Widok

Grill, ognisko, ewentualnie pub.

Ponieważ nieśmiało wychodzi słoneczko i można mieć cichą nadzieję na poprawę pogody proponuję pierwsze wiosenne spotkanie forumowe. Do wyboru grill, ognisko a w razie złej pogody pub. Lokalizacje grilla lub ogniska mamy sprawdzone w zeszłym roku (dla niewtajemniczonych zostaną one sprecyzowane podczas dalszych ustaleń) a jeżeli chodzi o pub proponuję bary i restauracje w Brzeźnie przy plaży, na Przymorzu/ Żabiance przy plaży lub w Sopocie (miejsce do późniejszego ustalenia).
Nie proponuję Wejherowa (ukłon w stronę Vilette) bo naprawdę ponad moje siły jest wracać w nocy na bani z końca świata. ;))
Termin: 27.04.2013 godz 18.00. Jest jeszcze dużo czasu na poczynienie niezbędnych ustaleń.

Co Wy na to?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sadyl daj maila ^.^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie podaję maila na forum.
Botofobia :)
Możesz do mnie napisać, logując się* - lub zadzwonić / przesłać esa na nr BBB 939 I7O**

* Prawie zapomniałem, że "ktoś" zajumał Ci Twój login :) Ale możesz zarejestrować się z dowolnym innym loginem i do mnie napisać.:)

** Nr telefonu proszę odczytywać wizualnie, a nie doszukiwać się ukrytego znaczenia w literkach :)
"** Nr telefonu proszę odczytywać wizualnie, a nie doszukiwać się ukrytego znaczenia w literkach :)"

Wszyscy wiemy z doświadczenia że niektórym to sprawia trudność.

Z przyczyn oczywistych nie przyjadę autem więc skoro się zaoferowałeś to ja poproszę żebyś zorganizował dla mnie worek drewna. Trochę mi to ułatwi życie.
Rozliczenie za drewno w formie przedpłaty czy na ognisku?
Gdybyś potrzebował pomocy w demontażu/załadunku palet daj znać.

Jeżeli pojawią się wszyscy, którzy się zapowiedzieli to frekwencja przekroczy moje najśmielsze oczekiwania. :))

Stanisław Lem
napisz do mnie na nikita71080@gmail to się dokładnie umówimy.
NIe ma chętnych kierowców z Gdyni? Bo ja dojechać, dojadę, gorzej w drugą stronę...
" Jeżeli pojawią się wszyscy, którzy się zapowiedzieli to frekwencja przekroczy moje najśmielsze oczekiwania. :))"
Jako organizator powinieneś to opanować;)
no nie czytam te wszystkie komentarze i nie ma opcji zeby mnie tam nie bylo :/ wrazie bym nie znalazla wspoltowarzyszy wyprawy jest tam gdszie autko zaparkowac?najwyzej bede musiala brudzia z adopcyjna rodzinka przeniesc na inna okazje ale bede,bynajmniej sie postaram :)
> jest tam gdszie autko zaparkowac?

Jest. Koło stonki (przed wejściem) i z tyłu, duży parking.
Ja autko na 99% zostawiam na noc :)
> skoro się zaoferowałeś to ja poproszę żebyś zorganizował dla mnie worek drewna.

Cross: nie ma sprawy.
Ale mam pewnego pomysła, którego jutro zweryfikuję.
Może temat worków drewna będzie w ogóle nieaktualny? ;]
> z tyłu, duży parking

http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-103.45&y=44.45&z=6&om=h
@myszka:

Mogłabyś się choć raz zalogować? :)
Mam sprawę do Cię.
oki,przepraszam juz sie loguje,dla Ciebie wszystko :P
tylko musialam login zmienic teraz jestem myszka1402 ;)
"Nigdy nie pozwól aby ktoś był dla Ciebie priorytetem,podczas gdy Ty jesteś dla niego tyko jedną z opcji." Mark Twain
mam sie bać że tak w cztery oczy bedziemy zalatwiac te interesy?
"Nigdy nie pozwól aby ktoś był dla Ciebie priorytetem,podczas gdy Ty jesteś dla niego tyko jedną z opcji." Mark Twain
> dla Ciebie wszystko

mniam :]
> http://www.youtube.com/watch?v=kYtGl1dX5qI

Kurcze... jestem daleko od mainstreeamu.
Gdyby nie wycieraczki.. nie zauważyłbym, że z Britney, z dziewczynki zrobiła się całkiem fajna kobieta ;)
Ja będę jechał z Gdyni, a dokładnie ze wzgórze św. maksymiliana, więc ludziska z Gdyni moga liczyć na moje towarzystwo.;
*** Pomysł na drewno ! ***

Jak pisałem wczoraj, urodziła mię się pewna ajdija..i dzisiaj ją zweryfikowałem.
Z doświadczenia wiem, że nawet 20 worków drewna kominkowego to w zasadzie tyle, co nic (jeśli myślimy o ognisku a nie o popiardółce).
Mój pomysł to stemple budowlane.
Byłem dzisiaj w tartaku - jeden, trzymetrowy stempel, o średnicy srednio ok. 9-10 cm kosztuje 10 zł. Czyli porównywalnie z kosztem worka drewna. Natomiast objętościowo, jest go przynajmniej ze 3x więcej. Drewno jest zeszłoroczne, czyli powinno się dobrze palić.
Niestety - tartak nie dowiezie stempli w sobotę po południu. W zasadzie: w ogóle nie dowiezie 27/04, bo akurat nie mają w ten dzień kierowcy.
Ale to nie problem. Jestem w stanie zapakować kilkanaście stempli na swoje auto (na bagażnik dachowy).
Problemem jest pocięcie ich już na miejscu ogniskowym, na trzy, metrowej długości, odcinki.
Potrzebna jest zatem spalinowa piła łańcuchowa.
Czy ktoś takowa posiada albo może posiąść na jeden dzień?
Oczywiście - mogę po nią podjechać i odwieźć nazajutrz. Po pocięciu drewna piła ląduje w bagażniku, żeby komuś do głowy jakieś teksańskie pomysły nie wpadły ;]

Zatem, jeślii znajdzie się piła, widzę to tak:
Osoby, które są pewne, lub prawie pewne swej obecności, robią mi przedpłatę w wysokości 10 zł na konto.
Jak do czwartku, 25/04 uzbiera się przynajmniej stówka (na 10 stempli - po mniej na pewno nie będę jechał), kupuję w sobotę stemple i je przywożę na ognisko.
Osoby, które zdecydują się w nim uczestniczyć na ostatnią chwilę - zgodnie z dotychczasowymi wytycznymi, targają worek drewna kominkowego.
Jeśłi nie uzbiera się 100 zł, oddaję wszystkim kasę i pozostajemy przy kominkowej popiardółce.

I jeszcze jedno: wariant przedstawiony powyżej jest pesymistyczny. Znalazłem kilka ogłoszeń o sprzedaży stempli używanych, już po 4 zł/sztuka. I jeśli ogłoszenia te będą aktualne przed ogniskiem - to oczywiscie kupię za całość znacznie więcej stempli używanych.

Jako, że pieniądze będą w całości wydane na zakup drewna, zwrotu kasy komuś, kto się w piątek czy sobotę rozmyśli - oczywiscie nie ma.

Jak się zapatrujecie na tego pomysła?
Sady, Ty jak już coś wymyślisz to wymyślisz ;-)
jestem za!
tylko piły nie mam :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak dla mnie pomysł jest super. Tylko z piłą może być problem.

Stanisław Lem
Nie kracz ! ;]
do góry