Widok
Grzybek tybetański - naturalny probiotyk
Grzybek tybetański - naturalny probiotyk
Witam serdecznie
Kefirek z tego grzybka podaję dziecku z owocami a sama także piję, ale grzybek stale zwiększa swoją objętość. Jeśli ktos potrzebuje, chętnie się podzielę, mile widziana czekolada dla dziecka.
Porcja - 1 łyżeczka do zalania 150ml mleka. Tak przygotowanego grzybka należy pozostawić w słoiku na 24 godziny w temperaturze pokojowej. Po tym czasie przemieszać go i przecedzić przez plastikowe sitko. Nie wolno używać metalowych przedmiotów, gdyż powodują one, ze grzybek traci właściwości lecznicze i ginie. Powstały w ten sposób smaczny kefirek należy wypić tuż przed snem, a grzybka dobrze wypłukać na sitku pod bieżącą zimną wodą po czym ponownie zalać w słoiku świeżym mlekiem na kolejne 24 godziny.
Kurację należy stosować przez 20 dni. Później zrobić 10 dni przerwy.
Właściwości lecznicze napoju z grzybka tybetańskiego:
1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.
2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów.
3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.
4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.
5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.
6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych.
7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.
8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.
10. Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym.
11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.
12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.
13. Łagodzi skutki stresu.
14. Zwiększa libido.
15. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie.
16. Stosowany jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.
17. Pomaga walczyć z bezsennością.
18. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.
19. Pomaga w chorobach kobiecych, gdyż zawiera pałeczki kwasu mlekowego.
20. Pozytywnie wpływa na mięśnie, stawy i kości.
ODPOWIEM NA SMSy
Witam serdecznie
Kefirek z tego grzybka podaję dziecku z owocami a sama także piję, ale grzybek stale zwiększa swoją objętość. Jeśli ktos potrzebuje, chętnie się podzielę, mile widziana czekolada dla dziecka.
Porcja - 1 łyżeczka do zalania 150ml mleka. Tak przygotowanego grzybka należy pozostawić w słoiku na 24 godziny w temperaturze pokojowej. Po tym czasie przemieszać go i przecedzić przez plastikowe sitko. Nie wolno używać metalowych przedmiotów, gdyż powodują one, ze grzybek traci właściwości lecznicze i ginie. Powstały w ten sposób smaczny kefirek należy wypić tuż przed snem, a grzybka dobrze wypłukać na sitku pod bieżącą zimną wodą po czym ponownie zalać w słoiku świeżym mlekiem na kolejne 24 godziny.
Kurację należy stosować przez 20 dni. Później zrobić 10 dni przerwy.
Właściwości lecznicze napoju z grzybka tybetańskiego:
1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.
2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów.
3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.
4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.
5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.
6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych.
7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.
8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.
10. Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym.
11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.
12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.
13. Łagodzi skutki stresu.
14. Zwiększa libido.
15. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie.
16. Stosowany jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.
17. Pomaga walczyć z bezsennością.
18. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.
19. Pomaga w chorobach kobiecych, gdyż zawiera pałeczki kwasu mlekowego.
20. Pozytywnie wpływa na mięśnie, stawy i kości.
ODPOWIEM NA SMSy
to sie tylko nzywa "grzybek" nieuku, a w sklad wchodzi caly konglomerat bakterii fermentacji mlekowej
poczytaj sobie tu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ziarna_kefirowe
poczytaj sobie tu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ziarna_kefirowe
Skoro dziecku nie podawać to zakazać też jogurtu i kefiru????
Grzybek tybetański, czyli ziarna grzybków kefirowych są białe i mają nieregularne kształty przypominające rozgotowany ryż albo cząstki kalafiora. W skład ziaren kefirowych wchodzą bakterie, m.in. Lactobacillus kefiri oraz Lactobacillus acidophilus, a także drożdże, m.in. Saccharomyces kefir oraz Candida kefi.
Te same bakterie wchodzą w skład najpopularniejszych mlecznych napoji fermentowanych z dopiskiem BIO, czyli kefiru i jogurtu.
