Widok

Grill, ognisko, ewentualnie pub.

Ponieważ nieśmiało wychodzi słoneczko i można mieć cichą nadzieję na poprawę pogody proponuję pierwsze wiosenne spotkanie forumowe. Do wyboru grill, ognisko a w razie złej pogody pub. Lokalizacje grilla lub ogniska mamy sprawdzone w zeszłym roku (dla niewtajemniczonych zostaną one sprecyzowane podczas dalszych ustaleń) a jeżeli chodzi o pub proponuję bary i restauracje w Brzeźnie przy plaży, na Przymorzu/ Żabiance przy plaży lub w Sopocie (miejsce do późniejszego ustalenia).
Nie proponuję Wejherowa (ukłon w stronę Vilette) bo naprawdę ponad moje siły jest wracać w nocy na bani z końca świata. ;))
Termin: 27.04.2013 godz 18.00. Jest jeszcze dużo czasu na poczynienie niezbędnych ustaleń.

Co Wy na to?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Myszka:
> to moze cos w Gdyni zorganizujemy?

Zorganizuj
Byle w innym terminie niż 27/04 - bo w ten dzień jest ognisko w parku Reagana :)

Z góry Ci powiem, że ogniska w Gdyni nie zrobisz legalnie. Przećwiczone :)
no to choc spotkanie w pubie w wiekszym gronie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Myszka: nie kombinuj ;)
Wątek dotyczy konkretnego czasu i miejsca. Masz ochotę zorganizować spotkanie w Gdyni - załóż osobny.
Jest takich mnóstwo - z których nic w końcu nie wynika, bo się rozmydlają w gdybaniu ;)
Też z dośiwadczenia: knajpiane spotkanie w większym gronie sprawdzają sie ze znajomymi. Formuła otwarta zupełnie się do tego nie nadaje :)

Bądź za 2 tyg w Gdańsku :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja również zgłaszam chęć udziału . Mieszkam niedaleko , więc z dojściem i powrotem nie będę miał problemu , mogę donieść jakiś opał . Oczywiście w granicach mych możliwości ;p A i przenocować w piwnicy mogę kogoś w razie W :D
Dzisiaj dopełniłem wszelkich wymaganych formalności i już nic nie stoi na przeszkodzie w zrobieniu ogniska. Pozostaje tylko czekać do 27 kwietnia.
Pozwolenie obowiązuje od godz. 16.00 ale godzina spotkania jeszcze do ustalenia. Myślę że 18.00 powinna być ok. Lokalizacja miejsca w którym będzie ognisko:
http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
Gdyby ktoś nie znający terenu miał problem ze znalezieniem proszę pisać. Będziemy tłumaczyć lub wyznaczymy bardziej charakterystyczne miejsce i wskażemy drogę.

"Organizator też ma takie uprawnienia , a jak kolegów z pracy zaprosi
to mamy firmę ochraniającą :)"

Ta wypowiedź mnie zaciekawiła.~@@@@@@@@@@@ czyżbyśmy się znali?

Sadyl nic nie wiem żeby OC było wymagane ale gdyby co to się załatwi ;)
No i wszystko wskazuje na to że frekwencja dopisze.

Stanisław Lem
A to może dla osób mniej zorientowanych w terenie , ustalić punkt zborny np. tu: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h#q:Obrońców Wybrzeża 27|r:1 , pod biedronką i do miejsca ogniska przeszło by się wspólnie już a kto trafi , to od razu na miejsce docelowe ?
Bravo Cross zaimponowałeś mi....;D Ja wezmę kompas i trafie :D i 18 to dobra godzina :D
Nie mów, że nie wiesz gdzie na końcu tej ulicy jest biedra bo stracę do Ciebie serce :p
Już prościej nie można było tego pokazać. Przesuń suwakiem w dół po prostu.
Pod tą biedrą o godz. 16 będzie kupa ludu a jeszcze Wasza liczna grupa... strasznie tłoczno się zrobi.
Ale nie mnie się wypowiadać skoro nie będę brała udziału.
> A to może dla osób mniej zorientowanych w terenie , ustalić punkt zborny

