Widok

Grill, ognisko, ewentualnie pub.

Ponieważ nieśmiało wychodzi słoneczko i można mieć cichą nadzieję na poprawę pogody proponuję pierwsze wiosenne spotkanie forumowe. Do wyboru grill, ognisko a w razie złej pogody pub. Lokalizacje grilla lub ogniska mamy sprawdzone w zeszłym roku (dla niewtajemniczonych zostaną one sprecyzowane podczas dalszych ustaleń) a jeżeli chodzi o pub proponuję bary i restauracje w Brzeźnie przy plaży, na Przymorzu/ Żabiance przy plaży lub w Sopocie (miejsce do późniejszego ustalenia).
Nie proponuję Wejherowa (ukłon w stronę Vilette) bo naprawdę ponad moje siły jest wracać w nocy na bani z końca świata. ;))
Termin: 27.04.2013 godz 18.00. Jest jeszcze dużo czasu na poczynienie niezbędnych ustaleń.

Co Wy na to?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja myślę, że to nie jest jeszcze nasze ostatnie słowo :)
Kurcze jestem naprawdę pod dużym wrażeniem organizacji tego ogniska... drewno pełna profesk, teraz jeszcze namiot ogrodowy na wypadek deszczu, frekwencja też zapowiada się dobrze. Pozostaje mi tylko bić brawa http://www.youtube.com/watch?v=aNA64OGnVFk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
świetna inicjatywa, uważam ;)
Ja mimo zamówionej pogody mogę zapewnić 9m2 zadaszenia. Wrzucam do bagażnika namiot ogrodowy 3mx3m po przejściach ale zaraz go doprowadzę do porządku :)
Można od razu rozstawić lub mieć w zanadrzu - czas rozstawienia ok 5min w 2 osoby.
Planuję również być 17.30 pod biedronką
Kontakt 881 046 228
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Crossa nie widać..."

Pracowałem a ja w pracy w przeciwieństwie do wielu nie opieprzam się przed komputerem.;)
Bardzo dobrze że zrobiłeś podsumowanie. Tak jak pisałem wcześniej będę na parkingu pod Biedroną najpóźniej o 17.30.

Stanisław Lem
"Poza tym... pogoda będzie. Ja ją zamówiłam miesiąc temu."

~letni_a trzymam Cię za słowo. :)

Stanisław Lem
Mea Culpa!
Jeśli sprawdzacie rozkład jazdy to nazwa przystanku autobusowego dla linii 139 i 199 będzie brzmieć:
"Dąbrowszczaków- Obrońców Wybrzeża"
@Mo: Czuj się winna. to przez Ciebie ;]
a jednak zrusyfikowany zbiorkom?

tak, przystanek "Przymorze Wielkie" podpowiada również http://jakdojade.pl/
Lubię to!
*** PODSUMOWANIE ***

Crossa nie widać a najwyższy czas na podsumowanie zbiorcze wszystkich ustaleń przedogniskowych. Mam nadzieję, że inicjator i organizator przedsięwzięcia nie będzie miał mi za złe, że zrobię to w Jego imieniu:
- wstęp wolny.. tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka ;)
- kto nie załatwił ze mną zakupu drewna w jego imieniu - przynosi jako wpisowe worek drewna kominkowego. Do nabycia w każdym markecie budowlanym i na części stacji paliw.
- prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00)
- lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie (nie jeżdżę zbiorkomem to jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi ;)
- przechodzi się przez swiatła na Dąbroszczaków przy Stonce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- start 18:00. Panowie proszeni są o przybycie troszkę wcześniej celem pomocy w transporcie i pocięciu drewna
- można się dowolnie spóźnić ;)
- nie tolerujemy jedynie chamstwa i rozmów o polityce :)
- alternatywy nie ma, bo wg wszelkich prognoz nie będzie potrzebna. Ma być jutro po południo sucho. Ale moze być chłodno, szczególnie po zmierzchu - zatem cieplejsza odzież wskazana. Strój oczywiście ogniskowy.
- tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przyjaciół mam niewielu za to takich za których w ogień bym poszła. Tak jak oni za mną. Dlatego jeśli kogoś uważam za przyjaciela to jest równoznaczne z traktowaniem go jak członka rodziny. Rodzina= najbliżsi a nie jakaś tam 7 woda po kisielu. :)
@M!: To super :)

@Mo: Jasne :)
No to jakieś fatum... już sobie prawie wychodzę dzisiaj z pracy, a tu nagle szef mnie łapie w korytarzu i efekt rozmowy podobny... Jutro w pracy, na szczęście wpadam tylko zrobić co mam do zrobienia i do domu, więc w żaden sposób nie zakłóci to moich planów ogniskowych :)
czy mogę prosić o załatwienie dla mnie przydziału drewna? z rozliczeniem gotówkowym?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
oczywiście, że nie :D będę na pewno! Proszę o przymknięcie oka na 30minutowe spóźnienie ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
@M!:
Dobre :D

Mam jednak nadzieję, że Twoich planów ogniskowych to nie zmienia ?
Bo nas (ze względów pogodowych) bardzo cieszy :D
Pawelski: dziękuję Ci bardzo, muszę być jutro w pracy ;-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Życzę Wam fajnej zabawy :)
do góry