Widok
wiesz roznie wyglada powiedzmy wysoczyzna elblaska a co innego plaskie bory tucholskie a jeszcze innaczej pradolina rady :) pamietaj ze kazdy rejon wyglada inaczej inne uksztaltowanie przecinek (las) inaczej chodzi sie po polach (a wlasciwie nie chodzi) a jeszcze inaczej po lakach po ktorych czasem mozna przejsc w malej grupie, kazdy start jest inny i naprawde mozna je porownywac ale to tak jak porownywanie roznych maratonow biegowych :)
asus112 napisał(a):
> jesli chodzi o krajobraz to nie wiem czy sa inne albowiem tylko
> pierwsza 50 robilem a ona jak wiemy odbywa sie w nocy i trudno
> jest pozniej o porównania, no jesli chodzi o wymagania trasy
> to raczej roznicy nie widzialem to zalezy kto jakim jest
> nawigatorem i gdzie polezie..
Jakbyś zaliczył kilka stromych podejść i zbiegów po wyruszeniu na drugą pętlę Harpa, który się odbywał w miejscowości Bożepole Wielkie, to byś się modlił o to, aby kolejny Harp był w Borach ;-)
W Borach ostatnio ukończyło chyba ze 140 osób (??), a w Bożympolu chyba 22. 23:58 h dla całości w Bożympolu jest według mnie dużo większym osiągnięciem niż złamanie 20h w Borach ;-).
Pozdrawiam,
Japco
> jesli chodzi o krajobraz to nie wiem czy sa inne albowiem tylko
> pierwsza 50 robilem a ona jak wiemy odbywa sie w nocy i trudno
> jest pozniej o porównania, no jesli chodzi o wymagania trasy
> to raczej roznicy nie widzialem to zalezy kto jakim jest
> nawigatorem i gdzie polezie..
Jakbyś zaliczył kilka stromych podejść i zbiegów po wyruszeniu na drugą pętlę Harpa, który się odbywał w miejscowości Bożepole Wielkie, to byś się modlił o to, aby kolejny Harp był w Borach ;-)
W Borach ostatnio ukończyło chyba ze 140 osób (??), a w Bożympolu chyba 22. 23:58 h dla całości w Bożympolu jest według mnie dużo większym osiągnięciem niż złamanie 20h w Borach ;-).
Pozdrawiam,
Japco
Przecież jeszcze kupa czasu. Lepiej zajmijcie się treningiem drodzy malkontenci;)
Na wyniki faktycznie czekało się długo, ale sam Harpagan był zorganizowany jak zwykle rewelacyjnie. Teraz na pewno też tak będzie. Chcesz to przyśpieszyć i uważasz, że potrafisz, to zaoferuj swoją pomoc - zostań wolontariuszem:)
Odsyłam również do Księgi Gości na stronie Harpagana:] Tam czasem ktoś coś napisze.
Na wyniki faktycznie czekało się długo, ale sam Harpagan był zorganizowany jak zwykle rewelacyjnie. Teraz na pewno też tak będzie. Chcesz to przyśpieszyć i uważasz, że potrafisz, to zaoferuj swoją pomoc - zostań wolontariuszem:)
Odsyłam również do Księgi Gości na stronie Harpagana:] Tam czasem ktoś coś napisze.
czesc, wybieram sie pierwszy raz na harpagana i chcialbym sie czegos wiecej na ten temat dowiedziec. Moze ktos sie podzieli swoimi doswiadczeniami, na co zwrocic uwage, co ze soba wziac, jak wyglada sytuacja z czasem(na jakie odpoczynki mozna se pozwolic,jesli mozna;) ), jakies taktyki, zeby na koniec nie biec? pzdr