Punkt zborny miałby sens, jeśli mógłbyś/mogłabyś liczyć na punktualność innych. A to niestety marzenie ;)
Zresztą, trzeba by się naprawde mocno postarać, żeby tam nie trafić za dnia, mając dokładną mapę (a w zasadzie zdjęcie lotnicze).
Zbiórka po kilka osób ma sens tylko pod tym względem, ze można wziąć jeden wózek spod stonki i zapakować drewno i prowiant kilku osób - zeby tego nie nosić w ręcach.
Przechodzi się przez przejście dla pieszych w poprzek Dąbrowszczaków i dalej prosto deptakiem przez park w stronę morza.
Po ok 200 m nalezy skręcić w prawo (to będzie druga "porządna" alejka). Za chwilę widac już miejsce ogniskowe.
Możemy sie umówić, ze miejsce, w którym nalezy skręcić, jakoś oznaczymy np. różowymi wstążkami na krzakach ;]
"Punkt zborny miałby sens, jeśli mógłbyś/mogłabyś liczyć ..." - mógłbym :)

"Możemy sie umówić, ze miejsce, w którym nalezy skręcić, jakoś oznaczymy np. różowymi wstążkami na krzakach ;]" - myślę , że gdy uzbiera się tam parę osób , będzie widać i słychać ;)

"Przechodzi się przez przejście dla pieszych w poprzek Dąbrowszczaków i dalej prosto deptakiem przez park w stronę morza.
Po ok 200 m nalezy skręcić w prawo (to będzie druga "porządna" alejka). Za chwilę widac już miejsce ogniskowe." - po takim tłumaczeniu , nie sposób nie trafić :P
"Punkt zborny miałby sens, jeśli mógłbyś/mogłabyś liczyć na punktualność innych. A to niestety marzenie ;)"

Chodziło mi o to żeby doprowadzić tych, którzy stawią się w punkcie zbornym o wyznaczonej porze. Spóźnialscy będą musieli trafić sami.
:)

Stanisław Lem
hmm czytam was i czytam na spotkaniu takowym nie byłam nigdy ;-(( ,ale chyba jeszcze wszystko przede mną ;-))) czas pokaże czy się odważę;P
"... czas pokaże czy się odważę;P"

Nie ma się nad czym zastanawiać.

Stanisław Lem
>W Twoim przypadku - zupełnie nic mnie nie zdziwi ;)
To straszne ;)
oki,oki spokojnie Sadyl tak tylko rzucilam pomysł skoro wyszlo ze tylu chetnych z Gdyni bez zadnych zlych zamiarow zeby burzyc Wasz plan ogniska w Gdansku
> spokojnie Sadyl

Nie wiem, czy pamiętasz, ale wraz z TB Cię adoptowaliśmy, zatem możesz liczyć na mój ojcowski spokój :D
pamietam, pamietam takiego wsparcia nie mozna zapomniec dlatego zalezy mi zeby was poznac osobiscie i kombinuje zeby tam dotrzec bo nie ukrywam ze miejsca nie znam ale to najmniejsza przeszkoda bardziej martwi mnie samotny powrot do Gdyni :/
@Myszka:

Z pewnoscią Twój powrót nie będize samotny. Sporo Gdynian się zadeklarowało.
Sądzę, ze jak zwykle, przyfarci na tyle,że nikt nie będzie musiał wracać komunikacją publiczną. Zawsze jakaś dobra i niepijąca dusza z autem się znajduje :D

PS: mamusi niestety nie poznasz. Będzie beczała z oddali :D
to moze ja z Toba wróce do tej gdyni:)
Nie wiedziałam, że tutaj takie rzeczy się dzieją :)

Szkoda, że nie za tydzień, ale będę tutaj zaglądać z nadzieją na ciekawe wydarzenia ;)
do góry