć na to pieniądze to proszę bardzo!!
bądź bardziej kreatywny albo użyj słownika jeśli brakuje ci słów :)
widze buraka, ktory sie pieni i wszystko neguje, czyli ciebie.
Odpadl to twoj kawalek kory mozgowej. W Warszawie nie chca f1.
Druty to ci chyba z majtek wystaja i tu jest problem. Druty trajtkow w niczym nie beda przeszkadzac w transmisji.
Teraz twoja kolej, wymysl jeszcze jakis problem, dobry w tym jestes.
Odpadl to twoj kawalek kory mozgowej. W Warszawie nie chca f1.
Druty to ci chyba z majtek wystaja i tu jest problem. Druty trajtkow w niczym nie beda przeszkadzac w transmisji.
Teraz twoja kolej, wymysl jeszcze jakis problem, dobry w tym jestes.
a na co F! miejsca do parkowania,mysliś że beda mieli kaprys zatrzymac sie gdzies z boku i pójść na jakiegoś "hot-doga"
Taki tor wiąże się z jakimiś tam przebudowami a także zmainą nawierzchni,jestem ciekaw co na to mieszkańcy domów przy takim torze,czesc bedzie za w koncu to jakas reklama przypływ kasy i w koncu coś więcej w gdyni niz arka.
Pomysł ciekawy warty głębszego zastanowienia ale jestem za
Taki tor wiąże się z jakimiś tam przebudowami a także zmainą nawierzchni,jestem ciekaw co na to mieszkańcy domów przy takim torze,czesc bedzie za w koncu to jakas reklama przypływ kasy i w koncu coś więcej w gdyni niz arka.
Pomysł ciekawy warty głębszego zastanowienia ale jestem za
pomysł ciekawy - jestem za -
tylko przebieg trasy jest w niektórych miejscach zupełnie bezsensowny:
np - plac przy teatrze trzeba by zabetonować - zaasfaltować
tak samo alejka między teatrem a skwerem (alejka pod wierzbami :P ) zrobić z tego ulice to by było wielkie szkaradztwo !!!!!
a pozatym wiele z ulic proponowanej trasy są chyba zbyt wąskie ;-/
Jedynie Władysław 4 jest jak najbardziej ok - tutaj nieźle można by się rozpędzić
- może trasę puścić też na Morską czy też i na Śląską - tylko że Gdynia by w tych dniach zostałaby zupełnie zablokowana
I nie robić takiej imprezy latem tylko tak najlepiej na jesień - gdy się kończy sezon - Formuła 1 strasznie zasmradza spalinami
np - plac przy teatrze trzeba by zabetonować - zaasfaltować
tak samo alejka między teatrem a skwerem (alejka pod wierzbami :P ) zrobić z tego ulice to by było wielkie szkaradztwo !!!!!
a pozatym wiele z ulic proponowanej trasy są chyba zbyt wąskie ;-/
Jedynie Władysław 4 jest jak najbardziej ok - tutaj nieźle można by się rozpędzić
- może trasę puścić też na Morską czy też i na Śląską - tylko że Gdynia by w tych dniach zostałaby zupełnie zablokowana
I nie robić takiej imprezy latem tylko tak najlepiej na jesień - gdy się kończy sezon - Formuła 1 strasznie zasmradza spalinami
może i tak....
przyjrzałem się dokładniej trasie i bym zmienił:
od teatru, muzeum , ten parking i dobudować droge w okilicach placu zabaw (najlepiej za)- zakręt 90 stopni do przystani jachtowej Mariny i wyjazd na Skwer Kościuszki
dużo miejsca, porządna droga tam też by się przydała, wyremontowali by przy okazji porządnie nabrzeże Mariny
od teatru, muzeum , ten parking i dobudować droge w okilicach placu zabaw (najlepiej za)- zakręt 90 stopni do przystani jachtowej Mariny i wyjazd na Skwer Kościuszki
dużo miejsca, porządna droga tam też by się przydała, wyremontowali by przy okazji porządnie nabrzeże Mariny
Rany Boskie
Deptak od Skweru do Riwiery - do przerobienia na jezdnię? Plac Grunwaldzki do wyasfaltowania? Schody koło Muzycznego i od storny Skweru Harcerzy - do przerobienia na pochylnie? A dalej jak? Przez chodnik koło Skweru Harcerzy (ten skos tak sugeruje), czy raczej przez kawałek Wybickiego? I co z pieczołowicie wybudowanymi wysepkami na skrzyżowaniu Świętojańskiej i Żwirki?
Mało realne, ale jako pomysł na promocję miasta - OK.
Mało realne, ale jako pomysł na promocję miasta - OK.
a ja jednak jestem za....
Powiem Wam tyle... uda się czy nie powinniśmy poprzeć ten projekt. F1 to sport, którym interesują się miliony kibiców na całym świecie. f1 jest bardziej popularne od piłki nożnej. faktrycznie mielibyśmy swoje monte carlo, a co by nie napisać, to gdynia jest chyba najlepszym miejscem na naszym wybrzeżu. tak więc promocja byłaby nieoceniona. Zapewne należałoby zainwestować w to torchę kasy, bo przecież nie ma nic za darmo (chyba tylko Polacy widzą to inaczej- nic nie zainwestować a a mieć korzyści nie wiadomo ile)...zapytajcie się ile idzie na promocję Polski czy też miast w przeciągu roku. Gdyby f1 nie wpływało dobrze na promocję miejsc, w których odbywają się wyścigi, to tyle miast nie zabiegłałoby żeby wyścigi te organizować.
