Widok
Grand Royal Ballet - Jezioro Łabędzie
[lead]Jezioro łabędzie to największy fenomen sztuki baletowej, który już od ponad stu lat niezmiennie zachwyca publiczność całego świata. Ponadczasowa historia miłosna o księżniczce zaklętej w łabędzia opowiada nam o prawdach uniwersalnych: o ludzkich namiętnościach, o walce dobra ze złem, o zdradzie, bólu, ale przede wszystkim o potędze miłości. Bajkowa opowieść połączona z genialną muzyką ...
więcej
więcej
Proszę nie dać się nabrać !
Nazwa Grand Royal Ballet jest myląca i może kojarzyć się z Royal Ballet z Londynu, niestety występ nie jest tak profesjonalny jest można by tego oczekiwać. Scena poklejona taśmami, jak ze szkolnego przedstawienia, muzyka z głośników, scenografia żadna, nierówny taniec w sekwencjach grupowych, całą sytuację ratują główna baletnica, która jest profesjonalna i niesamowita oraz tancerz grający dworskiego błazna. Opis wydarzenia niestety jest dla mnie niezgodny ze stanem faktycznym.
Szkoda pieniędzy
To było jakieś nieporozumienie. Zapłaciliśmy 600 zł za 4-os rodzinę. Chciałam dzieciom pokazać prawdziwy balet, ale to wyglądało jak szkolne przedstawienie! Nie było orkiestry na żywo! Zero scenografii, efektów, przez to zerowy klimat i podest pociągnięty jakaś folia. Tragedia, już nie chcę myśleć o tych pieniądzach wyrzuconych w błoto. Nie polecam !
Poza wszelkimi uwagami moich poprzedników
Chciałbym zwrócić uwagę na coś bardziej istotnego. Siedziałam blisko artystów wychodzących na scenę...wszyscy mówili w języku rosyjskim. Uroda ich również wskazywała na ich jednoznaczne pochodzenie. Nie ukrywam, że bardzo mnie to zaniepokoiło. Na pytanie, skąd pochodzą usłyszałam, że z Europy, ale nie chcą powiedzieć skąd dokładnie... jestem zniesmaczona