Widok
Dabing
Dlaczego polskie kina oszczedzaja na dabingu i puszczaja tylko filmy z napisami...na takie filmy mało sob chce chodzic, a jak ktos chce ogladac w oryginale to nirch wyjedzie do mkraju tego producenta i tam go oglada...paranoja z braku tłumaczenia na polski jezyk i zachłannosc na zysk , kasa,kasa,kasa,,,po co polakom dabing??!!
Nie kupuję tego
Film do bólu przewidywalny, poza tym totalna kalka z "Nietykalnych". Uderza polityczna poprawność. Biały człowiek jest jak zwykle w produkcjach hollywoodzkich ordynarnym, chciwym i cwanym prostaczkiem, a czarny to subtelny intelektualista, doktor i poliglota. No i oczywiście gej.
Lewicowe pranie mózgu. Oscar murowany, oni lubią takie politpoprawne gnioty.
Dla mnie maksymalnie 3 gwiazdki w skali od 1 do 6. Trzeba docenić dobry klimat, fajną muzykę i świetną rolę Mortensena.
Lewicowe pranie mózgu. Oscar murowany, oni lubią takie politpoprawne gnioty.
Dla mnie maksymalnie 3 gwiazdki w skali od 1 do 6. Trzeba docenić dobry klimat, fajną muzykę i świetną rolę Mortensena.
Film o rasizmie w USA w latach 60 XX wieku
Pewnie dlatego dostał Oscara bo temat rasizmu jest na czasie . Obecnie rasizm to nie nienawiść między białym a murzynem ale między hetero a homo, między religiami , czy jak u nas między populistami a liberałami. Film bardzo dobry pokazuje ,że każdy człowiek może coś oferować drugiemu, każdy człowiek uczy się od drugiego człowieka i wychodzi mu to na dobre. Zachęcam do pójścia na film.
rewelacja!!!
Majstersztyk!!!! Doskonały scenariusz, świetnie zagrane role obydwu głównych bohaterów. Vigo wg mnie zagrał rolę życia. Poziom na równi z Rami Malek-em grającym Freddiego.
Kapitalny, rewelacyjny film bardzo dobrze oddający realia południowych stanów Ameryki wczesnych lat 60-tych w poruszający ale też lekko zabawny sposób.
Film dla widza, który nie szuka sieczki Marvelowskiej tylko bardziej ambitnego kina...
Kapitalny, rewelacyjny film bardzo dobrze oddający realia południowych stanów Ameryki wczesnych lat 60-tych w poruszający ale też lekko zabawny sposób.
Film dla widza, który nie szuka sieczki Marvelowskiej tylko bardziej ambitnego kina...
Koniecznie trzeba zobaczyć
Przeczytałem tutaj taką opinie, że na poziomie Nietykalnych :-) Dokładnie TAK !
Bardzo ciekawy scenariusz, gra aktorska i całość świetna.Wyszliśmy z kina zauroczeni - 2 godziny szybko zaleciały, bo tak ciekawy film.
Poziom Forest Gumpa i Nietykalnych bardzo polecam.
A muzyka genialna, inna nigdy czegoś takiego nie słyszałem .....
Bardzo ciekawy scenariusz, gra aktorska i całość świetna.Wyszliśmy z kina zauroczeni - 2 godziny szybko zaleciały, bo tak ciekawy film.
Poziom Forest Gumpa i Nietykalnych bardzo polecam.
A muzyka genialna, inna nigdy czegoś takiego nie słyszałem .....
bardzo dobry film
Rzadko chodzę do kina i rzadko oglądam filmy.
Jak już się na coś decyduję to staram się zaczerpnąć opinii osób, które już dany film widziały.
Zgadzam się ze wszystkimi pozytywnymi opiniami!!!
Cała historia jest wciągająca i chce się oglądać film do ostatniej sekundy.
Szczerze polecam!!!!!!!!! :)
Jak już się na coś decyduję to staram się zaczerpnąć opinii osób, które już dany film widziały.
Zgadzam się ze wszystkimi pozytywnymi opiniami!!!
Cała historia jest wciągająca i chce się oglądać film do ostatniej sekundy.
Szczerze polecam!!!!!!!!! :)
Fenomenalny
Byłam na tym filmie w jednym z moich ulubionych kin (Ohkino) myślałam, że to może wpłynęło na moją opinie o nim, ale oglądałam go po raz kolejny w domu na HBOGo bodajże i tak samo byłam zachwycona. Mimo, że film jest stosunkowo świeży to ja wciąż do niego wracam. Świetnie poprowadzona historia przyjaźni dwójki skrajnie różniących się od siebie mężczyzn. Polecam z całego serca. Myślę, że każdy widz będzie się wybornie bawił na tym filmie.