Druga sprawa to podejście ludzi. wszystko na nie, sami malkontenci....
po trzecie weźmy przykład gry monopoly...na początku inicjatywa oddolna mieszkańców gdyni, następnie promocyjne działania miasta w tym temacie i w końcu pełny sukces :). teraz ktokolwiek na świecie będzie grał w monopoly, będzie wiedział, że jest takie miasto jak gdynia. to jest pomysł na świetną promocję!!! z f1 może być podobnie.
a promocja gdańska.... ostatni hit neptun z lego....
Druga sprawa to podejście ludzi. wszystko na nie, sami malkontenci....
po trzecie weźmy przykład gry monopoly...na początku inicjatywa oddolna mieszkańców gdyni, następnie promocyjne działania miasta w tym temacie i w końcu pełny sukces :). teraz ktokolwiek na świecie będzie grał w monopoly, będzie wiedział, że jest takie miasto jak gdynia. to jest pomysł na świetną promocję!!! z f1 może być podobnie.
a promocja gdańska.... ostatni hit neptun z lego....
jasne...monopoly....ale mi wielki sukces...wielki ferment przy głosowaniu...a teraz cisza.....ciekawe ile osób w ogóle to kupiło....
A jeżeli budowa nowego toru F1 byłaby rzeczywiście czymś opłacalnym i miałaby szansę wejść do programu wyścigów to na pewno poważnych chętnych miast byłoby tyle, że na śmierdzącą i zapyziałą gdynię nikt by nawet nie spojrzał...
A jeżeli budowa nowego toru F1 byłaby rzeczywiście czymś opłacalnym i miałaby szansę wejść do programu wyścigów to na pewno poważnych chętnych miast byłoby tyle, że na śmierdzącą i zapyziałą gdynię nikt by nawet nie spojrzał...
?
a myslisz że farszafka to lepsze miejsce na rozegranie tego wyściugu? poza tym nie wiem czy czymś uwłaczającym jest bycie w towarzystwie GP SPAIN, Monte carlo, bahrain, austalia... a co do monopoly to jak cię nie stać to nie kupuj, wiesz to gra dla logicznie myślących, którzy nie dotykają nosem ekranu monitora 24h/dobę, ale czasem mają ochotę pograć w towarzystwie znajomych lub z dziećmi. gra wydana została prawie na całym świecie, nie tylko w Polsce.
heh promocja :))))
Promocja to może to jest ale dla LG. Jak rozumiem po wybraniu miasta spece od IT przygotują wirtualny tor na którym będziemy mogli się pościgać na symulatorze.
Pewnie wygrają wszystkie 4 miasta :) A napewno wygra LG. Brawo dla speców od reklamy fajny pomysł. A jeżeli chodzi o sam pomysł. Kto pozwoli wyburzyć część miasta ?(na niektórych ulicach jest mało miejsca na zwykły ruch uliczny a co dopiero na tor F1) Jacy mieszkańcy pozwolą by pod ich oknami odbywały się takie zawody ? Nie mówiąc już o konserwatorach zabytków, organizacjach ekologicznych i innych ;) Pomysł na symulatora F1 na polskich ulicach fajny i go popieram. A jako mieszkaniec 3miasta i tak zagłosuje na Gdynię.
Pewnie wygrają wszystkie 4 miasta :) A napewno wygra LG. Brawo dla speców od reklamy fajny pomysł. A jeżeli chodzi o sam pomysł. Kto pozwoli wyburzyć część miasta ?(na niektórych ulicach jest mało miejsca na zwykły ruch uliczny a co dopiero na tor F1) Jacy mieszkańcy pozwolą by pod ich oknami odbywały się takie zawody ? Nie mówiąc już o konserwatorach zabytków, organizacjach ekologicznych i innych ;) Pomysł na symulatora F1 na polskich ulicach fajny i go popieram. A jako mieszkaniec 3miasta i tak zagłosuje na Gdynię.
Gdynia liczy na Ciebie cale Trojmiasto liczy bo wszyscy na tym skorzystamy jak wypali .Zazdrosniku zakop na chwile topor wojenny bo nie chodzi o piłke a czy nie byloby cudownie sie opalac na plazy czy przechadzac sie po skwerku gdzie w tle jezdza maszyny ktorymi sie podnieca caly swiat przemysl to bo jest szansa
Gdynia liczy na Ciebie cale Trojmiasto liczy bo wszyscy na tym skorzystamy jak wypali .Zazdrosniku zakop na chwile topor wojenny bo nie chodzi o piłke a czy nie byloby cudownie sie opalac na plazy czy przechadzac sie po skwerku gdzie w tle jezdza maszyny ktorymi sie podnieca caly swiat przemysl to bo jest szansa wiec z niej skorzystajmy
LUDZIE!!!!
Czy Wy z choinek żeście się pourywali??
Przez takie akcje jak F1 poprawimy jakość naszych dróg i kierowców, naszych obiektów, to będzie się na nich pojawiać więcej kibiców. To z kolei przyciągnie sponsorów nie tylko LG. Gdyni nie stać, aby niczym za machnięciem czarodziejskiej różdżki tak się stało, i tak inwestujemy olbrzymie pieniądze w stadiony i hale oraz infrastrukturę. Przed Polską, przed Gdynią wielkie imprezy – rangi mistrzostw. One też sprawią, że zainteresowanie sponsorów naszym sportem a przede wszystkim MIASTEM będzie kilkakrotnie większe niż do tej pory.
