Widok

H27

Witam! Czy ktoś wie gdzie jest zaplanowana wiosenna edycja Harpagana?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przebijam: Gdańsk-Złota Karczma +160 m.n.p.m.
Da ktoś więcej? (ale tylko ludzie z Trójmiasta).
Takze mieszkam na karwinach :-)
Ludzie spoza 3miasta znaja Gdynie najczesciej tylko ze skweru kosciuszki i miejskiej plazy, a wg mnie najpiekniejsze sa wlasnie wzgorza morenowe pobliskiego parku krajobrazowego. Mam nadzieje, ze organizatorzy druga petle zaplanuja po grzbietach tych wzgorz - widoki cudowne , podejscia troche mniej ;-).
Pozdrawiam wszystkich uczestnikow H26.
Roeoeodner.
Mieszkam na Karwinach, to jedna z dzielnic Gdyni wcale nie najwyżej położonych a i tak leży +- 140 m npm. i to w odległości 6 km w prostej lini od morza. 200 metrów od mojego bloku zaczyna się Trójmieski Park Krajobrazowy a 2 km dalej rezerwat przyrody Kacze Łęgi. Nie są to morze bezludne i dzikie lasy, ale jak biegam czasmi po nich około 8 wieczorem to łatwiej spotkać dziki i sarny niż drugiego człowieka. Jednym słowem - zapraszam do 3miasta.
Bedzie znacznie ciekawiej :)
Tommy napisał(a):

> Alle czy to bedzie miało bardziej charakter miejski, czy w
> terenie? Skoro w trójmieście, to ma trasa prowadzić w mieście?

Pewnie nie wiesz ale Gdynia to drugie w kolejności najbardziej górzyste miasto w Polsce (po Zakopanym - liczone po róznicy wys). Trojmiasto jest otoczone wzgórzami - m.in. parkami krajobrAzowymi. H27 bedzie w okolicach 3M wiec jeżeli trasa choćby troche zahaczy o wzgórza (a pewnie tak ;) - to nie ma co liczyc ze bedzie tak plasko jak w Bytoni. oj nie.!
Dookoła parki krajobrazowe, przede wszystkim porośnięte lasami górki morenowe. Jest miejsce na kilka kilkudziesięciokilometrowych szlaków turystycznych, więc harpagan może też się zmieści. :-)
Nie mam pojęcia
Alle czy to bedzie miało bardziej charakter miejski, czy w terenie? Skoro w trójmieście, to ma trasa prowadzić w mieście?
H27 w Trójmieście