Te same bakterie wchodzą w skład najpopularniejszych mlecznych napoji fermentowanych z dopiskiem BIO, czyli kefiru i jogurtu.
do agnieszki
"wiem bo byłam z tym u znachora" ??
kobieto, znachor to człowiek,który wiedzę medyczną posiadł z google i leczy wymyślonymi sposobami, jak mozna wierzyc takim ludziom... moja mama piła grzybka jak była ze mną w ciąży prawie 30 lat temu to jej bardzo pomogło, bo ma dobroczynne działanie, lepsze niż kefir bo jest naturalny a nie to co nasze "sklepowe" UHT:)
miałam chore jelita i po kilku miesiącach picia grzybka jest duża poprawa)
grzybek tybetański jest The Best:)
kobieto, znachor to człowiek,który wiedzę medyczną posiadł z google i leczy wymyślonymi sposobami, jak mozna wierzyc takim ludziom... moja mama piła grzybka jak była ze mną w ciąży prawie 30 lat temu to jej bardzo pomogło, bo ma dobroczynne działanie, lepsze niż kefir bo jest naturalny a nie to co nasze "sklepowe" UHT:)
miałam chore jelita i po kilku miesiącach picia grzybka jest duża poprawa)
grzybek tybetański jest The Best:)
W zakładach mlecznych do tego kefiru dodają chemię aby nie pleśniał po 48 godzinach.Po dodaniu takiej trucizny,może stać w sklepie ponad miesiąc.Ten zrobiony w domu tylko do 48 godzin ale w chłodnym miejscu.Niedowiarkom polecam ten ze sklepu a tym którzy chcą poprawić swoją odporność,gorąco polecam.Niechcesz nie pij i nie mądrzyj się na ten temat.
Czekolada za grzybka
Ludzie, jak wam nie wstyd!!! Przecież ta miła pani napisała, że czekolada za grzybka mile widziana, a nie konieczność. Tym, którym to nie odpowiada, niech kupią na allegro za kilkanaście złotych. A Ci co głupio komentują, a się nie znają zapraszam do lektury w googlach na temat grzybka.
Pozdrawiam panią Kamilę i chętnie odbiorę grzybka za czekoladę.
Pozdrawiam panią Kamilę i chętnie odbiorę grzybka za czekoladę.
Wrzucam trochę in formacji i sami decydujcie czy chcecie czy nie. NIkt nie zmusza.Grzybek tybetański - Natura przychodzi z pomocą
Historia grzybka
Grzybek wywodzi się z krainy długowieczności - Kaukazu. Kaukascy górale odkryli go "przez przypadek" przy produkcji zsiadłego mleka i tak powstał zdrowotny napój. Grzybka do Polski przywiózł profesor Politechniki Gliwickiej, który przez 5 lat przebywał w Indiach. Chorował na raka wątroby i został całkowicie wyleczony grzybkiem przez mnicha tybetańskiego. Odjeżdżając do Polski otrzymał od niego szczep tego grzybka.
WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE grzybka:
1. Reguluje przemianę materii w organizmie
2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych
3. Rozkłada tzw. zły cholesterol i złogi w naczyniach tętniczych
4. Jest probiotykiem, leczy wszystkie stany zapalne w organizmie
5. Wytwarza interferon- substancję zwalczającą wirusy
6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych
7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi
8. Leczy wątrobę, śledzionę i trzustkę
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe
10. Leczy choroby dróg żółciowych, rozpuszcza kamienie
11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy
12. Eliminuje stany zmęczenia, wyczerpania, łagodzi skutki stresu
13. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie
Czy tak działa, to najlepiej sprawdzić:
Historia grzybka
Grzybek wywodzi się z krainy długowieczności - Kaukazu. Kaukascy górale odkryli go "przez przypadek" przy produkcji zsiadłego mleka i tak powstał zdrowotny napój. Grzybka do Polski przywiózł profesor Politechniki Gliwickiej, który przez 5 lat przebywał w Indiach. Chorował na raka wątroby i został całkowicie wyleczony grzybkiem przez mnicha tybetańskiego. Odjeżdżając do Polski otrzymał od niego szczep tego grzybka.
WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE grzybka:
1. Reguluje przemianę materii w organizmie
2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych
3. Rozkłada tzw. zły cholesterol i złogi w naczyniach tętniczych
4. Jest probiotykiem, leczy wszystkie stany zapalne w organizmie
5. Wytwarza interferon- substancję zwalczającą wirusy
6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych
7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi
8. Leczy wątrobę, śledzionę i trzustkę
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe
10. Leczy choroby dróg żółciowych, rozpuszcza kamienie
11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy
12. Eliminuje stany zmęczenia, wyczerpania, łagodzi skutki stresu
13. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie
Czy tak działa, to najlepiej sprawdzić:
Pije grzybka z przerwami - wyleczyłam męża z wrzodów dwunastnicy.Bardzo skuteczny- polecam. Po grzybku mam piękna skórę,moja odpornośc organizmu znacznie wzrosła, obserwuję same dobrodziejstwa z picia tego napoju.Piłam to już w dzieciństwie przez jakiś czas, potem zapomniałam i chorowałąm...Odnalazłąm znów przed 6 miesiącami i widzę różnicę w zdrowiu na duży plus...polecam
Witam.
Moj tata pije grzybka od ponad 45 lat ( ma teraz 86)
Nigdy nie chorowal na jakies powazniejsze choroby
nie ma wysokiego cukru ,nie ma cisnienia tetniczego robil sobie wszelkiego typu badania i ma wszystkie narzady wewnetrzne zdrowe. Lekarz powiedzial " Panie to ja jestem chyba bardziej chory od pana "Tata moj nie garbi sie jest prosciutki i wysportowany chociaz w zyciu nie uprawail zadnego sportu. wyglada conajmniej o 10 lat mlodszy i to chyba wszystko dzieki grzybkowi tybetenskiemu.
Moj tata pije grzybka od ponad 45 lat ( ma teraz 86)
Nigdy nie chorowal na jakies powazniejsze choroby
nie ma wysokiego cukru ,nie ma cisnienia tetniczego robil sobie wszelkiego typu badania i ma wszystkie narzady wewnetrzne zdrowe. Lekarz powiedzial " Panie to ja jestem chyba bardziej chory od pana "Tata moj nie garbi sie jest prosciutki i wysportowany chociaz w zyciu nie uprawail zadnego sportu. wyglada conajmniej o 10 lat mlodszy i to chyba wszystko dzieki grzybkowi tybetenskiemu.
grzybka piję już od 5 lat tuż po tym jak przeszłam bardzo ciężkie zapalenie płuc przez okres 5 lat nie chorowałam nawet na przeziębienie , pamiętam jak w początkowym okresie od zastosowania miałam ból wątroby , jakieś rozwolnienie ale to po krótkim czasie mija , polecam wszystkim gdyż odporność wytwarza się w jelitach , jak mamy dobre żywienie i trawienie to mamy dobre zdrowie , wszystkie dobre wpisy na temat grzybka są jak najbardziej prawdziwe ,spotkałam się też z opinią starszej pani ,której odstąpiłam grzybek , która była bardzo schorowana i która miała wręcz wielką pretensję , że on bardzo jej zaszkodził , myślę jednak że to nie grzybek jej zaszkodził ale postępujące choroby i tu nasuwa się myśl aby grzybek stosować już jako profilaktykę jakby wstęp do dobrego zdrowia na przyszłość
Oprócz zarodków grzybka spożywamy w kefirze powstaje jeszcze rodzaj białego kożucha pleśni na hodowli. Wydaje się, że to jakiś rodzaj pleśni lub bakterii żyjących w symbiozie z grzybkiem. Czy wiadomo jakie ma ten kożuch działanie na organizm. W sensie korzystne czy niekorzystne? Musiałem wyjechać na kilka dni i zostawiłem odcedzony kefir w naczyniu w lodówce. Po powrocie zastałem gęsty biały korzuch na powierzchni kefiru. Ponieważ mój pies też lubi ten kefir nalałem mu do miski z tym kożuchem. Zjadł ze smakiem (polegam na jego instynkcie, że po zapachu odróżnia rzeczy niejadalne od jadalnych).