Widok

Godna polecenia biblioteka?

Oliwa Przymorze Małe Temat dostępny też na forum:
Po wydaniu ostatnimi czasy niebagatelnych sum na książki, uznałam że najwyższa pora zapisać się ponownie do biblioteki, bo wyjdzie taniej ;).

W związku z tym pytanie - znacie jakieś fajne biblioteki, dysponujące w miarę "świeżym asortymentem", dostarczanym względnie na bieżąco?

Nie chodzi mi o jakąś okrutnie naukową bibliotekę, tylko o taką z czytadłami ambitniejszymi i lżejszymi różnych gatunków. Najchętniej coś w rejonie Przymorza, Oliwy, albo centrum Sopot.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, proszony o info.
Ludzie miewają różne spojrzenia na rzeczywistość. Pesymista widzi czarny tunel, optymista - światełko w tunelu, realista - nadjeżdżający pociąg !!! A maszynista? Maszynista, moi drodzy, widzi... trzech idiotów na torach...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapuść się nieco dalej - Wojewódzka i Miejska Biblioteka Publiczna - filia w Manhattanie we Wrzeszczu godna jest polecenia: bogaty księgozbiór, bardzo miła obsługa :)

Jest też filia w Oliwie, nie byłam, ale może warto zajrzeć:
http://www.wbpg.org.pl/filia_nr_2
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mikro (wybacz spoufalanie się, ale czytuję forum, więc się trochę czuję jakbym Cię znała ;) ), dzięki Ci !!! Podpowiedziałaś mi pomysł genialny w swojej prostocie. O bibliotece na Manhattanie słyszałam wiele dobrego, a i we we Wrzeszczu bywam w miarę często. Jakoś tak się nastawiłam, że chciałabym blisko domu, albo na trasie przejazdu z pracy, że kompletnie nie pomyślałam ;).
Ludzie miewają różne spojrzenia na rzeczywistość. Pesymista widzi czarny tunel, optymista - światełko w tunelu, realista - nadjeżdżający pociąg !!! A maszynista? Maszynista, moi drodzy, widzi... trzech idiotów na torach...
Miło mi :)
Ta biblioteka cieszy się ogromnym powodzeniem, w zasadzie kiedy się nie przyjdzie - zawsze jest dużo korzystających, a o czymś to chyba świadczy :)
na Zaspie jest super biblioteka
Na Żabiance jest dosyć duża, te w Oliwie i na Przymorzu na Opolskiej też mają niektóre działy dobrze zaopatrzone.
B. dużo nowości jest zawsze w Filiach 9 (ul. Jagiellońska) i 11 (ul. Czerwony Dwór). Bywam regularnie, a jak się śledzi na stronie biblioteki katalog z nowościami, można naprawdę upolować same fajne tytuły :)
Dziękuję wszystkim za odzew :). Finalnie już korzystam z dwóch filii Wojewódzkiej i Miejskiej Biblioteki Publicznej w Gdańsku. Świetnie zaopatrzona, doskonały i nowoczesny serwis. :)

Ogólnie rewelacyjna sprawa. :) Na nowo odkryłam urok wynalazku zwanego biblioteką ;).

Inne tematy z forum Hobby

Rękodzieło, pasmanteria (5 odpowiedzi)

Hej, gdzie znajdę dobrze zaopatrzoną pasmanterię? Dopiero rozpoczynam przygodę z dziewiarstwem :)

System CRM w firmie (102 odpowiedzi)

Czy w swojej firmie macie jakieś systemy, które wspierają waszą działalność? Coś, co zapewnia w...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (116 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

do góry