To dla Trójmiasta i REGIONU stanie się to ogromnym zyskiem nie tylko z przygotowań, ale i inwestycje infrastrukturalne, ale również sztab profesjonalistów, którzy będą mogli zaangażować się w przygotowania do kolejnych wielkich imprez sportowych. Te, które już na stałe zaistniały w Gdyni, i organizowane w najbliższych latach w Polsce, na pewno otworzą nam drogę do ubiegania się o kolejne, nawet może o igrzyska olimpijskie związane z wodą, itd. Zwłaszcza że podobnie jak w przypadku Euro 2012 na naszą korzyść przemawia fakt, że nigdy wcześniej w Europie Środkowo-Wschodniej nie było takiej imprezy.
Wystarczy tylko kliknąć, a nie marudzić, bo od tego drugiego nic jeszcze nie powstało no może następstwem jest stres a potem choroba psychiczna
Przez takie akcje jak F1 poprawimy jakość naszych dróg i kierowców, naszych obiektów, to będzie się na nich pojawiać więcej kibiców. To z kolei przyciągnie sponsorów nie tylko LG. Gdyni nie stać, aby niczym za machnięciem czarodziejskiej różdżki tak się stało, i tak inwestujemy olbrzymie pieniądze w stadiony i hale oraz infrastrukturę. Przed Polską, przed Gdynią wielkie imprezy – rangi mistrzostw. One też sprawią, że zainteresowanie sponsorów naszym sportem a przede wszystkim MIASTEM będzie kilkakrotnie większe niż do tej pory.
To dla Trójmiasta i REGIONU stanie się to ogromnym zyskiem nie tylko z przygotowań, ale i inwestycje infrastrukturalne, ale również sztab profesjonalistów, którzy będą mogli zaangażować się w przygotowania do kolejnych wielkich imprez sportowych. Te, które już na stałe zaistniały w Gdyni, i organizowane w najbliższych latach w Polsce, na pewno otworzą nam drogę do ubiegania się o kolejne, nawet może o igrzyska olimpijskie związane z wodą, itd. Zwłaszcza że podobnie jak w przypadku Euro 2012 na naszą korzyść przemawia fakt, że nigdy wcześniej w Europie Środkowo-Wschodniej nie było takiej imprezy.
Wystarczy tylko kliknąć, a nie marudzić, bo od tego drugiego nic jeszcze nie powstało no może następstwem jest stres a potem choroba psychiczna
Całkowita zgoda co do opinii
Oczekiwania i nadzieje są przez mieszkańców zawsze wysokie, i coraz większe. Ale porównując nasze osiągnięcia z innymi miastami, które z wyjątkiem zaledwie paru, którym los sprzyjał Gdynia radzi sobie no może nie doskonale, ale najlepiej - co pokazują rankingi inni wypadają gorzej.
Nawet zauważył to prezydent Kaczyński i odznaczył najwyższym orderem prezyd. Szczurka, jako najlepszego samorządowca. No może nie jest tak dobrze niż w poprzednich latach, ale mamy kryzys, więc nie powinniśmy narzekać, że poprzez F-1 Gdynia chce uciec do przodu.
Nawet zauważył to prezydent Kaczyński i odznaczył najwyższym orderem prezyd. Szczurka, jako najlepszego samorządowca. No może nie jest tak dobrze niż w poprzednich latach, ale mamy kryzys, więc nie powinniśmy narzekać, że poprzez F-1 Gdynia chce uciec do przodu.
haha
jasne, a szczególnie dragnia ważącego AŻ 695 kg bolidu ;p
Od decybeli nikomu szyby z okien nie wylecą, a tynk nie odpadnie, a szkoda, bo już myślałem, że trasa "pobiegnie" koło dworca pkp i ta ruina się rozpadnie ;)
A wiesz, że jest ogranizowany cykl gp również w pewnym księstwie? i to nie jest pustynia...
Od decybeli nikomu szyby z okien nie wylecą, a tynk nie odpadnie, a szkoda, bo już myślałem, że trasa "pobiegnie" koło dworca pkp i ta ruina się rozpadnie ;)
A wiesz, że jest ogranizowany cykl gp również w pewnym księstwie? i to nie jest pustynia...
TOR w Gdyni..
Absolutnie poroniony pomysł..
Gdyby był zlokalizowany na Babich Dołach, to jeszcze choć tam dojazd jest
delikatnie mówiąc taki sobie, i nie ważne, że jest tam Opener, to impreza
kilkudniowa, a wyścig to jeden dzień i kilka godzin.
Pierwotny pomysł toru F1 w.. Gdańsku Borkowie, to zupełnie inny temat.
Blisko do Obwodnicy, blisko do Traktu, od lotniska zalewdie kilka km.
A sam teren idealny, bez kolizji dla innych aut i mieszkańców.
Gdyby był zlokalizowany na Babich Dołach, to jeszcze choć tam dojazd jest
delikatnie mówiąc taki sobie, i nie ważne, że jest tam Opener, to impreza
kilkudniowa, a wyścig to jeden dzień i kilka godzin.
Pierwotny pomysł toru F1 w.. Gdańsku Borkowie, to zupełnie inny temat.
Blisko do Obwodnicy, blisko do Traktu, od lotniska zalewdie kilka km.
A sam teren idealny, bez kolizji dla innych aut i mieszkańców.
....
Wiecie co ja nie wiem skąd u Was tyle chamstwa, zazdrości itp. Zamiast cieszyć się, że mamy możliwość posiadania toru w Trójmieście, gdzie wszyscy z Gdańska będą mieli blisko, i nie tylko z Gdańska, ale Pomorza itp - to każdy narzeka i trzeszczy. Głosujcie, a nie narzekajcie. Ja się cieszę, że Gdynia otrzymała taką możliwość i już na nią zagłosowałam - a fanką F1 nie jestem, ale z chęcią poszłabym na taki wyścig i mam taką okazję, bo być może będzie kiedyś coś takiego organizowane w Gdyni! I dajcie ludzie już spokój z tą Waszą żarliwością.
