Widok

Górny Wrzeszcz a bezpieczeństwo

Zastanawiam się nad zakupem mieszkania we Wrzeszczu, głównie ze wzgledu na lokalizację. Zastanawiam się, na ile bezpieczne są okolice ulic de Gaulle'a, Jesionowej (raczej od strony Grunwaldzkiej) czy Partyzantów (raczej przy Manhattanie). Wiem, że dawniej opinie były słabe, ale jak to wygląda teraz, coś się zmieniło? Jestem samotną osobą, chcę wiedzieć, jak to wygląda, czy można spokojnie przejść, czy może kiepsko jest głównie "w bramach"?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od 10 lat mieszkam na ul partyzantów ,niedaleko tez jest słynna ul jesionowa ale nigdy mnie nic złego nie spotkało . Owszem tak jak wszedzie mozna spotkać drobnych "pijaczkow"ale nigdy nie zauważyłam agresji. A jeśli chodzi o lokalizację uważam ze jest świetna wszędzie blisko a i plus duży ze niedaleko las.pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A po zmroku? Ja zastanawiam się nad mieszkaniem na rogu Jesionowej i Grunwaldzkiej chyba najbardziej, chcę wracać pieszo z okolic Manhattanu codziennie koło 22-23, boję się trochę szczególnie tego skwerku z flamingami...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
mieszkam na ul. Jesionowej od kilku lat - nie z wyboru...Powiem tak: widok policji czy straży pożarnej przestał mnie już dziwić, samochodu pod domem już nie zostawiam po tym jak raz ukradziono mi lusterka innym razem wycieraczki następnym przerysowano cały bok samochodu ostrym narzędziem (żeby nie było - zaparkowany był jak zwykle nie zawadzając nikomu w dozwolonym miejscu). Sąsiadowi wracające (domniemam) z imprezy/meczu towarzystwo wybiło szybę w aucie, a w jednym ze sklepów poleciała witryna. Dziecko notorycznie jest zaczepiane przez tutejszą patologiczną "młodzież" (przedział wiekowy 8-18 lat), a wszelakie przyśpiewki kibiców Lechii bladym świtem to standard zwłaszcza w weekendy...Całkiem niedawno na budowie pomiędzy ul. Gen. de Gaulle'a a ul. Jesionową włamano się do koparki skutecznie uniemożliwiając prace robotnikom na drugi dzień...Wiem lokalizacja świetna - blisko tramwaje, kolejka, autobusy...wszystko pod nosem...ale trzeba mocno zastanowić się czy warto...Ja już zdecydowałam i to ostatnie moje dni tu..na szczęście :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
myślę, że zawsze znajdą się zadowoleni i nie zadowoleni. Uważam, że miejsce lokalizacyjnie jest świetne i nie mniej bezpieczne niż inne dzielnice Gdańska. Nic złego mnie tu nigdy nie spotkało. Jak dobra cena to bym kupowała.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesli masz wybor z gornego wrzeszcza wybieraj osiedla Quattro towers obok manhattanu. 30 sekund do domu i bezpieczenstwo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mieszkam w qt od okolo roku czesto wychodze wieczorami badz wracam w godzinach nocnych i nie bylo mi dane poki co zaobserwowac zadnych objawów znieczulicy spolecznej badz patologi :) chociaz tak owe sie z pewnoscia zdarzaja, jak wszedzie. Jednak szanse, ze Pani przechadzka zostanie gwaltownie i bez pardonu zaklocona przez nieuzasadnione kopniecie w glowe jak to mialo miejsce sa raczej znikome
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry