Widok
Super Wizjer i super wiejska intryga w stylu Wójta z Rancza, tylko, że to nie Wójt a były proboszcz, który jako kapłan powinien być świadomy swojego stanu - służba a nie królowanie i kasa oraz wpływy. Pokory w księdza wypowiedziach nie widać i trącają o bardzo niskie loty, bez wiary, ducha i poczucia przyzwoitości . A może tak by się przydała "Odnowa w Duchu Świętym" bo ten reportaż zakrawa raczej na desperację i zaćmienie umysłu. Wskazany jest (" to do rodzinki") post i modlitwa za księdza. a co do kolejnej parafii to chyba pozostają Żuławy za popełnione grzechy.
No pewnie ,że ją do niczego nie zmuszał tylko przytulił "głupią babę" bo tak robi ze wszystkimi, takie ma podejście duszpasterskie, gdzie trzeba przywali, gdzie indziej wypije i ląduje w rowie, kiedy trzeba prześpi się z przyjaciólką ( i w tej sprawie cichosza bo to jest ksiądz nie może się wydać). Po prostu tak się zżył z tą wspólnotą.
Przepraszam ale to jest sługa Boży a nie lokalny biznesmen. Tak więc niech wybaczy Tesmerowi, jeżeli wchodzili sobie w drogę
i odpowie za swoje czyny z pokorą i skruchą anie z koniem trojańskim.
Natomiast ma na pewno prawo do nowego procesu i oskarżenia lokalnego biznesmena ale to już jest inna sprawa.
Przepraszam ale to jest sługa Boży a nie lokalny biznesmen. Tak więc niech wybaczy Tesmerowi, jeżeli wchodzili sobie w drogę
i odpowie za swoje czyny z pokorą i skruchą anie z koniem trojańskim.
Natomiast ma na pewno prawo do nowego procesu i oskarżenia lokalnego biznesmena ale to już jest inna sprawa.
@ewelina:
ja akurat nie znam tego człowieka, ale myślę, że jeśli Ty tyle wiesz to Twoim obywatelskim obowiązkiem jest iść do prokuratury i złożyć zeznania i dowody, jeśli jakieś posiadasz.
Takie paplanie na forum jest mało owocne. A jak taka jesteś pewna win tego człowieka to zrób coś z tym.
Pozdrawiam
ja akurat nie znam tego człowieka, ale myślę, że jeśli Ty tyle wiesz to Twoim obywatelskim obowiązkiem jest iść do prokuratury i złożyć zeznania i dowody, jeśli jakieś posiadasz.
Takie paplanie na forum jest mało owocne. A jak taka jesteś pewna win tego człowieka to zrób coś z tym.
Pozdrawiam