Co do chamstwa to naprawdę trochę go za dużo, ale z drugiej strony jeżeli nie masz pojecia o F1 to po co głosujesz? Wiesz ,że to jest projekt nie do zrealizowania? Nikt się nie zgodzi na tak kańciasty i niebezpieczny tor! Dodatkowo trzeba spojrzeć z punktu widzenia mieszkańca. Takie przedsiewziecie zablokuje centrum gdyni na 2-3 miesięcy każdego roku po co to nam?
Głosuję, bo mieszkam w Gdyni, i napewno nie ja ale i inni chcieliby, aby coraz to większe imprezy się tutaj odbywały. A zablokowane centrum Gdyni to moim zdaniem można byłoby rozwiązać. Dlaczego na świecie, w innych miastach, tej wielkości co Gdynia, albo i mniejsze takie imprezy się odbywają i ludzie nie mają żadnych sprzeciwów ani problemów. Wszystko jest rozwiązywane z głową i pomysłem.
A nie napisałam, że pojęcia nie mam, tylko że fanką F1 nie jestem.
I uważam, że jak chociaż jeden wyścig się nie odbędzie to nie będzie wiadomo jak to będzie wyglądało z organizacją. Warto spróbować moim zdaniem, a będziemy wiedzieć, czy w przyszłości warto takie imprezy organizować!
A nie napisałam, że pojęcia nie mam, tylko że fanką F1 nie jestem.
I uważam, że jak chociaż jeden wyścig się nie odbędzie to nie będzie wiadomo jak to będzie wyglądało z organizacją. Warto spróbować moim zdaniem, a będziemy wiedzieć, czy w przyszłości warto takie imprezy organizować!
ale w F1 decyduje kasa czy uważasz że Polska kraj w kryzysie gospodarczym może sobie pozwolić na coś takiego?Jest masa torów wyścigowych na świecie a F1 organizuje góra 20 z nich zbudowanie toru czy trybun nie gwarantuje niczego.Powiedz lepiej jakim argumentem przekonać właścicieli F1 do Gdyni której lokalizacji na mapie nawet nie znają.Tory uliczne są 3 w kalendarzu Monako Walencja i Singapur i są zarówno ich zwolennicy jak i zagorzali przeciwnicy.Myślę że tyle torów ulicznych co jest wystarczy i osoby z zagranicy mogą nie chcieć kolejnego nudnego wyścigu po ulicach.
Ten tor nie ma żadnej płynności (gdyby go skrucić) nadaje się co najwyżej na tor gokartowy. Na torze F1 zwykle jest ok 2-6 zakrętów 90 stopni. Tor bardzo trudny z punku widzenia kierowcy , bardzo niebezpieczny i bez możliwości wyprzedzania. Nawet gdyby jakimś absurdem Gdynia by została wybrana i jeszcze większym absurdem gdyby FIA zgodziła się na ten tor to napiszcie ludziom ,że budowa zajmie ponad miesiąc i tyle samo demontaż-każdego roku. Co oznacza całkowity paraliż dla centrum.
a po co gdybać? na tej zasadzie inne tory też się nadają najwyżej na gokarty.
Każdy tor jest niebiezpieczny, kilka torów jest trudnych do wyprzedzania.
No ale jest napisane ile zajmie przygotowanie obiektu więc ludzie, którzy przeczytali artykuł o tym wiedzą, ty chyba nie.
Paraliż miasta masz również w trakcie innych imprez w Gdyni, chociażby ostatnio na Dzień Dziecka, co i tak jest niczym w porównaniu ze zlotem żaglowców, czy Heinekenem
Każdy tor jest niebiezpieczny, kilka torów jest trudnych do wyprzedzania.
No ale jest napisane ile zajmie przygotowanie obiektu więc ludzie, którzy przeczytali artykuł o tym wiedzą, ty chyba nie.
Paraliż miasta masz również w trakcie innych imprez w Gdyni, chociażby ostatnio na Dzień Dziecka, co i tak jest niczym w porównaniu ze zlotem żaglowców, czy Heinekenem
Gdynia liczy na Ciebie cale Trojmiasto liczy bo wszyscy na tym skorzystamy jak wypali .Zazdrosniku zakop na chwile topor wojenny bo nie chodzi o piłke a czy nie byloby cudownie sie opalac na plazy czy przechadzac sie po skwerku gdzie w tle jezdza maszyny ktorymi sie podnieca caly swiat przemysl to bo jest szansa!
W główkach wam się poprzewracało, przestańcie wypisywać utopijne bzdury.
Tor miejski jest w Monte Carlo i starczy. Wyścig w Singapurze i to nocą to była pomyłka. Torów ulicznych nie potrzeba wiecej bo to niszczy F1, do takich wyścigów są potrzebne sprcjalnie budowane BEPIECZNE tory jak na Węgrzech a nie banda wariatów co wytyczy trochę ulic i powie ze postawi trybunkę.
Przestańcie tu jakieś bajki wkręcać o "ekspertach z F1".
Utopia i tyle.
Już jednen tor miał być budowany w Gdańsku teraz ten chory pomys w Gdyni.
To może i w Sopocie się wytyczy jakieś 4 km i bedzie cacy.
Przestańcie tu jakieś bajki wkręcać o "ekspertach z F1".
Utopia i tyle.
Już jednen tor miał być budowany w Gdańsku teraz ten chory pomys w Gdyni.
To może i w Sopocie się wytyczy jakieś 4 km i bedzie cacy.
SUPER POMYSŁ, NA MIARĘ GDYNI!!!
Widzę, ze pełno tu znawców tematu. Zapraszam do Monaco - porównanie torów wypada korzystnie dla Gdyni. Kilkudniowy paraliż komunikacyjny - o jejku co to będzie? (w Warszawce mają taki paraliż codziennie). Na razie marzenie - ale jak to w Gdyni wszystko sie może zdarzyć. Trzymam kciuki!
Człowieku jesteś taki durny czy udajesz?Monte Carlo jaskinię hazardu gdzie masa bogaczy ma swoje chałupy czy pływające domy wczasowe porównywać z prowincjonalną Gdynią?Jest w ogóle jakaś miara wspólna?Chyba tylko nadmorskie położenie bo jeżeli myślisz że gdynia ma szansę z Monako to nie masz pojęcia o tym co jest ważne dla ludzi rządzących F1.Tor to tylko jedna rzecz a przekonanie bossów F1 do organizacji wyścigu to drugie.Myślisz że Polska ma szansę z takimi potęgami gospodarczymi jak Indie Emiraty Bahrajn Chiny Japonia Singapur?Zespoły F1 nie zgadzają się na zbyt dużą liczbę wyścigów gdyż to też są dla nich koszty wożenia po świecie całej menażerii poza tym chcą mieć też czas na dokonalenie swoich samochodów a kalendarz między marcem a listopadem nie jest taki szeroki gdy się przyjmie że między wyścigami są najczęściej 2 tygodniowe przerwy.
A ja tam głosuję na Kraków !!
Gdańsk ma Baltic Arene,Wrocława też buduję stadion,Kraków stracił Euro 2012 ale z tamtąd pochodzi Kubica i tam powinien znaleźć się tor F1. Sami przyznajcie co kibicom po torze w gdyni jak odwiedzą polskę przecież tam nic niema do zwiedzania i jeszcze śmierdzi śledziami...głosujcie na Kraków!!!!
durne łby
tor F1 po jakiego grzyba????
ulice wyremontujcie, Euro 2012 wszystkich przerasta, a teraz formula. no i kto tam bedzie chodził, zanim zbudujecie to kubica przestanie jezdzic i tyle. do tego infrastruktura , porzygotowanie zawodów to mega kasa i do tego mega korki przez tydzien jak beda zawody.
jesli beda, bo torow na swicie jest duzo, a zawodów malo i niektore dostaja organizacje raz na 3-4 lata. pomysleliscie o tym? poza tym co roku zmieniane sa i tak juz surowe przepisy licencyjne i trzeba sprotac co raz to nowym wymaganiom. dodatkowo kogo bedzie stac na bilet, ktory na pewno nie bedzie kosztowal mniej ni 150-200 zlotych.
pomysl do bani, postawmy na sport i to maqsowy i dla mlodziezy, bo F1 trudno w ogole porownac do sportu.
ulice wyremontujcie, Euro 2012 wszystkich przerasta, a teraz formula. no i kto tam bedzie chodził, zanim zbudujecie to kubica przestanie jezdzic i tyle. do tego infrastruktura , porzygotowanie zawodów to mega kasa i do tego mega korki przez tydzien jak beda zawody.
jesli beda, bo torow na swicie jest duzo, a zawodów malo i niektore dostaja organizacje raz na 3-4 lata. pomysleliscie o tym? poza tym co roku zmieniane sa i tak juz surowe przepisy licencyjne i trzeba sprotac co raz to nowym wymaganiom. dodatkowo kogo bedzie stac na bilet, ktory na pewno nie bedzie kosztowal mniej ni 150-200 zlotych.
pomysl do bani, postawmy na sport i to maqsowy i dla mlodziezy, bo F1 trudno w ogole porownac do sportu.
SZANOWNY Zarządzie Miasta! NA GŁOWĘ POUPADALIŚCIE???
Na dworcu w Gdyni oprócz peronu SKM nie ma ŻADNEJ WINDY dla niepełnosprawnych! W wielu wydziałach Urzędu Miasta rozproszonych po różnych budynkach w róznych częściach miasta nie ma nawet podjazdów dla niepełnosprawnych! "Zielona linia" świateł gdy się jedzie do pracy - zapomnij! co chwile stop- ledwo ruszysz! A tyle pan prezydent Stępa obiecywał... Miejsc parkingowych w centrum ZERO!, Żadnego profesjonalnego naziemnego czy kilkupiętrowego parkingu! A! Jeszcze jedno! W 250 000-cznej Gdyni jest TYLKO JEDNO hospicjum dla umierających i ŻADNEGO domu opieki społecznej (jedyny taki ośrodek w Redłowie jest w likwidacji!!). W całej Gdyni jest JEDEN (1) żłobek!!! A Ty prezydencie ze swoją świtą igrzyska sobie ubzdurałeś?????
ale w tej Gdyni już kogoś nieźle wali po makówce
następne to:
- rezerwowe lądowisko dla wahadłowców NASA
- rezerwowy przylądek Canaveral w Babich Dołach
- dolina krzemowa na Witominie
- 20-pasmowa estakada Kwiatkowskiego /do nikąd/
- rafineria na Obłużu
- 100-piętrowe wieżowce na Kamiennej Górze
- tunel na Hel
- kolejka linowa z UM na Szczurodrom
i co jeszcze do łba strzeli
- rezerwowe lądowisko dla wahadłowców NASA
- rezerwowy przylądek Canaveral w Babich Dołach
- dolina krzemowa na Witominie
- 20-pasmowa estakada Kwiatkowskiego /do nikąd/
- rafineria na Obłużu
- 100-piętrowe wieżowce na Kamiennej Górze
- tunel na Hel
- kolejka linowa z UM na Szczurodrom
i co jeszcze do łba strzeli
Panie redaktorze...
Robert Młodziński to 29-letni łódzki architekt. W 2001 roku wraz z małżonką Ewą obronił pracę dyplomową, której tematem był projekt toru wyścigowego Formuły 1 u zbiegu planowanego węzła autostrad A1 oraz A2 (w okolicach Strykowa, między miejscowościami Nowostawy Górne, Niesułkowem a Lipką). Praca została oceniona bardzo dobrze
Żródło: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/czy_formula_1_dotrze_pod_lodz_8327.html
jak widać zwrot "specjalizujący się w projektach" jest mocno naciągany...czy każdy student co obroni pracę magisterską jest już specjalistą w dziedzinie o której pisał ???
Żródło: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/czy_formula_1_dotrze_pod_lodz_8327.html
jak widać zwrot "specjalizujący się w projektach" jest mocno naciągany...czy każdy student co obroni pracę magisterską jest już specjalistą w dziedzinie o której pisał ???
to była wspólna praca mgr z małżonką, którą wspólnie obronili?
ciekawe jak to wyglądało.
- Panie Robercie...? Co? Nic? Niech sobie Pan przypomni, na pewno Pan to wie!
- Pani Ewo, a może Pani?
- Ale... ale..
- Wie Pani, nie chcielibyśmy tutaj wkraczać w Wasze sprawy osobiste, jednak...
- Poproszę tory wyścigowe za 100!
- Panie Robercie...? Co? Nic? Niech sobie Pan przypomni, na pewno Pan to wie!
- Pani Ewo, a może Pani?
- Ale... ale..
- Wie Pani, nie chcielibyśmy tutaj wkraczać w Wasze sprawy osobiste, jednak...
- Poproszę tory wyścigowe za 100!
f1
Myślę logicznie i co mi wychodzi? tor uliczny w Gdyni to:
plusy:
- promocja gdynii
- wpływy dzieki kibicom dla całego trójmiasta
- polepszenie nawierzchni w centrum
minusy:
- utrudniena dla mieszkańców w centrum (budowa toru w monako to 6 tygodni) + 1 tydzień treningów + ok 4 tygodni demontaż co daje 3 miesiące przygotowań rocznie.
- 30 mln euro rocznie dla FIA
- tor uliczny to znakomita atrakcja niestety nie daje możliwości uczenia dla naszych kierowców. Więc nie zaspakaja potrzeby toru.
- problemy z utrzymaniem nawierzchni w perfekcyjnym stanie
Tak więc miasto może zrobi Ci drogia ale za Twoje pieniądze pozatym to tylko reklama LG a nie prawdziwy projekt.
plusy:
- promocja gdynii
- wpływy dzieki kibicom dla całego trójmiasta
- polepszenie nawierzchni w centrum
minusy:
- utrudniena dla mieszkańców w centrum (budowa toru w monako to 6 tygodni) + 1 tydzień treningów + ok 4 tygodni demontaż co daje 3 miesiące przygotowań rocznie.
- 30 mln euro rocznie dla FIA
- tor uliczny to znakomita atrakcja niestety nie daje możliwości uczenia dla naszych kierowców. Więc nie zaspakaja potrzeby toru.
- problemy z utrzymaniem nawierzchni w perfekcyjnym stanie
Tak więc miasto może zrobi Ci drogia ale za Twoje pieniądze pozatym to tylko reklama LG a nie prawdziwy projekt.
Komuś się w główce przewróciło.Chyba wy ludzie nie sądzicie że jakaś tam Gdynia ma szanse konkurować z Monako torami w Singapurze Abu Zabi w Turcji w Bahrajnie.Nie ten poziom finansowy i prestiżowy.Morze.Cóż to takiego atrakcyjnego.Żeby mieć wyścig F1 trzeba mieć przede wszystkim forsę i plecy bo Formułą 1 rządzą dwaj panowie dla których liczy się tylko kasa i to co oni mogą zarobić.Tendencją ogólną jest przenoszenie wyścigów poza Europę do Azji do krajów arabskich.Powstaje tor w Indiach w tym roku debiutuje tor w Emiratach w przyszłym roku ma być we Francji na nowym torze.Są plany budowy toru w Rzymie
Co Ty za bzdury opowiadasz OSZOŁOMIE
od niepamiętnych czasów jak tylko koszykarze zaczęli grać na tak wysokim poziomie, po odbiór kasy i wszystkie sprawy socjalne, rodzinne itd. zawsze meldowali się w biurowcu PROKOMu.
To jest warunek głównego sponsora, który przejął pakiet własnościowy f.Asseco (Gdynia-Rzeszów).
Na drugi raz nie rób ludziom wody z mózgu i czarnego PiaRu dla Gdyni.
To jest warunek głównego sponsora, który przejął pakiet własnościowy f.Asseco (Gdynia-Rzeszów).
Na drugi raz nie rób ludziom wody z mózgu i czarnego PiaRu dla Gdyni.
czy musicie zawsze negować? nie widzicie wspólnego celu?
przecież to okazja do promocji Trójmiasta - także Gdańska
dalej najeżdżajcie na siebie, to nie tylko obchody 4/6 zostaną na stałe przeniesione do Krakowa, ale wszystko nam tam zwiną sprzed nosa
bo jak wy się kłócicie, to ci z Krakowa, z Wrocławia czy Warszawy głosują na własne miasta
spróbujcie raz być patriotami, a nie mieć tylko gęby pełne frazesów
chcecie być jak Karnowski, który jest oburzony, że koszykarze będa grać w Gdyni? Za rok będą grać w jeszce większej hali w Sopocie... jak mozna być tak ograniczonym i nie widzieć wspólnego interesu całego Trójmiasta?
dalej najeżdżajcie na siebie, to nie tylko obchody 4/6 zostaną na stałe przeniesione do Krakowa, ale wszystko nam tam zwiną sprzed nosa
bo jak wy się kłócicie, to ci z Krakowa, z Wrocławia czy Warszawy głosują na własne miasta
spróbujcie raz być patriotami, a nie mieć tylko gęby pełne frazesów
chcecie być jak Karnowski, który jest oburzony, że koszykarze będa grać w Gdyni? Za rok będą grać w jeszce większej hali w Sopocie... jak mozna być tak ograniczonym i nie widzieć wspólnego interesu całego Trójmiasta?
całkowicie się zgadzam
ci ludzie nie wiedzą na czym polega menedżeryzm i sponsoring a robią tu tyle niepotrzebnego zamieszana.
Sam "Prokom" posiadał kilka biznesów m.in. nieruchomości, bank ziemi, itd, które korelowały z Sopotem w taki czy inny sposób - nie jest to tematem, ale orłowski doskonale to wie i w bezczelny sposób odwraca kota ogonem.
Asecco ma inne cele i wcale mu się nie dziwię:))
Sam "Prokom" posiadał kilka biznesów m.in. nieruchomości, bank ziemi, itd, które korelowały z Sopotem w taki czy inny sposób - nie jest to tematem, ale orłowski doskonale to wie i w bezczelny sposób odwraca kota ogonem.
Asecco ma inne cele i wcale mu się nie dziwię:))
tu na forum to przeważnie szczekają dzieciaki z blokowisk (chodzi o mentalność)
kompletnie nie rozumieją o co jest gra - ale żądania mają jak za komuny - wszystko i za darmo
właśnie czytam o wspaniałej fontannie jaką potrafił zrobić Wrocław... ale tam nie kłócą się w kółko
co do koszykarzy - wstyd, że z Karnowskiego wychodzi taki prowincjonalizm (ale tak samo ze Szczurka czy Adamowicza przy innych okazjach) - niech grają na podwórku, byleby nie grali u sąsiada... tu widać jacy - NIESTETY - ludzie potrafią być w Trójmieście
właśnie czytam o wspaniałej fontannie jaką potrafił zrobić Wrocław... ale tam nie kłócą się w kółko
co do koszykarzy - wstyd, że z Karnowskiego wychodzi taki prowincjonalizm (ale tak samo ze Szczurka czy Adamowicza przy innych okazjach) - niech grają na podwórku, byleby nie grali u sąsiada... tu widać jacy - NIESTETY - ludzie potrafią być w Trójmieście
Jeszcze trochę takich akcentów, mozna by znaleźć
i wcale bym się nie zdziwił gdyby sponsor główny postanowił przenieść koszykarzy do Rzeszowa. Bo jak wiesz rozważana jest też taka koncepcja.
W ub. roku tyle się mówiło o hali i to, że warunkowo tylko gra w jednym sezonie, przy wsparciu ha sądiednich, ponieważ będzie nowa HALA na granicy Gdańska/Sopotu.
Dziś całe swoje niepowodzenie z budową hali i spr.przetargowych i wynikającego wielkiego opóźnienia próbują obarczyć Gdynię. Za pół roku wypłynie, że brak dojazdu tam to też wina Gdyni:((
Co najgorsze, całe dziennikarstwo podporządkowane jest politycznie, brak dziennikarstwa zaangażowanego i niezależnego a na efekty mamy bełkot polityczny i napuszczanie kiboli.
U nas, a zwłaszcza Gdańsk,Ssopot WSZYSTKO ubiera się w piórka polityczne, a na forach ubierają na rozkaz PiR-owcy i młodzieżówki partyjne.
W ub. roku tyle się mówiło o hali i to, że warunkowo tylko gra w jednym sezonie, przy wsparciu ha sądiednich, ponieważ będzie nowa HALA na granicy Gdańska/Sopotu.
Dziś całe swoje niepowodzenie z budową hali i spr.przetargowych i wynikającego wielkiego opóźnienia próbują obarczyć Gdynię. Za pół roku wypłynie, że brak dojazdu tam to też wina Gdyni:((
Co najgorsze, całe dziennikarstwo podporządkowane jest politycznie, brak dziennikarstwa zaangażowanego i niezależnego a na efekty mamy bełkot polityczny i napuszczanie kiboli.
U nas, a zwłaszcza Gdańsk,Ssopot WSZYSTKO ubiera się w piórka polityczne, a na forach ubierają na rozkaz PiR-owcy i młodzieżówki partyjne.
sponsor płaci - na zachodzie takie rzeczy się zdarzają
a swoją drogą to z tą halą jest jeden wielki skandal (uważam, że jest bardzo potrzebna wszystkim w Trójmieście), przetarg, kłopoty i sama umowa to jakiś żart - ostatnio piszą, że będą musieli oddać pomoc, bo nie zdążą w terminie
a z dziennikarzami... cóż czasem jakiś profesjonalista się zdarza, ale wyetsrczy włączyć TV (jakąkolwiek) i widać tylko same klauny - bo ci najlepiej się sprzedają
a z dziennikarzami... cóż czasem jakiś profesjonalista się zdarza, ale wyetsrczy włączyć TV (jakąkolwiek) i widać tylko same klauny - bo ci najlepiej się sprzedają
CHORE TO JEST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE GŁOSUJCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NIE DOŚĆ, ŻE SZUKAJĄ OSZCZĘDNOŚCI I PIENIĘDZY DLA MIASTA TO JESZCZE CHCĄ WPROWADZIĆ NA ULICACH MIESZKALNYCH GDYNI TOR FORMUŁY 1...
JUŻ WIDZĘ PETYCJE MIESZKAŃCÓW ZE SKARGAMI O HAŁAS ZA OKNAMI PRZEZ BARDZO GŁOŚNE BOLIDY, PRZEZ KTÓRE MOGĄ UCIERPIEĆ STARSI LUDZIE, DZIECI, A TAKŻE I BUDYNKI, KTÓRE ZACZNĄ PĘKAĆ PRZY TAKIM HAŁASIE... TAKŻE NIECH LEPIEJ NIKT NIE GŁOSUJE... TO JEST TURYSTYCZNA GDYNIA I SPOKOJNA A NIE ZROBIĆ Z NIEJ TYLKO TOROWISKO DLA MANIAKÓW... TOR OWSZEM, ALE NA ODLUDZIU A NIE W SAMYM ŚRODKU GDYNI... PANIE I PANOWIE...??? SZERZY SIĘ SKANDAL NA SZEROKĄ SKALĘ...
JUŻ WIDZĘ PETYCJE MIESZKAŃCÓW ZE SKARGAMI O HAŁAS ZA OKNAMI PRZEZ BARDZO GŁOŚNE BOLIDY, PRZEZ KTÓRE MOGĄ UCIERPIEĆ STARSI LUDZIE, DZIECI, A TAKŻE I BUDYNKI, KTÓRE ZACZNĄ PĘKAĆ PRZY TAKIM HAŁASIE... TAKŻE NIECH LEPIEJ NIKT NIE GŁOSUJE... TO JEST TURYSTYCZNA GDYNIA I SPOKOJNA A NIE ZROBIĆ Z NIEJ TYLKO TOROWISKO DLA MANIAKÓW... TOR OWSZEM, ALE NA ODLUDZIU A NIE W SAMYM ŚRODKU GDYNI... PANIE I PANOWIE...??? SZERZY SIĘ SKANDAL NA SZEROKĄ SKALĘ...
Jestem jak najbardziej na tak!
Valencja ma swoj tor to dlaczego my nie moglibysmy miec? Inwestycje napewno by przyniosly sporo korzysci dla miasta. Trasa moglaby leciec przez centrum, wisniewskiego (dluga prosta) i estakade (ciekawe wiraze). Ew. przez morska tylko ze trzeba by ja gruntownie wyremontowac. Jedynie czego moglbym sie obawiac to rzucanie kamieni czy nozy na tor i zawodnikow ale na wyscigi raczej kibice pilki noznej nie przychodza.
Przez to Gdynia stalaby sie rozpoznawalna na calym swiecie. Milbyloby zobaczyc "Gdynia circuit" w np. GranTurismo :)
Przez to Gdynia stalaby sie rozpoznawalna na calym swiecie. Milbyloby zobaczyc "Gdynia circuit" w np. GranTurismo :)
I CO JESZCZE POJAWI SIĘ NA WYBORCZYM TARGU???
opinie, jakie już się pojawiły wystarczą za komentarz! No, dodać można, nie obrażając 'szczurów', wątek chorych ambicji...ale czyich? Polityków? Samorządowców? A może to zwykła 'pisanina' speców od marketingu eurowyborczego? Kto wie, a za chwile cisza wyborcza...jeszcze piątek, panowie...do piór marsz...
Totalna ściema !!!
Konkurs zorganizowany wyłącznie po to by wydobyć jak najwięcej adresów e-mailowych do rozsyłania w przyszłości spamu z reklamami LG. Jestem pewien że Ci co rządzą F1 o takim konkursie i takich projektach torów ulicznych nawet nie słyszeli. Dobrze że słyszeli chociaż o Polsce dzięki Robertowi Kubicy. Robią nas w balona z takimi konkursami i wizjami...
z takim podejściem poratlu Trójmaisto - z pewnością przegramy
wiadomość byłą tylko 1 dzień - teraz nawet nie ma jej w najczęściej czytanych - co jest jakimś żartem, patrząc na ilość wpisów
jeśli ktoś chce dotrzeć do tego artykułu - MUSI GO SAM SZUKAĆ - czyli o nim wiedzieć
rano wpisałem hasło 'formuła 1 gdynia' w wyszukiwarce na stronie Trójmiasto.pl... i co nico - zero wyników
czyżby redakcja miała podejście - im gorzej tym lepiej, bo to w Gdyni nie w Gdańsku?
jeśli ktoś chce dotrzeć do tego artykułu - MUSI GO SAM SZUKAĆ - czyli o nim wiedzieć
rano wpisałem hasło 'formuła 1 gdynia' w wyszukiwarce na stronie Trójmiasto.pl... i co nico - zero wyników
czyżby redakcja miała podejście - im gorzej tym lepiej, bo to w Gdyni nie w Gdańsku?
A gdzie fani Pana Kubicy ?
Ale z was fani Kubicy, nie powiem, nie ma nic lepszego od Polaka na swoim domowym GP, poza tym przestancie gadać z tym stanem dróg, coś za dużo TVN Turbo zaczeliscie oglądać czy coś, wcale taki stan nie jest zły, tylko napudliwi ludzie co nie chcą się zgodzić na takie coś, ja odałem głos, i jestem z tego dumny przynajmniej nie ukrywam tego.
Bardzo dobry pomysł!!
Jeśli uda się i w Gdyni wypali tor Formuły 1 to będzie trzeba przeprowadzić remont dróg a więc plus:) dodatkowo będzie to doskonała promocja dla naszego miasta, więcej turystów, więcej pieniędzy:) prócz dobrej zabawy same korzyści. Martwicie się o stoczniowców, a co pielęgniarkami, co z bezdomnymi, co z maltretowanymi dziećmi i katowanymi zwierzętami?? Czy to ma jakiś związek z torem?? Korzystajmy z szansy, bo potrafimy tylko narzekać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam